anladım canım. inşallah olmazda.Benim olmadı lazer kesim hic belli bile degil izi vs
Geçmiş olsun canım sağlıkla kavuş kızına inşallah
Çok geçmiş olsun canımKızlar selam. Dün gaza gelip bebişi kendim yıkıcam diye yazmıştım. Ve dediğimi de yaptım. Ama çok kötü oldu sonu kızlar6yaşında kızımla yıkamaya başladık, kızım suyu dökerken çok fazla su yuttu galiba bebeğim ve nefesi kesildi. Hala gözümün önüne o anı geldikçe ağlayasım geliyor. Uzun süre nefessiz kaldı, burun aspiratörü ordaydı, aklıma burnunu çekmek geldi. Hemen çektim, burnunu açtım, biraz sonra nefes almaya başladı bebeğim. Ama ben ve kızım çok korktuk hemen eşimi aradım o geldi acile gittik. Ciğer filmi çektiler su kalmışmı diye, nefesini kontrol ettiler yoğun bakımda. Çok şükür düzelmiş dedi dr nefesi. Ama nefessiz kalışı beni mahvetti ya bişey olsaydı die o gün kendime gelemedim. beceremedim yani bu yalnız yıkama işini. Bi daha da asla kalkışmam öyle bişeye
Canım bence sen doktora bir götür için rahat etsin ben olsam hiç beklemezdimKızlar ben yine bisey sormaya geldim ama, ben oğlan gözlerini çok nadir açıyo hatta 2-3 gun öncesine kadar sadece tek gözünü açıyodu öteki göz kapağına parmağımla hafifçe masaj yaparak açtırdım günde 1 ya da 2 defa anca açıyo gözünü 10 dakikalığına falan normal mi sizin bebekler de böyle mi? Geçen hafta doktor kontrolünde doktoruna sordum gözlerini açmıyor diye 1. Ayını bekle olmadı göz doktoruna götür dedi görmesinde sıkıntı yok gözünü açtığında yüzüme odaklanıyo ve sesin geldiği yöne doğru da bakıyo ama sanki süre olarak az açıyo gibi. Uyanıkken bile gözlerini kapalı tutuyo. Eşimin göz kapağı düşüklüğü var, göz kapakları yarıya kadar açılıyor ondan mı acaba ona mı çekti dedim doktora hayır öyle olsa yine de açardı dedi. Meraklandım ben de
Normal mi değil mi anlayamadım ki işte annem normaldir yeni doğdu daha diyo bi de yoğun bakımda falan kaldı ya o yüzden tam adapte olamadı diyo doktor da bekle biraz deyince bilemedimCanım bence sen doktora bir götür için rahat etsin ben olsam hiç beklemezdim
Benim kızımda tek gözünü baya acıyo diğeri daha kısık acıyo. Bıde o gözünün üstü kızarık ve şiş gibi . doktorada hemşireyede sordum gecer dedi ama bende rahat edemiyrm . acmada sorun yok ama bizde ,uyanıkken acıyo yoksa .Normal mi değil mi anlayamadım ki işte annem normaldir yeni doğdu daha diyo bi de yoğun bakımda falan kaldı ya o yüzden tam adapte olamadı diyo doktor da bekle biraz deyince bilemedimsenin bebeğinin gözleri açık ama değil mi?
Oğlum çok tembeldi tek gözünü yarım açardıKızlar ben yine bisey sormaya geldim ama, ben oğlan gözlerini çok nadir açıyo hatta 2-3 gun öncesine kadar sadece tek gözünü açıyodu öteki göz kapağına parmağımla hafifçe masaj yaparak açtırdım günde 1 ya da 2 defa anca açıyo gözünü 10 dakikalığına falan normal mi sizin bebekler de böyle mi? Geçen hafta doktor kontrolünde doktoruna sordum gözlerini açmıyor diye 1. Ayını bekle olmadı göz doktoruna götür dedi görmesinde sıkıntı yok gözünü açtığında yüzüme odaklanıyo ve sesin geldiği yöne doğru da bakıyo ama sanki süre olarak az açıyo gibi. Uyanıkken bile gözlerini kapalı tutuyo. Eşimin göz kapağı düşüklüğü var, göz kapakları yarıya kadar açılıyor ondan mı acaba ona mı çekti dedim doktora hayır öyle olsa yine de açardı dedi. Meraklandım ben de
Çıktı canım aynı gün çıktı zaten. Sadece yarım saat bi gözlem yaptılar, nefesini bi cihazdan takip ettiler o kadar zaten.Çok geçmiş olsun canım
Çıktımı hastaneden
Açık canımNormal mi değil mi anlayamadım ki işte annem normaldir yeni doğdu daha diyo bi de yoğun bakımda falan kaldı ya o yüzden tam adapte olamadı diyo doktor da bekle biraz deyince bilemedimsenin bebeğinin gözleri açık ama değil mi?
Bence hemen bi göz doktoruna göster belki normaldir ..Kızlar ben yine bisey sormaya geldim ama, ben oğlan gözlerini çok nadir açıyo hatta 2-3 gun öncesine kadar sadece tek gözünü açıyodu öteki göz kapağına parmağımla hafifçe masaj yaparak açtırdım günde 1 ya da 2 defa anca açıyo gözünü 10 dakikalığına falan normal mi sizin bebekler de böyle mi? Geçen hafta doktor kontrolünde doktoruna sordum gözlerini açmıyor diye 1. Ayını bekle olmadı göz doktoruna götür dedi görmesinde sıkıntı yok gözünü açtığında yüzüme odaklanıyo ve sesin geldiği yöne doğru da bakıyo ama sanki süre olarak az açıyo gibi. Uyanıkken bile gözlerini kapalı tutuyo. Eşimin göz kapağı düşüklüğü var, göz kapakları yarıya kadar açılıyor ondan mı acaba ona mı çekti dedim doktora hayır öyle olsa yine de açardı dedi. Meraklandım ben de
Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. Kaç tane olursa olsun inan ilk gibi. benimkilerin arası 4,5 yaş ama sanki o kadar acamiyim telaşlıyım ki. Geçen altını değiştirirken kustu burnundan geldi elim ayağım boşaldı resmen bildiğimide unuttum.Çıktı canım aynı gün çıktı zaten. Sadece yarım saat bi gözlem yaptılar, nefesini bi cihazdan takip ettiler o kadar zaten.
Geçmiş olsun dileyen tüm arkadaşlara da çok teşekkür ederim kızlar2.çocuğum olmasına rağmen (aradaki yaş farkının fazla olmasından kaynaklı olsa gerek) bazen kendimi sanki hiç tecrübem yokmuş gibi hissediyorum Ama her bebekte aynı olmuyor gerçi… Allah herkesin yavrusunu annesine babasına bağışlasın inşallah.
Eskiden bebeklerin gözleri hep kapalı olurdu bizde açık olmasına şaşırıyoruz ne yalan söyliyeyimNormal mi değil mi anlayamadım ki işte annem normaldir yeni doğdu daha diyo bi de yoğun bakımda falan kaldı ya o yüzden tam adapte olamadı diyo doktor da bekle biraz deyince bilemedimsenin bebeğinin gözleri açık ama değil mi?
Sen manuel mi kullanıyorsun canim bizim bozuldu ben öde strese girdim ememediğinde doysa bile sağıp teklif ediyordum. Manuel hediye verdiler bitane ben beceremiyorum sanırım.Kızlar elektrikli göğüs pompası için tavsiye edeceğiniz, memnun kaldığınız markalar var mıdır? Kızım bir süre beni ememeyecek belli ki, manuelle uğraşmak zor olacak.
Canım yoğun bakım ne zaman çıktı benim de oğlum yoğun bakım 12 gün yattı bir kaç gün nerdeyse hiç açmadı sonra sonra açmaya başladı panik yapma zaten bebeklerde göz kontrolü 6 ay yapıyorlar diye biliyorum yanlışım varsa duzelttin demekki o zaman a kadar ancak belli oluyorNormal mi değil mi anlayamadım ki işte annem normaldir yeni doğdu daha diyo bi de yoğun bakımda falan kaldı ya o yüzden tam adapte olamadı diyo doktor da bekle biraz deyince bilemedimsenin bebeğinin gözleri açık ama değil mi?
Sevindm canım bi şekilde halledebilio olmana. Ben oğlumda tazyik problemi yatarken onu üstüme alıp emzirmede bulmştum, deneyebilirsin, yerçekimi etkisini aksi yönde kullanmş olursn, bizde işe yaramıştı. Bi de şeyi deneyebilirsin ilk kısmından bikaç dk sağarsan sonra verirsen göğsünü gece vereceğin sütü çıkarmş olursn hem hem de tazyiki de azaltmş olursn. Biberonla vercm derken sağıoshn ya daha çok uyarı olablrsn mi göğsünü?Sağol canım tavsiyeler için.
Şimdi sorunumuz ağlamadan uyanmıyor. Uykusunda bağırmaya başlıyor bir anda sancı ile. Kaldırıp alt açma seansı klasik emzirme gaz çıkarma masaj derken dediğin gibi bayağı süre geçiyor.
Ama bu süre 1.5 saat olmuyor çünkü bir memede asla 20 dk kalmıyor mesela. Sürekli dövüş halinde memeyle kavga ediyor 7-8 dk ancak emiyor. Tazyik problemi de var sanırım. Çünkü 5 dk da meme boşalmış oluyor. Bundan da rahatsız oluyor galiba. Ve bu da gazını şiddetlendiriyor. Sağıp verdiğimde daha mutlu oluyor. Daha uzun uzun alıyor biberondan bayağı keyif yapıyor ve uyuyakalıyor biberonda ama memede uyuyakalamıyor.
Tabi ben biberonu günde 1 kere gece veriyorum uykusu bölünmesin diye. Gündüz emiyor. Emip gaz çıkardıktan sonra uykuya geçemiyor.
Bu arada her pırtta altına ediyor. Gazını çıkardıktan donra tekrar alt değiştirmem gerekiyor. Bu sebeple de uykusu açılıyor. Uykusu gelsin diye tekrar 2 dk memeye koyayım diyorum ve tekrar gaz
Böyle bir kısır döngüdeyim işte.
Dünden beri sallama olayına geçince uzun uyumaya başladı. Bu sabah çok sakin uyandı mesela. 9da uyandı mutlu bebek olarak uzun zamandır ilk kez. Mutlu bebek diye enerji oluyorum zaten sürekli asla kolik demiyorum
Sırayla ihtiyaçlarını giderdik ve şimdi ayaklarımda uykuya geçti.
Philips avent gayet başarılıKızlar elektrikli göğüs pompası için tavsiye edeceğiniz, memnun kaldığınız markalar var mıdır? Kızım bir süre beni ememeyecek belli ki, manuelle uğraşmak zor olacak.
Benim oğlum da 15 gün kaldı canım 8 gün oldu çıkalıCanım yoğun bakım ne zaman çıktı benim de oğlum yoğun bakım 12 gün yattı bir kaç gün nerdeyse hiç açmadı sonra sonra açmaya başladı panik yapma zaten bebeklerde göz kontrolü 6 ay yapıyorlar diye biliyorum yanlışım varsa duzelttin demekki o zaman a kadar ancak belli oluyor
Annem de öyle dedi 40ı çıkmayan bebekten ne bekliyosun ki dediEskiden bebeklerin gözleri hep kapalı olurdu bizde açık olmasına şaşırıyoruz ne yalan söyliyeyim
Bizimki uyanık durduğu her an ağladığı için etrafı izlemeye fırsatı olmuyoBence hemen bi göz doktoruna göster belki normaldir ..
benım oğlan doğduğunda 2 gün kapalı durdu ama sürekli uyuyordu zaten ,
Ondan sonra full açık etrafı izleyip duruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?