Bebenin kilosu iyiyse sorun olmaz cnm benimki içine koyduğumda kayboluyor malum 4 kiloKanguruyu ben simdiden kullaniyorum bir sıkıntı olur mu ki mecbur markete giderken zor oluyor bebek arabasını da indir kaldır yapamıyorum asansör yok
Burda tamamen bedava cnm sadece oglen yemegi istersen ordan onun icin para öduyorsun ve gezmeye gidecekleri zaman onun masraflari onun haricinde masrafi yok belcikada.. bedava olmasinin nedeni turk arap ve diyer cocuklar “flemenkce” dilini bir an önce ogrenebilmeleri icin..Orayı bilmiyorum cnm ama burda maalesef çok masraflı anaokulları devletin hiç desteği yok sadece öğretmen maaşı nerdeyse. Yardımcı alınacaksa bile velilerden para toplanıyor. Tüm malzemeleri zaten alıyoruz birde kayıt ücreti.. Herkes gönderemiyor maalesef cnm ama çok iyi okul öncesi en az 1 sene gitmesi
Çok şükür canım ilk zaman nasıl büyüyecek kilo alacakmı derken şimdi iyi durumda şükür ( :Maasallah öykü kuşaerken dogdu ama iyi toparladı canim Allahim esirgesin onu
Sacları uzamıyor ya erkek mi diye soruyor uzaktan görenlerÇok tatlı maaşallah bu keltoş yaabenim kıllı kızdan sonra cillop gibi geliyor böyle tüysüz bebişler
Oğlumunda saçlar sadece tepeden uzardı. Amerikan traşı derler ya ensede aşağılarda traşlı gibiydi tepesi uzun. Bağlardık arkadan tepesindekileriSacları uzamıyor ya erkek mi diye soruyor uzaktan görenlerkirpikleri uzun saclar kısa
Bende şimdi kuaförden geldim .merdiven altı bir yer gibiydi mahalle arasında. öyküyle alel acele gittim.besleme gibi oldumHamileyken tek tel dökülmeyen saçlarım şuan hastalık olmuş gibi avuç avuç geliyor. Dün dayanamayıp eşime kes şunları dedim valla bir ara kuaföre gidip düzelttireceğim. Deli damarım tuttu
Ah keşke benimki de hep meme deseMalesef benm sıkıntım beni emzik gibi kullanması. Saatlerce sallasam da uyumuyor sadece göğsümde yatacagiz öyle uyuyacak. Karnı tok olduğu için uykuya dalarken emdiginde süt gelince sinirleniyor . E mübarek emzik al yok illa meme. Sonra fazla geldignden kusuyor. Tekrar ağlıyor . Birde çocuk emerek uyumak istiyor diye uzun süre memede kalıyor diye aç doymuyor çocuk diyen oluyor ona canım sıkılıyor. Yahu aç olan çocuk 4 defa kaka yaparmi doymasa. 1 kilodan fazla alır mı .. millet sanıyor ki ben onlardan kaçıyorum 1 saat yatakta emer mi çocuk. Ama napaym huy edinmiş kendine
Ben kreşe verecektim diğerini ama kıskanır dışlanmış hisseder diye veremedim bu sene
Sen biliyorsun ya milleti boş ver canımMalesef benm sıkıntım beni emzik gibi kullanması. Saatlerce sallasam da uyumuyor sadece göğsümde yatacagiz öyle uyuyacak. Karnı tok olduğu için uykuya dalarken emdiginde süt gelince sinirleniyor . E mübarek emzik al yok illa meme. Sonra fazla geldignden kusuyor. Tekrar ağlıyor . Birde çocuk emerek uyumak istiyor diye uzun süre memede kalıyor diye aç doymuyor çocuk diyen oluyor ona canım sıkılıyor. Yahu aç olan çocuk 4 defa kaka yaparmi doymasa. 1 kilodan fazla alır mı .. millet sanıyor ki ben onlardan kaçıyorum 1 saat yatakta emer mi çocuk. Ama napaym huy edinmiş kendine
Ben kreşe verecektim diğerini ama kıskanır dışlanmış hisseder diye veremedim bu sene
Maşallah canım onlaraBenim oğlumun da kirpikleri yok kizlar ya ince kısa birkac tüy var o kadarkizimin da maasallah fırça gibi
Oyy kesme annesiKızlar bu arada sizin saclar dökülüyor mu? Bebek anneyi tanıdıkça saclar dökülür derler dayanamayıp kestirecem.zaten doğru düzgün temizlik yapamıyorum evde heryer saç oldu
Canım ben öykü doğdugu andan itibaren memeyi tutmadığı için 1 yatılı yeni doğan hemşiresi 2 adet de emzirme danışmanına görüştüm .dünya para verdım boş yere saati 300 lira civarı danısmanların .4 aylık nerdeyse 1 ay bile emmedi. Danışmanlar farklı bişi yapmıo tutuş pozisyonuna bakıyor. Memeyi bebeğin agzına tıkıstıyor gaz vs varmı ona bakıo. Bana faydalı olmadılar en sonunda her bebek emmez öyküde emmek istemiyor dedileröyküde bende sinir hastası olacaktık en iyisi sağıp vermeyi çözüm buldum çok şükür sütte arttı .sana tavsiyem ya çok iyi bir danışan bul çünkü tamamen paraya dökmüşler işi
En son 5400 du sığıyor icine bacaklara dikkat ediyorum cnm kurtaricim kanguruBebenin kilosu iyiyse sorun olmaz cnm benimki içine koyduğumda kayboluyor malum 4 kilosadece bacaklarını M şeklinde tutmaya dikkat et kalça çıkığı olmaması için.
Almanyadaki ücretler de çok cüzi herkesin ödeyebileceği rakamlar ve okulda verilen yemekler hep sağlıklı yiyeceklerdi. Okulda pasta şekerli şeyler asla yok. Bir süre almanyada kalmıştım da. Görünce çok hoşuma gitmişti.Burda tamamen bedava cnm sadece oglen yemegi istersen ordan onun icin para öduyorsun ve gezmeye gidecekleri zaman onun masraflari onun haricinde masrafi yok belcikada.. bedava olmasinin nedeni turk arap ve diyer cocuklar “flemenkce” dilini bir an önce ogrenebilmeleri icin..
almanyadada ücretli anaokulu ama tam nekdr bilmiyorum
En son 5400 du sığıyor icine bacaklara dikkat ediyorum cnm kurtaricim kanguru
Arkadaşa sormuşsun ama bir ikisine cevap benim de veresin var,malum ben de emektar sağıcılardanımSağma konusunda en tecrübeli sensin heralde burada.
Emzirme danışmanı sen bulamadıysan şimdiye kadar düzgününü ben hiç bulamam bence. Ben de hiç güvenmiyorum onlara.
Gözüm döndü çok fena çocuğun kilosu zaten geri. inadımdan zayıflamasın. Normal doğum inadımdan çocuk zor doğdu kakasını yedi nabzı 200ü geçti doğum öncesi. Emzirme için de inatlaşmicam. Elimden geleni yaptım. Duşa girdim kolik müzik açtım sakinleştirdim zorlamadım. Uyurken verdim uyanıkken bir süre teklif etmedim.
Yok adam istemiyor.
Pazartesi gününe bir alerji doktorundan randevu aldım. Alerji kaynaklı düzelir derse dayanıcam biraz daha.
O zaman sana bazı sorularım var canım.
1- süt sağma makinası. Benim philips avent makinam. 7-8 dk da tek memeyi sağıyorum. Toplamda 100 cc kadar çıkıyor normalde. Hastane tiplerinde daha mı iyi çıkar. Sürekli aventle sağarsam sütüm azalır mı? Sen ne kullanıyorsun.
2- biberon ne kullanıyorsun?
3- dışarı çıkarken ne yapıyorsun. Mesela 5 saat dışarıda kalman gerekti. O zaman ne yapıcan?
4- sağma makinasının ıvır zıvırını nasıl temizliyorsun? Her seferinde kaynatıyor musun?
Burda gerçekten çok kötü,benim çocuklarım abur cuburla bile okulda tanıştı sonra da istiyor haliyle,ara öğün adı altında herşey veriyorlar zararlıAlmanyadaki ücretler de çok cüzi herkesin ödeyebileceği rakamlar ve okulda verilen yemekler hep sağlıklı yiyeceklerdi. Okulda pasta şekerli şeyler asla yok. Bir süre almanyada kalmıştım da. Görünce çok hoşuma gitmişti.
Burda kreşler fahiş fiyatlar alıyor. Sabah kahvaltıda ekmeğe çikolata sürüp veriyor çocuğa. Mutfak alışverişini bimden yapıyorlar en merdiven altı markaları dayıyorlar çocuklara.
Arkadaşa sormuşsun ama bir ikisine cevap benim de veresin var,malum ben de emektar sağıcılardanım
Dışarı çıkarken üç saate içecekse normal yaşıyordum ben,ısıtıp veriyordum.Daha uzun süre kalacaksan dolaptan yeterince soğuk yada buzlu süt alırsın yanına çözünür zaten. Sürekli aventle sağmıştım ben sürüm azalmadı,burda önemli nokta rutin aralıklarla sağmak,özellikle gece de sağmak.Süt en çok gece üretiliyor çünkü.Günde en az 6-8 sağardım ben bu aylarda.Belki de daha fazla
Ben her seferinde kaynatmadım yanlış olsa da,bir kaç güne bir kaynatıyordum.
Bir de kızlar ben geçen mochi aldım demiştim ya,sağacak olsam hep,alırım kesinlikle yerinizde olsam,sen birini sağarken diğerini de o kendi boşaltıuor aynı anda,süre yarıya düşer otomatik.Yine iyice çekmiş olması için elektrikliyle bitirince bir tarafı diğerine de bir iki dk tutuverirsiniz biter.
Bebeği emip süt biriktirmek isteyene de çok iyi bişey bebek emerken taktım ben diğer tarafa bayağı iş gördü zaman harcamadan ekstra.elektrikli kadar çekmez tabi ama çok zaman kazandırıyor
Burda gerçekten çok kötü,benim çocuklarım abur cuburla bile okulda tanıştı sonra da istiyor haliyle,ara öğün adı altında herşey veriyorlar zararlı
Babyes diye bir marka kafa bizimkininde gömük kalıyor yürürsem sessiz durursam huzursuzlanıyor mecbur kullanıyorum tek oluncaBizim kafa içeride gömük kalıyor kangurudu çıldırıyor ya. Ne marka kullanıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?