2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Büyüklerin zaten ağızları hic susmuyor bana soranlara mama veriyorum diyip susturuyorum aslında vermiyorum sütünüz yetiyorsa bence hic alıştırmayın anne sütü kadar değerli birşey yok bence dün balık yedim bugün balığın kokusu sütümden geliyor yani o kadar değerli ki yedigimiz ictigimiz bebegimize gidiyor Allahın hikmeti

Kesinlikle öyle canım. Rabbim nasip ederse zaten 2 yaşına kadar emzirmeyi hayal ediyorum. 6 aylıkken ek gıdaya geçiyorlar ama sütün şifası bambaşka hastalıkta bile en güzel tedavi süt. Çaresiz bırakmasın Rabbim mecbur kalınca bir nimet mama ama sütüm varken vermek istemiyorum bende. Göğsüm hep dolu dolu değil bazen sık sık emdiğinde yada yorgun olduğumda sanki yumuşacık o zamanlar ağladığında açlıktan olabileceğini düşünüp mama yapıyorum çoğunlukla emmiyor zaten. Keşke dertleri ney neden ağlıyorlar anlayabilsek her şey daha kolay olur. Hepimizin sütü dolsun taşsın inşallah.

Ay nasi isterdim soyle kurulu saat gbi bebelerim olsun Gunes gunesi hic sevmio disari da cikamioruz o yuzden bi oglum vardi 2.kiz olsn istedim gonlume gore oldu cok sukur ama o da kolay bi bebek olmadi hayattaki sansim iste
O da olur daha erken annesi:) bakma bazı bebekler uysal çabuk düzene giriyor ama hepsi aynı değil. Bende oğlumda ne çektim Allah bu sefer acıdı galiba. olmadığı zaman zorlamamak lazım daha kötü ağlama krizleri oluyor sakinleştirmek zorlaşıyor. Bak dün akşam zorladı bizi. Öğlen abisini okula getir götür sırasında hanfendi istediği gibi uyuyamadı akşam yıktı ortalığı birazdan uyanır şimdide, uykusunda hala mızmızlanıyo sallamak zorunda kaldım.inş hepsi güzelce düzene girecek sabredelim

Cnm bence erken terapist vs için. 3ayı bitirdikten sonra yavaş yavaş gaz vs bitiyor sakinlrştiğini göreceksin zaten. Şu durumda sadece bebeğini takip etmeye çalış. Uyku sinyallerini çabuk anlarsan gecikmeden uyutur acıktığını anlarsan hemen doyurur ağlamasına fırsat vermezsin.
Gülüyo oynuyo diye biraz daha dursun dersen mesela aradan 2 saat geçmiştir birden huysuzlandığını görürsün işte o zaman geç kalmış olursun. Gözler ovalanır sürekli esnenir sakinleştirmek zorlaşır o zaman işte. Belli bir saat uyanık kalmasına alıştırırsan ona göre uyku süresi düzene girer cnm. 6.aya kalmıyor en geç 5. ayda diş sıkıntısı başlayacak ayrıca
Buarada bende çocuk gelişimi eğitimi aldım aslında ama analık gerçekten başka birşey. Bebelerin bir standartı yok hepsine ayrı bir düzen gerekebiliyor maalesef

Sadece değdiyse ve bebekte bir belirti yoksa endişelenme cnm onun kafası daha yumuşak böyle darbeler için Allah esnek yaratmış. Ama şiddetli bir darbeyse takip edip bekleyebilirsin uyutmadan aklında olsun. Eşinede böyle yüklenme yoksa hepten kaçar sorumluluk almamak için. Nasılsa kızıyorsun beğenmiyorsun sen bak der ilgilenmez.eşlerinize fırsat verin kızlar bu sadece bizim bebeğimiz değil farkına varsınlar biraz. Arada nefes almak bir işimizi halletmek hakkımız bizimde

Seninkide uzun uykular seviyor maaşallah.bizimki gece uyuyor gündüz kısa kısa 1 saat civarı:) gündüz uykusunu iyi alınca geceye dalması zorlaşıyor olabilir. Fazla emiyorsa da hazmı zorlaştırır kuzum 2 saat az değil. Uyutmadan yarımsaat öncesinde ışıktan sesten uyaranlarda uzaklaştırmak sakin bir ortamda oynamak konuşmak beslemek gaz çıkartmak bez değişmek pijama giydirmek vs uykunun geldiğini anlamasını sağlamak işimizi kolaylaştırıyor bence. Birde gündüz olayını çözebilsem. Bu okul olayı iyi olmadı

Üzüldüm cnm buna mecbur kalmana. İyi anlıyorum benimde yoğun bakımdan çıktığında bebeğim beni tanımıyordu yabancı gibiydim onun için.o kadar üzülmüştüm ki zor kendime geldimde anca bağlanabildik belki 1 ay sürdü. Daha çok küçükler maalesef bu izinleri ona göre uzatmaları gerekli bence de

Malesef benm sıkıntım beni emzik gibi kullanması. Saatlerce sallasam da uyumuyor sadece göğsümde yatacagiz öyle uyuyacak. Karnı tok olduğu için uykuya dalarken emdiginde süt gelince sinirleniyor . E mübarek emzik al yok illa meme. Sonra fazla geldignden kusuyor. Tekrar ağlıyor . Birde çocuk emerek uyumak istiyor diye uzun süre memede kalıyor diye aç doymuyor çocuk diyen oluyor ona canım sıkılıyor. Yahu aç olan çocuk 4 defa kaka yaparmi doymasa. 1 kilodan fazla alır mı .. millet sanıyor ki ben onlardan kaçıyorum 1 saat yatakta emer mi çocuk. Ama napaym huy edinmiş kendine
Ben kreşe verecektim diğerini ama kıskanır dışlanmış hisseder diye veremedim bu sene

Şükür şimdilik bişey yok canım , gece boyu kalkıp kontrol ettım . eşime arada bak dıye verıyrm bes dk bakmaz canım artık bana da geldiler . zaten bırakıp dışarıya asla çıkmama izin vermez bıraktıgım evin içinde sadece ona bile bakmak istemiyo malesef

sinir olsum eşine. az biraz anlayış ya. baba olarak bebeğinede bakamıyacaksa ne için yaşıyorlar.

Oğlumda nemede uyurdu ama emmezdi uyuduktan sonra biraz bekler ayırırdım yanında yatardım bende:) gaz ağrısını emerek gidermeye çalışıyor emdikçe gazı oluyor döngüsü bu da maalesef. Memesiz uyumaya alışana kadar işin zor seninde. Meme emse bir dert emmese
Benim oğlan 6yı dolduracak aralıkta mecbur dedim gitsin artık seneye pat diye 1 den başlamasın okulların durumu malum normal şartlarda okuyamayacaklar seneyede kesin

Iyi yapmissin oglun icin iyi gelecektir seneye okula basladiginda:) burda 2,5-3 yasindan itibaren ana okuluna baslaniyor ve severek gidiyor cocuklar onlara cok iyi geliyor..

Iyi yapmissin oglun icin iyi gelecektir seneye okula basladiginda:) burda 2,5-3 yasindan itibaren ana okuluna baslaniyor ve severek gidiyor cocuklar onlara cok iyi geliyor..
Orayı bilmiyorum cnm ama burda maalesef çok masraflı anaokulları devletin hiç desteği yok sadece öğretmen maaşı nerdeyse. Yardımcı alınacaksa bile velilerden para toplanıyor. Tüm malzemeleri zaten alıyoruz birde kayıt ücreti.. Herkes gönderemiyor maalesef cnm ama çok iyi okul öncesi en az 1 sene gitmesi

Kızlar ben meme reddini çözemiyorum ya. Evde 2 haftadır tek başıma rahattım. 2 saatte bir alarm kurmuştum kolik müziği su sesi uyutma vs yöntemlerle 2 saatte bir emzirdim hep kilo aldı resmen sıska bacaklarında katlar oldu.
Annem ısrar etti 2 günlüğüne anneanneme yatıya geldik. Yok bütün düzenimiz gitti. Emsin diye sürekli 24 saatimi ona programlı mı geçiricem ben böyle.
Doktora götürecektim bu hafta emzirme problemlerinde uzman bir çocuk doktoru bulmuştum hastaneden ayrılmış götüremedim ortada kaldım.
Sağıp biberonla vermeye başlamak istiyorum. Köprüden önce son çıkışı arıyorum şu an. Önerebileceğiniz bir doktor vs var mıdır kızlar?
Emzirme danışmanları çözüyor mu bu sorunları cidden?

Ah ya benimkiler de böyle anlatamıyorsun anltamıyorsun.
Sütün yok sütün yaramıyor diye diye psikolojimi de bozdular.

Ah ya benimkiler de böyle anlatamıyorsun anltamıyorsun.
Sütün yok sütün yaramıyor diye diye psikolojimi de bozdular.
canım benim bebeğim geliştiği için yaramıyor diyemiyorlar ama elini emiyor aç bu çocuk emzir gazdan ağlıyor aç bu çocuk emzir gazdan dolayı memeni almıyor ay memeyi bıracak bu çocuk diye diye beni mahfettiler. ben bebeğimin derdini biliyorum ama anlatamıyorum. mama vermemek için çoğunlukla sütümü sağıp toplayıp ağladığında vermeye çalışıyorum çünkü önüne gelenin ilk söylediği şey aç bu çocuk.‍♀ hani söyleyenler ailem olmasa açıcam ağzımı dökücem içimi ama bir şey desem bu seferde küsüp tavır alıyorlar.

Anneme açıyorum ağzıma geleni söylüyorum da kaynanama diyeceklerim içimde patlıyor benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…