2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Amin canım . evet şükür ilk zamanlar sorun yaşasakta şimdi biraz bana yardım ediyo

Kaç yaş canım kızın . bende kreşe vercektım ama küçük diye bi sene daha bekleym dedim . öğle uykusu var benim kızın zaten sabah vermeyı düşünmüştüm ben sabah 7 de ayaktayız ailecekte

Acaba resmini çeksem doktora gostersem olur mu ki hastanede kaka yapacak diye beklemek istemem ona göre sorarm doktor alerji derse öyle tahlil veririm. 900 gram çok iyi bence 1 aya göre.

Dimi 900 iyi kendim grafikten baktım bir üst persentile geçmiş. Doktor gidip eve o grafikten bakma dedi ama baktım iyi ki de bakmışım.
Fotoğraf çek evet. Bizim denk geldi ben de fotoğrafla gitmiştim

succulentaski burda ssvd yapan bi arkadaş var ondan doktorun ve hastanenin ismini aldım belki ikinci çocuk olursa oraya gitmeyi düşünüyorum birlikte gidelim hayallerimizi birlikte gerçekleştirelim inşallah

Ayy olur kimmiş istanbulda mı

Canım tek başına mukus değil bizim. kan gürültülü 6-7 kez sulu dışkı, Deri döküntüleri konak şiddetli gaz.
Zaten sütü kestkten 2 hafta sonra şikayetlerimizin çoğu geçti

Anladım canım o zaman kesin gibi sizin. Allah yardımcınız olsun inşallah. ❤

succulentaski

canım benimki geçen ay 40 günde 880 gr almıştı, doktorumuz yeterli şimdilik dedi.Şimdi 83 günlük falan, 5500 çıkıyor bizim tartıda. Doğru düzgün kilo almıyor yani

Gece emzirmeye çalışıyorum, her mıkırdadığında meme dayıyorum ağzına 2 dk anca emiyor.
Bir gece 3-4 saat uyumuşuz, saate baktım 10 dk emdi,ondan sonra bana bir aydınlanma geldi. Belki de ben zorladığım için emmiyor. Ben hala yenidoğan gibi ağzına meme sokup duruyorum her mızırdanmasında ama istediği o değil demekki.. Biraz saldım açıkçası… uykudan uyanır uyanmaz emzirmeye çalışıyorum sadece. Akşamlrı da çok huzursuz oluyor, aspiratör açıp orada sakinleştirmeye çalışıyorum.

Çok şükür sağlıkları yerinde olsun da inşallah. Emdiği yere kadar..

Bir de gürültülü kaka için emmeden önce bebeğe bir damla veriliyormuş, relaktaz gibi.. Onunla ilgili bir şey söylemişler miydi sana succulentaski okuyunca sen geldin aklıma

Valla canim aklima bile gelmiyor benim. Doğurdum kurtulduk bu zamana geldik ya çok şükür diyorum. Zaten 2 hamilelik boyunca da doğumun sıkıntısını düşünüp durdum. Sagsalim atlattigima seviniyorum cocuk sağlıklı olsun yeterki
Hahaha doktor süper bence dedikleri doğru aslında meme reddi bir çok şeyle alakalı. Alerji olduğunda da bebek emmek istemez . Kizimda da mukuslu kaka çok olurdu. En sonunda kakasinda kırmızı noktalar şeklinde kan görünce tahlil yapmıştık. Bir de alerji testi 4 aydan önce yapılmıyor. Sen kendin diyet yaparak da bulabilirsin alerjisi vr mi yokmu diye. Öncelikle süt ve yumurta diyeti yap bence baktın hala sorunlar devam ediyor demekki başka bir şeye alerjisi varmis diyebilirsin. Ha bunlardan daha kötüsü de çoklu gıda alerjisi ki onu bulmak biraz zor. Deneme ile olur ancak. Yine de insallah alerjisi yoktur basit bir süt intoleransi bile olabilir sizinki.
Bir arkadaşım da söyle yaptı mesela 1ay kadar alerji yapabilecek hiçbir şey yemedi. Çocuğun şikayetleri azalinca yavas yavaş diyeti acti önce sut sonra yumurta vs.. hangisinden sonra sıkıntı tekrar başladı ise onu tamamen kesti. Sen hangi yolu tercih edersen tabi.
Su mamayi kullanman da iyi olabilir yalnız çünkü diyet yapınca bazı bebekler alması gerekn kiloyu alamıyor yine de sen bilirsin.
Acaba resmini çeksem doktora gostersem olur mu ki hastanede kaka yapacak diye beklemek istemem ona göre sorarm doktor alerji derse öyle tahlil veririm. 900 gram çok iyi bence 1 aya göre.
Ben öyle yapmıştım kaka resimlerini çekip doktora gosteriyordum
Bize niye 360liraya sattı vicdansız eczacı gidip hesap sorasm geldi valla

Son düzenleme:
Eşler hep rahat. Eşim kahveye gidiyor bilgisayar da oyun oynuyor. Ben mutfakta yemek yaparken bebeğimin ağlama sesini dinliyorum. Hemen işimi yapıp daireme cikiyorum artık. Küçük kaynım(liseye geçti) emzirdigimi görmesine rağmen rahatça odada duruyor. E ben neden kasıyorum kendimi çocuk emsin kimse meme görmesin diye ... Birde ağlıyor çocuk aç anne ver diyorum kaynanama duymamış gibi çocuğu gezdiriyor ağlata ağlata. Birgün çığlık aticam ama bakalım ne zaman
Daha yeni doğum yaptigimda kayınpeder de pat küt daliyordu daireme. Burdan kaçmak için 20 günlükken evime geçtim hop kayınvalide arkamdan geldi. E ben zaten sizden kacmism tesetturluyum askililarla sortlarla durabilmek için. Yok ya bu insanlar bizim geçtiğimiz yollardan gecmedimi anlamıyorum. Kendi annem asla yapmaz. Gelir 1-2 saat durur isim vsrsa çocuğu oyalar yoksa kızım al ilgilen cocugunla ne yapılacaksa ben yapaym der . Sonra da millet der sizde kaynana olcaksiniz. Gerçekten böyle anlayışsız kaynana olcaksam oğlum evlenmesin daha iyi.
Ben öyle yapmıştım kaka resimlerini çekip doktora gosteriyordum

Bize niye 360liraya sattı vicdansız eczacı gidip hesap sorasm geldi valla
Sanırım hastaneler anlaşmalı hesaplı alıyorlar. Birazda hasta dışarıda yaptirmasin aşıyı diye hastane uygun fiyat yapıyor şaşırdım bende fazla söyler diye bekliyordum.

Evet istanbuldaydı Eyüp Fatih o taraflarda sanırım

Bir ilham gelse de bizim bebeler memeye aşık olsa

Selam kızlar , mesajı copy past yapicam, bı konuda acil bilen birinden yardım istiyorum öncelikle sorunum doğum belgesi değil, "analık belgesi" lütfen doğru anlayın ben 32 ncı haftamda çalışabilir raporu almıştım, şu tarihe kadar çalışabilir yazıyordu, ama 37 de çalışamaz almadım, doğum belgesi aldim ok sorun yok ama bana "analık belgesi" lazım , yani 3 ay sora ise başlayacağımı gösterir belgeden bahsediyorum, takipli hastanem, doğum yaptığım yerden almam gerektigini söyledi , acilde doğum yaptığım hastane de takipli yerden alın diyor, tamam biri versin ok, ama benim sorunum, az önce çok iyi bilen bir arkadaştan öğrendim, sistemsel olduğu için , geç aldığımdan dolayı izinlerim yanacakmis düşünsenize, devletin verdiği analık iznimin nerdeyse 2 haftası boşa gidecek, çok moralim bozuldu, benim o belgeyi zamanında duzenlendirmem lazımmış bu durumu yaşayan var mı , bir umutla soruyorum ama..

Ssvd konusunda benden bahsettin sanırım. Daha önce mesajda dönüş yapmıştım. Sır değil daha önce de yazmıştım gruba yine yazayım belki yine çocuk düşünen olursa Allah yardımcısı olsun diyerekten, İstanbul Rami Hastanesi'nde Nehir bayram di doktorum. Kendisi çok yoğundu. Kendisi çok sakin motive edici , ama hastane benden sınıfta kaldı . Sizin zamanınızda umarım hastaneyi değiştirir daha da memnun kalırsınız inşallah

Kızınıza haksızlık yapıyorsunuz bence. Emin olun okulda çok güzel kazanımlar elde edecek, sosyalleşecek kuzucuk. O da alışır 2-3 haftaya endişelenmeyin, sabah grubunda sadece sizin yavrunuz olmayacak, arkadaşları da olacak

Ben saat tutuyorum canım tablo yaptım günlük 8-10 emzirme gün içerisinde 2 saatte bir veriyorum. Bunu vermek için bütün günümü çocuğa programladım sadece onu uyutup uyutup emziriyorum. Ama anneanneme gittim 2 günlüğüne düzen tabi ki başka yerde tutmadı. Yanlış yaptığımı anladım. Doktor da 2 saatte bir verme dedi. İyice acıksa 3-4 saatte dedi. Sıkmışın çocuğu dedi. Acıkınca tabi ki çekecek dedi.

Bir de gürültülü kaka için emmeden önce bebeğe bir damla veriliyormuş, relaktaz gibi.. Onunla ilgili bir şey söylemişler miydi sana succulentaski okuyunca sen geldin aklıma

Canım sanırım o laktoz intoleransı için. Ben zaten süt ürünü tüketmiyorum laktoz almıyorum ya bana çok anlamı yok bence ama bir dahakine sorayım bi aklımda bulunsun.

Canım bizim doğduğumuzdan beri deri döküntüleri konak kanamalı pişik yoğun mukuslu kaka kolik sancıları çok vardı. Daha 10-15 günlükken doktoru süt alerjisi olabilir ama süt diyetini mantıklı bulmuyorum diye bizi oradan uzaklaştırdı. 2 aylıkken kakasında kan görünce artık dedim kesin alerji var. Ben 1 aydır süt ürünü ve yumurta tüketmiyorum. Diyetisyen bir arkadaşımla görüştüm o biraz yardımcı oldu kaçak yapmayayım bilmediğim şeyler konusunda.
Çoğu şikayetmiz rahatladı bi daha kan olmadı pişik döküntüler gaz sancıları geçti. Yalnız mukuslu kaka ve günde 6-7 kez sulu kaka geçmiyor. Bugünkü doktor eti de kestirdi.
4 aydan önce test yapılmadığını bilmiyordum ama. Eti de kesersem ne yiyeceğim ki diye biraz gerildim. Pazartesi gününe çocuk alerji uzmanından randevu almıştım. Bir ona da danışayım bakalım ne diyecek. Benim korkum ek gıdaya başlama kısmı o zaman farklı şeylere alerji gelişirse onlarla uğraşmak zor. İşe de başlayacağım o zaman.

Mama konusunda öyle mi düşünüyorsun? Alıp gündüz bir öğün versem mi acaba emzirmekte zorlandığım saatlerde falan?

2.-3. Ay arası diyet yaparken 900 gram almış aslında sence nasıl?

Haha benim mekan oralar. Alibeyköy bayrampaşa fatih hepsinde yaşadım
Şimdi anadolu yakası çok şükür

Kızlar rota aşısı için 367 dedi eczane bu normal fiyat mı yoksa bikaç yere sorayım mı

Ben de hastanede tam 367 ödedim.

Bir ilham gelse de bizim bebeler memeye aşık olsa

Ya ben doktoru dinleyeceğim birkaç gün saldım bakalım. Beslenme aralarını uzatacağım.

O verdikleri mamada cocugun alması gereken kalori vardır. Şimdi senin oğlun 3aylik kilo alımı iyi ama 4 aydan sonra o hızlı kg almalar gidiyor daha az alıyorlar genelde. ( genelde öyle ama kilolu devam edenler de var)
Ben kendimden ornek vereyim kizim aylik 1kg alırdı diyete başladığım ay 400gr aldı 4 ve 5.ay arası yani. ben katı diyet yaptım ama eser miktarda bulunan gıdaları bile yemedim.
Sen bilirsin annesi olarak içine hangisi sinerse.
Cok peşin hükümlü konuşmak da istemem çünkü her çocuk farklıdır ben kendi tecrubeme ve yakınlarımdan gördüklerime dayanarak yazıyorum. Yine de çocuğu en iyi tanıyan bilen annesidir.

Son düzenleme:

4. Aydan sonra 400-500 normal ama sanırım değil mi? Annem benim ve kardşeimin çizelgelerini saklamış bizim de o kadardı

Ben de 2. Ay daha olmamıştı diyete başladım. Hiçbir şey yemedim tereyağ falan yemeğe atmıyorum. Makarnadan tut galeta ununa. Köfteye yumurta galeta unu koymuyorum. Paketli gıda yok. Dışarıdan bir kere yedim. Onda kaçak oldu bence hemen kakası değişti. Ekmek konusu bir tek sıkıntı ondan emin olamıyorum arkadaşım bir liste attı bana süt alerjisi için. Ekmek serbest. Burda kiminle konuşmuştuk hatırlayamadım ekmek de vegan ekmek alman lazım dedi.
Tabi bu arada solgarın bira mayası tabletini aldım. Bir de alkolsüz bira içiyorum. Sütü yağlandırıyormuş bunlar. 1-2 arası diyetim yokken 750 gram almıştı çünkü. Belki bu yüzdendir. Biraz da emmeyi öğrendi tabi bilmiyorum.
Ben durup durup inatlaşıyorum çocukla mamaya hayır hayır dedim hemen ama bi 10 gün sonra tartırayım yine sağlık ocağında. Duruma göre tek öğün verebilirim ya.

Olabilir dediğin gibi emmeyi öğrendiğinden veya senin sütün kalitesini arttirdigindan vs her şey olabilir.
4 5 ay arasi 400gr azdı bizim için. Çünkü zaten zayıftı ve arkadaşlarımın bebekleri ortalama 800lu değerde devam ettiler. En az kg alan benim kizdi grupta o da diyetten oldu.
Tabi senin yaptığın şekilde 4 5 ay arasi hala iyi kg almaya da devam edebilir

Her cocuk farklı bünyeleri metabolizmalari
Annesi olarak çocuğunu en iyi sen tanırsın. Deneme yanılma ile insan ogreniyor nasıl devam edeceğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…