2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Bizim hemşire ilk gittiğimizde diğer hemşirenin artık olmadığını, iki aile hekiminin hastalarına da kendi baktığı için çok yoğun olduğunu ve arama fırsatı olmadığını söyledi gitmemiz gereken günlerin listesini yapıp verdi o listeye göre gidiyorum
Şehir hastanesinde doğum yaptım çıkarken gelen mesajda 1 yaşına kadar 400 IU kullanın diyor. Genel olarak 10 kg olana kadar 400 IU sonrasında 1000 IU günlük doz tavsiye ediliyor

Kızlar biz gece bir uyandık karın ağrısıyla. Altını açtığım gibi her yerimi boka buladı bu adam ya. Yetmedi çiş. Sünnetten sonra deliği büyüdü bizimkinin ufaktı işeyemiyordu. Şimdi bir işiyor inanamıyorum her altını açtığımda fışkırıtıyor.
Tam temizliyorum çocuğu yatak matak battı yatağın temiz yerine koyuyorum temiz kıyafet giyidiricem bir daha aıçıyor. Eşimle ikimizin kıyafetleri battı. Yerler bok oldu inanılmaz bir sıçıştı.
Artık sinirden gece kahkaha atıyoruz. Komşular deli bunlar demiştir.
Neyse çocuğu giydirdim ettim çiş kaka bitti. Yarım saat temizlik yaptık odada. Her şeyi makineye attık. Çarşaflar yastıklar
Sonra da çocuğun uykusu çok açılmıştı uyutmakta çok zorlandık. Bu arada o kadar sıçınca memeyi bırakmadı. Çok emdi. Çok emince de kustu.
Diyet yapıyorum o kadar bir işe yaramıyor ya. Çocuk hala ishal.
Mama da veriyorum ya mama biraz daha tutmaz mı bağırsakları acaba miktarını mı arttırsam ya. günde 15cc demişti doktor. Ben 30cc veriyorum. Eğer mama biraz kabız yaparsa her emzirmeden önce versem mi biraz..

Tamam canım sağol

Cnm ben karismak istemiyorum ama eger ishalse cidden alerjisi var cunku baya surdu.. bence mamayi cogalt biraz daha ise yaricaktir.. yani 1 ögun mesela 90-120 birden vermeyi denesen biberonla ne biliyim ozmanda sagsan azalmasin anne sutun diye.. bilemedim sadece bir fikir

Cnm mamayı vereceksende önce memeyi ver bence zaten meme reddi yaşıyorsun ara ara tekrar cortlamasın. Mamayıda biraz ölçeğinden daha koyu yapmayı deneyebilirsin sulu olunca ishal koyu olunca kabızlık yapar mama. İnşaallah çabuk bi düzene girerde insan ne yapacağını şaşırıyor böyle olunca valla

Emzirdikten sonra da mamayı almıyor. İki ucu b.klu değnek. Ara öğün gibi yapayım mamayı o zaman dediğin gibi koyu deneyeyim bakalım ne olacak..

Evet mesela gece öğününü mama verebilirim dimi?
Mama aldık o da çok pahalı. Günde 15cc versem 3 haftada bitmez ki. Ziyan olacak bir de.
vereyim gitsin geceleri ya. Gece kaka yapmaz belki.

O arada sütümü sağar dökerim. (Stok yapmaya değecek bir sütüm yok belli ki çocuğa iyi gelmiyor )

Bizimde meme istememeye başladi biberonla onuda zor aliyor bi bakıyosun sonra içiyor değişik ya en son emmedi çiğlik çiğlik biberonla içti uyudu sık az alıyor iki saate bi sağiyorum emsede emmesede artik istemiyor zaten dra götüreceğim öğleden sonra..

Sağip niye döküyorsun sütünü canım anne sütü ne kadar kalitesiz olabilir ki mamadan sonra .. hiç öyle düşünme üzülme üç saat oldu sağim yapicam bende mecburen dolaba koy bi sıkıntı olur bin bir türlü hali var dünyanın en iyi mamadan bile kalitelidir tabiki bu zamana kadar besledin bebeğini..

Evet ama alerji yapıyor sütüm bebişe. Bugne kadar çok şükür sadece memeyle geldik. Bundan sonra 6. Aya kadar böyle dönüşümlü gidicem bırakıcam sonra. Çok katı diyetteyim hala düzelmedi. Sürekli fışkırtarak kusuyor ve günde 8 kez sulu kaka yapıyor. Bu şekilde sütüm bebeğe fayda vermiyor galiba artık. Ve ben bu diyete aylarca devam edemem çok sağlıksız besleniyorum.

Cnm mamayi ölcüsünden fazla yapma cunku zaten alerji icin özel mamaa almissin .. ama dedigim gibi birden 90-120 verki yavas yavas ise yarasin

Kızlar Allah icin pamukcuk meretinden nasıl kurtuldunuz ilac kullandim ama kullanirken temizlemedim agızını dili tertemizdi ama yanaklarda büyük büyük varmış görmedim şimdi temizlemeye basladım ama temizledikce dağılıyor çıldıracağım yine mi ilaca başlasam

Vizeci bizim bebişler ne kadar benziyor Pamukçuk geçmişti tekrar başladı bizde de. Tatildeydik, çok da dikkat etmemişim sanırım. Karbonatla silmek de dağıtıyor diyorlar, bence en güzeli ilaca başlamak. Zaten emilmiyor o ilaç, bir zararı olmaz.
Bana meme ucu için de krem vermişti ben pek sürmedim sanırım o yüzden yeniledi.Silmeden emzirebilirsin dedi ama içim almadı

Kızlar bunlar ne ya niye böyle döküntüler oldu ki?

Eklentiler

• 91F3108A-31AA-4FEF-9071-52AC5316944C.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 79
  • CD43D7AA-451A-4303-8CEA-AD3A8F4B65BF.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 80
  • 221BBE42-5C09-40E8-8114-57E3D44AFB12.webp
    9 KB · Görüntüleme: 82
Karbonat bizi maffetti zaten dagitti sabah sinirlendim beze serum sıktım öğle temizledim belki tuz yakar diye bilmiyorum yanlış yapmış olabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…