2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kızlar ben yine bisey sormaya geldim ama, ben oğlan gözlerini çok nadir açıyo hatta 2-3 gun öncesine kadar sadece tek gözünü açıyodu öteki göz kapağına parmağımla hafifçe masaj yaparak açtırdım günde 1 ya da 2 defa anca açıyo gözünü 10 dakikalığına falan normal mi sizin bebekler de böyle mi? Geçen hafta doktor kontrolünde doktoruna sordum gözlerini açmıyor diye 1. Ayını bekle olmadı göz doktoruna götür dedi görmesinde sıkıntı yok gözünü açtığında yüzüme odaklanıyo ve sesin geldiği yöne doğru da bakıyo ama sanki süre olarak az açıyo gibi. Uyanıkken bile gözlerini kapalı tutuyo. Eşimin göz kapağı düşüklüğü var, göz kapakları yarıya kadar açılıyor ondan mı acaba ona mı çekti dedim doktora hayır öyle olsa yine de açardı dedi. Meraklandım ben de

Reactions: H E
Çok geçmiş olsun canım
Çıktımı hastaneden

Canım bence sen doktora bir götür için rahat etsin ben olsam hiç beklemezdim

Canım bence sen doktora bir götür için rahat etsin ben olsam hiç beklemezdim
Normal mi değil mi anlayamadım ki işte annem normaldir yeni doğdu daha diyo bi de yoğun bakımda falan kaldı ya o yüzden tam adapte olamadı diyo doktor da bekle biraz deyince bilemedim senin bebeğinin gözleri açık ama değil mi?

Benim kızımda tek gözünü baya acıyo diğeri daha kısık acıyo. Bıde o gözünün üstü kızarık ve şiş gibi . doktorada hemşireyede sordum gecer dedi ama bende rahat edemiyrm . acmada sorun yok ama bizde ,uyanıkken acıyo yoksa .

Oğlum çok tembeldi tek gözünü yarım açardı ama daha kilolu daha ödemli doğmuştu . Ona yormustum. Kizım daha minnak az odemliydi gözlerini canı isterse açıyor.
Bu arada bebiş kuvoze girmişti solunum desteği yada fototerapi almış miydi canım?
Bizim ki aldı hastane göz kulak muayenesi yapsa da başka hastanelere tedbir için yine sevk etti. Dün mesela başka bir hastanenin prematüre retinopati bölümüne rop muayenesine götürdüm. 6 ay sonrasına yine kontrole çağırdı. Kuvoz geçmişi olup başka giden var mı merak ettim

Çok geçmiş olsun canım
Çıktımı hastaneden
Çıktı canım aynı gün çıktı zaten. Sadece yarım saat bi gözlem yaptılar, nefesini bi cihazdan takip ettiler o kadar zaten.

Geçmiş olsun dileyen tüm arkadaşlara da çok teşekkür ederim kızlar 2.çocuğum olmasına rağmen (aradaki yaş farkının fazla olmasından kaynaklı olsa gerek) bazen kendimi sanki hiç tecrübem yokmuş gibi hissediyorum Ama her bebekte aynı olmuyor gerçi… Allah herkesin yavrusunu annesine babasına bağışlasın inşallah.

Açık canım
Küvez geçmişi olduğu için yada 2.5 kilo altındaysa rop muayenesine yönlendiriyorlar mutlaka
Benim büyük kızım 2100 gr dı küveze girmemişti ama göz için rop muayenesi olduk
Bir sorun çıkacağını sanmıyorum ama tedbirli olmakta fayda var

Bence hemen bi göz doktoruna göster belki normaldir ..

benım oğlan doğduğunda 2 gün kapalı durdu ama sürekli uyuyordu zaten ,
Ondan sonra full açık etrafı izleyip duruyor

Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah. Kaç tane olursa olsun inan ilk gibi. benimkilerin arası 4,5 yaş ama sanki o kadar acamiyim telaşlıyım ki. Geçen altını değiştirirken kustu burnundan geldi elim ayağım boşaldı resmen bildiğimide unuttum.

Eskiden bebeklerin gözleri hep kapalı olurdu bizde açık olmasına şaşırıyoruz ne yalan söyliyeyim

Kızlar elektrikli göğüs pompası için tavsiye edeceğiniz, memnun kaldığınız markalar var mıdır? Kızım bir süre beni ememeyecek belli ki, manuelle uğraşmak zor olacak.
Sen manuel mi kullanıyorsun canim bizim bozuldu ben öde strese girdim ememediğinde doysa bile sağıp teklif ediyordum. Manuel hediye verdiler bitane ben beceremiyorum sanırım.

Canım yoğun bakım ne zaman çıktı benim de oğlum yoğun bakım 12 gün yattı bir kaç gün nerdeyse hiç açmadı sonra sonra açmaya başladı panik yapma zaten bebeklerde göz kontrolü 6 ay yapıyorlar diye biliyorum yanlışım varsa duzelttin demekki o zaman a kadar ancak belli oluyor

Sevindm canım bi şekilde halledebilio olmana. Ben oğlumda tazyik problemi yatarken onu üstüme alıp emzirmede bulmştum, deneyebilirsin, yerçekimi etkisini aksi yönde kullanmş olursn, bizde işe yaramıştı. Bi de şeyi deneyebilirsin ilk kısmından bikaç dk sağarsan sonra verirsen göğsünü gece vereceğin sütü çıkarmş olursn hem hem de tazyiki de azaltmş olursn. Biberonla vercm derken sağıoshn ya daha çok uyarı olablrsn mi göğsünü?

Benim oğlum da 15 gün kaldı canım 8 gün oldu çıkalı

Bence hemen bi göz doktoruna göster belki normaldir ..

benım oğlan doğduğunda 2 gün kapalı durdu ama sürekli uyuyordu zaten ,
Ondan sonra full açık etrafı izleyip duruyor
Bizimki uyanık durduğu her an ağladığı için etrafı izlemeye fırsatı olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…