2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kanguruyu ben simdiden kullaniyorum bir sıkıntı olur mu ki mecbur markete giderken zor oluyor bebek arabasını da indir kaldır yapamıyorum asansör yok
Bebenin kilosu iyiyse sorun olmaz cnm benimki içine koyduğumda kayboluyor malum 4 kilo sadece bacaklarını M şeklinde tutmaya dikkat et kalça çıkığı olmaması için.

Burda tamamen bedava cnm sadece oglen yemegi istersen ordan onun icin para öduyorsun ve gezmeye gidecekleri zaman onun masraflari onun haricinde masrafi yok belcikada.. bedava olmasinin nedeni turk arap ve diyer cocuklar “flemenkce” dilini bir an önce ogrenebilmeleri icin..

almanyadada ücretli anaokulu ama tam nekdr bilmiyorum

Çok tatlı maaşallah bu keltoş yaa benim kıllı kızdan sonra cillop gibi geliyor böyle tüysüz bebişler
Sacları uzamıyor ya erkek mi diye soruyor uzaktan görenler kirpikleri uzun saclar kısa

Benim oğlumun da kirpikleri yok kizlar ya ince kısa birkac tüy var o kadar kizimin da maasallah fırça gibi

Sacları uzamıyor ya erkek mi diye soruyor uzaktan görenler kirpikleri uzun saclar kısa
Oğlumunda saçlar sadece tepeden uzardı. Amerikan traşı derler ya ensede aşağılarda traşlı gibiydi tepesi uzun. Bağlardık arkadan tepesindekileri kız tam tersi kıllı oldu anlamadım bende

Hamileyken tek tel dökülmeyen saçlarım şuan hastalık olmuş gibi avuç avuç geliyor. Dün dayanamayıp eşime kes şunları dedim valla bir ara kuaföre gidip düzelttireceğim. Deli damarım tuttu
Bende şimdi kuaförden geldim .merdiven altı bir yer gibiydi mahalle arasında. öyküyle alel acele gittim.besleme gibi oldum haha küt kes dedim ama eğri büğrü oldu. Rahatladım bir yandan da işe başlayacam bir kac aya o nasıl olacak bilmiyorum

Ah keşke benimki de hep meme dese nasıl imreniyorum isteyerek emen bebeklere herkes ayrı bakıyor dimi

Sen biliyorsun ya milleti boş ver canım

Kızlar bu arada sizin saclar dökülüyor mu? Bebek anneyi tanıdıkça saclar dökülür derler dayanamayıp kestirecem.zaten doğru düzgün temizlik yapamıyorum evde heryer saç oldu
Oyy kesme annesi benimkinin emzirirken bile sacları kollarımda kalıyor baya bi kısmı döküldü 4-5 aya kadar devam edermiş böyle dökülmeler. İncecik tüy gibi carsafında fln da görüyorum

Sağma konusunda en tecrübeli sensin heralde burada.
Emzirme danışmanı sen bulamadıysan şimdiye kadar düzgününü ben hiç bulamam bence. Ben de hiç güvenmiyorum onlara.
Gözüm döndü çok fena çocuğun kilosu zaten geri. inadımdan zayıflamasın. Normal doğum inadımdan çocuk zor doğdu kakasını yedi nabzı 200ü geçti doğum öncesi. Emzirme için de inatlaşmicam. Elimden geleni yaptım. Duşa girdim kolik müzik açtım sakinleştirdim zorlamadım. Uyurken verdim uyanıkken bir süre teklif etmedim.
Yok adam istemiyor.
Pazartesi gününe bir alerji doktorundan randevu aldım. Alerji kaynaklı düzelir derse dayanıcam biraz daha.

O zaman sana bazı sorularım var canım.
1- süt sağma makinası. Benim philips avent makinam. 7-8 dk da tek memeyi sağıyorum. Toplamda 100 cc kadar çıkıyor normalde. Hastane tiplerinde daha mı iyi çıkar. Sürekli aventle sağarsam sütüm azalır mı? Sen ne kullanıyorsun.
2- biberon ne kullanıyorsun?
3- dışarı çıkarken ne yapıyorsun. Mesela 5 saat dışarıda kalman gerekti. O zaman ne yapıcan?
4- sağma makinasının ıvır zıvırını nasıl temizliyorsun? Her seferinde kaynatıyor musun?

Bebenin kilosu iyiyse sorun olmaz cnm benimki içine koyduğumda kayboluyor malum 4 kilo sadece bacaklarını M şeklinde tutmaya dikkat et kalça çıkığı olmaması için.
En son 5400 du sığıyor icine bacaklara dikkat ediyorum cnm kurtaricim kanguru

Almanyadaki ücretler de çok cüzi herkesin ödeyebileceği rakamlar ve okulda verilen yemekler hep sağlıklı yiyeceklerdi. Okulda pasta şekerli şeyler asla yok. Bir süre almanyada kalmıştım da. Görünce çok hoşuma gitmişti.
Burda kreşler fahiş fiyatlar alıyor. Sabah kahvaltıda ekmeğe çikolata sürüp veriyor çocuğa. Mutfak alışverişini bimden yapıyorlar en merdiven altı markaları dayıyorlar çocuklara.

Arkadaşa sormuşsun ama bir ikisine cevap benim de veresin var,malum ben de emektar sağıcılardanım
Dışarı çıkarken üç saate içecekse normal yaşıyordum ben,ısıtıp veriyordum.Daha uzun süre kalacaksan dolaptan yeterince soğuk yada buzlu süt alırsın yanına çözünür zaten. Sürekli aventle sağmıştım ben sürüm azalmadı,burda önemli nokta rutin aralıklarla sağmak,özellikle gece de sağmak.Süt en çok gece üretiliyor çünkü.Günde en az 6-8 sağardım ben bu aylarda.Belki de daha fazla
Ben her seferinde kaynatmadım yanlış olsa da,bir kaç güne bir kaynatıyordum.
Bir de kızlar ben geçen mochi aldım demiştim ya,sağacak olsam hep,alırım kesinlikle yerinizde olsam,sen birini sağarken diğerini de o kendi boşaltıuor aynı anda,süre yarıya düşer otomatik.Yine iyice çekmiş olması için elektrikliyle bitirince bir tarafı diğerine de bir iki dk tutuverirsiniz biter.
Bebeği emip süt biriktirmek isteyene de çok iyi bişey bebek emerken taktım ben diğer tarafa bayağı iş gördü zaman harcamadan ekstra.elektrikli kadar çekmez tabi ama çok zaman kazandırıyor
Burda gerçekten çok kötü,benim çocuklarım abur cuburla bile okulda tanıştı sonra da istiyor haliyle,ara öğün adı altında herşey veriyorlar zararlı

Mochi ben de aldım ama hiç kullanmadım ya. Kullanayım madem onu da. Unuttum bile aldığımı

Dolaptaki soğuk sütü almak iyi fikir evet öyle yapabilirim. Şimdi havalar da serinliyor uzun dayanır.
Portatif ısıtıcılar var sanırım onlardan alırsam sorun yaşamam heralde.
Şu an düşündüğünde hiçbir yere gidemiyorum emmeyecek diye. Öyle en azından bir çıkabileceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…