• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Selam kızlar umarım herkes iyidir arada girmeye çalışsam da pek yazma şansım olmadı.

Bebişlere bakliyat yedirmeye başladınız mı neler veriyorsunuz? Ben daha hiç bakliyat ve balık vermedim ya çok aksadı taşınma telaşından 😞 gelmeden önce bizim pilavdan azıcık vermiştim ama bugün ilk kez ona sebzeli bulgur yaptım, sevdi çok şükür. Çorba vermek istiyorum ama bazen tarif bulmakta zorlanıyorum. Mercimek vs vermeye başlasak mı ne yapsak bilemedim. Henüz güvenilir bir doktor bulamadık o yüzden arada bir bana da yazın verdiklerinizi lütfen 🙏♥️
Hadi geçmiş olsun ☺️ Bizimkilere ben çoktandır veriyorum. Mercimeği haşlayıp sebzeyle veriyorum. Nohutu da. Balık da arada veriyorum. Ayrıca tereyağ verilebiliyor bebeklere hatta sade yağ olursa daha iyi kazeini alınmış oluyor sindirim açısından. Bakliyatlara kimyon ekliyorum mutlaka bu arada sindirim için 🤗

Hadi geçmiş olsun ☺️ Bizimkilere ben çoktandır veriyorum. Mercimeği haşlayıp sebzeyle veriyorum. Nohutu da. Balık da arada veriyorum. Ayrıca tereyağ verilebiliyor bebeklere hatta sade yağ olursa daha iyi kazeini alınmış oluyor sindirim açısından. Bakliyatlara kimyon ekliyorum mutlaka bu arada sindirim için 🤗
Çok teşekkür ederim canım 🙏 bende kaç aydır orda toplan burda yerleş derken çok ihmal etmiştim vereyim bir an önce. Bende veriliyor diye biliyordum hep birkaç parça atıyordum ya😅

İnşallah mama işe yarar bence vitamin eksikliği olabilir baktır canım biz geçen ay 1000 lira bayılıp tüm tahlillerini yaptırdık devlet hastanesi çok ilgisiz özeller de çok pahalı böyle olmamalı 😤 eşime bir sefer oluyor her zaman baktırmayiz diyerek yaptırdık çok şükür bir eksiklik fazlalık çıkmadı benim kız çok iştahlı gece gündüz sürekli bir şey yemek istiyor ben de obez olur diye sürekli yedirmiyorum yanında bir şey yiyemez olduk 😒 şuraya tatil yapan bir bebek bırakıyorum 😊
Aslı Ankarada şehir hastanesini bi dene istersen. Ben doğumdan sonra bütün kontrollerini orda yaptırdım. Yoğunluktan doktor biraz hızlı hızlı anlatıyor anlatması gereken şeyleri ama ben memnunum genel olarak. Muayene saatinde giriyoruz hep, bekleme falan olmuyor. Muayene, usg, kan tahlili falan sistem iyi oturmuş. Özele Allah korusun ciddi bir şey olmadığı sürece bu kadar para vermek de yazık.

Aslı Ankarada şehir hastanesini bi dene istersen. Ben doğumdan sonra bütün kontrollerini orda yaptırdım. Yoğunluktan doktor biraz hızlı hızlı anlatıyor anlatması gereken şeyleri ama ben memnunum genel olarak. Muayene saatinde giriyoruz hep, bekleme falan olmuyor. Muayene, usg, kan tahlili falan sistem iyi oturmuş. Özele Allah korusun ciddi bir şey olmadığı sürece bu kadar para vermek de yazık.
Haklısın canım yakın diye özele gidiyoruz hep dünya para eşim özel sigorta yaptırmış artık istediğimiz yere gidebiliriz Allah sağlık versin inşallah yavrularımıza hepimize da gerek kalmasın inşallah hastanelere gitmeye

Arkadaşlar selam, benim kuzumun ellerinde böyle soyulmalar var ve artarak gidiyor yani yan tarafı da soyulup ilk soyulan yerle birleşiyor Sonra büyüyor soyulan yer.
Daha fazla çekemedim Bebeğin elini sabit tutmak mümkün değil. Böyle bir şey var mı kimsede?
Kıyamam ona. Inşallah hemen geçer. Bizim kız da olmadı canım.
Selam kızlar umarım herkes iyidir arada girmeye çalışsam da pek yazma şansım olmadı.

Bebişlere bakliyat yedirmeye başladınız mı neler veriyorsunuz? Ben daha hiç bakliyat ve balık vermedim ya çok aksadı taşınma telaşından 😞 gelmeden önce bizim pilavdan azıcık vermiştim ama bugün ilk kez ona sebzeli bulgur yaptım, sevdi çok şükür. Çorba vermek istiyorum ama bazen tarif bulmakta zorlanıyorum. Mercimek vs vermeye başlasak mı ne yapsak bilemedim. Henüz güvenilir bir doktor bulamadık o yüzden arada bir bana da yazın verdiklerinizi lütfen 🙏♥️
Canım çok geçmiş olsun. Yeni bir şehir, yeni bir ev... Hayırlı olsun inşallah.
Ben bakliyat veriyorum epeydir. Pirinç, bulgur pilavı zaten yiyordu. Mercimek çok gaz yapıyor kızımı, olabildiğince az veriyorum. Bu arada ben de kimyon katıyorum. Nohut, fasulye, buğdayı haşlayarak çorbalarına da katmaya başladım. Henüz bir defa balık yedirdim. Tereyağı ben de yediriyorum. Omletini tereyağı ile yapıyorum bazen.

Haklısın canım yakın diye özele gidiyoruz hep dünya para eşim özel sigorta yaptırmış artık istediğimiz yere gidebiliriz Allah sağlık versin inşallah yavrularımıza hepimize da gerek kalmasın inşallah hastanelere gitmeye
Amin canım, Allah sağlık sıhhat versin de gerek kalmasın hastanelere 🙏

Kıyamam ona. Inşallah hemen geçer. Bizim kız da olmadı canım.

Canım çok geçmiş olsun. Yeni bir şehir, yeni bir ev... Hayırlı olsun inşallah.
Ben bakliyat veriyorum epeydir. Pirinç, bulgur pilavı zaten yiyordu. Mercimek çok gaz yapıyor kızımı, olabildiğince az veriyorum. Bu arada ben de kimyon katıyorum. Nohut, fasulye, buğdayı haşlayarak çorbalarına da katmaya başladım. Henüz bir defa balık yedirdim. Tereyağı ben de yediriyorum. Omletini tereyağı ile yapıyorum bazen.
Canımm çok teşekkür ederim 🙏 bende pirinç kullandım birkaç kez ama diğerlerini hiç vermedim. Bugün bulgur pilavı ile başladım umarım düzenli olarak gideceğim. Bir an önce balık denemek istiyorum, balık bende hep kışı hatırlatıyor ya ondan heralde hiç elim gitmedi 😅 umarım kışın bolca yediririm. Bende omletini hep tereyağ ile yapıyorum, yemekleri de öyle 😅

Canımm çok teşekkür ederim 🙏 bende pirinç kullandım birkaç kez ama diğerlerini hiç vermedim. Bugün bulgur pilavı ile başladım umarım düzenli olarak gideceğim. Bir an önce balık denemek istiyorum, balık bende hep kışı hatırlatıyor ya ondan heralde hiç elim gitmedi 😅 umarım kışın bolca yediririm. Bende omletini hep tereyağ ile yapıyorum, yemekleri de öyle 😅
Balık hk ben de aynı düşüncedeyim. Kış gelsin, bebislerle birlikte yeriz artık 😉

Canımsın ya çok teşekkür ederim 🙏 taşındım çok şükür ya zor oldu baya ama 1 haftadır Şırnak'tayım😅 zaten 3 günü yolda geçirdik sonra Şırnak'a geldik eşyalar geldi vs. Gelir gelmez 45 derece havayla karşılaştık klimamiz geç geldi kargodan e bir de temizlikle de ugrasinca hastanelik oldum🤦 2 gün evde yattım derken daha yeni yeni evi düzeni kurduk diyebilirim😅 bunun bir de lojman çıkarsa oraya taşınması var ama Allah'tan arkadaşımız çok burda😅😅
Güzel günleriniz olsun cnm çok geçmiş olsun
Sıfır km hayat sizi bekliyor 😍
Ben tereyağ hep veriyorum balık da fırında pişmiş cuprablevrek veriyorum mercimek çorbası mutlaka yiyor ama nohut fasulye verme erken dedi doktor
Bilgi olsun sen de aralarda denemeye başla
Dile kolay 11 ay bitiyor 🤗🤗🤗
Eliyle sım sıkı tuttuğu bir oyuncağı var mı?
Yok cnm varsa da hiç sıkmıyor ve yumuşak
Ya bazi doktorlar iyi diyor ama bizimki ekleme demisti, o an sormadim da heralde kati yag diye dusunuyor diye varsaymistkm
Sion alerjiniz vardı ya ondan bence sana verme demiştir

Kızlar balıkla ilgili size şöyle söyliyim. Ben migrostan Norveç somonu alıyorum fileto şeklinde. Orda taze satılıyor hep . 1 parçası 150-200 gr zaten, onu 4 e veya 5 e bölüp buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum. Haftada 1 kez buzluktan 1 parça çıkarıyorum küçük tencerenin içine buzlu şekildeyken doğruyorum küçük küçük, üzerine su koyuyorum içine havuç, sarımsak, soğan, patates doğuyorum. O an evde ne varsa içine yakışacak. Hem suda pişmiş oluyor, pişince çatalla eziyorum hemen minik minik oluyor zaten.yani hep aynı yaptm çok sevdi benim kız, belki fikir olur size de. En son piştiğinde hafif zeytinyağı koyabilirsiniz. Birde fileto da olsa kılçık var mı diye bakın siz yine de piştikten sonra :)

Ben tereyağ hep veriyorum balık da fırında pişmiş cuprablevrek veriyorum mercimek çorbası mutlaka yiyor ama nohut fasulye verme erken dedi doktor

yok o yuzden degil. Hatta bu doktor benim cocukluk doktorum, ailemin yanina gittigimizde hastalandiginda goturmusruk. 2 doktor var oyle biri benim biri kardesimindi, onlara daha cok guveniyorum hatta 🙈

Çok teşekkür ederim hepimizin çok güzel günleri olsun 😍 mercimek gaz yapar diye korkuyorum ama deneyeceğim bende azıcık ve kimyonla. Gerçekten ya zaman nasıl da geçti böyle 🤭😍

Yurume arkadasi aldiniz mi kizlar? Bizimki kollarindan tutunca yuruyor, siraliyor (bazen cismi almak icin adim atmak yerine vucudunu uzatmayi tercih etse de 😀)

Yurume arkadasi aldiniz mi kizlar? Bizimki kollarindan tutunca yuruyor, siraliyor (bazen cismi almak icin adim atmak yerine vucudunu uzatmayi tercih etse de 😀)
Arkadaşım vermişti. Ama genelde önündeki oyuncak kısmıyla ilgileniyor ona tutunayım da yürüyeyim derdi yok :) zaten komando sürünüşünden diz üstü emekleme ye 2 gün oldu geçeli, sıralamıyor daha uzanıp bazen kalkmaya çalışıyor sadece.

Arkadaşım vermişti. Ama genelde önündeki oyuncak kısmıyla ilgileniyor ona tutunayım da yürüyeyim derdi yok :) zaten komando sürünüşünden diz üstü emekleme ye 2 gün oldu geçeli, sıralamıyor daha uzanıp bazen kalkmaya çalışıyor sadece.
Bizimki de kalkmayi bilmiyor ama doktor test etti aslinda kalkiyormus. Ben firsat vermiyorum korumaci anne olarak 🙈 kucagimdayken kalkmaya calistigini fark etmistim aslinda. Bir yerlere tutunmayi daha akil edemedi sanirim. Sizde de oyledir muhtemelen 😊

Selam canım anneler. Dün gece saat 5 emziriyorum ama çocuk normalden daha sıcak. Ana dedim ateşi var bunun, yazlığa geldik hasta ettik. Yatarken hiçbişiyi yoktu halbuki. Ölçüyü buldum 38.7 39.2 vs gidiyor. Bizimkilere seslenmemle annemin bi çarşafı cart diye ayıra ayıra odadan çıkması bir oldu zaten. Alt kattan da hemen sirkeli su geldi.
Neyse öğlene kadar düştü çıktı derken doktoru aradım, ilk dediği covid olabilir. Bunun olasılığı var çünkü 2 gün önce bize gelen teyzesi ve kuzeni de dün covid olmuş. Şimdi hastaneden döndük pcr verdik. Keyfi iştahı yerinde allahtan ama biraz hırpalandı. Sonuç ne gelir bilmiyorum ama umarım çabucak geçer gider. Hiçkimseye hiçbir hastalık uğramasın.

Back
X