2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Ya kızlar benim kuzuşum bugün yine memeyi istemedi itiyor diliyle . Göğüsümden şarıl şarıl süt akıyor emmiyor emmedi . Neden acaba ya . Gazını çıkardı kakasını yaptı burnunu aspire ettim yok almıyor . Sinir oldum

Bu tarih soranlara ben de ayar oluyorum sanki bebek bize randevu veriyor şu gün şu saatte doğcam diye Biz de bekliyoruz işte keşke bilsek gününü saatini ama bilmiyoruz işte o yüzden de beklemek zorlaşıyor

Benmde öyle yapıyodu tek memeyi emiyor diğerini 2 gündür reddediyordu . Ters pozisyonda veriyorum öyle aldı. Kızımda yürüyerek verdiğimde almıştı. Alana kadar herşeyi dene.

Ben de şehir hastanesine gidiyorum eve gönderdiler sancıların 5 dk da bi olana kadar gelme dediler. Ya hiç 5 dk da bire inmezse gidip suni sancı istesem verirler mi ki

Canım panik yapma ya inmezse diye bir şey yok inecek. Senin nişanın da gelmiş yakındır. Sakin ol hazırlıklarını yap artık evde bekle sakince. Çok tereddütte kalırsın indi de git yine muayene ol. Sürecin çok normal gidiyor suni almazsın inşallah

Canm benim 17. Gün bugün ancak aktif emmeye başladı yeni yeni tam ogreniyor. Sen ısrarcı ol alsin

Bizde bir de şey var kuzenim evleniyor 4 temmuzda. 40. Hafta 13 haziran gözüküyordu ve doktor 41-42 gelir bu diyordu. gelemem diyordum kuzenime. Şimdi 5inde doğdu ya. O güne çocuk 1 aylık olacak gelmezsen bir daha ömür billah konuşmam diyor. Virüs var 1 aylık bebeğim olacak. allah mesut etsin. Düğün tarihini alırken hamile olduğumu biliyordun benim konuşmamam lazım dedim sinirlendim. Kendi virüsü takmayıp düğün yapıyor 200 kişilik. Ben bebeğimi koruyorum diye suçlu oldum. Hadi kendi çocuğu yok anlamıyor. Anası da fişfikliyor uyuz oldum.

Hah bir de sezaryen yapmış olmak beni öncesinde çok strese soktu yeterince üzüldüm. Geçen biri diyor ki tüh sezaryen olmasa iyimiş de artık neyse. Sanane ya sanane. Zaten üzülmüşüm karnım ameliyatlı dikişli bayılmıyorum ya. Gerizekalı. Ki canım da istemiş olabilir bunu aptal mıdır nedir.

Dış kapının dış mandalı insanlar doğum şekline karışmaya, gideceğin yerlere müdahale etmeye hak görüyor kendine.

Ya ben sütlerimle başedemiyorum. Silikon göğüs ucu aldım bugün. Çocuk rahat edemiyor onunla da emmek istiyor. beceremiyor. Biraz daha sabretmemiz lazım sanırım.

Evet bi de o tayfa var “ sezaryan olmasa iyiymiş” sanki katalogdan seçip oluyoruz gibi. Aslında en güzeli hiç bir süreçle ilgili en ufak bilgi kimseye vermemek ama insan heyecanla ve iyi niyetle her şeyi söyleyip sonra bir de en darlandığı dönem milleti iknayla uğraşırken buluyorsun kendini.

düğün konusuna gelince ben senin yerinde olsam asla gitmem hatta doktor yasakladı bebek bağışıklığı için benim de kendimi korumam şart vs derim. Virüs kol geziyor bu rakamlar yaz dönemi rakamı klasik yoksa kimi duysam korona

Canım senin doktor mu dedi suni sancı ile başlatırız diye. Ben bugün acilden giriş yaptım 40 haftalığım diyorum git bekle diyo hiç suni sancı lafı etmediler belki verseler başlıcak doğum ama
Canım daha haftan dolmadı ki senin müdehale etmezler o yüzden, ben haftamı doldurduğumda gittim en az 1 hafta bekletiyoruz sonra olmazsa müdehale ediyoruz dedi müdehale dediği suni oluyor, arkadaşımı da 42+2’ye kadar bekletmişlerdi acele etme

Bu tarih soranlara ben de ayar oluyorum sanki bebek bize randevu veriyor şu gün şu saatte doğcam diye Biz de bekliyoruz işte keşke bilsek gününü saatini ama bilmiyoruz işte o yüzden de beklemek zorlaşıyor
Aslında biz doğurmuyoruz değil mi içimizde tutuyoruz ya gece uykuları kaçan, ağırlaşan biz millete dert oluyor anlamadım valla. Hani doğum acısı sancısı unutuluyor diyorlar ya bence bu insanlar doğum psikolojisini de çoktan unutmuşlar :)

Yaa bırak onları 45 haftalık sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var anca boş boş konuşuyorlar ben en son kayınvalideme temmuza kadar yolu var dedim kadın yinede soruyor

Hamileyken hep şöyle konuşuyorduk o zamana virüs biter herkes aşılanır. Bebek de az erken doğsa kaynanama bırakıp gelcem hayatta kaçırmam diyordum. Ama işler öyle gitmedi kimse aşılanmadı yaşlıların aşılanması bizim işimize yaramıyor şu an. Şimdi bunu anlatmaya çalışıyorum ne kadar istediğimi sen biliyorsun ama işler öyle gitmedi yani. Neden konuşmam demek yerine çok üzülüyorum keşke böyle olmasaydı gibi daha insanı tepkiler gelmiyor bilmiyorum.

İyi akşamlar kızlar. Doğumlariniz başlamış bitmiş bile çoğunuzun. Rabbim sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah Sanırım bende Haziran annesi olacağım. 37+3 muhtemel tarih. Sizce çok mu erken çok korkuyorum Tabi inşallah daha önce gelmez. Özellikle epidural sezaryen olanlar ne tavsiye edersiniz doğum öncesi. Özel bölge temizliği ne zaman yapsam daha iyi olur şuan 35+dayız çantanız herseyimiz hazır. Başka ne tavsiye verirsiniz. Çok endişeliyim aynı zamanda yavruma kavuşacağım için çok heyecanlıyım. Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin

Benmde öyle yapıyodu tek memeyi emiyor diğerini 2 gündür reddediyordu . Ters pozisyonda veriyorum öyle aldı. Kızımda yürüyerek verdiğimde almıştı. Alana kadar herşeyi dene.
Vallah yatarak bir şekilde tutuşturuyorum ama resmen kavga ediyor memeyle
Canm benim 17. Gün bugün ancak aktif emmeye başladı yeni yeni tam ogreniyor. Sen ısrarcı ol alsin
Aktif emiyordu benimki sonra da kalan sütü sağıp dolaba koyuyordum şuan emmek istemedi zorlaaa emziriyorum bu kadar küçüklükte meme reddi olmaz bence ya neden böyle yapıyor acaba
Ya ben sütlerimle başedemiyorum. Silikon göğüs ucu aldım bugün. Çocuk rahat edemiyor onunla da emmek istiyor. beceremiyor. Biraz daha sabretmemiz lazım sanırım.
Kaç günlük seninki

Canım sağlıkla al kucağına inşallah. Ben kızımı 37+2 de kucağıma aldım. Doktorumun müdehalesiyle doğum başladı ve çok şükür hiç bir sağlık sorunu yaşamadık. İçini ferah tut gelişimini tamamladıktan sonra doğma zamanı çok da önemli değil.❤

Benim üç dört gün kaldı sezaryen olmama,bugün yaptım temizliğimi.tabi biraz da çıkma hızıyla alakalı çabuk çıktığı için benim beklemeyi tercih ettim,senin az çıkıyorsa daha erken de alabilirsin
Canım sen biberon veriyor muydun,bazı bebek gerçekten çabucak alışıveriyor biberona,veriyorsan verme istersen.bir de çok çok acıkmasını beklemeden en sakin zamanlarında koy memeye fazla acıkınca da yapabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…