Aynı dert bende de var ne gündüz ne gece uyumuyor , sürekli kucak istıyo . buyuk kızım da ilgi bekliyo son bir haftadır asırı stres yaptım . göğüslerim emzirmekten morardı . uykusuzluk bi yandan . mahvoldum inşallh bi düzene binerBenim kizim resmen gunduzleri uykuya dalamiyor cok zorluyor 2 kucuk kizim daha var onlarla bu ara ilgilenemiyorum surekli kucak istiyor bebegim.. alti temiz karni tok sancisida yok anlamiyorum neden uyumuyor dogru duzgun.. gece masallah deliksiz yatiyor ama gunduz ayakta resmen
Ayni durumKızlar bu bebekler niye böyle ya günde 18 saat uyur diyor bizimki 10 saati bulmuyor ki gece iyi uykumuz gündüz kucaktan inmiyor kucakta uyuyor yatağına bıraktığımız gibi başlıyor ıkınmaya sıkılmaya kızarıp bozarıyor sonra bir feryat koparıyor aman aman kaçacak delik ararsınız
Valla elim kolum bağlı akşama kadar kucakta bunu uyutmaya çalışıyorum uyuyor yerine bırakıyorum tekrar uyutmaya çalışma seansı başlıyorne yemek ne temizlik hak getire
Ne kadar da bizKızlar bu bebekler niye böyle ya günde 18 saat uyur diyor bizimki 10 saati bulmuyor ki gece iyi uykumuz gündüz kucaktan inmiyor kucakta uyuyor yatağına bıraktığımız gibi başlıyor ıkınmaya sıkılmaya kızarıp bozarıyor sonra bir feryat koparıyor aman aman kaçacak delik ararsınız
Valla elim kolum bağlı akşama kadar kucakta bunu uyutmaya çalışıyorum uyuyor yerine bırakıyorum tekrar uyutmaya çalışma seansı başlıyorne yemek ne temizlik hak getire
Valla o günde 18 saat olayı tamamen palavra benceKızlar bu bebekler niye böyle ya günde 18 saat uyur diyor bizimki 10 saati bulmuyor ki gece iyi uykumuz gündüz kucaktan inmiyor kucakta uyuyor yatağına bıraktığımız gibi başlıyor ıkınmaya sıkılmaya kızarıp bozarıyor sonra bir feryat koparıyor aman aman kaçacak delik ararsınız
Sağıp biberonla vermeyi ben de çok düşünüyorum ya, özellikle ağustos sonunda işe başlayacağım için hem alışsın istiyorum ama düzeni nasıl kuracağım bir türlü kestiremedim sen sağıp dolapta mı muhafaza ediyosun süt poşetlerinde yoksa direkt biberonda dolapta mı bekletiyosun? Dondurayım uyanınca ısıtıp vereyim diye düşünüyorum ama uyanır uyanmaz hemen anında meme istiyo ve alamayınca da ortalığı birbirine katıyor buzunu çözmeye vakit olur mu bilmiyorum. Isıtma olayını nasıl yapıyorsun? En azından fikir sahibi olalımHayir cnm gece hic emzirmedim ya sagip biberonla verdim yada mama verdim birden doyup uyuyolardi.. o sekilde duzene girmisti
BizzzBnm gibi bebeği saatlerce emen var mı kızlar
Ayni durum
Bizdede var esim dedi gel disari cikalim temiz hava alalaim belki iyi gelir ciktik suan iyi bakalim nezaman aglama krizlerinz girecekay banada cok iyi geldi temiz hava almak neyse oturup dondurmami yiyip keyif yapim
Teşekkür ederim canm içimi rahatlattınBizzzCanım kesinlikle sadece doymadığj için emmez. Bebek herşey için emmek ister. Sakın bu hataya düşüpte mama VERME!. Yeni ortama girer Strese karşı emmek ister; kokunu özler emmek ister; açtır emmek ister; bazende sadece emme refleksinden dolayı emmek ister… onun tek sosyal aktivitesi meme şuan. Ve yapmayı bildiği tek şey de emmek. O yüzden hemen “açtır, mama ver” diyenleri dinleme. Aylık kontrole gittiniz mi bilmiorm ama orda kilo takibinden gelişimini anlarsın.Gelişimi geri değilse doyuyor demektir. 1.hafta kontrolünde de mesela doğum kilosuna eriştiyse de sütün yarıyor, sıkıntı yok demektir. Çişli kakalı bezler varsa da sıkıntı yoktur. Emzirmeye devam et sen.
Birde o kırkı çıkana kadar hala ayrı bi vücut olduğunun farkına varmaz. Senle yakın olmak, kalp atışını, nefesini hissetmek bile rahatlatır onu. Kırkından sonra biraz daha dikkati dış dünyaya yönelipte, adapte olmaya başladıkça emme süreleri de azalır, merak etme. Hatta bu seferde kendini dış dünyaya o kadar çok kaptırır ki, dikkatini memeye veremez bu seferde. Meme reddi başlar o zamanda. O zamanda sakin ve dikkatini dağıtmayacak yer ararsın sırf emsin diye
Ondan canım anne sütü alan bebek onun için kalkar sütten kesilen çocuk neye kalkacak umudu yok belki şu oda içip atar4 yasmi? Cidden her cocuk farkli ozamanbenim cocuklar 1 yasinda girmesiyle gece kalkmalari kesilmsiti ama anne sutunude vermiyordum ben artik ondandir belki gece yatmadan devam sutu veriyordum
İlk çocuğumu sadece sağarak besleyebildiğim buzluğa da dörtyüz civarı süt poşeti koyduğum için ben de cevap yazayım dedim.dolabın aşağı kısmında bekleme süresi çok kısa canım ama buzlukta aylarca durabiliyor.net tablo internette vardır araştırıp bakabilirsin.dondururken de çözerken de kademeli ısıt soğut.döndürürken önce dolabın soğutucu kısmına koy birkaç saat sonra dondurucuya at,çözerken de önce soğutucu kısma al,eriyince dışarı çıkar.benmişti usulü ısıtlıyor zaten,ara ara çok çalkalamadan sallıyorsun boşalttığın biberonu.poşetlerin üstüne tarih,numara miktar yazarsan kolaylık olur.en eskiden başlayarak tüketirsin.çok bekletmeyeceksen sağdığını buzluğa hiç koymazsın yine bir miktar ısıtıp verirsin usülüne uygun.aklıma gelenler bunlarSağıp biberonla vermeyi ben de çok düşünüyorum ya, özellikle ağustos sonunda işe başlayacağım için hem alışsın istiyorum ama düzeni nasıl kuracağım bir türlü kestiremedim sen sağıp dolapta mı muhafaza ediyosun süt poşetlerinde yoksa direkt biberonda dolapta mı bekletiyosun? Dondurayım uyanınca ısıtıp vereyim diye düşünüyorum ama uyanır uyanmaz hemen anında meme istiyo ve alamayınca da ortalığı birbirine katıyor buzunu çözmeye vakit olur mu bilmiyorum. Isıtma olayını nasıl yapıyorsun? En azından fikir sahibi olalım
Bebek kucakta yazınca bazı yerler yanlış yazılmış ama anlamışsındır umarımİlk çocuğumu sadece sağarak besleyebildiğim buzluğa da dörtyüz civarı süt poşeti koyduğum için ben de cevap yazayım dedim.dolabın aşağı kısmında bekleme süresi çok kısa canım ama buzlukta aylarca durabiliyor.net tablo internette vardır araştırıp bakabilirsin.dondururken de çözerken de kademeli ısıt soğut.döndürürken önce dolabın soğutucu kısmına koy birkaç saat sonra dondurucuya at,çözerken de önce soğutucu kısma al,eriyince dışarı çıkar.benmişti usulü ısıtlıyor zaten,ara ara çok çalkalamadan sallıyorsun boşalttığın biberonu.poşetlerin üstüne tarih,numara miktar yazarsan kolaylık olur.en eskiden başlayarak tüketirsin.çok bekletmeyeceksen sağdığını buzluğa hiç koymazsın yine bir miktar ısıtıp verirsin usülüne uygun.aklıma gelenler bunlar
Canım o kadar kasma ya kendini. Sen ne kadar dikkat edersen et, ne kadar gaz giderici damla vs verirsen ver; dondurma yesende yemesende o gaz illaki olacaktır. Onun asla kesin çözümü yok. Tamam bi mercimek çorbası, nohut, kuru fasulye yememeye dikkat et ama diğerlerini o kadar da kesmeaaaa ne dondurması gaz yapar Diye sadece patates yemekten içinde patates Ağacı çıkacak bir de tavuk et bıktım artık nerede dondurmam hiçbir şekilde yok
Alt dolapta ne kadar durabilir cnm dun gece ben biraz koydum aksama dogru versem bebişe birseg olmaz degil miİlk çocuğumu sadece sağarak besleyebildiğim buzluğa da dörtyüz civarı süt poşeti koyduğum için ben de cevap yazayım dedim.dolabın aşağı kısmında bekleme süresi çok kısa canım ama buzlukta aylarca durabiliyor.net tablo internette vardır araştırıp bakabilirsin.dondururken de çözerken de kademeli ısıt soğut.döndürürken önce dolabın soğutucu kısmına koy birkaç saat sonra dondurucuya at,çözerken de önce soğutucu kısma al,eriyince dışarı çıkar.benmişti usulü ısıtlıyor zaten,ara ara çok çalkalamadan sallıyorsun boşalttığın biberonu.poşetlerin üstüne tarih,numara miktar yazarsan kolaylık olur.en eskiden başlayarak tüketirsin.çok bekletmeyeceksen sağdığını buzluğa hiç koymazsın yine bir miktar ısıtıp verirsin usülüne uygun.aklıma gelenler bunlar
Canım nasıl tuttun dolapta ya benim buz dolabım var 6 çekmeceli 2 çekmece dolu şuan. Dolapta yer kalmadı ne yapacağımı bilmiyorumİlk çocuğumu sadece sağarak besleyebildiğim buzluğa da dörtyüz civarı süt poşeti koyduğum için ben de cevap yazayım dedim.dolabın aşağı kısmında bekleme süresi çok kısa canım ama buzlukta aylarca durabiliyor.net tablo internette vardır araştırıp bakabilirsin.dondururken de çözerken de kademeli ısıt soğut.döndürürken önce dolabın soğutucu kısmına koy birkaç saat sonra dondurucuya at,çözerken de önce soğutucu kısma al,eriyince dışarı çıkar.benmişti usulü ısıtlıyor zaten,ara ara çok çalkalamadan sallıyorsun boşalttığın biberonu.poşetlerin üstüne tarih,numara miktar yazarsan kolaylık olur.en eskiden başlayarak tüketirsin.çok bekletmeyeceksen sağdığını buzluğa hiç koymazsın yine bir miktar ısıtıp verirsin usülüne uygun.aklıma gelenler bunlar
Canim simdi diyelimki sen 12 de bebegini emzirdin sonra uyuttun, ve sonra sagdin.. bilmiyorum kac cc iciyor bebegin diyelimki 60 ml iciyor ama sen 100 ll sagdin. Ozaman 60 ml bi siseye koy ve oda isisinda ( 21-22 derecede) fln en fazla 4 saat bekletip isitmadan verebiliyosun. Diyer 40 ml buzdolabinda en fazla 3 gun sakliyabiliyosun. Isitmaya gelincede ya onceden cikarip oda isisina gelmesini bekliceksin yada bir kaba ilik su doldurup siseyide onun icine koyup o sekilde isiticaksin. Benim bu sefer oyle fazla anne sutum gelmedi o nedenle derin dondurucuya koyup sakliyamadp ama eger senin coksa en fazla 6 ay bekletebilirsin. Uzerine tarih flnda yazarsinSağıp biberonla vermeyi ben de çok düşünüyorum ya, özellikle ağustos sonunda işe başlayacağım için hem alışsın istiyorum ama düzeni nasıl kuracağım bir türlü kestiremedim sen sağıp dolapta mı muhafaza ediyosun süt poşetlerinde yoksa direkt biberonda dolapta mı bekletiyosun? Dondurayım uyanınca ısıtıp vereyim diye düşünüyorum ama uyanır uyanmaz hemen anında meme istiyo ve alamayınca da ortalığı birbirine katıyor buzunu çözmeye vakit olur mu bilmiyorum. Isıtma olayını nasıl yapıyorsun? En azından fikir sahibi olalım
Canım 333 kuralı var yaniCanim simdi diyelimki sen 12 de bebegini emzirdin sonra uyuttun, ve sonra sagdin.. bilmiyorum kac cc iciyor bebegin diyelimki 60 ml iciyor ama sen 100 ll sagdin. Ozaman 60 ml bi siseye koy ve oda isisinda ( 21-22 derecede) fln en fazla 4 saat bekletip isitmadan verebiliyosun. Diyer 40 ml buzdolabinda en fazla 3 gun sakliyabiliyosun. Isitmaya gelincede ya onceden cikarip oda isisina gelmesini bekliceksin yada bir kaba ilik su doldurup siseyide onun icine koyup o sekilde isiticaksin. Benim bu sefer oyle fazla anne sutum gelmedi o nedenle derin dondurucuya koyup sakliyamadp ama eger senin coksa en fazla 6 ay bekletebilirsin. Uzerine tarih flnda yazarsin
Sağıp biberonla vermeyi ben de çok düşünüyorum ya, özellikle ağustos sonunda işe başlayacağım için hem alışsın istiyorum ama düzeni nasıl kuracağım bir türlü kestiremedim sen sağıp dolapta mı muhafaza ediyosun süt poşetlerinde yoksa direkt biberonda dolapta mı bekletiyosun? Dondurayım uyanınca ısıtıp vereyim diye düşünüyorum ama uyanır uyanmaz hemen anında meme istiyo ve alamayınca da ortalığı birbirine katıyor buzunu çözmeye vakit olur mu bilmiyorum. Isıtma olayını nasıl yapıyorsun? En azından fikir sahibi olalım
aaaa ne dondurması gaz yapar Diye sadece patates yemekten içinde patates Ağacı çıkacak bir de tavuk et bıktım artık nerede dondurmam hiçbir şekilde yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?