2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Selam kızlar nerdeyse herkes doğum yapmış gözünüz aydın sağlıklı huzurlu mutlu bir ömür diliyorum evlatlarınızla beraber.
Ben en son doğuma gidiyorum yazmıştım doğumdan sonra hafıza silinirmiş ya benim biraz fazla silindi buraya yazmayı unutmuşum 2 hafta sonra aklıma geldi üç gündür de emzirirken yazdıklarınızı okudum yüz sayfa
Benim normal doğum olarak başladı ama sezeryanla sonuçlandı çok şükür sağ salim ikimizde atlattık doğumu. İlk çocuk olmasına rağmen annemin yardımıyla ve tecrübeleriyle sorunsuz atlattık. ilk hafta annem vardı iki haftadır eşimle bakıyoruz bebişe artık alıştık yavaştan düzenimizi kurduk çok şükür.
bazı sorunlardan bahsedilmiş. Çoğunuz benden çok daha tecrübeli annelersiniz ama ben de naçizane bikaç tecrübemi paylaşmak isterim;

—süt artması için bol bol su içmek, bol bol emzirmek ve temas, dinlenmiş olmak huzursuz sinirli uykusuz olmamak

— lohusa depresyonu diye bişey var gerçekten ama çok kendinizi olumsuza kaptırmayın hep mutlu ve enerjik kalmaya çalışın bunun için de uykusuz kalmayın, duş alın kendinize vakit ayırın. mesela ben gündüz bebek uyuduğunda 3-4 saatlik bir sürem oluyor ilk bi saat evin işlerini yapıyorum hemen ılık bi duş alıyorum ve ben de uyuyorum o iki saatlik uyku baya bi götürüyor.

—pişik olmaması için sık sık alt değiştirmek lazım bi de mustela 123 bariyer pişik kremi muhteşem bişey en memnun kaldığım ürün. Tabi her bebeğin cildi farklı ama bize bu çok iyi geldi.

—elektrikli süt pompası olarak wee baby aldım 270 gibi bişeydi fiyatı şimdilik memnunum pekte kullandığım söylenemez ama baya iyi sağıyor.

—çocuk hiç uyumuyor diyenlere tavsiyem mutlaka hergün ılık suyla banyo yaptırın. Havalar aşırı sıcak. Sıcakta uyumuyor bebekler bi türlü uykuya dalamıyor. Ilık su dökün 3-5 tas sonra altını bezleyin bi güzel emzirin öyle güzel uykuya dalar ki mışıl mışıl en az 3-4 saat. Üstünü çok örtmeyin ince müslin yeterli. Cereyanda kalmadığı sürece hasta olmazlar. Bi tane camın açık olduğu ferah yerde çok daha güzel uyuyolar.

Dediğim gibi sizler daha tecrübelisiniz ama bende 18 günlük anne olarak -gerçi hepsini annemden öğrendim ben de - tecrübelerim bu şekilde sizinle paylaşmak istedim

Bin küsur olan ne parası acaba bana sadece 300 yatacak

Ne güzel bı düzene oturmuş çoğu şey
Ama kendi adıma maalesef 2 çocukla çok zor ki eşim evden çalışıyor. Duş almayı geçtim saçımı taramaya zamanım kalmıyor benim ki gündüz bı nebze daha iyi ama gece yarasa. Bugün sabaha doğru 4 te uyuduk mesela . Daha da yorumum yok hakim bey biz bitmisiz siz kaçın kurtarın kendinizi

Canim Mert de bugün öyleydi ama gazı vardi sabah baya gazı çıkarttık ama gün boyu kızarıp durdu kendi sıktı.
Besigine koyuyorum biraz uyuyup ağlayarak uyanıyor normalde böyle değildi. Dün ayıptır söylemesi cigkofte yedim galiba ondan oldu.

hiç birinizde olmadı galiba ama bizde baya bir kıskançlık söz konusu. eve gelince ablasına hediye getirdik hep sevmesine izin verdik onun yanında konuştuklarımıza dikkat ettik onun yanında bebekle çok asgari ilgilendik ama sürekli bir ağlama hali huysuzluk söz konusu dikkat çekmek için her şeyi yapıyor resmen. ne yapıcaz bilemiyorum. inşallah çabucak alışır.

İkisini birlikte veriyorsun nasıl kaç CC mama veriyorsun günlük kaç kez veriyorsun cnm
Benim de sütün yeterli değil ondan fikir almak istiyorum bide hangi mama veriyorsun
3 ya da 4 saatte bir 60 cc aptamil mama veriyorum diğer ara zamanlarda anne sütü
Benimde sütüm yeterli değil ne denediysem olmadı

Benim kız kıskanmıyor gibi şimdilik
Herşeye yardım etmek istiyor yıkarken beslerken altını değiştirirken hepsinede izin veriyorum
5 yaşında ama senin ki daha küçüktü sanki yanlış hatırlamıyorsam
Ben bocaladım hala da biraz bocalıyorum 2 çocuklu olmak zormuş tam düzen oturmadığı için inş zamanla olacak

Malesef bizdede var kıskançlık 7 yasında ama hep onu seviyorsunuz diyor ki hiçde ondan önce bebeği sevimiyoruz öncelik kızımız diyoruz ama yok alınganlık yapıyor herşeye öfkeli inş bir kaç aya alışırız ama kendiside çok seviyor kardeşini bizim bebege ilgi göstermemize tahammül edemiyor en çok da babasını hiç yaklaştırmıyor iyiki bir oğlun olmuş diyor

Brnm cikti cnm mastit olmusum evde sagdim 70 ml anca cikti rahatladim biraz bakalim ins iyi olurum ilaclara basladim
Çok kötü oluyor canım geçmiş olsun benimde 3 gün çıktı ateşim sıtma tutuyordu yürüyemiyordum gögüslerim donmuşdu sıcak suyla ıslanmış havlu koydum kanallar açılsın diye ateş için minoset içtim 3 günü nasıl yaşadım bir ben bir Allah bilir çok geçmiş olsun inş atlatırsın biran önce

P Pc-Muhendisi bende mama veriyorum ama hiç su vermedim özellikle belirtti doktor su verme diye
Büyük kızımdada mama vermiştim su vermemiştim oda Haziran doğumlu
Canım çok vermiyorsun zaten bir iki çay kaşığı mama sonrası . Ben de aşırı karşıydım suya vs ama zor durumda kalınca ki çocuk gerçekten susamıştı ve çiş sayısı 8 9 olmasına rağmen . Sıcaklardan da olabilir tabii. İnternete yazarsan bulabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…