Eger isine yariyacagini duusnuyorsan danis cnm .. belki faydasi olur. Eminimki kendin denemissindir ama olmuyorsa yardim alabilirsin tabikiKızlar bebeğimin uyku düzeni felaket durumda uyku terapisi ve eğitimcisi ile görüştüm 1 haftaya normal rutinine sokarız ve sonrasında atak dönemleri uyku gerilemesi yasanan 6 ay 1 yas 18 ay gibi dönemlerde vb bozuldugu durumlarda destek veriyor. Ne düşünüyorsunuz ?
Uyku eğitimini güvenli bağlanmaya zarar verdiği düşüncesiyle önermiyor uzmanlar..Hele de bu kadar minnak bebeklere.. Diyelim ki vermek istediniz, kesinlikle 4 ay sonrasında başlanıyor ona da.. Bence iyice araştırıp öyle başlayın.Kızlar bebeğimin uyku düzeni felaket durumda uyku terapisi ve eğitimcisi ile görüştüm 1 haftaya normal rutinine sokarız ve sonrasında atak dönemleri uyku gerilemesi yasanan 6 ay 1 yas 18 ay gibi dönemlerde vb bozuldugu durumlarda destek veriyor. Ne düşünüyorsunuz ?
KatiliormUyku eğitimini güvenli bağlanmaya zarar verdiği düşüncesiyle önermiyor uzmanlar..Hele de bu kadar minnak bebeklere.. Diyelim ki vermek istediniz, kesinlikle 4 ay sonrasında başlanıyor ona da.. Bence iyice araştırıp öyle başlayın.
Benimki sabah 6-7 uyanıyor alt temizliyorum emziriyorum 10 a kadar tekrar uyuyor . 12-1 tekrar uyuyor 5 de kalkıp 8 e kadar uyanık kalıyor sonra maraton başlıyor gece uykusuna dalana kadar 2 saat meme ağlama . En geç 11 de uyuyor o da memleketteyim millet sevecem diye uyutmuyor. Ben gece 1 gibi uykusunda emziriyorum uyanmiuor 6 ya kadar.Gece ne kadar uyuyor ki? Toplam en az 11 12 saat olmalı diye biliyorum. Artık uykuları düzene sokma zamanı geldi dikkatleri çok çabuk dağılıyor. Etrafı keşfetme hazzı(odasında dikkat çekici şeyleri kaldırma zamanı), el ayak tanıma(uyuyana kadar bir elini tutuyorum maalesef sakinleşiyır ama), ışık, diğer sesli uyaanlar.birçok şey var. Ben gündüzleri odasının camına şiyah çöp poşeti yapıştırmayla çare buldum meselaloş ortamda daha çok uyku hormonu salgılıyor. Ninni seviyorsa kısık seste yanına koyabilirsin sakinleştirir. Her yatırmadan önce besleme gaz çıkarma pışpışlama vs bir rutin oluşturabilirsin.uyku vaktinin geldiğini anlasın diye. Bende ayağımdan indiremiyordum anı da uyanıyordu.bazen sallamazsam uyumuyordu bile. Sütümü bile sağamıyordum sesten uyanıyordu vs. Uykuları bozan şeyleri senin bulman takio etmen lazım biraz cnm:)
Daha fazla siserse götür. İlk kızım kafasını çarpmıştı ilk gün ufak şişlik vardı ertesi gün biraz daha diğer gün daha da derken ödem toplamış 2 tane kafa var gibi şişmişti. Eğer daha fazla siserse tedbir amaçlı götür. Bana kalsa hemen götürürüm ilk kızımda ağzım yandı . Eğer kendi gecmeseydi şırınga ile şişliği indirecekti doktorYa kızlar moralim baya bozuk bugun saat 4 gıbı eşimle buyuk kızım (3) ve bebeği bırakıp bes dk ayrıldım .ve bilin ne olmuş eşim tel e bakarken buyuk kızım bebegın pusetın devirmiş emnıyet kemerıne kafası degmiş çok az bi şişlik var . bişey olur mu ya , kusma falan yok bebekte herhangı bişey yok görünürde . ama baya moralım bozuldu çok sinirlendim iki dk bakamdn dıye baya kızdım , eşimin dediği aynen şu deseydın bak dıye ya sen bilmiyo musın ikisi de bebek illa söylemek mi lazım . çok pişman oldum bıraktıgımagüvenmeyıdum fazla çocukları bı kere daha anladım bırakmamak lazımmış
Mercimek kadar canım dokunuca falan aglamıyo kendı de , bende baya geç fark ettim eşim evde yok işte . yarın buyume falan yaparsa götürürüm , inşallah bişey olmaz ya baya moralım bozulduDaha fazla siserse götür. İlk kızım kafasını çarpmıştı ilk gün ufak şişlik vardı ertesi gün biraz daha diğer gün daha da derken ödem toplamış 2 tane kafa var gibi şişmişti. Eğer daha fazla siserse tedbir amaçlı götür. Bana kalsa hemen götürürüm ilk kızımda ağzım yandı . Eğer kendi gecmeseydi şırınga ile şişliği indirecekti doktor
Masaallah tosbik paşayaBiz bugün 3 aylık olduk teyzeler..
Daha dün gibiydi telaşlarımız şimdi ise büyümelerini zevkle merakla izliyoruz.. Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin.
Canim sen neden mama veriyorsun sütün iyiydi sankicanım ben bebeğime geceleri mama verdiğim zaman gerçekten çok daha uzun uyuyor kesmeye çalışıyorum şuan ve sık sık emmek için uyanıyor mızıldanıyor.
Gecmis olsun canim ya insallah bir şey olmaz.Ya kızlar moralim baya bozuk bugun saat 4 gıbı eşimle buyuk kızım (3) ve bebeği bırakıp bes dk ayrıldım .ve bilin ne olmuş eşim tel e bakarken buyuk kızım bebegın pusetın devirmiş emnıyet kemerıne kafası degmiş çok az bi şişlik var . bişey olur mu ya , kusma falan yok bebekte herhangı bişey yok görünürde . ama baya moralım bozuldu çok sinirlendim iki dk bakamdn dıye baya kızdım , eşimin dediği aynen şu deseydın bak dıye ya sen bilmiyo musın ikisi de bebek illa söylemek mi lazım . çok pişman oldum bıraktıgımagüvenmeyıdum fazla çocukları bı kere daha anladım bırakmamak lazımmış
Su ansa uyuyor canım . emmede falan sıkıntı yok kusma falanda yok . ama bu gece bana da uyku yok . baya suçluluk duydumGecmis olsun canim ya insallah bir şey olmaz.
Esin de bir alemmis valla. Götürmiceksen iyice gozlemle özellikle uyurken.
Bence en güzelini yapmışsınız.Sizin de içiniz rahat eder.Üç gündür okula gidiyorum arkadaşlar bahsetmiştim ya.kaşık biberon denedi kayınvalidem,ben bugün biberon denedim,yok olacak gibi değil.önceden uyku arasında falan acıkınca sakince sesler çıkaran bebek basıyor yaygarayı şimdi,öyle bir ağlıyor ki etini koparmışlar gibi.iki gündür düşünüyorum ne olacak diye,hatta geçen gece hiç uyuyamadım yazmıştım.sonunda eşimle az önce karar verdik ilk dönem sonuna kadar aylıksız izin alıyorum.öyle hazırlamıştım ki kendimi okula içim cız ede ede verdim kararı.almasam güvenli bağlanmaya büyük bir darbe atacaktım anladım ki,inşallah ikinci dönem herşey güzel olacak
Geçmiş olsun canımYa kızlar moralim baya bozuk bugun saat 4 gıbı eşimle buyuk kızım (3) ve bebeği bırakıp bes dk ayrıldım .ve bilin ne olmuş eşim tel e bakarken buyuk kızım bebegın pusetın devirmiş emnıyet kemerıne kafası degmiş çok az bi şişlik var . bişey olur mu ya , kusma falan yok bebekte herhangı bişey yok görünürde . ama baya moralım bozuldu çok sinirlendim iki dk bakamdn dıye baya kızdım , eşimin dediği aynen şu deseydın bak dıye ya sen bilmiyo musın ikisi de bebek illa söylemek mi lazım . çok pişman oldum bıraktıgımagüvenmeyıdum fazla çocukları bı kere daha anladım bırakmamak lazımmış
Hayırlısı olsun hem ikinci döneme büyümüş olur birazÜç gündür okula gidiyorum arkadaşlar bahsetmiştim ya.kaşık biberon denedi kayınvalidem,ben bugün biberon denedim,yok olacak gibi değil.önceden uyku arasında falan acıkınca sakince sesler çıkaran bebek basıyor yaygarayı şimdi,öyle bir ağlıyor ki etini koparmışlar gibi.iki gündür düşünüyorum ne olacak diye,hatta geçen gece hiç uyuyamadım yazmıştım.sonunda eşimle az önce karar verdik ilk dönem sonuna kadar aylıksız izin alıyorum.öyle hazırlamıştım ki kendimi okula içim cız ede ede verdim kararı.almasam güvenli bağlanmaya büyük bir darbe atacaktım anladım ki,inşallah ikinci dönem herşey güzel olacak
ya nasıl bir şey bilmiyorum ama duydumu anında kesiyor ağlamayı. dışarda bebek arabasında arabada evde beşikte hep onunla susturuyor uyutuyoruz. çevremizdeki herkesin tlne inidirdik hatta düşün halimizi.Beyaz gürültü neymiş diye bir baktım o ne öyle bizimki hayatta uyumaz öyle bir sesteoğlumun zamanında duysaymışım belki işe yararmış:)
Çok şükür sütüm var canım ama bebeğimin çok ağladığı bir gece biz çaresiz kalınca açlıktan ağlıyor galiba diye düşünüp nöbetçi eczeneden mama aldık öyle öyle çevremdeki tüm büyükler bu çocuk aç aç dedi mamayı dayadı. Ama işin ilginç yanı mamayıda 60 ml yapsak belki 20 ml anca içiyor diyorum aç değil gazı var ama anlatamıyorum. Böyle ağlamakda ilk defa gördük ne gazmış diyip duruyorlar. Benim oğlumun kolik olduğunu düşünüyorum çünkü sabah 5 le 8 arası akşam 7 le 11 arası ağlıyor hep. Avaz avaz ağlıyor masaj yapıp gaz çıkartınca rahatlayıp uyuyor. Bu aralarda hep mama ver aç bu çocuk nidaları dolanıyor evlerde. 3 hafta olacak evimden uzağım dönünce tamamen kesicem inşallah. Bak mesela akşam dışarı çıktım anneme bıraktım bebeğimi annem diyor 120 ml mama yaptım bir iki çekti. Çekmemiş işte ağzında oynamış içmemiş diyorum anlatamıyorum. Bu büyüklerle baş etmek imkansız.Masaallah tosbik paşayaRabbim saglik versin hepsine
Canim sen neden mama veriyorsun sütün iyiydi sanki
Canim o açlık aglamasi değil eğer aynı saatler arası ağlıyorsa dediğin gibi kolik bebek seninki.Çok şükür sütüm var canım ama bebeğimin çok ağladığı bir gece biz çaresiz kalınca açlıktan ağlıyor galiba diye düşünüp nöbetçi eczeneden mama aldık öyle öyle çevremdeki tüm büyükler bu çocuk aç aç dedi mamayı dayadı. Ama işin ilginç yanı mamayıda 60 ml yapsak belki 20 ml anca içiyor diyorum aç değil gazı var ama anlatamıyorum. Böyle ağlamakda ilk defa gördük ne gazmış diyip duruyorlar. Benim oğlumun kolik olduğunu düşünüyorum çünkü sabah 5 le 8 arası akşam 7 le 11 arası ağlıyor hep. Avaz avaz ağlıyor masaj yapıp gaz çıkartınca rahatlayıp uyuyor. Bu aralarda hep mama ver aç bu çocuk nidaları dolanıyor evlerde. 3 hafta olacak evimden uzağım dönünce tamamen kesicem inşallah. Bak mesela akşam dışarı çıktım anneme bıraktım bebeğimi annem diyor 120 ml mama yaptım bir iki çekti. Çekmemiş işte ağzında oynamış içmemiş diyorum anlatamıyorum. Bu büyüklerle baş etmek imkansız.
Allah yardımcımız olsun ikinci olsada her seferinde telaşlanıp benide telaşlandırıyorlar. ilk zamanlar bende acaba aç mı diyordum aç olsa mamayı siler süpürürdü. benim oğlumda çok kusuyor ama tamamen peynir gibi. Evimi çok çok özledim kendi bildiğim gibi büyütmek istiyorum bebeğimi burada herkes doktor herkes çok biliyor. geçen kv illa biraz aşureden tattırayım dedi durdu annem emziğini karpuza değdirip vermiş çıldırtıyorlar beni. allah rızası için yapmayın diyorum artık.Canim o açlık aglamasi değil eğer aynı saatler arası ağlıyorsa dediğin gibi kolik bebek seninki.
Ben de ilk haftalarda sarılık olmasından diye emdikten sonra mama yapardım ama 30ml içip bırakırdı mama da boşa giderdi. Sonra tamamen kestik zaten. Kilo alımı iyiyse sütün yettiği ac olmadığı bellidir. Benim annem de öyle mama ver diyip duruyordu cocuk da içtiğini hep kusardi sonradan anladı artık demiyor. Şimdi de az emsin kusmasin diyor
Boyle herseye karisan insanlar cok zor ya…Allah yardımcımız olsun ikinci olsada her seferinde telaşlanıp benide telaşlandırıyorlar. ilk zamanlar bende acaba aç mı diyordum aç olsa mamayı siler süpürürdü. benim oğlumda çok kusuyor ama tamamen peynir gibi. Evimi çok çok özledim kendi bildiğim gibi büyütmek istiyorum bebeğimi burada herkes doktor herkes çok biliyor. geçen kv illa biraz aşureden tattırayım dedi durdu annem emziğini karpuza değdirip vermiş çıldırtıyorlar beni. allah rızası için yapmayın diyorum artık.
kesinlikle öyle.Boyle herseye karisan insanlar cok zor ya…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?