- 23 Ocak 2019
- 3.779
- 12.192
- 208
- 35
Sağma konusunda master yapacak konuma geldim ( : elimden geldiğince yardımcı olayım canım.öncelikle bebeklerde güvenli bağlanma hissi var en güvendiği varlık sen ve senin kokun.ısrsrcı oldugun süre boyunca senden ve memeden uzaklasacak. Ben hep şöyle düşündüm. Bebeği ve kendımı yormak yerine o da mutlu olsun anne sütü alsın bende ne kadar içtiğinii bileyim .kilo alımı iyi olsun. Düşünsene ya sütün olmasa ? Hep iyi tarafından bakalım tabiki tahlil tetkik hepsini yaptır .sorularına geliyorumSağma konusunda en tecrübeli sensin heralde burada.
Emzirme danışmanı sen bulamadıysan şimdiye kadar düzgününü ben hiç bulamam bence. Ben de hiç güvenmiyorum onlara.
Gözüm döndü çok fena çocuğun kilosu zaten geri. inadımdan zayıflamasın. Normal doğum inadımdan çocuk zor doğdu kakasını yedi nabzı 200ü geçti doğum öncesi. Emzirme için de inatlaşmicam. Elimden geleni yaptım. Duşa girdim kolik müzik açtım sakinleştirdim zorlamadım. Uyurken verdim uyanıkken bir süre teklif etmedim.
Yok adam istemiyor.
Pazartesi gününe bir alerji doktorundan randevu aldım. Alerji kaynaklı düzelir derse dayanıcam biraz daha.
O zaman sana bazı sorularım var canım.
1- süt sağma makinası. Benim philips avent makinam. 7-8 dk da tek memeyi sağıyorum. Toplamda 100 cc kadar çıkıyor normalde. Hastane tiplerinde daha mı iyi çıkar. Sürekli aventle sağarsam sütüm azalır mı? Sen ne kullanıyorsun.
2- biberon ne kullanıyorsun?
3- dışarı çıkarken ne yapıyorsun. Mesela 5 saat dışarıda kalman gerekti. O zaman ne yapıcan?
4- sağma makinasının ıvır zıvırını nasıl temizliyorsun? Her seferinde kaynatıyor musun?
Bende keyifle emziriyorum normalde ama izinde memlekete geldik kayinvalide yanına. 2 bekar kaynım var kayınpeder evde. Zırt pırt dalıyorlar oldugm yere. Aman emziriyordur diyen yok. Eşime beni evime götür dedm ama nerde. Çok sıkılıyorum ya . Çocuk emecek kucağa alıyorlar ağlıyor vermiyolar. Köşe bucak emzirmeye çalışıyorum. Gel de emzirmekten keyif al böyle yerdeAh keşke benimki de hep meme desenasıl imreniyorum isteyerek emen bebeklere herkes ayrı bakıyor dimi
Canım Allah nasip ederse ben kızımı vericem münüyü onlar ayarlıyorlar ama evden hazırlanıp götürülüyor. Benim çok hoşuma gitti hem çocuklar birbirlerine özenmez hemde ben çocuğuma tertemiz kendi elimden hazırlar koyarım.Almanyadaki ücretler de çok cüzi herkesin ödeyebileceği rakamlar ve okulda verilen yemekler hep sağlıklı yiyeceklerdi. Okulda pasta şekerli şeyler asla yok. Bir süre almanyada kalmıştım da. Görünce çok hoşuma gitmişti.
Burda kreşler fahiş fiyatlar alıyor. Sabah kahvaltıda ekmeğe çikolata sürüp veriyor çocuğa. Mutfak alışverişini bimden yapıyorlar en merdiven altı markaları dayıyorlar çocuklara.
Devlete mi vericen canım? Evden götürmek iyi tabi. Beni orada verilecek yiyecekler tedirgin ediyor açıkçası.Canım Allah nasip ederse ben kızımı vericem münüyü onlar ayarlıyorlar ama evden hazırlanıp götürülüyor. Benim çok hoşuma gitti hem çocuklar birbirlerine özenmez hemde ben çocuğuma tertemiz kendi elimden hazırlar koyarım.
Yok canım özel kreş kızım 4,5 yaşında. dediğin gibi ne nasıl hazırlanıyor belli değil kızım yer mi yemez mi belli değil en azından seveceği şekilde temiz içeriklerle hazırlar koyarım. Sizin işiniz çok daha zor. İnşallah temiz içine sinen iyi bir yer bulursun sende. Bizim sıkıntımız şuan öğlenci olup olamayacağı. Talep çok fazla kura çekilecekmiş.Devlete mi vericen canım? Evden götürmek iyi tabi. Beni orada verilecek yiyecekler tedirgin ediyor açıkçası.
Ben ocak ayında işe başlayacağım kreş buldum birkaç tane bizim ufaklık için 7 aylık olacak. Bakıcıdan daha güvenilir geliyor bana da. Ama ek gıda konusu tereddüt. Soru işaretlerim var önümüzdeki ay görüşeceğim bulduğum yerlerle içime sinmezse bakıcı arayacağım.
Düzelttirmeye gidersin yineBende şimdi kuaförden geldim .merdiven altı bir yer gibiydi mahalle arasında. öyküyle alel acele gittim.besleme gibi oldumhaha küt kes dedim ama eğri büğrü oldu. Rahatladım bir yandan da işe başlayacam bir kac aya o nasıl olacak bilmiyorum
Kucağımdaydı ellerini yemekten nerde kimde olduğunun bile farkına varmadıDüzelttirmeye gidersin yinekucağında mı durdu öykü? Maaşallah ona o zaman:))
Yesinler paşayı defne de kucagimda emmiyor artik illa ikimizde yatacagiz o sekilde emiyor gündüzleriMaşallah bebişe
Ya evet bizimki de böyle kalıyor ve apartmanı ayağa kaldırıyor kapıdan çıktığım an
Bizimki biraz fazla cazgır sanırım her konuda beni çok zorluyor ya
Bebek arabasına binmez kanguruya girmez meme emmez
Bizim devlette de öyle evden götüreceğiz liste verildi bugün.hoş listede pek sağlıklı değil ya neyse. En azından bilmiş olacağız ne yediğini. Bende bebeğim var sabah getiremem diye rica ettim öğlenci olduk sende bi dene cnmYok canım özel kreş kızım 4,5 yaşında. dediğin gibi ne nasıl hazırlanıyor belli değil kızım yer mi yemez mi belli değil en azından seveceği şekilde temiz içeriklerle hazırlar koyarım. Sizin işiniz çok daha zor. İnşallah temiz içine sinen iyi bir yer bulursun sende. Bizim sıkıntımız şuan öğlenci olup olamayacağı. Talep çok fazla kura çekilecekmiş.
Kreş bizim mahallede ama yokuş bir yerde bebekle çıkamam diye servise vericez canım. bebekten yana sıkıntı olmaz ama kızım 10 yada 11 gibi uyanıyor ben sabah 7 kaldırıp hazırlayıp 8 de yollayamam diye öğlenci istiyorum. Servis olduğu için yoluda bahane edemem.Bizim devlette de öyle evden götüreceğiz liste verildi bugün.hoş listede pek sağlıklı değil ya neyse. En azından bilmiş olacağız ne yediğini. Bende bebeğim var sabah getiremem diye rica ettim öğlenci olduk sende bi dene cnm
Sağma konusunda master yapacak konuma geldim ( : elimden geldiğince yardımcı olayım canım.öncelikle bebeklerde güvenli bağlanma hissi var en güvendiği varlık sen ve senin kokun.ısrsrcı oldugun süre boyunca senden ve memeden uzaklasacak. Ben hep şöyle düşündüm. Bebeği ve kendımı yormak yerine o da mutlu olsun anne sütü alsın bende ne kadar içtiğinii bileyim .kilo alımı iyi olsun. Düşünsene ya sütün olmasa ? Hep iyi tarafından bakalım tabiki tahlil tetkik hepsini yaptır .sorularına geliyorum
1.en büyük yanlış 7-8 dklık sağım. Sağım süresi 1 meme için 15 dk olmalı. Bütün sağma makınelerinde varmı bilmiyorum ama ilk 2 dk memelere masaj modunu açacaksın ki meme bası uyarılsın. Düzenli sağımda asla süt azalmaz hatta o kadar artacak kı stok yaparsın .hastane tipine bence o kadar para vermeye gerek yok .günde en az 8 kez sağım yapılmalı mochi pompa mutlaka her evde olmalı mutlaka.bir gögsü sağarken diğerine takıyorsun.
2. Bende lansinoh sagma makinesi var cok memnunum.içinden cıkan biberonu kullanıyorum
3.e bebekte termos canta var onu alıyorsun içine iki tane buz aküsü atıyorsun 8 saate kadar soğuk tutuyor .diyelim ki 8 saaten fazla dısarıda kalacaksın süt saklama poşetine sağım yapıyorum .zaten dısarda yeni sağdıgım süt 3 saat kalabilir oldu mu sana 11 saat
4. İlk bir ay makıne parçalarını yıka kurula yıka kurula gına gelmişti .Ankara'daki doktorum da sağarak beslediğimi biliyor. Sabah sağım yaptın bir saklama kutusuna koyacaksın parçaları kapat kapağını dolabın altına 4 5 kere bu sekılde kullan aksam yıka .tekrar at dolaba . Soğuk bir sekılde memeye koyduğunda meme bası hemen uyarılıyor süt daha yoğun geliyor.yani günde 2 kez yıkıyorum. 3.gün de bir tüm biberon vs onları kAynatıyorum.
Roman yazar gibi anlattım takıldığın yer olursa lütfen sor. Nolur bebeğini ve kendını üzme .hiç anne sütü alamayan , sütü yetmeyen keyfi emzirmeyen mamayla büyüyen bir sürü bebek var hepsi de cok mutlu ve sağlıklı .Bu günler bir daha geri gelmeyecek tadını cıkar kuzum
5 yıl bekledim öyküyü tedavi için vurulan iğnelerden sonra sağım yapmak zevk veriyor bana. Rabbim süt versin kızım için sağarım bir kere bile of demedenEvet sütümün olması sevindirici azaldığı bir dönem olmuştu onun üzüntüsü stresi çok başka. Ama emziremeyecek olmak, konunun buralara gelmesi üzdü. 33 yaşımda çocuk yaptım. Bir daha becerebilecek miyim belli değil. Onu da ne doğurabildim ne emzirebildim
Normal doğumu yaşamayı çok istiyordum o da nasip olmadı ne bileyim. Amaaaan dram yaratmaya gerek yok tabi. Allah daha büyük dert vermesin o zaman bugünleri mumla ararım.
Günde 8 kez yarımşar saat süt sağdın yani. Çok zor değil mi? Nasıl baş ettin bugüne kadar bravo valla sana. Benimki şu an uykuda emiyor. Böyle devam ederse belki günde 4 kez falan sağım beni kurtarır ya. İnşallah
Buz aküsü ve sağımdan sonra buzdolabına kaldırma fikri çok iyimiş canım çok teşekkürler
Hepsini anldım. Yine bir şey olursa soracağım
Allah ayırmasın sizi5 yıl bekledim öyküyü tedavi için vurulan iğnelerden sonra sağım yapmak zevk veriyor bana. Rabbim süt versin kızım için sağarım bir kere bile of demeden
Allah kolaylık versin canim işin zor orda eşin bari anlasaymis halinden biraz düşünceli olmak zorundalar yaBende keyifle emziriyorum normalde ama izinde memlekete geldik kayinvalide yanına. 2 bekar kaynım var kayınpeder evde. Zırt pırt dalıyorlar oldugm yere. Aman emziriyordur diyen yok. Eşime beni evime götür dedm ama nerde. Çok sıkılıyorum ya . Çocuk emecek kucağa alıyorlar ağlıyor vermiyolar. Köşe bucak emzirmeye çalışıyorum. Gel de emzirmekten keyif al böyle yerdeevime donmeye gün sayıyorum. Sünneti var sonrasında donucem..
Canım biz şu an ikinci kez meme reddi yaşıyoruz ilkinde hoplayarak çocuğu zıplatarak aldirdm memeyi asla otururken emmiyordu o zaman iyi kötü alıyordu emiyordu yine, şimdi ne yapsam olmuyor o ayrı ama birincide yendik şimdide yeneriz diye umudumu kaybetmek istemiyorum sabrın varsa ve aç kalmayacak kadar emiyorsa alışması beklesen nasıl olur?bı arkadasim bir buçuk ay sonra yenmisSağma konusunda en tecrübeli sensin heralde burada.
Emzirme danışmanı sen bulamadıysan şimdiye kadar düzgününü ben hiç bulamam bence. Ben de hiç güvenmiyorum onlara.
Gözüm döndü çok fena çocuğun kilosu zaten geri. inadımdan zayıflamasın. Normal doğum inadımdan çocuk zor doğdu kakasını yedi nabzı 200ü geçti doğum öncesi. Emzirme için de inatlaşmicam. Elimden geleni yaptım. Duşa girdim kolik müzik açtım sakinleştirdim zorlamadım. Uyurken verdim uyanıkken bir süre teklif etmedim.
Yok adam istemiyor.
Pazartesi gününe bir alerji doktorundan randevu aldım. Alerji kaynaklı düzelir derse dayanıcam biraz daha.
O zaman sana bazı sorularım var canım.
1- süt sağma makinası. Benim philips avent makinam. 7-8 dk da tek memeyi sağıyorum. Toplamda 100 cc kadar çıkıyor normalde. Hastane tiplerinde daha mı iyi çıkar. Sürekli aventle sağarsam sütüm azalır mı? Sen ne kullanıyorsun.
2- biberon ne kullanıyorsun?
3- dışarı çıkarken ne yapıyorsun. Mesela 5 saat dışarıda kalman gerekti. O zaman ne yapıcan?
4- sağma makinasının ıvır zıvırını nasıl temizliyorsun? Her seferinde kaynatıyor musun?
Canım biz şu an ikinci kez meme reddi yaşıyoruz ilkinde hoplayarak çocuğu zıplatarak aldirdm memeyi asla otururken emmiyordu o zaman iyi kötü alıyordu emiyordu yine, şimdi ne yapsam olmuyor o ayrı ama birincide yendik şimdide yeneriz diye umudumu kaybetmek istemiyorum sabrın varsa ve aç kalmayacak kadar emiyorsa alışması beklesen nasıl olur?bı arkadasim bir buçuk ay sonra yenmis
Bende keyifle emziriyorum normalde ama izinde memlekete geldik kayinvalide yanına. 2 bekar kaynım var kayınpeder evde. Zırt pırt dalıyorlar oldugm yere. Aman emziriyordur diyen yok. Eşime beni evime götür dedm ama nerde. Çok sıkılıyorum ya . Çocuk emecek kucağa alıyorlar ağlıyor vermiyolar. Köşe bucak emzirmeye çalışıyorum. Gel de emzirmekten keyif al böyle yerdeevime donmeye gün sayıyorum. Sünneti var sonrasında donucem..
Nerde. O izin yapıyor ben sinir yapıyorum burdaAllah kolaylık versin canim işin zor orda eşin bari anlasaymis halinden biraz düşünceli olmak zorundalar ya
Birde düşün eşim Suriye'ye gidecek. 6 ay ne yapacam buralardaAyy sinir oluyorum ya. Benim kaynım da öyleydi kayınvalidedeyken. Oturma odasındayız. Anne x gelirse bak ordan gönder gelmesin emziricem diyorum yok odaya git sen. Yav gitmicem ya niye gideyim o gelmesin. Benim kucağımda bebek var.
Nerde. O izin yapıyor ben sinir yapıyorum burda
Birde düşün eşim Suriye'ye gidecek. 6 ay ne yapacam buralardakaynanam çalışıyor. Küçük kaynım evde liseye başlayacak. Eşimin ananesi diğer kaynım kayinpederim ve 2 çocukla ben yemek için bana bakıyorlar. Saat 9 dan önce yiyemiyoruz onu bekle bunu bekle. Bulaşığı yeni bitirdim çocuk ağlıyor uyku var eşim ona buna verip sussun duye bekliyor çocuğu. Yeminle bosanasim geliyor sorumsz davrandikca...
Bence de ya 6 ay geçer mi orada öyle.. hiç olmadı evimde çocuklarla kalırım şuan olduğum gibi kendi derdimi çekerim valla. Bizde bugün ilk defa babasız kaldık. Ptesi yine gidecek 3 4 gün gelmeyecek.valla hiç hizmet edemem kimseyeNerde. O izin yapıyor ben sinir yapıyorum burda
Birde düşün eşim Suriye'ye gidecek. 6 ay ne yapacam buralardakaynanam çalışıyor. Küçük kaynım evde liseye başlayacak. Eşimin ananesi diğer kaynım kayinpederim ve 2 çocukla ben yemek için bana bakıyorlar. Saat 9 dan önce yiyemiyoruz onu bekle bunu bekle. Bulaşığı yeni bitirdim çocuk ağlıyor uyku var eşim ona buna verip sussun duye bekliyor çocuğu. Yeminle bosanasim geliyor sorumsz davrandikca...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?