- 16 Mayıs 2013
- 178
- 195
- 303
Evet canım demekki bunlar yalancı kasılmalar:) hazırlansınlar bakalım çokta geç gelmesinlerde:)Aramızda bir gün varmış canım akşam başladı gün içinde de sürdü şu an da az az yine aşagıdan giriyor . Hazırlık yapıyor demek ki artık bebişlerr
Çok hoşuma gitti ya mama ver değişik olsun yorumu anneninTubacim benim de annem bazı konularda müdahale ediyor ama annemj olduğu için çekebiliyorum aynısını kv yapsa belki sinir olurum. Yani annemin mudahalesi şu şekilde mesela ben süt sagiyorum. emzirdikten sonra doymadığını anlarsam sagdığım sutu veriyorum ama annem mama ver diyor değişik olsun cocuga diyoranne diyorum hazir sagilmis süt varken niye mama vereyim ki süt sagmadiysam ac kalmasın diye mutlaka mama veriyorum ben. Bi mama aşkıdır gidiyor annemde. artık gülüyorum duruma ama dediğim gibi annem olduğu için sorun etmiyorum çok fazla. Geçen de kv aradi cocugun üstünü çok ortmussunuz diyor hava sıcak diyor ta ordan müdahale ediyor. Yenidogan bebeğe heralde kisakollu giydirmemi bekliyor. Kizim dogunca kv vardi yanimda o da hemşireler 2 saatte bir emzirin dediği halde uyandirma uyuyan cocuk buyur diyip duruyordu o beni çok sinir ederdi ya o yüzden hiç istemedim bunda gelmesini.
Bende hiç birşey canım çekmeden sadece yemek yeme isteğimi bastıramadığımdan sabahlıyorum, dünde mide yanmasından sabahlamıştım her gece uykum olduğu halde bir sebepten uyuyamıyorum artık. Hiç olmadı karnımın baskısından yatamadığımdan uyuyamıyorum sürekli bir döngü içerisindeyimİyi geceler kızlar . uyuyamdım yıne bugun agrı ,sancı ve mide yanmasımidem bulanıyo o kadar yanma var ki . artık sabahlıcaz sanırım
Bugün büyük oğlumun doğum günüydü ona bişeyler hazırladım kutladık galan bakamadım pek ama doğuran eden yok sanırım.
@succulentaskitubaslk
canım herkesin durumu kendine özel tabi pek okuyamadım ama şu hassas dönemlerinde lohusa iken de annen de olsa kimsenin seni üzmesine izin vermemeye çalış,kırılıp içinde büyütme söylenecek varsa söyle bırak karşındaki de çeki düzen versin kendine.ikiniz içinde aynısı. Niye diyorum biliyor musunuz ilk çocuğum doğduğunda kendi ailemden de eşimin ailesinden de anlattıklarınıza benzer goller yedim,lohusa depresyonunu dinine kadar yaşadım.çok üzdüm kendimi yıprattım ardından troid rahatsızlığım çıktı.yaşadıklarım yüzünden yıllarca sürtüştük durduk eşimle.hala da düşündükçe kimseyi kalpten seçemiyorum çünkü hayatımın en zor anlarıydı ve yara aldım en yakınlarımdan.şimdi olsa daha farklı davranırdım yanlış yapan herkese.öyle de geçiyor böyle de o günler siz canınızın kıymetini bilin lafınızı çekmeyin restinizi de çekin gerekiyorsa
Benim kayınpederim de bırak yenidoğan beslenmesini bilmeyi sadece iki üç yaşında iken bile herşeye maydonoz oldu uyku beslenme oyun daha neler.bunu yapan adam birkere çocuğunun birini kucağına almamış ağzına kaşık sokmamış diğer hiçbir torununa müdahale etmemiş eski kafa bi adam üstelik.eşinle konuş kestirsin attırsın karışmasınlar başta tahammülü oluyor insanın ama daha sonra dayanamazsın inan kötü olursunuz
Tubacim benim de annem bazı konularda müdahale ediyor ama annemj olduğu için çekebiliyorum aynısını kv yapsa belki sinir olurum. Yani annemin mudahalesi şu şekilde mesela ben süt sagiyorum. emzirdikten sonra doymadığını anlarsam sagdığım sutu veriyorum ama annem mama ver diyor değişik olsun cocuga diyoranne diyorum hazir sagilmis süt varken niye mama vereyim ki süt sagmadiysam ac kalmasın diye mutlaka mama veriyorum ben. Bi mama aşkıdır gidiyor annemde. artık gülüyorum duruma ama dediğim gibi annem olduğu için sorun etmiyorum çok fazla. Geçen de kv aradi cocugun üstünü çok ortmussunuz diyor hava sıcak diyor ta ordan müdahale ediyor. Yenidogan bebeğe heralde kisakollu giydirmemi bekliyor. Kizim dogunca kv vardi yanimda o da hemşireler 2 saatte bir emzirin dediği halde uyandirma uyuyan cocuk buyur diyip duruyordu o beni çok sinir ederdi ya o yüzden hiç istemedim bunda gelmesini.
Canım ben kızımda yaşadım bunu ama daha farklı şekilde. Mesela çok kucağa alma kucağa alışır dedi durdu aldı kucağımdan. Benim değil kendi evladıymış gibi davrandı sürekli. Bide benim yanımdan gitmemek için bahane olarak onu çağıran kişilere bebeğe bakamıyor mecbur kalıyorum demiş bunu duyunca ben direk dellendim git ben kendim bakıcam dedim oda mecbur gitti. Şimdi eşimi konuşturdum kendim elli kere söyledim annem gelecek gelmene gerek yok diye hala daha doktor ne zaman doğar diyor yok doğum ne zaman hangi tarih diyip duruyor. Beni o kadar sinir etti ki normalde yapmam ama bir çok akrabanın içinde yine gelme planı yaptığı için bende annem gelecek senin gelmene gerek yok annem gidersede kardeşimi yanımda istiyorum dedim. Sana tavsiyem asla susma lohusayken bide bunları mı düşüneceksin. Tavrını koy rahatsız olduğunu belli et.
Kızlar eşim gitti gece söyledi amacınız ne dedi göğüsleri zaten yara oldu dedi piskolojisini mi bozmaya çalışıyorsunuz emzir emzir diğe dakka başı emmez cocuk dedi rahat bırakın dedi :)Canım eşinle konuş söylesin müdahale etmesinler sana . Bıktım türkiyedekş bu zihniyetten . Yok sütün yaramıyor yok bu çocuk aç . Sakın kendini ezdirme bak dert olmuş bile sana . Su an sana kraliçe gibi davranılması lazım . Sineye çekme . Kolostrum tabii öyle bugün daha doktor dedi prof adam . Kolostrumun 2 3 damlası bile doyurmaya yeter ki çocuk bazen bu 2 3 damla için 20 dk emer dedi
Ay iyi bariii çok iyi demiş artık bırakırlar inşAllahh canım benimKızlar eşim gitti gece söyledi amacınız ne dedi göğüsleri zaten yara oldu dedi piskolojisini mi bozmaya çalışıyorsunuz emzir emzir diğe dakka başı emmez cocuk dedi rahat bırakın dedi :)
Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun tebrik ederim en kısa zamanda bizlerde tadariz ins nasildi dogum bebis iyi miKızlar doğumum gerçekleşti çok şükür ben aldım kucağıma darısı sizlerin başına
Büyük mu küçük mu tuvaletiGünaydın herkese yeni doğum yapmış bebişim en son dün sabah 3 te tuvalete gitti yani aradan 27 saat geçti ne yapayım
Maşallah allah'im analı babalı büyütsün inşallah normal mi doğumKızlar doğumum gerçekleşti çok şükür ben aldım kucağıma darısı sizlerin başına
Günaydın çis mi kaka mı yaptı? Çiş ise doktora gitmek lazim kaka ise gecikebilir normalGünaydın herkese yeni doğum yapmış bebişim en son dün sabah 3 te tuvalete gitti yani aradan 27 saat geçti ne yapayım
Hayırlı olsun canım allah mutlu bi ömür versinKızlar doğumum gerçekleşti çok şükür ben aldım kucağıma darısı sizlerin başına
Allah razı olsun iyiyiz çok şükür en kısa zamanda kavuştursun rabbimAllah analı babalı büyütsün hayırlı olsun tebrik ederim en kısa zamanda bizlerde tadariz ins nasildi dogum bebis iyi mi
Sezeryan oldum canım ilk bebeğim sonrası biraz zorluyormuş ama genel olarak çok güzel geçti çok sağolMaşallah allah'im analı babalı büyütsün inşallah normal mi doğum
Amin inşallah sağol canım benımHayırlı olsun canım allah mutlu bi ömür versin
Gözün aydın cnm sağlıkla büyüt inşKızlar doğumum gerçekleşti çok şükür ben aldım kucağıma darısı sizlerin başına
Hamileliğimin 6. Haftasıydı bir başladı reflü o çoğaldı boğaz reflüsüne çevirdi kaç ay boğaz acısı faranjit çektim, bi ara reflüm azaldı sonlara doğru yine arttı. Bu arada 3 ay düzenli faranjitin ve yemek borumun toplaması için zorunlu hallerden nexium içmek durumunda kaldım. Off rezaletti valla inş sizin daha rahat geçergecmi
Hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün ne mutlu sana allah bizede nasip etsin inşaallahKızlar doğumum gerçekleşti çok şükür ben aldım kucağıma darısı sizlerin başına
Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun tebrik ederim en kısa zamanda bizlerde tadariz ins nasildi dogum bebis iyi mi
kaka yapmadıGünaydın çis mi kaka mı yaptı? Çiş ise doktora gitmek lazim kaka ise gecikebilir normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?