Düşer birkaç güne canım kuru tutmaya çalış kanaması hafif normalmiş bizim düşdükden sonra 3 gün lekelenmişdi ah bu annelik anne karnına düşüyor çocuk bizde telaş başlıyor dogsa rahatlıyacagız diyoruz asıl panik doğunca başlıyorKızlar oğlumun göbeği hala düşmedi ya. Bide üstüne kanamış çok az. Çok üzülüyorum hem çocuğa hem bize eziyet.
teşekkür ederim canım. inşallah düşer. kesinlikle öyle hep endişe hep korku demek annelik.Düşer birkaç güne canım kuru tutmaya çalış kanaması hafif normalmiş bizim düşdükden sonra 3 gün lekelenmişdi ah bu annelik anne karnına düşüyor çocuk bizde telaş başlıyor dogsa rahatlıyacagız diyoruz asıl panik doğunca başlıyor
Bugün 11 günlük canım. Kanaması canımı sıktı çok az ama sonuçta acaba bir şey olur mu diye sıkıntıya düştüm.♀ Hayırlısıyla bir düşseydi.
Bende yapıyorum bunu hemen sakınleşiyo , benım kızda buyuk tuvaletini yapafken çok aglıyo ve kıpkırmızı oluyo her seferınde. Bıde karnı gurulduyo surekli tok olsadaKızlar gğnaydın bugün ilk defa bebeğim sebepsizce ağladı kıpkırmızı oldu kucak fln yok hiç bi şekilde sakinleştiremedim karnıda sert ıkınıyor gibi . Gaz sancısı diğe düşündüm ve bizde bu çözüm oldu . Şöyle anlatayım kundak yaptım ve karnının altına yastık koydum yüz üstü yatırdım . Sakinleşti . Gaz sancısı çekene sizlede pylaşmak istedim
Yaa gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünSelam kızlar nerdeyse herkes doğum yapmış gözünüz aydın sağlıklı huzurlu mutlu bir ömür diliyorum evlatlarınızla beraber.
Ben en son doğuma gidiyorum yazmıştım doğumdan sonra hafıza silinirmiş ya benim biraz fazla silindi buraya yazmayı unutmuşum 2 hafta sonra aklıma geldi üç gündür de emzirirken yazdıklarınızı okudum yüz sayfa
Benim normal doğum olarak başladı ama sezeryanla sonuçlandı çok şükür sağ salim ikimizde atlattık doğumu. İlk çocuk olmasına rağmen annemin yardımıyla ve tecrübeleriyle sorunsuz atlattık. ilk hafta annem vardı iki haftadır eşimle bakıyoruz bebişe artık alıştık yavaştan düzenimizi kurduk çok şükür.
bazı sorunlardan bahsedilmiş. Çoğunuz benden çok daha tecrübeli annelersiniz ama ben de naçizane bikaç tecrübemi paylaşmak isterim;
—süt artması için bol bol su içmek, bol bol emzirmek ve temas, dinlenmiş olmak huzursuz sinirli uykusuz olmamak
— lohusa depresyonu diye bişey var gerçekten ama çok kendinizi olumsuza kaptırmayın hep mutlu ve enerjik kalmaya çalışın bunun için de uykusuz kalmayın, duş alın kendinize vakit ayırın. mesela ben gündüz bebek uyuduğunda 3-4 saatlik bir sürem oluyor ilk bi saat evin işlerini yapıyorum hemen ılık bi duş alıyorum ve ben de uyuyorum o iki saatlik uyku baya bi götürüyor.
—pişik olmaması için sık sık alt değiştirmek lazım bi de mustela 123 bariyer pişik kremi muhteşem bişey en memnun kaldığım ürün. Tabi her bebeğin cildi farklı ama bize bu çok iyi geldi.
—elektrikli süt pompası olarak wee baby aldım 270 gibi bişeydi fiyatı şimdilik memnunum pekte kullandığım söylenemez ama baya iyi sağıyor.
—çocuk hiç uyumuyor diyenlere tavsiyem mutlaka hergün ılık suyla banyo yaptırın. Havalar aşırı sıcak. Sıcakta uyumuyor bebekler bi türlü uykuya dalamıyor. Ilık su dökün 3-5 tas sonra altını bezleyin bi güzel emzirin öyle güzel uykuya dalar ki mışıl mışıl en az 3-4 saat. Üstünü çok örtmeyin ince müslin yeterli. Cereyanda kalmadığı sürece hasta olmazlar. Bi tane camın açık olduğu ferah yerde çok daha güzel uyuyolar.
Dediğim gibi sizler daha tecrübelisiniz ama bende 18 günlük anne olarak -gerçi hepsini annemden öğrendim ben de- tecrübelerim bu şekilde sizinle paylaşmak istedim
Kızımında öyle oldu hep lekeliydi kıyafetleri 7. gün göbeği düştü, düştükten sonra da kanama oldu kabuk bağladı daha bir kaç gün önce iyileşti göbeğiKızlar oğlumun göbeği hala düşmedi ya. Bide üstüne kanamış çok az. Çok üzülüyorum hem çocuğa hem bize eziyet.
canım o çapaklanma değil aslında göz kanalı kapalı olduğu için enfeksiyon oluşmuştur. Aslında kaynatılmış soğutulmuş su ve pamuk ile temizlemek gerekir ilk başlarda. Eğer geçmiyorsa enfeksiyon giderici damla veriyor dr lar. Bizim Çocuk dr u bize damla vermişti,ilk kontrolde. Adı:Tobrased. Çapaklanma olursa damla damlatın, kanallarda enfeksiyon ilerlemesin demişti.tubaslk çapak temizliği nasıl yapıyorsun ben serum fizyolojik ve pamukla siliyorum günde 2 3 kere ay bitemedi gitti ya yavrum bi gözünü zor açıyor
Çocuk doktoru bulabildin mi canımYaa gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünçok merak ettim seni hiç yazmayınca
Kızımında öyle oldu hep lekeliydi kıyafetleri 7. gün göbeği düştü, düştükten sonra da kanama oldu kabuk bağladı daha bir kaç gün önce iyileşti göbeği
Canım kanama olduysa göbek düştükten sonra hastaneye gitmek gerek aslında. K vitamini eksikliğinden oluyo o kanama. Hemen K Vitamini iğnesi yapıolar. Benim ilk kızımında göbeği düştükten sonra kanama olmuştu, hemen vitamin iğnesi yapmışlardı. İyileşmişti hemen sonraYaa gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünçok merak ettim seni hiç yazmayınca
Kızımında öyle oldu hep lekeliydi kıyafetleri 7. gün göbeği düştü, düştükten sonra da kanama oldu kabuk bağladı daha bir kaç gün önce iyileşti göbeği
Teşekkür ederim canım. ❤Benim bebeğim bir aylık olacak nerdeyse ara ara hala kanaması oluyordu yeni duzeldi. Göbeği de 15 günü geçti düşmesi. Alkollü spreyi sıkın iki kere günde mikrop kapmasin. Oluyor bazen normalmiş.
Teşekkür ederim canım.❤Kızımında öyle oldu hep lekeliydi kıyafetleri 7. gün göbeği düştü, düştükten sonra da kanama oldu kabuk bağladı daha bir kaç gün önce iyileşti
Ben anne sütü püskürtüyorum emzirirken temizleme pamuğuyla da yayıyorum kirpik hizasınatubaslk çapak temizliği nasıl yapıyorsun ben serum fizyolojik ve pamukla siliyorum günde 2 3 kere ay bitemedi gitti ya yavrum bi gözünü zor açıyor
evet anne sütü de iyi geliyomuş. Ama bi türlü denk getiremedim ben gözeBen anne sütü püskürtüyorum emzirirken temizleme pamuğuyla da yayıyorum kirpik hizasına
Canım bana doktor tobrased yazdı günde 3 kere birde kaynamış suyla içten dışa temiz bezle sil ve her gün göz masajı içten yapılması lazım dedi öyle geçti canım doktora bir göstertubaslk çapak temizliği nasıl yapıyorsun ben serum fizyolojik ve pamukla siliyorum günde 2 3 kere ay bitemedi gitti ya yavrum bi gözünü zor açıyor
Kundak şart canım yoksa nah uyuyorSabah 9 dan beri hanımefendiyi uyutamıyorum şimdi dalar gibi 3 saattir keyfiye beni emiyor meme uclarm morardı. Kundak yapanlara cok özeniyorum kızım tam bir cadı saçını tutup yoluyor hep
Sıkıntısı açlıkmış 2 gündür ateşle uğradığımdan dogru düzgün beslenemedim süt var ama aglayip durdu saatlerce sonunda mamayı icince hemen uyuduKundak şart canım yoksa nah uyuyor
Canım bi çocuk doktoruna götürün isterseniz. Geç düşme olabilir ama kanama olması sıkıntı. K vitamini eksikliğinden olabiliyor kanaması. İğne yapıolar. Düşmeside hızlanır hem vitamin desteğiyle. Doğar doğmaz k vitamini iğnesi yaptırlarmı senin bebeğe? Bizim hemen hem Hep-B aşısını hem de K vitamini aşısını yapmışlardıBugün 11 günlük canım. Kanaması canımı sıktı çok az ama sonuçta acaba bir şey olur mu diye sıkıntıya düştüm.♀ Hayırlısıyla bir düşseydi.
Doğar doğmaz yapıldı canım. Bugün yıkadık güzelce yağladık gene kanadığını görürsem gideriz ama şuan rahatladı gibi.Canım bi çocuk doktoruna götürün isterseniz. Geç düşme olabilir ama kanama olması sıkıntı. K vitamini eksikliğinden olabiliyor kanaması. İğne yapıolar. Düşmeside hızlanır hem vitamin desteğiyle. Doğar doğmaz k vitamini iğnesi yaptırlarmı senin bebeğe? Bizim hemen hem Hep-B aşısını hem de K vitamini aşısını yapmışlardı
Anladım cnm. Düştüğünde kanama olursa yada aklında olsun. 2.dozunuda vurabilirler belkiDoğar doğmaz yapıldı canım. Bugün yıkadık güzelce yağladık gene kanadığını görürsem gideriz ama şuan rahatladı gibi.
İnşallah olmaz ama olursa götürücem canım. Tekrar teşekkür ederim.❤Anladım cnm. Düştüğünde kanama olursa yada aklında olsun. 2.dozunuda vurabilirler belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?