- 5 Ekim 2020
- 14.690
- 40.194
- 548
- 36
Valla belcikada annelik izni 3 ay cnm.. 2 yil degil
76 günlük canım. 2 günde birde olsa arada mamada veriyorum evet canım. Anlamadım neden ama bazen sütüm dolup taşıyor bazen sanki aç kalıyor ondan ağlıyor gibi geliyor bugün 100 ml yaptım 60 ml içti mesela.Kac gunluk oldu bebis masallah sadece anne sütü mü aliyor aynen hersey ateş pahası
2 yil ucretsizi inanki nerdeyse kimse kullanamiyor cunku cogu insanin calismaya ihtiyaci var cnm heryerin kendine gore gideri varÜcretli 3 ay sanırım. Ücretsiz izin hakkı yok mu? Ücretsize 2 yıl demiş de.
Bu arada avrupada bu konuda en kötü belçika sanırım. Diğer ülkelerde böyle değil.
Bir de kreş yok burada esas problem o.
Ve evet burda kresler var hem ozel hem devletinW ama devletinki full!! Yer bulmak cok zor o nedenle ozele birakmak zorunda kalanlar cok var. Oda aylik en az 600 euro tutuyor.. sene sonu birazini geri alabiliyosun ama aylik gecimini asiri zorluyor2 yil ucretsizi inanki nerdeyse kimse kullanamiyor cunku cogu insanin calismaya ihtiyaci var cnm heryerin kendine gore gideri var
almanya fransa ordada calismazsan biryere varamazsin asla. Ve fransa almanyada asgari ucreti dahada dusuk ve almanyada ev almak asiri pahali iyi bir yerde ev istiyorsan ( frankfurt ) gibi
2 yil ucretsizi inanki nerdeyse kimse kullanamiyor cunku cogu insanin calismaya ihtiyaci var cnm heryerin kendine gore gideri var
almanya fransa ordada calismazsan biryere varamazsin asla. Ve fransa almanyada asgari ucreti dahada dusuk ve almanyada ev almak asiri pahali iyi bir yerde ev istiyorsan ( frankfurt ) gibi
Evet insan haklari ve egitim ciddi anlamda degismesi lazim o konuda katiliyorum cnm.. heryerin eksisi artisi var malesef.. bizede diyorlar e avrupayi sevmiyorsaniz gelin turkiyeye diye.. gonlumuz bunu istiyor ama gel gorki ana baba teyze dayi amca kisacasi herkes burda oldumu olmuyor iste.. burda bize yabanci gozle bakanda var kendilerinden sayanda var .. irkcilk yapanda var.. ama halimize bin sukurParadan ziyade mevzumuz eğitim ve insan hakları dediğin gibi aslında.
Her yerin kendine göre zorluğu var paraları geliri gideri birebir kıyaslamak doğru değil. Tl değer kaybından dolayı ithal ürünler çok pahalı burada artık. Ama bazı şeyler oradan ucuz elbette.
Eşim vakti zamanında ortadoğuda çalıştı ben tek kaldım burada. para kazanmak için. Ev alabilelim diye. Alamadık ya neyse :)
O ara avrupada iş buldu. Ben aşırı sevinmiştim.
bana dedi ki arabistanda kazandığımla kral gibi yaşarız. avrupada çalışacaksam beraber gideriz uzun yıllar az parayla ama insan gibi yaşarız. Sen seç dedi. Sonra kaldık. Vatanından uzak yaşamak da güzel değil elbet. Ben almanyada staj yapmıştım baydım bir süre sonra
Biliyorum az çok neyin ne olduğunu yani.
Ohh götürün euroları gözüyle bakmıyoruz avrupadakilere. Tek derdimiz sosyal imkanların eksikliği
Ve evet burda kresler var hem ozel hem devletinW ama devletinki full!! Yer bulmak cok zor o nedenle ozele birakmak zorunda kalanlar cok var. Oda aylik en az 600 euro tutuyor.. sene sonu birazini geri alabiliyosun ama aylik gecimini asiri zorluyor
Evet cok zor cnm burda 0-3 yas kresi var sonra anaokulu basliyor zaten.. keske bu konuda degisseBurada devletin yok işte hiç 0-2 yaş arası. görmedim ben hiç bilen varsa yazsın yine yanlışım olabilir. Özeller de çok az.
Çalışan nüfusun yoğun olduğu ilçedeyim. 1 tane özel var.
Ücreti asgari ücrete yakın.
1 ayda ne kadar kilo alıyor yani canım maşallah bu arada76 günlük canım. 2 günde birde olsa arada mamada veriyorum evet canım. Anlamadım neden ama bazen sütüm dolup taşıyor bazen sanki aç kalıyor ondan ağlıyor gibi geliyor bugün 100 ml yaptım 60 ml içti mesela.
ilk ay 1200 aldı canım ikinci ayı tam ölçemedik 9 gün sonra götürdüm ve tartı az ölçmüştü ama benim tahminim 1200 1300 falan almış galiba çünkü 2,5 aylık şuan ve 1800 almış gözüküyor. bebeğim 4210 doğdu buarada.1 ayda ne kadar kilo alıyor yani canım maşallah bu arada
Valla belcikada annelik izni 3 ay cnm.. 2 yil degilValla belcikada annelik izni 3 ay cnm.. 2 yil degil
Öyle zamanlar için dolapta promalt bulundur istersen o anında etki ediyor. Kalorisi fazla ama hep içmezsin onu. Azaldı gibi hissedince. Bir de çocuk uyuduysa bugünlük sen de erken yat istersen.
Aynen burdaki en buyuk problem imkan yokÜcretli 3 ay sanırım. Ücretsiz izin hakkı yok mu? Ücretsize 2 yıl demiş de.
Bu arada avrupada bu konuda en kötü belçika sanırım. Diğer ülkelerde böyle değil.
Bir de kreş yok burada esas problem o.
Canim ben 21 yaşımda geldim Türkiye ye inan kaplı olmasam gelmezdim . 6 yıl önce Türkiye bugğnden bin kat iyiydi ekonomik açıdan diyorum o zamanlar 3.000₺ maaş alıyorduk karı koca ve karnımız doyuyordu . Şuan üç katı alıyoruz doymuyoruz maalesef. Fransayı bildiğim için Fransa’dan bahsedebilirim. Asgari ücret 1200€ ama velakin karı koca çalışmazsa devlet sana 700 euro en az yardım veriyor , ekstradan çocuk başına 180 € alıyorsun , ayrıca devletin lojmanları var ve nerdeyse 200 300€ doğalgaz su vs herşey dahil kira ödüyorlar. Kreşlere gelince ailenin gelirine göre en düşük 40€ en fazla 300€ a yakın bir ücreti var aylık . Yani demem şu ki avrupada imkan var . Ay sonunda para atmıyorsun kenara ama çocuğun sokakta kalmıyor. Burda sana söyliym en az 2000₺ kira ödüyoruz . 2.500₺ kreş doğalgaza her kış zam geliyor bebekli evde bu sene mecbur yakacağız en az 600₺ o gelcek . Alışverişe bahsetmiyorum bile. Hastane desen daha beter . yani yolunda giden tek şey türkiyede yol var otoban var turist var o kadar . Maalesef ne ümitlerle gelmiştim bin pişmanım . O kadar severdim buraya gelmeyi yaz tatilinde ne güzel gözükürdü gözüme ama gel gör yaşam imkansızeuro turkiyede cok degerli cunku cevirince orda cok para ediyor ama inanin her yerin kendine gore gideri var.
benim esimin kendi isyeri oldugu icin cok sukur iyiyiz ve benim bu nedenle calismam gerekmiyor meslegimde var calismisligimda var o nedenle az da olsa issizlik parasi hakkim var oda suanlik. Surekli is bul calis diye baski kuruyorlar… yani vermeyedebilirler artik.
avrupada en sevdiigm sey insan haklari kesinlikle ve egitimi..
Canim o salya el yeme isirma benim oglanda da var ama dış etinde hiç kabariklik yok. Kizimin balon gibi sismisti nerdeyse sonra patladı. Ama 4 aydan sonra çıkarıyorlar genelde .Kızlar bizimki diş çıkarıyo galiba ya 1 aydır elini kemiriyo son 1 haftadır da salya akıtıp duruyodu emerken memeyi de ısırmaya çalışıyo damağıyla bugün ateşi çıktı biraz 37ye çıktı sağlık ocağındaki ebeye mesaj attım diş çıkarıyo olabilir yarın bi bakalım dedi tam 3 aylık oldu bugün erken çıkarıcak galiba alt damagindaki dişlerin yerleri de beyazlamış parmağımı soktum sert mi diye bakiyim dedim ama elime bişey gelmedi tabi bilemedim
Burda sadece 3 ay ucretli cnm Fransayi bilmiyorum gorumcem oraya gelin gitti ve ordaki saglik sistemini sevemedi yani heryerde bir eksiklik var.. aslinda alistigin yer insana guzel geliyor oyle diyim.. Cnm tek bildigim ordaki akrabalarim kari koca calismadan asla gecinemedikleri.. Allah devletsiz birakmasin devletin elinede dusurmesin. Neresi olursa olsun … onca sene calisirsin 1 yil issisizlik parasi bile dogru duzgun alamadan heme skstirmaya calsiirlar.. benim kiz kardesimde manisaya gelin gitti ve oda diyor ne orda elimize para kaliyordu ne burda kaliyor hep ayni. Burda pahali olan orda ucuz orda ucuz olan burda pahali.. tek fark insan haklari cocuk parasi aylik ves… gecinmek heryerde zor ve cok pahali.. kiz kardesim gelmek icin islemleri baslatti hayirlisi bakalimAynen burdaki en buyuk problem imkan yok
Arkadaslar bunu yazmak istedim cunku cidden kendi ailelerimiz bile ( turkiyedekiler ) avrupada yasamin cok kolay oldugunu duusnuyorlar. Inaninki eger normal sartlarda ( isci olarak ) yasamak istiyorsan robot gibi calisman lazim. Belcikada asgari ucret 1593,81 euro. Eger kiraciysan kafadan 800-1000 euro cikarman lazim iyi bir ev icin. Sonra elektrigi gazi suyu interneti toplam 250 euro civari. Sonra yeme icme derken 1 aylik bitti bile . Daha diyer masraflar yok ortada. Anca kari koca calisman lazimki rahat bir hayat suresin oda normal sartlarda bir hayat. Ama dedigim gibi robot gibi calisiliyor.
Canim ben 21 yaşımda geldim Türkiye ye inan kaplı olmasam gelmezdim . 6 yıl önce Türkiye bugğnden bin kat iyiydi ekonomik açıdan diyorum o zamanlar 3.000₺ maaş alıyorduk karı koca ve karnımız doyuyordu . Şuan üç katı alıyoruz doymuyoruz maalesef. Fransayı bildiğim için Fransa’dan bahsedebilirim. Asgari ücret 1200€ ama velakin karı koca çalışmazsa devlet sana 700 euro en az yardım veriyor , ekstradan çocuk başına 180 € alıyorsun , ayrıca devletin lojmanları var ve nerdeyse 200 300€ doğalgaz su vs herşey dahil kira ödüyorlar. Kreşlere gelince ailenin gelirine göre en düşük 40€ en fazla 300€ a yakın bir ücreti var aylık . Yani demem şu ki avrupada imkan var . Ay sonunda para atmıyorsun kenara ama çocuğun sokakta kalmıyor. Burda sana söyliym en az 2000₺ kira ödüyoruz . 2.500₺ kreş doğalgaza her kış zam geliyor bebekli evde bu sene mecbur yakacağız en az 600₺ o gelcek . Alışverişe bahsetmiyorum bile. Hastane desen daha beter . yani yolunda giden tek şey türkiyede yol var otoban var turist var o kadar . Maalesef ne ümitlerle gelmiştim bin pişmanım . O kadar severdim buraya gelmeyi yaz tatilinde ne güzel gözükürdü gözüme ama gel gör yaşam imkansız
Yani çok bi şişkinlik yok öyle balon kadar ama yerleri ufak ufak şişmiş bugün eşim de soktu elini sert burası diyo ama normal damak mı diş mi çözemedimCanim o salya el yeme isirma benim oglanda da var ama dış etinde hiç kabariklik yok. Kizimin balon gibi sismisti nerdeyse sonra patladı. Ama 4 aydan sonra çıkarıyorlar genelde .
Bizim doktorda tükürük bezleri çalışıyor ağız suyu çok akar dişe yormayın dedi.Yani çok bi şişkinlik yok öyle balon kadar ama yerleri ufak ufak şişmiş bugün eşim de soktu elini sert burası diyo ama normal damak mı diş mi çözemedim
Sağlık ocağına gittik geldik şimdi gece de huzursuzdu hep hafiften de ateşi var hala ebe baktı evet diş yerleri şişmiş o zorluyo ondan huysuz dedi sabahtan 7den beri zor sakinleştirdik anca şimdi durduBizim doktorda tükürük bezleri çalışıyor ağız suyu çok akar dişe yormayın dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?