2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
elma kabuğu çybuk tarçin limon zencefil elma çekirdeği kaynatıp içmek öksürüğe iyi gelir, soğanında kuru kuru koymak yerine odada su ısıtıcıyla suyu kaynattıktan snra güvenli bi şekilde üzerine süzgeçle dörde bölünen soğanı koymak baya faydalı, geçmiş olsun memurhanim

Teşekkür ederim canım tavsiyelerini hemen uygulayacağım

Canım bu süreçler böle süreçler ;( öncelikle uzun süredir biberon veriosan onun rahatlığını memede bulamadığı için memeyle haşır neşir olmak istemeyip direk biberon istio olablr, sen verene kdr da hırslanıodur muhtemelen. Düzenli mama durumun varsa bence emzirme destek sistemlerinden faydalan biberon uzun sürede skntı yaratabilir.
Sana nacizane şöyle bi düzen önerebilirim: sarpın uzun uyuduğu zaman diliminin başlangıcında (göğsünde süt var mı yok mu diye de kontrol etmiş olursun hem) bi göğsünü sağ, uyanınca sağdığın sütü emzirirken emzirme destek sistemiyle (eds) ver, 20-30dk geçince hala aranıosa dier göğsünü ver. Bence bu şekilde bi süre tatmin olur. Baktın bu şekilde doymadı, bi sonraki seferde bi göğsünü emzirirken sağdığın sütü veriosn ya ikinci göğsünde takviye vereceğin mamayı eds ile ver. Bi müddet snra mamaya ihtiyacın kalmıcak bence, hem sürekli memeyi çektiği için sütün artacak hem biberonun kolaylığını aramıcak, hem çenesi güçlencek büyüdüğü için. Bu arada hepsinden önce aktardan rezene ve kimyon al, bi sabah bi akşam birer kupa demleyip iç ( 1yemek kaşığı rezene, 1tatlı kaşığı kimyon 2kupa suyu kaynatıp üzerini havluyla kapat ve demlendir)

Yok estagfirullah canım neden yanlış anliyum senin dediğin de olabilir aslında. Ben tatlı tat gelmesine alışmış olabilir diye düşündüm
Pekmezi bir sefer verdiysen alışmamıştır canım,zaten pekmezden önce de almadığını yazmıştın diye hatırlıyorum.inşallah çözülür bir an önce
Çok kötü olmuş ya.zaten doktorlar sünnet konusuna ya bi1-2 yaşa kadar(aklı ermeden) ya da 7 yaş sonrası.arası tehlikeliymiş psikolojik yönden

Evet biliyorduk biz de ama böbrek taşı vardı acil girmesi gerekti anlamasın diye de genel anestezi yapıyorlardı o yaşta. Doktorla anlaşıldı ameliyathaneye annem ve babam girecek anestezi alınca çıkacaklardı. Odada ayılacaktı sonra. O gün hastaneye gittik. Sünnet edecek doktorun işi çıkmış başka doktor gelmiş o doktor annemleri içeri almadı. Bir akıl tutulmasıyla annemler de bıraktı çocuğu. Ayyy fena şeyler oldu hem de bayağı bilinen bir hastanede. O yüzden panik oluyorum sünnet konusunda.

Evet canım önceden de vardı, ben üç dört kez verdim pekmezi (inşallah canım gerçekten çok zormuş

Kızlar merhaba . Geçen sayfalarda ağlama krizleri, uykusuzluk vs ile ilgili birkaç arkadaş yazmış . Ben nacizhane bir tavsiye vermek istiyorum . Bebeği rutine sokarsanız ağlaması da kesilebilir uykusuzlugu da . Meme reddi sandığınız şey rutinsizlik bile olabilir . Tatil dönüşü rutini kaçırdım bebeğim bir ağlıyor meme almıyor diyorum meme reddi mi sütüm mü azaldı da doymadı nazar mı değdi uyumuyor vs . Sonra internetten 3 aylık bebek rutinine baktım ve ona göre düzeltmeye çalıştım . Aşağıya resim olarak eklicem . Uyanış +ayına göre uyanık kalma süresi (şu an bizim için 1,5 saat ama daha erken uyarı verirse esneme ,elini gözüne götürme o zaman ) içinde emzirme ve aktivite + 1 saat uyku(ayına göre değişir) . Bu döngüde uyku öncesi ben rutin olarak bez değişip gaz çıkarıp ince uyku tulumu giydiriyorum ağzına emzik koyuyorum . Gece uykusundan önce ise daha başka bir şey daha ekleyin mesela ayağa masaj yapmak veya değişik ninni vs . İnanın bana 3 gün sonra rutine alıştıgında mis gibi olacak çok rahat edeceksiniz. Uzun uzun yazdım çünkü rutini kaçırdıgım günler delircek gibi oluyordum hiç uyumaması veya emmemesi çok zor bebeğin insanın duşa gşrcek fırsatı bile olmuyor . Bebeğim bir de uyanınca direk meme istiyor vermezsem geciktirirsem inat edip çığlık çığlığa ağlıyor yani rutini bozmamaya çalışmak gerekli. Bizim şu an öğle uykularında sıkıntı var uyutuyorum 5 dk ya uyanıyor geri pışpışlıyorum 30 dk anca uyuyor ama döngüye uymuş oluyorsun yine de ondan rahat ediyor çocuk. İnşallah o da düzelir . Umarım birilerine faydası olur

Onu da denedim cnm değişen bişey olmadı

Eklentiler

• 1F44C605-94FE-42EC-A27E-7981776D6B4D.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 74
Bende üç çocukla çok yoruluyorum kızlar bu ara.iki gün denize falan götürdük dün akşam geldik.bugün de sabahtan beri temizlik falan uğraşıyoruz.yaptığımız gibi durmuyor ki.bilmiyorum gün gelip bitecek mi bu denli koşturma.
Asıl yürek sızıma gelince yarın okula gidiyorum.bugün kaşık biberon ve mochi süt sağmanın kadehiyle verdim,ben olsam hallederim ama kaynanam gerçekten beceriksiz böyle konularda.şurubu veremezdi diğer çocuklarımda tarif ettiğimiz halde.dualarınızda bulundurun beni de olur mu yarın su gibi aksın geçsin.eşim izin al gel yarım saat diyor ama nereye kadar diyorum bakalım sür bırakacağım inşallah halleder.yavrum da hiç hissetmez yokluğumu

Allah calisanlarin yardimcisi olsun cok zor.. ben 2. Kizimdan sonra eczanede calisiyordum ve nekdr zor oldugunu anlamistim aklim hep cocuklarimdaydi sonra calismaya ara verdim cocukalrima ilgilendim ( maddi yönden zorluk cekseydim tabiki calisirdim ) .

Evet rutin çok önemli kesinlikle. Ben de Güneş için rutin oluşturdm uykusu en fazla bi saat gündüzleri ama olsn ağlamalar minimize oldu

Kaşık biberon kullanımı bana cok zor gelmişti ya genzine kaçtı ya da hep aktı süt ziyan oldu büyüdükçe içtiği mm de arttığı için 100 mm vermek 45 dk sürüyordu. İnş senın kolay gecer bu sürecin cnm

Gece rutini tamam da gündüz rutini asla yapamıyorum. İnşallah 3. Ay itibariyle başarabiliriz. 7de uyandı. Emdi. 9da uykusuzluktan ağlamaya başladı. Meme veriyorum almıyor uyutmaya çalışıyorım uyumuyor. 1 saattir uğraşıyoruz valla. Şimdi de ayağımda. Kıpırdamaya korkuyorum.

Haha aynı bızde de oyle hala sallıyorm altını aldım , emzirdim , konuştum yaklaşık bşr saattır sallıyrm bıraktığım anda uyanıp yuzunu tırnaklıyo

İnsallah ikiniz içinde kolay geçer bugün

Hanımlar nasılsınız şehir dışındaydım dun gece geldim kızımda pamukcuk oluştu o yetmiyormuş gibi idrarini da az yapmaya basladı bezi hep kupkuru kakasini guzel yapiyor anlam veremdim sabah saglik olacağına sordum ne kadar beslenirse o kada sicar işer dedi ilk defe böyle oldu dunden beri sabah 1 kere işedi 2 kere kaka yaptı.
Pamukcuk olan arkadaslar neler yaptınız nasıl kurtuldunuz?

Günde en az 5 6 kez dolu çişli bez alman lazım canım yetersiz beslenme gibi duruyor .pamukçuk içinde karbonatlı su ile temizliyorum.sen yine de doktora göster istersen canım

Günde en az 5 6 kez dolu çişli bez alman lazım canım yetersiz beslenme gibi duruyor .pamukçuk içinde karbonatlı su ile temizliyorum.sen yine de doktora göster istersen canım
Yarin gideyim cocuk doktoruna a beslense guzel uyumaz huysuz olur diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum

Yarin gideyim cocuk doktoruna a beslense guzel uyumaz huysuz olur diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum

Evet canım kaka da yapmazdı heralde bir de anlarsın az emdiğini sütün olmadığını falan. Benim de birkaç gün öyle bir şey oldu sonra düzeldi. Havalar çok sıcaktı ona bağladım o ara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…