Tubacim benim de annem bazı konularda müdahale ediyor ama annemj olduğu için çekebiliyorum aynısını kv yapsa belki sinir olurum. Yani annemin mudahalesi şu şekilde mesela ben süt sagiyorum. emzirdikten sonra doymadığını anlarsam sagdığım sutu veriyorum ama annem mama ver diyor değişik olsun cocuga diyorYemin ederim var ya süt bitti hem sağıyorum hem çekiyorum ki çoğalsın saat başı emzirmeye çalışıyorum nerdeyse yani ilk üç gün zaten altın rengten az bir katı süt gelir kolostrum gelir. Bana diyorki lıkır lıkır içmiyor. Yani normal değil mi ? Dolu dolu süt gelmiyorki . Aç olan bebek te ağlar bildiğim kadarıyla ağlamıyor. Zorla bebeği alıyor kucağıma veriyor emzir diyor yaaa resmen şiddet bu bıktım . Annemde burda anneme çaktırmiyim yoksa annem kendini asla tutmaz lafını yapıştırırır direk kaynanama tatsızlık olmasın diğe susuyorum ama canım çok sıkıldı gerçekten
Aman sakın deme onu da dener kaynananBende sinir oluyorum afedersin her boku biliyorlar biliyorsan kalk sen emzir dicem olmicak
Insallah girmistir annesi sabah bizede yaz. annemlere kalsa bugün doktoru arayacaklardi bu Kiz cocugu bugun 9 ay oldu niye gelmedi diyeÇok şükür bugünde gelmedi
Yarın 9.30 da randevum var bakalım kanala manala girmiş mi , kilosu nasıl heyecanlıyım
Aramızda bir gün varmış canım akşam başladı gün içinde de sürdü şu an da az az yine aşagıdan giriyor . Hazırlık yapıyor demek ki artık bebişlerrCanım benim bebişim tahmini doğum tarihi 25 Haziran . Aynı şekilde benimde öyle ağrım oluyor. Genelde geceleri oluyor .
Canım ben kızımda yaşadım bunu ama daha farklı şekilde. Mesela çok kucağa alma kucağa alışır dedi durdu aldı kucağımdan. Benim değil kendi evladıymış gibi davrandı sürekli. Bide benim yanımdan gitmemek için bahane olarak onu çağıran kişilere bebeğe bakamıyor mecbur kalıyorum demiş bunu duyunca ben direk dellendim git ben kendim bakıcam dedim oda mecbur gitti. Şimdi eşimi konuşturdum kendim elli kere söyledim annem gelecek gelmene gerek yok diye hala daha doktor ne zaman doğar diyor yok doğum ne zaman hangi tarih diyip duruyor. Beni o kadar sinir etti ki normalde yapmam ama bir çok akrabanın içinde yine gelme planı yaptığı için bende annem gelecek senin gelmene gerek yok annem gidersede kardeşimi yanımda istiyorum dedim. Sana tavsiyem asla susma lohusayken bide bunları mı düşüneceksin. Tavrını koy rahatsız olduğunu belli et.Yemin ederim var ya süt bitti hem sağıyorum hem çekiyorum ki çoğalsın saat başı emzirmeye çalışıyorum nerdeyse yani ilk üç gün zaten altın rengten az bir katı süt gelir kolostrum gelir. Bana diyorki lıkır lıkır içmiyor. Yani normal değil mi ? Dolu dolu süt gelmiyorki . Aç olan bebek te ağlar bildiğim kadarıyla ağlamıyor. Zorla bebeği alıyor kucağıma veriyor emzir diyor yaaa resmen şiddet bu bıktım . Annemde burda anneme çaktırmiyim yoksa annem kendini asla tutmaz lafını yapıştırırır direk kaynanama tatsızlık olmasın diğe susuyorum ama canım çok sıkıldı gerçekten
Senin bebiş beklemeyecek belli canım yola girmiş geliyorAmin canım cümlemizle beraber inş, 2 olacak dogum panik atagım var diye Dr zaten hiç birşey demiyor merdiven çok az iki kat evyarın başlayacagım yürümeyede
Canim tam okuyamadım ama baya sorun yaşamışsın annenden dolayı çok üzüldüm.Evet çok şükür ya. Eşim işte. Annem gelmiyor yanıma. Moralim çok bozuldu iyice hasta oldum annemin ilgisizliğinden anne olmama ramak kala.
Canım eşinle konuş söylesin müdahale etmesinler sana . Bıktım türkiyedekş bu zihniyetten . Yok sütün yaramıyor yok bu çocuk aç . Sakın kendini ezdirme bak dert olmuş bile sana . Su an sana kraliçe gibi davranılması lazım . Sineye çekme . Kolostrum tabii öyle bugün daha doktor dedi prof adam . Kolostrumun 2 3 damlası bile doyurmaya yeter ki çocuk bazen bu 2 3 damla için 20 dk emer dediYemin ederim var ya süt bitti hem sağıyorum hem çekiyorum ki çoğalsın saat başı emzirmeye çalışıyorum nerdeyse yani ilk üç gün zaten altın rengten az bir katı süt gelir kolostrum gelir. Bana diyorki lıkır lıkır içmiyor. Yani normal değil mi ? Dolu dolu süt gelmiyorki . Aç olan bebek te ağlar bildiğim kadarıyla ağlamıyor. Zorla bebeği alıyor kucağıma veriyor emzir diyor yaaa resmen şiddet bu bıktım . Annemde burda anneme çaktırmiyim yoksa annem kendini asla tutmaz lafını yapıştırırır direk kaynanama tatsızlık olmasın diğe susuyorum ama canım çok sıkıldı gerçekten
Canım şu an hepimiz aşırı hassasız . Kendini çok üzme sonuçta senin için istanbula gelmiş . Ve yaşlılarda ölüm korkusu çok olur . Korkuyordur cidden en çok tansiyonu etkiliyor ya. Bence çok alınma birkaç güne gelir elbet . Ama yerinde olsam içimdekileri söyler tribimi atardım . Annemden bazen beklediğim ilgiyi alamadığımda veya beni istediğim şekilde düşünemediğinde arar ağlarım bebek gibi ‘sen beni düşünmüyosunnnn çok kırıldım yalnızım ’ vs tarzı vicdanını zedeleyici konuşurumİstanbula geldi canım doğuracam nerdesin diye baskı yapınca ama evinde kalıyor. Daha bana uğramadı. Bir de bu hastanelere girip çıkıyorum ya şu an. Covid şüphesi de var. Gelmiyor. Bana bulaştırırsan tansiyonum var benim falan diyor. Ama aşı oldu sonuçta 2 doz. Bencillik yapmak istemiyorum da. Ben duramazdım benim çocuğum bu halde olsa bana da bulaşsın covidse covid derdim sanırım. 2 tas yemek pişirir bakardım. Dün testim negatif çıkınca yarın gelir misin dedim. Belli olmaz sonradan pozitif çıkıyormuş dedi.
Bugün aynı şeyi Dr söyledi doğum korosunu bir kenara koyalım ama çatal beni maç ediyor buraya çıkarken elim Ayağım boşalıyor titriyorum dedim oda gelerek maalesef herkesin sorunu bu buradan korkmayan yok dedi tabi herkes önce kendini düşünüyor normal doğum iyi ama açılma beraber korku yaşamak zor hergün o merdiveni çıkıyorum canım bazen 5/6 defa kv demler üstte oturuyor çünküİnan bu herkeste var üstüne alinma geçen muayene alttan bakildim doğumhane de bide inan bir ateş bastı bir fena oldum ebe ile ordaki çalışan beni konuşturmaya çalışıyorlar bende farketince konuşturmaya çalışmayın acımıyor ama ben biraz panik oldum diyince anladılar
Ayrıca iki kat az değil in çık inan benim boyum kadar oğlum var o ekmeğe giderdi şimdi sırf merdiven inip çıkmak olsun yürüyeyim diye ben gidiyorum
Insallah girmistir annesi sabah bizede yaz. annemlere kalsa bugün doktoru arayacaklardi bu Kiz cocugu bugun 9 ay oldu niye gelmedi diyezor tuttum anamları
Ben pazartesi 40ı tamamlıyorum ama bakalım nolcakIyi aksamlar hanımlar bugün doğum yapan olmadı herhalde haziran bebisleri 40 i tamamlayacak bu gidişle
Yok canım kv ile aram çok iyi o kadar iyi ki annen gelir kalır doğumdan sonra ben gelmiyim dimi diyor sürekli. Hani benim de torunum oluyor kime ne diyip atlayıp gelmiyor çok hassas. Ben de annem kalmayacak sen gel diyorum. Annem gündüz gelir gider. Lohusa halinle benden çekinirsin belki falan diyor annene ayıp olur diyor.
Şu an ihtiyacım vardı sadece anneme. En çok da bugün. Dibi gördüm çünkü
Üsküdar Özel kliniği var- Dr. Selma Nihan Karakaya ÇobanMerhaba canim istersen özelden mesaj ile istersen buradan paylaşırsan çook sevinirim
Hamileliğimin 6. Haftasıydı bir başladı reflü o çoğaldı boğaz reflüsüne çevirdi kaç ay boğaz acısı faranjit çektim, bi ara reflüm azaldı sonlara doğru yine arttı. Bu arada 3 ay düzenli faranjitin ve yemek borumun toplaması için zorunlu hallerden nexium içmek durumunda kaldım. Off rezaletti valla inş sizin daha rahat geçerbu tarz mide yanmasi eksimesi hamileligin hangi doneminde basliyor kronik refli hastaligim var midede cok yanma oluyor mu yokda daha az mi?
Senin bebiş beklemeyecek belli canım yola girmiş geliyorhayırlısıyla saglıkla gelsinlerr
Amiin canım amiinn.. Geleceği zamanı bilir gelirler anneciklerine saglıcakla inşAllah hepimizinkiAmin canım hiçbirimizin ki çok bekletmesin sağlıkla gelsin inş bende bu hafta bekliyorum bakalım biraz umudum yok ama yalancı sancılarla oyalıyor yaramaz bizi
Canım durumunu çok iyi anlıyorum, annemle sırf bu bencillikleri ve garip davranışları yüzünden yıllardır görüşmüyorum ve kafam çok rahatladı bizim durumumuz biraz daha farklı tabi. Hayatımı da o yokmuş şeklinde dizayn ettim kendime güveniyorsam her şeyi yapıyorum, güvenemediğim noktada duruyorum düşünüyorum vs. Hamileliğim komple tek geçti gerek pandemi gerek kimse olmamasından dolayı. Bir gün doğru düzgün oturmadım desem yeridir bebeğin herşeyiyle kendim ilgilendim evimin işi, yemeği vs hiç bitmedi dip kıyı köşe herşeye giriştim. Yengem gelecek yanıma doğurunca çok rahat eder miyim bilmiyorum ama bir ses, destek diyorum yine de . Yani üzülme ihç canını sıkma, kimseyi değiştiremezsin bu tip şeyler insanın içinden gelecek. Sen bebeğine ve kendine odaklan. Son zamanlar zor geçiyor bende de panik atak var gün içinde o kadar gelgitlerim oluyor ki, zaman geçmek bilmiyor darlanıyorum ayaklarım çok şişti topuklarımın üzerine zor basıyorum kıpkırmızılar. İnş sağlıkla kucağımıza alalım ben hep kendime diyorum ki sen artık anne olacaksın güçlü ol harika şeyler olacak diyip duruyorumEvet canım çok moralimi bozdu bugün benim o. Aramadı bile gün içinde. Bikaç mesaj sadece. Görmediği için belki farkında değil ama iyi değilim diyorum telefonda sürekli. Sonra bana diyexek ki sen böyle kötü olduğunu demedin amaaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?