Amin canım . evet şükür ilk zamanlar sorun yaşasakta şimdi biraz bana yardım ediyoAy bu eş ailesi hep mi aynı olur kızlarına yapılsa iyi damat gelinlerine yapılsa kılıbık oğlan. aynı durum bizde de var ama eşim zerre kadar takmıyor. en azından yarı yarıya da olsa biraz yükünü hafifletiyormuş inan buda bir nimet. Allah insanlara insaf merhamet versin.
Kaç yaş canım kızın . bende kreşe vercektım ama küçük diye bi sene daha bekleym dedim . öğle uykusu var benim kızın zaten sabah vermeyı düşünmüştüm ben sabah 7 de ayaktayız ailecekteYa kızlar haber geldi sabahçı olacakmış kızım eşime dedim iptal edelim. Kızım sabah uykusundan erken uyanmaz ağlar durur ben bide bu sıkıntıyı çekemem. Çok heveslenmiştim kızım içinde iyi olacaktı ama nasipte yokmuş demek ki. 8 de ders başlıyormuş 7 de uyandırıp hazırlamam lazım demek oluyor. Kızım ağlar durur oğlumunda ağladığı saatler içinde düşününce bile kötü oluyorum resmen. Kızıma haksızlık mı yapıyorum da diyorum içimden offf bilmiyorum yaa.
Acaba resmini çeksem doktora gostersem olur mu ki hastanede kaka yapacak diye beklemek istememona göre sorarm doktor alerji derse öyle tahlil veririm. 900 gram çok iyi bence 1 aya göre.
aynen ben de aynı durumları yaşıyorum. Benim de sütüm az. Bebek sürekli emmek istiyor ama süt pek yok ona üzülüyorum. Ben de diyorum hem doğuramadım hem düzgün emziremedim nasıl anneyim. Benim zaten 5 yıl çocuğum olmadı diyorum ki demekki ben anne olmaya layık değilmişim ki benim çocuğum olmadı. Sonra ben de sağlıklı olduğumuz için şükrediyorum en büyük nimet sağlık çünkü. Bişeyi çok isteyince olmazmış ama ben buna kanaat getirdim.
succulentaski burda ssvd yapan bi arkadaş var ondan doktorun ve hastanenin ismini aldım belki ikinci çocuk olursa oraya gitmeyi düşünüyorum birlikte gidelim hayallerimizi birlikte gerçekleştirelim inşallah
Canım aynı durum bizde de var ben kan görmedim sadece. Çok fazla video izledim mukus tek başına alerji olduğunu göstermez diyorlar ön sütte yapabiliyormuş. Gürültülü yapıyor yaparken ağlıyor gün içinde çok fazla yapıyor. 6 aya kadar elerjiyi netliyemiyorlaşmış o yüzden 6 aydan sonra devam ederse götürmeyi düşünüyorum.
Anladım canım o zaman kesin gibi sizin. Allah yardımcınız olsun inşallah. ❤Dimi 900 iyi kendim grafikten baktım bir üst persentile geçmiş. Doktor gidip eve o grafikten bakma dedi ama baktım iyi ki de bakmışım.
Fotoğraf çek evet. Bizim denk geldi ben de fotoğrafla gitmiştim
Ayy olur kimmiş istanbulda mı
Canım tek başına mukus değil bizim. kan gürültülü 6-7 kez sulu dışkı, Deri döküntüleri konak şiddetli gaz.
Zaten sütü kestkten 2 hafta sonra şikayetlerimizin çoğu geçti
Valla canim aklima bile gelmiyor benim. Doğurdum kurtulduk bu zamana geldik ya çok şükür diyorum. Zaten 2 hamilelik boyunca da doğumun sıkıntısını düşünüp durdum. Sagsalim atlattigima seviniyorum cocuk sağlıklı olsun yeterkiKızlar ya konuyla alakasız olacak ama sizinle bi derdimi paylaşmak istiyorum. Benim Hayatta en büyük hayalim normal doğum tecrübesini yaşamaktı. Bu bebeğe de hep başından beri normal doğum olacak gözüyle baktık bi engel yoktu çünkü. Bi sürü videolar izledim, kitaplar okudum, egzersizler falan baya normal doğuma hazırlanmıştım. 6 cm açılmayla son anda sezeryan oldum ve bunu çok kafaya taktım. Bi daha asla normal doğumu yaşayamayacak olmak falan ne bileyim aklıma geldikçe üzülüyorum. Bugün karşıma normal doğumla alakalı bi kitap almıştım o çıktı yine hüzünlendim sizle paylaşmak istedim
Hahaha doktor süper benceKızlar doktor kontrolünden geldik biz şimdi.
Emme problemleri ile ilgili bir doktora götürecektim hastaneden istifa etmiş bu hafta. Evime yakın küçük bir özel hastane var orada bir tarttırayım dedim artık. Bir doktorla konuşayım bir görüş alayım.
Tesadüfen 70 yaşlarında bayağı dede bir doktora denk geldik.
Şu an 60 cm, 5600kg. Kilosu tabi ki bu aydaki bebeklerin ortalamasından az ama her bebek kendi içinde değerlendirilir. Bu da böyle bir cins 900 gram almış bir ayda bu bize yeter dedi. Hala mama yok.
Şansa doktorda kaka yaptı mukuslu çıktı. Hemen tahlile verdik. Çok fazla kaka yaptığı için dizanteri mi diye bakacak. Yoksa süt yumurta kırmızı et diyeti yapacaksın tavuk balık serbest dedi. Alerji tahliline gerek yok, diyet yapamam dersen mama başlayalım dedi. Yok ben diyete devam.
Meme reddini sordum. Yeni nesil uydurma inanma öyle bir şey yok dedi. Ama benim çocuğumda var yani. Almıyor ağzına. Almıyorsa verme. Dünyada hiçbir canlı yavrusu açken, annesinin memesinden süt akıyorken meme reddi yaşamıyor insan neden yaşasın. Zorluyorsunuz emsin diye sinirleniyor çocuklar bi serbest bırakın şunları falan dedi. Kimsenin bebesiyle kıyaslama kilosu az yedireyim diye stres yapma dedi.
Benim gözüm döndü biberona dönücem dedim. Paşa gönlün bilir dediama uykuda ve kolik müziğiyle emebiliyorsa bu adam fazla şımartılmıştır diyor suriyelilerin çocukları niye reddetmiyor onlar kolik müzik mi dinletiyor
Muhabbet aynen buydu. Eşimin aşırı hışuna gitti doktor. Halbuki ben alerji testi yapsın emzirme danışmanı önersin. Memeyi emzirtmeye çalışsın falan derken böyle gelişti.
Yani çıktık eşim de rahatladın mı diyor. Hayır rahatlamadım. Çünkü çocuk hala emmiyor
Ben öyle yapmıştım kaka resimlerini çekip doktora gosteriyordumAcaba resmini çeksem doktora gostersem olur mu ki hastanede kaka yapacak diye beklemek istememona göre sorarm doktor alerji derse öyle tahlil veririm. 900 gram çok iyi bence 1 aya göre.
Bize niye 360liraya sattı vicdansız eczacı gidip hesap sorasm geldi vallaKızlar bu arada bursa da olanlar . Osmangazi aritmi Hastanesi'nde rotarix 267 TL dediler.
Dışarıda 311 TL demislerdi. Belki yaptırmak istersiniz. Doktorumuz da Hüseyin Tatar . Yıllardır ona gidiyorum . Çok ilgili bir doktor.Kızım 4 yaşına girecek her muayenesini o yaptı.
Salı günü de gün aldık oğlumu sünnet ettiricez. Onu da Medicana da yaptırıcaz inşallah. Emzirirken yapıyormuş doktor o yüzden orayı tercih ettik
Eşler hep rahat. Eşim kahveye gidiyor bilgisayar da oyun oynuyor. Ben mutfakta yemek yaparken bebeğimin ağlama sesini dinliyorum. Hemen işimi yapıp daireme cikiyorum artık. Küçük kaynım(liseye geçti) emzirdigimi görmesine rağmen rahatça odada duruyor. E ben neden kasıyorum kendimi çocuk emsin kimse meme görmesin diye ... Birde ağlıyor çocuk aç anne ver diyorum kaynanama duymamış gibi çocuğu gezdiriyor ağlata ağlata. Birgün çığlık aticam ama bakalım ne zamanAynı şeyler yaşıyrm su anda 15 dk lik mesafede kv evi , her gitmemize en az 3 gun kalıyoruz . sürekli iş yapıyolar ben yemek bulaşık iş derken iki çocukla deli oluyorum . gelenı gideni ayrıama eşime göre ne var herkes yapıyo bunları . kv desen aglasın iki dk çocuk ne var . ünsanın evi gibisimi var ya istediğim gibi giyiniyrm ,rahat emziriyrm ,iş ister yapıyrm ister yapmıyorm . burda etek yazma uzun kollu hatay sıcagında . az kaldı dedim eşime cinnet geceirecem kendisi de işte paşam rahat
Sanırım hastaneler anlaşmalı hesaplı alıyorlar. Birazda hasta dışarıda yaptirmasin aşıyı diye hastane uygun fiyat yapıyor şaşırdım bende fazla söyler diye bekliyordum.Ben öyle yapmıştım kaka resimlerini çekip doktora gosteriyordum
Bize niye 360liraya sattı vicdansız eczacı gidip hesap sorasm geldi valla
Evet istanbuldaydı Eyüp Fatih o taraflarda sanırımDimi 900 iyi kendim grafikten baktım bir üst persentile geçmiş. Doktor gidip eve o grafikten bakma dedi ama baktım iyi ki de bakmışım.
Fotoğraf çek evet. Bizim denk geldi ben de fotoğrafla gitmiştim
Ayy olur kimmiş istanbulda mı
Canım tek başına mukus değil bizim. kan gürültülü 6-7 kez sulu dışkı, Deri döküntüleri konak şiddetli gaz.
Zaten sütü kestkten 2 hafta sonra şikayetlerimizin çoğu geçti
Bende o fiyata aldimKızlar rota aşısı için 367 dedi eczane bu normal fiyat mı yoksa bikaç yere sorayım mı
Bir ilham gelse de bizim bebeler memeye aşık olsaKızlar doktor kontrolünden geldik biz şimdi.
Emme problemleri ile ilgili bir doktora götürecektim hastaneden istifa etmiş bu hafta. Evime yakın küçük bir özel hastane var orada bir tarttırayım dedim artık. Bir doktorla konuşayım bir görüş alayım.
Tesadüfen 70 yaşlarında bayağı dede bir doktora denk geldik.
Şu an 60 cm, 5600kg. Kilosu tabi ki bu aydaki bebeklerin ortalamasından az ama her bebek kendi içinde değerlendirilir. Bu da böyle bir cins 900 gram almış bir ayda bu bize yeter dedi. Hala mama yok.
Şansa doktorda kaka yaptı mukuslu çıktı. Hemen tahlile verdik. Çok fazla kaka yaptığı için dizanteri mi diye bakacak. Yoksa süt yumurta kırmızı et diyeti yapacaksın tavuk balık serbest dedi. Alerji tahliline gerek yok, diyet yapamam dersen mama başlayalım dedi. Yok ben diyete devam.
Meme reddini sordum. Yeni nesil uydurma inanma öyle bir şey yok dedi. Ama benim çocuğumda var yani. Almıyor ağzına. Almıyorsa verme. Dünyada hiçbir canlı yavrusu açken, annesinin memesinden süt akıyorken meme reddi yaşamıyor insan neden yaşasın. Zorluyorsunuz emsin diye sinirleniyor çocuklar bi serbest bırakın şunları falan dedi. Kimsenin bebesiyle kıyaslama kilosu az yedireyim diye stres yapma dedi.
Benim gözüm döndü biberona dönücem dedim. Paşa gönlün bilir dediama uykuda ve kolik müziğiyle emebiliyorsa bu adam fazla şımartılmıştır diyor suriyelilerin çocukları niye reddetmiyor onlar kolik müzik mi dinletiyor
Muhabbet aynen buydu. Eşimin aşırı hışuna gitti doktor. Halbuki ben alerji testi yapsın emzirme danışmanı önersin. Memeyi emzirtmeye çalışsın falan derken böyle gelişti.
Yani çıktık eşim de rahatladın mı diyor. Hayır rahatlamadım. Çünkü çocuk hala emmiyor
Ssvd konusunda benden bahsettin sanırım. Daha önce mesajda dönüş yapmıştım. Sır değil daha önce de yazmıştım gruba yine yazayım belki yine çocuk düşünen olursaEvet istanbuldaydı Eyüp Fatih o taraflarda sanırım
Kızınıza haksızlık yapıyorsunuz bence. Emin olun okulda çok güzel kazanımlar elde edecek, sosyalleşecek kuzucuk. O da alışır 2-3 haftaya endişelenmeyin, sabah grubunda sadece sizin yavrunuz olmayacak, arkadaşları da olacakYa kızlar haber geldi sabahçı olacakmış kızım eşime dedim iptal edelim. Kızım sabah uykusundan erken uyanmaz ağlar durur ben bide bu sıkıntıyı çekemem. Çok heveslenmiştim kızım içinde iyi olacaktı ama nasipte yokmuş demek ki. 8 de ders başlıyormuş 7 de uyandırıp hazırlamam lazım demek oluyor. Kızım ağlar durur oğlumunda ağladığı saatler içinde düşününce bile kötü oluyorum resmen. Kızıma haksızlık mı yapıyorum da diyorum içimden offf bilmiyorum yaa.
Doktorumuzun olduğu hastaneye sordum 267 TL dedi rotarix marka olana 2 doz olan. Birde hastanelere de sorabilirsiniz .Kızlar rota aşısı için 367 dedi eczane bu normal fiyat mı yoksa bikaç yere sorayım mı
succulentaski
canım benimki geçen ay 40 günde 880 gr almıştı, doktorumuz yeterli şimdilik dedi.Şimdi 83 günlük falan, 5500 çıkıyor bizim tartıda. Doğru düzgün kilo almıyor yani
Gece emzirmeye çalışıyorum, her mıkırdadığında meme dayıyorum ağzına 2 dk anca emiyor.
Bir gece 3-4 saat uyumuşuz, saate baktım 10 dk emdi,ondan sonra bana bir aydınlanma geldi. Belki de ben zorladığım için emmiyor. Ben hala yenidoğan gibi ağzına meme sokup duruyorum her mızırdanmasında ama istediği o değil demekki.. Biraz saldım açıkçası… uykudan uyanır uyanmaz emzirmeye çalışıyorum sadece. Akşamlrı da çok huzursuz oluyor, aspiratör açıp orada sakinleştirmeye çalışıyorum.
Çok şükür sağlıkları yerinde olsun da inşallah. Emdiği yere kadar..
Bir de gürültülü kaka için emmeden önce bebeğe bir damla veriliyormuş, relaktaz gibi.. Onunla ilgili bir şey söylemişler miydi sanasucculentaski okuyunca sen geldin aklıma
Hahaha doktor süper bencededikleri doğru aslında meme reddi bir çok şeyle alakalı. Alerji olduğunda da bebek emmek istemez . Kizimda da mukuslu kaka çok olurdu. En sonunda kakasinda kırmızı noktalar şeklinde kan görünce tahlil yapmıştık. Bir de alerji testi 4 aydan önce yapılmıyor. Sen kendin diyet yaparak da bulabilirsin alerjisi vr mi yokmu diye. Öncelikle süt ve yumurta diyeti yap bence baktın hala sorunlar devam ediyor demekki başka bir şeye alerjisi varmis diyebilirsin. Ha bunlardan daha kötüsü de çoklu gıda alerjisi ki onu bulmak biraz zor. Deneme ile olur ancak. Yine de insallah alerjisi yoktur basit bir süt intoleransi bile olabilir sizinki.
Bir arkadaşım da söyle yaptı mesela 1ay kadar alerji yapabilecek hiçbir şey yemedi. Çocuğun şikayetleri azalinca yavas yavaş diyeti acti önce sut sonra yumurta vs.. hangisinden sonra sıkıntı tekrar başladı ise onu tamamen kesti. Sen hangi yolu tercih edersen tabi.
Su mamayi kullanman da iyi olabilir yalnız çünkü diyet yapınca bazı bebekler alması gerekn kiloyu alamıyor yine de sen bilirsin.
Ben öyle yapmıştım kaka resimlerini çekip doktora gosteriyordum
Bize niye 360liraya sattı vicdansız eczacı gidip hesap sorasm geldi valla
Evet istanbuldaydı Eyüp Fatih o taraflarda sanırım
Kızlar rota aşısı için 367 dedi eczane bu normal fiyat mı yoksa bikaç yere sorayım mı
Bir ilham gelse de bizim bebeler memeye aşık olsa
O verdikleri mamada cocugun alması gereken kalori vardır. Şimdi senin oğlun 3aylik kilo alımı iyi ama 4 aydan sonra o hızlı kg almalar gidiyor daha az alıyorlar genelde. ( genelde öyle ama kilolu devam edenler de var)Ben saat tutuyorum canım tablo yaptım günlük 8-10 emzirme gün içerisinde 2 saatte bir veriyorum. Bunu vermek için bütün günümü çocuğa programladım sadece onu uyutup uyutup emziriyorum. Ama anneanneme gittim 2 günlüğüne düzen tabi ki başka yerde tutmadı. Yanlış yaptığımı anladım. Doktor da 2 saatte bir verme dedi. İyice acıksa 3-4 saatte dedi. Sıkmışın çocuğu dedi. Acıkınca tabi ki çekecek dedi.
Canım sanırım o laktoz intoleransı için. Ben zaten süt ürünü tüketmiyorum laktoz almıyorum ya bana çok anlamı yok bence ama bir dahakine sorayım bi aklımda bulunsun.
Canım bizim doğduğumuzdan beri deri döküntüleri konak kanamalı pişik yoğun mukuslu kaka kolik sancıları çok vardı. Daha 10-15 günlükken doktoru süt alerjisi olabilir ama süt diyetini mantıklı bulmuyorum diye bizi oradan uzaklaştırdı. 2 aylıkken kakasında kan görünce artık dedim kesin alerji var. Ben 1 aydır süt ürünü ve yumurta tüketmiyorum. Diyetisyen bir arkadaşımla görüştüm o biraz yardımcı oldu kaçak yapmayayım bilmediğim şeyler konusunda.
Çoğu şikayetmiz rahatladı bi daha kan olmadı pişik döküntüler gaz sancıları geçti. Yalnız mukuslu kaka ve günde 6-7 kez sulu kaka geçmiyor. Bugünkü doktor eti de kestirdi.
4 aydan önce test yapılmadığını bilmiyordum ama. Eti de kesersem ne yiyeceğim ki diye biraz gerildim. Pazartesi gününe çocuk alerji uzmanından randevu almıştım. Bir ona da danışayım bakalım ne diyecek. Benim korkum ek gıdaya başlama kısmı o zaman farklı şeylere alerji gelişirse onlarla uğraşmak zor. İşe de başlayacağım o zaman.
Mama konusunda öyle mi düşünüyorsun? Alıp gündüz bir öğün versem mi acaba emzirmekte zorlandığım saatlerde falan?
2.-3. Ay arası diyet yaparken 900 gram almış aslında sence nasıl?
Haha benim mekan oralar. Alibeyköy bayrampaşa fatih hepsinde yaşadım
Şimdi anadolu yakası çok şükür
Ben de hastanede tam 367 ödedim.
Ya ben doktoru dinleyeceğim birkaç gün saldım bakalım. Beslenme aralarını uzatacağım.
O verdikleri mamada cocugun alması gereken kalori vardır. Şimdi senin oğlun 3aylik kilo alımı iyi ama 4 aydan sonra o hızlı kg almalar gidiyor daha az alıyorlar genelde. ( genelde öyle ama kilolu devam edenler de var)
Ben kendimden ornek vereyim kizim aylik 1kg alırdı diyete başladığım ay 400gr aldı 4 ve 5.ay arası yani. ben katı diyet yaptım ama eser miktarda bulunan gıdaları bile yemedim.
Sen bilirsin annesi olarak içine hangisi siner ama mamayi es gecmemeni öneririm. Denemenden zarar gelmez
Ben kizima icirememistim onu belki seninki içer. Severek içen çocuklara da rastladim ama saman gibi tatsiz tuzsuz bir seydi içmesini çok isterdim.
Olabilir dediğin gibi emmeyi öğrendiğinden veya senin sütün kalitesini arttirdigindan vs her şey olabilir.4. Aydan sonra 400-500 normal ama sanırım değil mi? Annem benim ve kardşeimin çizelgelerini saklamış bizim de o kadardı
Ben de 2. Ay daha olmamıştı diyete başladım. Hiçbir şey yemedim tereyağ falan yemeğe atmıyorum. Makarnadan tut galeta ununa. Köfteye yumurta galeta unu koymuyorum. Paketli gıda yok. Dışarıdan bir kere yedim. Onda kaçak oldu bence hemen kakası değişti. Ekmek konusu bir tek sıkıntı ondan emin olamıyorum arkadaşım bir liste attı bana süt alerjisi için. Ekmek serbest. Burda kiminle konuşmuştuk hatırlayamadım ekmek de vegan ekmek alman lazım dedi.
Tabi bu arada solgarın bira mayası tabletini aldım. Bir de alkolsüz bira içiyorum. Sütü yağlandırıyormuş bunlar. 1-2 arası diyetim yokken 750 gram almıştı çünkü. Belki bu yüzdendir. Biraz da emmeyi öğrendi tabi bilmiyorum.
Ben durup durup inatlaşıyorum çocukla mamaya hayır hayır dedim hemen ama bi 10 gün sonra tartırayım yine sağlık ocağında. Duruma göre tek öğün verebilirim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?