Markasına güvenip almak da çare değil sanırım en iyisi uygun bir marka almak galiba. Kiwiyi deneyebilirim bende olmadı hastane tipi kiralarım gerek kalmaz inş bakalım bi eve gelsinde kızım emmeye alışırız belkiMrvCn bendede lansinoh vardı ama bozuldu çiftliydi güzeldi aslında ama iyi çekmiyordu artık bende çok pahalı bir şey almak istemedim bu defa kiwi marka aldım bence güzel çekiyor memnunum
Yarın güzel haberlerini bekliyoruz canımMarkasına güvenip almak da çare değil sanırım en iyisi uygun bir marka almak galiba. Kiwiyi deneyebilirim bende olmadı hastane tipi kiralarım gerek kalmaz inş bakalım bi eve gelsinde kızım emmeye alışırız belki
İnşallah yaa ...uyanmayinca yine sarılık olur diye çok korktumBizdede uzayan sarılık var ama doktor olmaz korkma dedi benm kide bazen tüm gün uyuyor yoruluyor sanırım bazen uyumuyor. Biberona iyice alıştıysa enjektörle ağzına sıkabilirsiniz biberon yerine
Çok teşekkür ederim canım cevabın için gerçekten artık tüm suçu kendimde aramaya başladım. inşallah kısa sürede yeneriz. Siz ne kadar sürede atlattinızDediğini fazlasıyla yaşamıştım ilk oğlumda.kendini etraftan gelen olumsuz yorumlara kapa öncelikle.yazık çocuğa ver doysun karnı,memenin ucu yok demekki,yada sütün yok laflarını çok duymuştum.aldırış etme.günde bir yada iki kez veriyorsan İnan o bile memeyi reddetmesi için bir pekiştireç oluyor.kaşıkla falan biraz doyur karnını tıka basa değil ama.aradan azcık zaman geçince memeni teklif et,sağarsan öncesinde memeden süt bulamaz istediği gibi yine hırçınlaşır birini olsun sağma.kucağında gezerek yada arabada dene daha uysal oluyorlar.el hadi ismini Arapça yaz bir kağıda bebeğin kıyafetine iğnele.aklıma gelenler bunlar canım deneyimlerimden.Allah yardımcın olsun aş bu sorunu inşallah.her türlü de iyi bir annesin unutma
1 aydan sonra hala sarılık riski var mı yaİnşallah yaa ...uyanmayinca yine sarılık olur diye çok korktum
Grubu normalde takip ediyorum uzaktanBen ilk 2 haftaya kadar sadece gece biberonla besledim sonra onu da kestim alısmasın diye.
Yürüyerek zıplayarak sallayarak meme vermeye çalışın biberonu unutsun.
Canım öncelikle biberonu tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerek. Ona alışmış bi kere artık. Ama sık sık ten tene temas yapın. Sen ve bebeğin üst kısımları çıplak, karnına yatır göğüslerine yatır bebeği. Kokunu alsın, memeyle temas etsin. Biraz aç kalma pahasına da olsa biberonu asla verme ama. Kaşıkla yada şırıngayla ver çok ağlarsa. zamanla geri döner inş memeye. Birde neden sağıyorsun ki. Memeye dönerse inşallah bundan sonra Sağma işinide bırak artık. Direk memeden emsin. Allah onun rızkını verir, merak etme. Doyarmı doymaz mı die endişe etme. Kimseye de aldırış edip milletin lafıyla ne mama ne de biberon verme bidahaKızlar bebeğim bir aylık ve ben emerken doymuyor diye sagip biberonla besliyordum hep arada gün içinde de emiyordu hep ama şu an meme reddi yaşıyoruz. Meme reddi yaşayan var mı ne yapmam lazım geri alisır mi bebeğim bana
Yok ya ; ilk 1-2 hafta sonra bitiyo risk artık. Kakayla attıktan sonra1 aydan sonra hala sarılık riski var mı ya
Geçen gün bizde (21 günlükken) ailece yemeğe, dışarı çıkma cesaretinde bulunmuştukDün akşam üzeri ilk defa dışarı çıkardık tam da ağlama saatleriydi baya tedirgin çıktım ilk başta sokakta yürüdük sonra mesafeyi uzattık ağlamayınca öyle böyle derken 2 saat geçirmişiz dışarda en son çığlık kıyamet eve geldik kapanışı ağlamakla yaptık
Artık her akşam çıkarırım sanırım
Canım daha önce yazdım bence hastane tipi bulabilirsen en iyisi. Şöyle söylim sana ben dün evden çıktım bebekle konsoloslukta işim vardı , ordan akrabalarıma geçtim orda yattık ve bugün geldim saat11:39 da. Hergün normalde emzirdikten sonra makinayla sağıyorum dünden beri sağamadım makinayı götürmemiştin ve her üç saate bir emmesine rağmen eve geldiğimde sağdım 500 ml süt geldi. Göğüslerim çatlayacak gibiydi o derece .İlk başta bebeğim emmemişti manuel var bende onunla sağamamıştım 2 3 gün sütüm gelene kadar elle sağmıştım. 5ml anca çıkıyordu. Manuelle öncé sağıyorum şimdi, arkasından elimle son damlaları da boşaltıyorum ki çoğalsın süt diye. Ama pek çoğaldığını söyleyemem hala en fazla 45ml çıkartabiliyorum 3 4 saatte. O yüzden elektrikliyi de bi deneyim istedim farkı olur mu diye hem eli çok yoruyor manuel.
Bilmiyorum ki canım bende korkuyorum ya varsa olursa diye1 aydan sonra hala sarılık riski var mı ya
Emerken hemen uyuyordu 5 dk bile durmuyordu sonra da hemen ağlıyor uyaniyordu aç heralde diye sagip biberonla veriyordumCanım öncelikle biberonu tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerek. Ona alışmış bi kere artık. Ama sık sık ten tene temas yapın. Sen ve bebeğin üst kısımları çıplak, karnına yatır göğüslerine yatır bebeği. Kokunu alsın, memeyle temas etsin. Biraz aç kalma pahasına da olsa biberonu asla verme ama. Kaşıkla yada şırıngayla ver çok ağlarsa. zamanla geri döner inş memeye. Birde neden sağıyorsun ki. Memeye dönerse inşallah bundan sonra Sağma işinide bırak artık. Direk memeden emsin. Allah onun rızkını verir, merak etme. Doyarmı doymaz mı die endişe etme. Kimseye de aldırış edip milletin lafıyla ne mama ne de biberon verme bidaha
Kız bacım maşallah ne diyip iciyon hele bizede de valla günde 4litre yakın su içiyorum dereotu seminotlu salata cacık yapıp yiyorum kahvaltı ve ogunlerim zaten var 3buyuk bardak rezene çayı içiyorum yinede göğüslerim çok sert değil uykumu da alıyorumCanım daha önce yazdım bence hastane tipi bulabilirsen en iyisi. Şöyle söylim sana ben dün evden çıktım bebekle konsoloslukta işim vardı , ordan akrabalarıma geçtim orda yattık ve bugün geldim saat11:39 da. Hergün normalde emzirdikten sonra makinayla sağıyorum dünden beri sağamadım makinayı götürmemiştin ve her üç saate bir emmesine rağmen eve geldiğimde sağdım 500 ml süt geldi. Göğüslerim çatlayacak gibiydi o derece .
Canim hastanelerde emzirme hemşireleri oluyor . Sorarsan kiralama konusunda yardımcı olurlar. Hatta ordaki makinaların üzerinde kiralamak için kocaman iletişim numaraları yapistiriyorlar .Markasına güvenip almak da çare değil sanırım en iyisi uygun bir marka almak galiba. Kiwiyi deneyebilirim bende olmadı hastane tipi kiralarım gerek kalmaz inş bakalım bi eve gelsinde kızım emmeye alışırız belki
Vallah canım hiç birşey yapmıyorum sadece eski hayatımda ne yapıyorsam onu . Hergün çıkıyorum hava alıyorum mutlu vakit geçiriyorum evde piskolojimi bozmuyorum lohusalık modunda değilim yani. Onun dışında su içiyorum ve günde bir iki sallama rezene içiyorum o kadar. Emzirdikten sonra da sütümü hastane tipi makinayla sağıyorum hergün 7 defa . Gece bileKız bacım maşallah ne diyip iciyon hele bizede de valla günde 4litre yakın su içiyorum dereotu seminotlu salata cacık yapıp yiyorum kahvaltı ve ogunlerim zaten var 3buyuk bardak rezene çayı içiyorum yinede göğüslerim çok sert değil uykumu da alıyorum
İlk çocuğumda bir kere rop muayenesi olmuştukOğlum çok tembeldi tek gözünü yarım açardıama daha kilolu daha ödemli doğmuştu . Ona yormustum. Kizım daha minnak az odemliydi gözlerini canı isterse açıyor.
Bu arada bebiş kuvoze girmişti solunum desteği yada fototerapi almış miydi canım?
Bizim ki aldı hastane göz kulak muayenesi yapsa da başka hastanelere tedbir için yine sevk etti. Dün mesela başka bir hastanenin prematüre retinopati bölümüne rop muayenesine götürdüm. 6 ay sonrasına yine kontrole çağırdı. Kuvoz geçmişi olup başka giden var mı merak ettim
Maşallah sana her emzirme sonrası sağmaya üşenmiyorsun ama tabi tek çocuk avantajıVallah canım hiç birşey yapmıyorum sadece eski hayatımda ne yapıyorsam onu . Hergün çıkıyorum hava alıyorum mutlu vakit geçiriyorum evde piskolojimi bozmuyorum lohusalık modunda değilim yani. Onun dışında su içiyorum ve günde bir iki sallama rezene içiyorum o kadar. Emzirdikten sonra da sütümü hastane tipi makinayla sağıyorum hergün 7 defa . Gece bile
Vallah canım açıkçası kendimi inek gibi hissediyorum ama Eylül de işe başlicam buzlukta süt olmazsa beslenemez diye vicdan yapıyorum mecbur sağıyorum ama kafamı sütten kaldıramıyorum bazenMaşallah sana her emzirme sonrası sağmaya üşenmiyorsun ama tabi tek çocuk avantajı
Ben biberonla veriyorum ama gunde bazen bir kez bazen hiç vermiyorum. Sizin baya biberona alışmış ama artık hiç biberon vermemeniz gerekiyor.Grubu normalde takip ediyorum uzaktanmama veridginizi konuşmuştunuz neyle veriyorsun canım, şu an aç kalmasjn diye sagdigimi bari vereyim
Benim bebeğim de emerken uyurdu çenesi yorulurdu hemen ama zamanla alışıyor ilk başlarda öyle olmasi normal. Emmeyi öğrendikçe doymadan bırakmaz memeyi. Bir de sagmak eziyet aslında bu zamanlar kolay geliyor da zamanla useniyor insan.Emerken hemen uyuyordu 5 dk bile durmuyordu sonra da hemen ağlıyor uyaniyordu aç heralde diye sagip biberonla veriyordumalıştı bebeğim biberona şimdi benj istemiyor inşallah hemen atlatırız.ilk memeyi alamıyor ağlamaktan itmekten alınca da emiyor ama hemen uyuyor
Cnm onun midesi şuan çok küçük. Emdiği yetiyodur. Doyunca bırakıodur. Hemende hazmettiği için tekrar acıkıp emmek istiodur. Yenidoğan bebeklerin hepsi öyle. Benimkide öyle mesela. Sen ona ayak uydurcaksın. Az az sık sık istese bile, istedikçe emziriceksin. Yapcak bişi yokEmerken hemen uyuyordu 5 dk bile durmuyordu sonra da hemen ağlıyor uyaniyordu aç heralde diye sagip biberonla veriyordumalıştı bebeğim biberona şimdi benj istemiyor inşallah hemen atlatırız.ilk memeyi alamıyor ağlamaktan itmekten alınca da emiyor ama hemen uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?