2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Eger isine yariyacagini duusnuyorsan danis cnm .. belki faydasi olur. Eminimki kendin denemissindir ama olmuyorsa yardim alabilirsin tabiki

Uyku eğitimini güvenli bağlanmaya zarar verdiği düşüncesiyle önermiyor uzmanlar..Hele de bu kadar minnak bebeklere.. Diyelim ki vermek istediniz, kesinlikle 4 ay sonrasında başlanıyor ona da.. Bence iyice araştırıp öyle başlayın.

Katiliorm

Ya kızlar moralim baya bozuk bugun saat 4 gıbı eşimle buyuk kızım (3) ve bebeği bırakıp bes dk ayrıldım .ve bilin ne olmuş eşim tel e bakarken buyuk kızım bebegın pusetın devirmiş emnıyet kemerıne kafası degmiş çok az bi şişlik var . bişey olur mu ya , kusma falan yok bebekte herhangı bişey yok görünürde . ama baya moralım bozuldu çok sinirlendim iki dk bakamdn dıye baya kızdım , eşimin dediği aynen şu deseydın bak dıye ya sen bilmiyo musın ikisi de bebek illa söylemek mi lazım . çok pişman oldum bıraktıgıma güvenmeyıdum fazla çocukları bı kere daha anladım bırakmamak lazımmış

Benimki sabah 6-7 uyanıyor alt temizliyorum emziriyorum 10 a kadar tekrar uyuyor . 12-1 tekrar uyuyor 5 de kalkıp 8 e kadar uyanık kalıyor sonra maraton başlıyor gece uykusuna dalana kadar 2 saat meme ağlama . En geç 11 de uyuyor o da memleketteyim millet sevecem diye uyutmuyor. Ben gece 1 gibi uykusunda emziriyorum uyanmiuor 6 ya kadar.

Daha fazla siserse götür. İlk kızım kafasını çarpmıştı ilk gün ufak şişlik vardı ertesi gün biraz daha diğer gün daha da derken ödem toplamış 2 tane kafa var gibi şişmişti. Eğer daha fazla siserse tedbir amaçlı götür. Bana kalsa hemen götürürüm ilk kızımda ağzım yandı . Eğer kendi gecmeseydi şırınga ile şişliği indirecekti doktor

Mercimek kadar canım dokunuca falan aglamıyo kendı de , bende baya geç fark ettim eşim evde yok işte . yarın buyume falan yaparsa götürürüm , inşallah bişey olmaz ya baya moralım bozuldu

Üç gündür okula gidiyorum arkadaşlar bahsetmiştim ya.kaşık biberon denedi kayınvalidem,ben bugün biberon denedim,yok olacak gibi değil.önceden uyku arasında falan acıkınca sakince sesler çıkaran bebek basıyor yaygarayı şimdi,öyle bir ağlıyor ki etini koparmışlar gibi.iki gündür düşünüyorum ne olacak diye,hatta geçen gece hiç uyuyamadım yazmıştım.sonunda eşimle az önce karar verdik ilk dönem sonuna kadar aylıksız izin alıyorum.öyle hazırlamıştım ki kendimi okula içim cız ede ede verdim kararı.almasam güvenli bağlanmaya büyük bir darbe atacaktım anladım ki,inşallah ikinci dönem herşey güzel olacak

Biz bugün 3 aylık olduk teyzeler..
Daha dün gibiydi telaşlarımız şimdi ise büyümelerini zevkle merakla izliyoruz.. Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin.
Masaallah tosbik paşaya Rabbim saglik versin hepsine
canım ben bebeğime geceleri mama verdiğim zaman gerçekten çok daha uzun uyuyor kesmeye çalışıyorum şuan ve sık sık emmek için uyanıyor mızıldanıyor.
Canim sen neden mama veriyorsun sütün iyiydi sanki

Son düzenleme:
Gecmis olsun canim ya insallah bir şey olmaz.
Esin de bir alemmis valla. Götürmiceksen iyice gozlemle özellikle uyurken.

Bence en güzelini yapmışsınız.Sizin de içiniz rahat eder.

Bende başlasam mı diye bir düşündüm ama cesaret edemeyeceğim galiba..15 gün sonra başlamam lazım. Haftada 2-3 gün izin alarak idare etsek bir süre dedik ( tayin işlerimiz var da) ama eşime hüç güvenemiyorum. Yardıma gelecek de yok . Öyle kaşık vs yapamaz, yapsa da benim aklım kalır. Memeyi de iyice bırakır diye korkuyorum. Napalım maddi olarak da idare edeceğiz bebiş için

Geçmiş olsun canım
Hayırlısı olsun hem ikinci döneme büyümüş olur biraz

Beyaz gürültü neymiş diye bir baktım o ne öyle bizimki hayatta uyumaz öyle bir seste oğlumun zamanında duysaymışım belki işe yararmış:)
ya nasıl bir şey bilmiyorum ama duydumu anında kesiyor ağlamayı. dışarda bebek arabasında arabada evde beşikte hep onunla susturuyor uyutuyoruz. çevremizdeki herkesin tlne inidirdik hatta düşün halimizi.

Masaallah tosbik paşaya Rabbim saglik versin hepsine

Canim sen neden mama veriyorsun sütün iyiydi sanki
Çok şükür sütüm var canım ama bebeğimin çok ağladığı bir gece biz çaresiz kalınca açlıktan ağlıyor galiba diye düşünüp nöbetçi eczeneden mama aldık öyle öyle çevremdeki tüm büyükler bu çocuk aç aç dedi mamayı dayadı. Ama işin ilginç yanı mamayıda 60 ml yapsak belki 20 ml anca içiyor diyorum aç değil gazı var ama anlatamıyorum. Böyle ağlamakda ilk defa gördük ne gazmış diyip duruyorlar. Benim oğlumun kolik olduğunu düşünüyorum çünkü sabah 5 le 8 arası akşam 7 le 11 arası ağlıyor hep. Avaz avaz ağlıyor masaj yapıp gaz çıkartınca rahatlayıp uyuyor. Bu aralarda hep mama ver aç bu çocuk nidaları dolanıyor evlerde. 3 hafta olacak evimden uzağım dönünce tamamen kesicem inşallah. Bak mesela akşam dışarı çıktım anneme bıraktım bebeğimi annem diyor 120 ml mama yaptım bir iki çekti. Çekmemiş işte ağzında oynamış içmemiş diyorum anlatamıyorum. Bu büyüklerle baş etmek imkansız.

Eklentiler

• 20210902_233709.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 48
Canim o açlık aglamasi değil eğer aynı saatler arası ağlıyorsa dediğin gibi kolik bebek seninki.
Ben de ilk haftalarda sarılık olmasından diye emdikten sonra mama yapardım ama 30ml içip bırakırdı mama da boşa giderdi. Sonra tamamen kestik zaten. Kilo alımı iyiyse sütün yettiği ac olmadığı bellidir. Benim annem de öyle mama ver diyip duruyordu cocuk da içtiğini hep kusardi sonradan anladı artık demiyor. Şimdi de az emsin kusmasin diyor

Allah yardımcımız olsun ikinci olsada her seferinde telaşlanıp benide telaşlandırıyorlar. ilk zamanlar bende acaba aç mı diyordum aç olsa mamayı siler süpürürdü. benim oğlumda çok kusuyor ama tamamen peynir gibi. Evimi çok çok özledim kendi bildiğim gibi büyütmek istiyorum bebeğimi burada herkes doktor herkes çok biliyor. geçen kv illa biraz aşureden tattırayım dedi durdu annem emziğini karpuza değdirip vermiş çıldırtıyorlar beni. allah rızası için yapmayın diyorum artık.

Boyle herseye karisan insanlar cok zor ya…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…