- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #17.021
Plasenta kereçlemesi duymuştum daha önden gitmesi yaşlanması demek mi oluyor yani plasentanın. Bir miadı oluyor ve dolunca görevi bitmiş oluyor yaşlanma denir mi bilmiyorum onlarda yaşlı olduğu için doğum bir kaç hafta önce gerçekleşiyor hatta inceleince anlaşılıyormuş ama seninki daha büyük yer açısından mı sıkıntı olur yoksa büyüyeceği yere kadar büyür durur bebeği besleme açısından sıkıntı olmaz ise onun için çok acaleye getirmemişlerdir şimdilik görevini yapıyor zaten ona engel olamazlar yapacakları tek iş kan dulandırıcılar plasentanın bebeğin ihtiyaçkarını ne kadar karşıladığının takibi olur bence sebze ağırlıklı c vitamini ağırlıklı beslenin böyle durumlarda doktorların bir tedavi yöntemi olmuyor niye olduklarını bile bilmiyorlar kreçlemede alkol sıgara ve katkılı besinler yapıyır diye okumuştumHanimlar plesentanin gebelik haftasindan buyuk olmasi ne gibi sorunlara neden oluyor bilen var mi bu konuda tecrubesi olan var mi netten arastirdim tatmin edici bilgi bulamadim, doktor da sebebini anlamak icin tahlil tetkik verip duruyor ama sonuclar hep iyi cikiyor. Bebegim haftamla uyumlu ama plesentam haftama gore buyukmus, cigerinde de problem var ne oldugu bilinmiyor. Bir hafta sonrasina randevu verdiler deliricem. Bakilmasi gerek sorun varsa tedavi gerek diyorlar surekli erteliyorlar deliricem az kaldi. Perinatologa gitmen lazim ama önce biz bakalim dedi doktor simdi de sonuclar iyi şu gun gel şu tahlil bu tetkik bilmem ne !! Bayram tatlili girmeden gitmistim bayram arasi verdik simdi de bir hafta sonraya attilar randevuyu. Ciddi bir sey olsa bu kadar gevsek davranamazlar dimi özele gidiyorum. Ben mi panigimden kaygimdan abartiyorum yoksa ters giden bir seyler mi var doktoru ya da hastaneyi mi degissem anlamadim