yok işte bursadayım bura baya sıcak zıbınla duruyor. tamam 7100 olmamış olabilir belki gr olarak fark olmuşta olabilir ama 2 hafta önce kendi evimde 6800 çıkmıştı şimdi nasıl 6600 olur.Annenlerde kıyafetiyle mi tarttin yoksa arada baya fark çıkmış çünkü
Bizim sağlık ocağında hemşire kıyafetinden 200gr düşüyor öyle söylüyor bana.
Sağlık ocağının tartısı yanlış olabilir canımyok işte bursadayım bura baya sıcak zıbınla duruyor. tamam 7100 olmamış olabilir belki gr olarak fark olmuşta olabilir ama 2 hafta önce kendi evimde 6800 çıkmıştı şimdi nasıl 6600 olur.
tamam canım deniyeyim bugün teşekkür ederim. hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün kaç kilo olduğu önemli değil ama kilo kaybettiyse yeteri kadar besleyemiyorum demek ki. çişli kakalı bezi çok aslında ama belli olmaz belkide aç kalıyor.Sağlık ocağının tartısı yanlış olabilir canım
Tartidan tartıya cok fark ediyor. Annenlerin tartisinda 5 10kilo biseyi tart doğru tarttiysa oğlunun kilosu da doğrudur
Her ay 1100 alıyor bakalım bu ay Bursa'daym sanki az alıyor gibi geliyor. 7 Eylul kontrolü var o zaman ogrenicem . Evdeki tartıya göre şuan 900 gram almış gözüküyor üstündekilerle bakalım sağlık ocağında kaç çıkacak.Kızlar tarti demişken bebelerinizin kilosu nasıl gidiyor?
Ayda ortalama kaç gr aliyorlar? Bizim 1.250 g alırdı normalde ama bu ay 950gr almış.
Eşimin memleketinde 2 hafta kaldık doğal olarak yeme içme değişince süte de etki etti heralde. Hicbir yer insanin kendi evi gibi olmuyor işte.
Benim kızda oule canım baya sesli emiyo hatta uykusı gelince yada normal uyanıkken , emzik o kadar almak istemiyo . bide üç dört gundır ellerini kaldırıp uzın süre inceliyo denk getirinceKizlar sizin bebeler de ellerini cuk cuk emiyor mu yoksa bize has bir durum mu?
Emzirsem de eli ağzında ac olduğumda da.
Özellikle yarı uyanık besigine koyduğumda ellerini eme eme uyuyor. Emzik vermeyi de hic denemedim versem mi bilemiyorum emzik meme reddine sebep oluyor diyorlar
Çok normalmiş emmesi hatta gelişimsel olarak olması gereken bir şeymiş sakım engellemeyin emmesini diyorlar. Ellerini tanıyormuş ve ek gıda dönemine hazırlanıyormuşKizlar sizin bebeler de ellerini cuk cuk emiyor mu yoksa bize has bir durum mu?
Emzirsem de eli ağzında ac olduğumda da.
Özellikle yarı uyanık besigine koyduğumda ellerini eme eme uyuyor. Emzik vermeyi de hic denemedim versem mi bilemiyorum emzik meme reddine sebep oluyor diyorlar
Yazdıkların yorgunluğa sebep olabilen şeyler canım evet,ama dahiliye gibi bir bölümden daha kapsamlı tahlil ver bence.özellikle tiroid bozukluğu çok yorgunluk yapıyor,lohusalıkta genelde çıkabiliyor kadınlardaHerkeslere selam.
Arkadaşlar benim yardıma ihtiyacım var bir konuda. Benim bebeğim 2 aylık oldu, emziriyorum, arada mama takviyesi oluyor sütüm tam yetmediğinden ama hiç çözemediğim bir yorgunluk problemim var, elim kolum kalkmıyor. Doktor b12 vitamin eksikliği dedi. B12 tablet iç dedi whatsapp üzerinden. Ama hangisini içeyim söylemedi ben benexol b12 içeyim mi dedim, iç dedi. Onun prospektüsünde emzirmede içilmez yazıyor. Kendisine bana başka bir ilaç reçete edin yazdım ama, sizler b12 için bir şey kullanıyor musunuz?
Ayrıca elenatal 1 ve d vitamini içiyorum ama yorgunluğa çare bulamıyorum.
B 12 değerim ise 276 (187-883 müş referans, doktor 400lerde olmalo dedi.)
Demirim de 51 çıktı demir hapı da içmeye başladım, alt sınırı 50..
Valla yorgunluktan bebeğimle tam istediğim gibi ilgilenemiyorum hep uykum var ya....
Cevap yazanlara şimdiden çoook teşekkürler.
Merhaba hem bende hem bebeğimde var b12 eksikliği dr bana iğne tarzı bişey yazdı onu kırıp suya katıp içtim ben 10 tane , çok acı bişeydi . kansızlık ve demir eksikliği için pekmezi serbet yapıp içine limon sıktım baya faydası oluyo ama fazla devam edemdm midem bulanıyo pekmezden . yorgunluk halsizlik bende de var . yemene dikkat et canım gecmiş olsunHerkeslere selam.
Arkadaşlar benim yardıma ihtiyacım var bir konuda. Benim bebeğim 2 aylık oldu, emziriyorum, arada mama takviyesi oluyor sütüm tam yetmediğinden ama hiç çözemediğim bir yorgunluk problemim var, elim kolum kalkmıyor. Doktor b12 vitamin eksikliği dedi. B12 tablet iç dedi whatsapp üzerinden. Ama hangisini içeyim söylemedi ben benexol b12 içeyim mi dedim, iç dedi. Onun prospektüsünde emzirmede içilmez yazıyor. Kendisine bana başka bir ilaç reçete edin yazdım ama, sizler b12 için bir şey kullanıyor musunuz?
Ayrıca elenatal 1 ve d vitamini içiyorum ama yorgunluğa çare bulamıyorum.
B 12 değerim ise 276 (187-883 müş referans, doktor 400lerde olmalo dedi.)
Demirim de 51 çıktı demir hapı da içmeye başladım, alt sınırı 50..
Valla yorgunluktan bebeğimle tam istediğim gibi ilgilenemiyorum hep uykum var ya....
Cevap yazanlara şimdiden çoook teşekkürler.
Canım teşekkürler cevap için. Dahiliyeden verdim kan idrar. Tiroid vs bakıldı bişey yok aslında. Bi tek demir alt sınırda, b12 ise alt sınırın üstü ama çok üstü değil.Yazdıkların yorgunluğa sebep olabilen şeyler canım evet,ama dahiliye gibi bir bölümden daha kapsamlı tahlil ver bence.özellikle tiroid bozukluğu çok yorgunluk yapıyor,lohusalıkta genelde çıkabiliyor kadınlarda
Canım çok teşekkür ederim cevabın için.Merhaba hem bende hem bebeğimde var b12 eksikliği dr bana iğne tarzı bişey yazdı onu kırıp suya katıp içtim ben 10 tane , çok acı bişeydi . kansızlık ve demir eksikliği için pekmezi serbet yapıp içine limon sıktım baya faydası oluyo ama fazla devam edemdm midem bulanıyo pekmezden . yorgunluk halsizlik bende de var . yemene dikkat et canım gecmiş olsunbide ben arada güneşe çıkarıyrm bebegi vitamin için faydası olur herhalde bişeylere
Bu ay bende az alıyor hissediyorum ayı ortaladık ama,iki ay kontrolünde kaç çıkmıştı senin canımtamam canım deniyeyim bugün teşekkür ederim. hepimizin bebekleri sağlıkla büyüsün kaç kilo olduğu önemli değil ama kilo kaybettiyse yeteri kadar besleyemiyorum demek ki. çişli kakalı bezi çok aslında ama belli olmaz belkide aç kalıyor.
Sen verilen takviyeleri kullan o zaman bence geçmezse yine git.bir de vücut alışamayabiliyor,emzirmek başlı başına yoruyor vücudu.özellikle ilk bebekse uzun sürüyor alışmak tempoyaCanım teşekkürler cevap için. Dahiliyeden verdim kan idrar. Tiroid vs bakıldı bişey yok aslında. Bi tek demir alt sınırda, b12 ise alt sınırın üstü ama çok üstü değil.
Bilemedim nolacak böyle ya
Canim bu halsizlik bebeğini emzirdigin için oluyor Cunku bebek anneyi sömürüyor ekstra vitamin kullanmamiz gerek. Hamileyken kullandığın varsa devam et benim doktor öyle demişti emzirme bitene kadar vitamin kullanacaksın diye.Canım teşekkürler cevap için. Dahiliyeden verdim kan idrar. Tiroid vs bakıldı bişey yok aslında. Bi tek demir alt sınırda, b12 ise alt sınırın üstü ama çok üstü değil.
Bilemedim nolacak böyle ya
Canım sarpın derdi midesini üşütmesiymiş malesef bu mesajı yazdığımdan beri bir iki defa yeşilimsi kaka yaptı sonra düzeldi şimdi iyi çok şükür mamasını da içiyo memeyi de alıyo bugün doktora da gittik büyük ihtimal süt alerjisi var süt ve süt ürünlerini kes dedi bi de gaz için damla verdi damlayı alırken ben de orda humananın kimyonlu rezene çayını gördüm onu aldım artık evdeyim nasılsa çalışmıyorum bundan sonra sütümü artırmak için uğraşıcam artık başka işim yok nasılsaCanım bu süreçler böle süreçler ;( öncelikle uzun süredir biberon veriosan onun rahatlığını memede bulamadığı için memeyle haşır neşir olmak istemeyip direk biberon istio olablr, sen verene kdr da hırslanıodur muhtemelen. Düzenli mama durumun varsa bence emzirme destek sistemlerinden faydalan biberon uzun sürede skntı yaratabilir.
Sana nacizane şöyle bi düzen önerebilirim: sarpın uzun uyuduğu zaman diliminin başlangıcında (göğsünde süt var mı yok mu diye de kontrol etmiş olursun hem) bi göğsünü sağ, uyanınca sağdığın sütü emzirirken emzirme destek sistemiyle (eds) ver, 20-30dk geçince hala aranıosa dier göğsünü ver. Bence bu şekilde bi süre tatmin olur. Baktın bu şekilde doymadı, bi sonraki seferde bi göğsünü emzirirken sağdığın sütü veriosn ya ikinci göğsünde takviye vereceğin mamayı eds ile ver. Bi müddet snra mamaya ihtiyacın kalmıcak bence, hem sürekli memeyi çektiği için sütün artacak hem biberonun kolaylığını aramıcak, hem çenesi güçlencek büyüdüğü için. Bu arada hepsinden önce aktardan rezene ve kimyon al, bi sabah bi akşam birer kupa demleyip iç ( 1yemek kaşığı rezene, 1tatlı kaşığı kimyon 2kupa suyu kaynatıp üzerini havluyla kapat ve demlendir)
bu 2 ay kontrolüydü işte canım. 27 sinde kendi sağlık ocağımızda olacaktı ama şehir dışına çıkınca 1 ne anca randevü ayarlayabildik.Bu ay bende az alıyor hissediyorum ayı ortaladık ama,iki ay kontrolünde kaç çıkmıştı senin canım
Bende cok guluyorum o hareketineBenim kızda oule canım baya sesli emiyo hatta uykusı gelince yada normal uyanıkken , emzik o kadar almak istemiyo . bide üç dört gundır ellerini kaldırıp uzın süre inceliyo denk getirinceçok tatlı oluyo o zaman şok oluyo kendi eli hareket ettikçe
Canim bu halsizlik bebeğini emzirdigin için oluyor Cunku bebek anneyi sömürüyor ekstra vitamin kullanmamiz gerek. Hamileyken kullandığın varsa devam et benim doktor öyle demişti emzirme bitene kadar vitamin kullanacaksın diye.
Bende viciumd3 diye bi vitamin var bazen unutsam da onu içiyorum iyi geliyor. B12 de zaten herkeste düşük ya. Benim hamileyken 100lu değerlere inmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?