- 5 Ekim 2020
- 14.686
- 40.180
- 548
- 36
Öyle işte kimseye de niye gelmiyorsun diyemiyorum ama artık bıktım . İş yerine evden çalışiym diyemiyorum evdende çalışsam iş beklemiyor çocuğa mı bakayım işmi yapayım
Aynen öyle milletin de yorumunu duymak istemiyorum . Kreşte bulaşmıştır evet kreşte bulaşmıştır yada her sabahın köründe kreşe götürürken de olmuş olabilir minnacık çocuğu hersabah hazırla götür offf gerçekten nasıl bir hayat bu anlamadımEvden çalışsan yine yardımcıya ihtiyacın var. Sadece için rahat eder gözünün önünde..
Bizimde öyleydi 1 ay sorna kontrol ultrasonu istediler onda herşey normal çıktıKızlar merhaba çoktandır giremiyordum. Bugün kalça ultrasonu çektirdik sağ kalça iyi çıktı ama sol kalça geriymiş biraz . Sizinkiler nasl çıkmıştı bnm gibi olan var mı acaba ? Şimdi ortopediye randevu alıcam birde o baksın . Çift bez bağlamaya başladım bakalım inşAllah sorun çıkmaz varsa da hemen geçer gider amiiiinnnn...
Hem sinir bozucu hem de üzücü ama bu da bebeğine başka bir şeyler katacaktır eminim. Bağışıklığı güçlenecek mesela sonra biraz daha çevresini farkettiğinde de sosyalliğine karakterine katkısı olacakAynen öyle milletin de yorumunu duymak istemiyorum . Kreşte bulaşmıştır evet kreşte bulaşmıştır yada her sabahın köründe kreşe götürürken de olmuş olabilir minnacık çocuğu hersabah hazırla götür offf gerçekten nasıl bir hayat bu anlamadım
Bizim de istedi bir ay sonraya tekrardan. Bir şey yaptın mı bu süre zarfında peki. Çocuk doktoru da bir ortopediye mutlaka götürün deyince canım çok sıkıldı.Bizimde öyleydi 1 ay sorna kontrol ultrasonu istediler onda herşey normal çıktı
Canim benim kizin da iki kalça eşit çıkmamıştı 2ay sonra tekrar kontrole çağırdı o zaman düzelmisti. Ben kanguru kullanmıştım oturunca bacakları M şeklinde duran kangurudan.Kızlar merhaba çoktandır giremiyordum. Bugün kalça ultrasonu çektirdik sağ kalça iyi çıktı ama sol kalça geriymiş biraz . Sizinkiler nasl çıkmıştı bnm gibi olan var mı acaba ? Şimdi ortopediye randevu alıcam birde o baksın . Çift bez bağlamaya başladım bakalım inşAllah sorun çıkmaz varsa da hemen geçer gider amiiiinnnn...
Canim kan ilacı 4.ayda baslaniyor sana neden simdi kullan dedikızlar bugün kontrole götürdük asafı. üfürüm için dinledi çok çok az duyuyorum isterseniz götürün kardolojiye aklınızda kalmasın dedi. Gaz için ilaç istedim sizin probiyotik olandan verdi. ben demir ilacını kullanmıyordum mutlaka başla çocuk çarpık bacaklı olur düzeltemeyiz dedi ( ben kızımda kullanmamıştım ) bizde yine sizden duyduğum markayı aldık. kilo 7600 kafa 41 boy 63 çıktı boyunu ölçerken bacağını çok çekti bence tam ölçü alamadı. dedim bazen çok ağlıyor memeyide almıyor aç zannedip mama yapıyorum içmiyor dedi ki gazdan dolayı öyle. ilk önce masaj yap rahatlat sonra emzir. bizde durumlar böyle tam bir hafta sonra 3 aylık olacak kuzum.
Canim ya kaynanana teklif etse eşin ? Belki kabul eder isteyenin bir yüzü kara derlerKozlar canım burnumda gerçekten artık bezdim hiçbirşeye yetemiyorum . Hiçbirşeyim tam değil iki üç gündür genzi kuru hırıltı gibi ses geliyordu bebekten bugün birde ekstradan öksürmeye başladı doktora götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu YİNE! Yani ben hrbiden bu çocuğa bakamıyorum !doktora götürdüm hemşireye kreşe gidiyor dedim gözlerni açtı kaç aylık dedi 3 buçuk deyince bana malmışım gibi baktı. Napiym !! Bende isterim çocuğuma bakacak güvenilir bir bulmayı yok ama lanet olsun yok ! 4.000₺ 5000₺ istiyorlar ! Tanımadığım etmediğim insanlar. Annem gelemiyor onunda kendince sebepler var kardeşiim var ikitane çocuk değiller ama ısrar edemiyorum gel diye . Kaynanam deseniz bağlayan bişey yok ama teklif bile etmedi ! Evde oturup çocuğuma bakiym tamam . 10.000₺ kredi ödemem var kaça bölünceğimi şaşırdım ! Acil doktoru baktı bebeğe sorun yok sadece üst solunum enfeksiyonu var ciğerne inmedi calpol veriyorum 3 defa günde dedi antibiyotik yazıyorum ama kötü olmazsa kullanma dedi cin gibi zaten aktif bebek dedi . Ağladım utanmadan doktorun karşısında ağladım !! Anlattım kreşe veriyorum bakacak kimsem yok dedim resmen . Olur öyle şeyler bizdede aynı durumlar vardı hayat maalesef dedi sıkmayın canınızı dedi ama ne dese boş kendimi bok gibi hissediyorum. Sizinde başınızı şişirdim ama bizde durum bu bunaldım
Canim kan ilacı 4.ayda baslaniyor sana neden simdi kullan dedi
Demir ilaci yazmis da ben mi yanlış anladım acabaMnkpnda sanırım d vitamininden bahsediyor. Çarpık bacak demiş çünkü..
Emziği önermiyorlar ama aslında resmen kurtarıcı ya ben uyuturken baya bi rahat ediyorum emzikten sebep bir de bnm kız eliyle bir seyler tutmadan uyumuyor o yüzden eline de bir tülbent verdim yan yatırıyoyrum emziği veriyorum emerken eliyle emziği destekliyor düşmesin diye de minnakımmKızlar bugün gündüz uykularından bahsedildi, bizimki de gündüz ya 15 ya da 30 dk sonra uyanıyor ben de ya emzirerek ya da sallayarak minimum 1 saate tamamlamaya çalışıyorum. Ama tabi başka işim varsa ve ilk uyandığı anı yakalayamadıysam ve uykusu açıldıysa tekrar dalamayabiliyor o zaman da huzursuz oluyor. Destekli uyuduğu için mi böyle uyanıyor acaba anlamıyorum aslında uykusu var ki tekrar uyutunca uyuyorbebek gibi uyumak lafı tamamen uydurmaymış benim anladığım
Ben şu ara emzik konusunda kararsızım. Doktor verme dedi ben de vermedim ama aslında uykusunda falan sürekli dilini emiyor yani emzik rahatlatacak sanki. Bir kez gaz sancısından çok ağlamıştı o zaman denemiştik vermeyi emememişti cok cok cok diye sesler çıkararak bir şeyler yapmıştı yavrum. Aslında uyuturken emzikten yararlansam diyorum, sallamak ya da emzirmekten daha iyi olur gibi geliyor. Ama bir yandan da bu kadar dayandım artık vermesem mi diyorum o da ilerde bıraktırırken sorun oluyor sanırım.
Demir ilaci yazmis da ben mi yanlış anladım acaba
Canım bu işin kolay yolu yok malesef iki zorlu seçenek var: ya kulaklarını tamamen başkalarına tıkayıp bebeğin için en doğru kararları verip( kreş, bakıcı vs.) işten geldiğin zamanlarda da ful zamanını bebekle geçirip aşırı yorulup bu süreci öyle geçireceksin ya da işi bırakıp kendin bakacaksın. İkisinin de zorlu yanları var. Ama bir kez karar verdikten sonra başkalarına kulak asma.Kozlar canım burnumda gerçekten artık bezdim hiçbirşeye yetemiyorum . Hiçbirşeyim tam değil iki üç gündür genzi kuru hırıltı gibi ses geliyordu bebekten bugün birde ekstradan öksürmeye başladı doktora götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu YİNE! Yani ben hrbiden bu çocuğa bakamıyorum !doktora götürdüm hemşireye kreşe gidiyor dedim gözlerni açtı kaç aylık dedi 3 buçuk deyince bana malmışım gibi baktı. Napiym !! Bende isterim çocuğuma bakacak güvenilir bir bulmayı yok ama lanet olsun yok ! 4.000₺ 5000₺ istiyorlar ! Tanımadığım etmediğim insanlar. Annem gelemiyor onunda kendince sebepler var kardeşiim var ikitane çocuk değiller ama ısrar edemiyorum gel diye . Kaynanam deseniz bağlayan bişey yok ama teklif bile etmedi ! Evde oturup çocuğuma bakiym tamam . 10.000₺ kredi ödemem var kaça bölünceğimi şaşırdım ! Acil doktoru baktı bebeğe sorun yok sadece üst solunum enfeksiyonu var ciğerne inmedi calpol veriyorum 3 defa günde dedi antibiyotik yazıyorum ama kötü olmazsa kullanma dedi cin gibi zaten aktif bebek dedi . Ağladım utanmadan doktorun karşısında ağladım !! Anlattım kreşe veriyorum bakacak kimsem yok dedim resmen . Olur öyle şeyler bizdede aynı durumlar vardı hayat maalesef dedi sıkmayın canınızı dedi ama ne dese boş kendimi bok gibi hissediyorum. Sizinde başınızı şişirdim ama bizde durum bu bunaldım
evet ya yanlış yazmışımMnkpnda sanırım d vitamininden bahsediyor. Çarpık bacak demiş çünkü..
Pardon canım yanlış yazmışım d vitamini olacaktı.Demir ilaci yazmis da ben mi yanlış anladım acaba
Yavrim küçük elleriyle desteklemeyi de mi bilirmişEmziği önermiyorlar ama aslında resmen kurtarıcı ya ben uyuturken baya bi rahat ediyorum emzikten sebep bir de bnm kız eliyle bir seyler tutmadan uyumuyor o yüzden eline de bir tülbent verdim yan yatırıyoyrum emziği veriyorum emerken eliyle emziği destekliyor düşmesin diye de minnakımm
Tabî ki illa verin demiyorum ama uyumaya baya yardımcı emzik.
Sen sağol canım inan senin gibi birçok anne var ben bebek arabasındada durutamazdım oğlumu bak onuda ekleyim tek başıma çıkarabilmişliğim yoktu hiç onu. Hepsi geçiyor seninki biraz zor geçiyor napalım bende 31 yaşımda uğraşmıştım bak geçti üstüne çocuk bile yaptım üzülmeCanim Allah razı olsun çok sağol yazdığın için. İnşallah düzelir 28 yaşındayım sanırım bu yasa kadar çok çocuk kinadim başıma geldi. İnşallah düzelir yoksa benim hayatım ful evde duş bile alamıyorum kendime ayircak 5 dk bile yok inşallah geçecek bu günler
Benim azda olsa gönlümü ferahlatmaya çalışmanız gerçekten beni duygulandırıyor iyiki burada böyle arkadaşlarım oldu inanın hepiniz ailemden yakınsınız banaHem sinir bozucu hem de üzücü ama bu da bebeğine başka bir şeyler katacaktır eminim. Bağışıklığı güçlenecek mesela sonra biraz daha çevresini farkettiğinde de sosyalliğine karakterine katkısı olacak
Teklif asla ettirmem açlıktan ölğrüm gerekirse istifa ederim evimi satarım ama ona sormam . Onu bağlayan hiçbişey olmamasına rağmen bakmayı teklif etmedi onu bırak birde üstüne yazık küçük fln dedi . Ne maddi ne manevi hiç bir destek görmedik onlardan . Hamileyken gelirdi benim işten gelip yemek yapmamı beklerdi öyle bir insan . Asla çocuğuma bakamazCanim benim kizin da iki kalça eşit çıkmamıştı 2ay sonra tekrar kontrole çağırdı o zaman düzelmisti. Ben kanguru kullanmıştım oturunca bacakları M şeklinde duran kangurudan.
Canim kan ilacı 4.ayda baslaniyor sana neden simdi kullan dedi
Canim ya kaynanana teklif etse eşin ? Belki kabul eder isteyenin bir yüzü kara derlerkreşe gitmesinde de sorun yok aslında ama hastalık kapmasi kötü olmuş. Seni çok iyi anlıyorum kolay değil insanın arkasında kimsenin olmaması. Bende öyleyim. Bir şehirde tek başımayım isim düşünce karsi komşudan baska yardim isteyeceğim kimse yok.
Hakkımızda hayırlısı napalim.
Kredimiz var herşey para değil hayatta biliyorum ama evi satıp oturmam lazım maalesef eşimin maaşı ancak kiraya yeter öyle yani . Yanlış anlamıyorum canım anlıyorum ne demek istediğini bu da bir çözüm işte doğru söylüyorsunCanım bu işin kolay yolu yok malesef iki zorlu seçenek var: ya kulaklarını tamamen başkalarına tıkayıp bebeğin için en doğru kararları verip( kreş, bakıcı vs.) işten geldiğin zamanlarda da ful zamanını bebekle geçirip aşırı yorulup bu süreci öyle geçireceksin ya da işi bırakıp kendin bakacaksın. İkisinin de zorlu yanları var. Ama bir kez karar verdikten sonra başkalarına kulak asma.
Ama anladığım kadarıyla sen kendin içten kabullenemiyorsun bu durumu o yüzden ağırına gidiyor. Yani haddime düşmez ama acaba bir sene falan çalışmasan kendin baksan iş çok mu acil? Yani biçok insan tanıyorum iyi kariyerde yüksek maaş almasına rağmen çocuğuna kendi bakabilmek için izne ayrılan. Örneğin ablam 10 bin maaş alabilecekken çocuğa kendi bakmak için izin aldı hemde 3 sene. Yanlış anlama yargılamak haddime değil sadece seçenek olarak söyledim durumunu bilmiyorum tabiki
Canım üzülme sen iyi bir annesin! Kreşler, ev ortamından farklı tüm yerler, kirli olmasa da bebeğin alışması biraz uzun sürebiliyor. Kaldı ki bu bebek daha 3 aylık.. bizim 2.5 yaşında bir kreş maceramız olmuştu da her hafta bir hastalık bitiyor diğeri başlıyordu, 3 ay sonra işi bıraktım. Meğer sadece alerjisi varmış. Farklı yüzeyler, havalar, insanlar her türlü alerjiyi taşıyabilir. Bana da sürekli enfeksiyon diye antibiyotik yazıp gönderiyorlardı. Alışmasını bekle 1 2 hafta sürekli aynı hastalık tejrarlıyorsa kreştendir. Bir alerji doktoruna göster derim.Kozlar canım burnumda gerçekten artık bezdim hiçbirşeye yetemiyorum . Hiçbirşeyim tam değil iki üç gündür genzi kuru hırıltı gibi ses geliyordu bebekten bugün birde ekstradan öksürmeye başladı doktora götürdüm üst solunum yolu enfeksiyonu YİNE! Yani ben hrbiden bu çocuğa bakamıyorum !doktora götürdüm hemşireye kreşe gidiyor dedim gözlerni açtı kaç aylık dedi 3 buçuk deyince bana malmışım gibi baktı. Napiym !! Bende isterim çocuğuma bakacak güvenilir bir bulmayı yok ama lanet olsun yok ! 4.000₺ 5000₺ istiyorlar ! Tanımadığım etmediğim insanlar. Annem gelemiyor onunda kendince sebepler var kardeşiim var ikitane çocuk değiller ama ısrar edemiyorum gel diye . Kaynanam deseniz bağlayan bişey yok ama teklif bile etmedi ! Evde oturup çocuğuma bakiym tamam . 10.000₺ kredi ödemem var kaça bölünceğimi şaşırdım ! Acil doktoru baktı bebeğe sorun yok sadece üst solunum enfeksiyonu var ciğerne inmedi calpol veriyorum 3 defa günde dedi antibiyotik yazıyorum ama kötü olmazsa kullanma dedi cin gibi zaten aktif bebek dedi . Ağladım utanmadan doktorun karşısında ağladım !! Anlattım kreşe veriyorum bakacak kimsem yok dedim resmen . Olur öyle şeyler bizdede aynı durumlar vardı hayat maalesef dedi sıkmayın canınızı dedi ama ne dese boş kendimi bok gibi hissediyorum. Sizinde başınızı şişirdim ama bizde durum bu bunaldım
3aylık muayenesinde yaptırdım ben evetKızlar rota aşısını 3 ayı dolunca mı yaptırıyorduk
Canım uykularında bir döngü var destekli uyuduğu içinde bu döngüyü atlarken nasıl uyuduysa aynı desteği istiyor. Geç bulursa uyanıyor hemen verirsek uyumaya devam ediyor. Bu uyanmalar için bir yol öneriyorlar ama ben denenedim henüz. 15dk bir uyanıyor sürekli mesela 10dk da bir uyandırmayacak kadar hafif dokunabilirsin ama kıpırdaması lazım uyanmadan uykuya geri dönebildiğini görmek lazım yani. Uyku eğitimine başladığım zaman deneyeceğim bakalım onlar şuan benimde başımın belası resmen ilk uyanmasını bekliyorum başında hemen geri uyutayım diyeKızlar bugün gündüz uykularından bahsedildi, bizimki de gündüz ya 15 ya da 30 dk sonra uyanıyor ben de ya emzirerek ya da sallayarak minimum 1 saate tamamlamaya çalışıyorum. Ama tabi başka işim varsa ve ilk uyandığı anı yakalayamadıysam ve uykusu açıldıysa tekrar dalamayabiliyor o zaman da huzursuz oluyor. Destekli uyuduğu için mi böyle uyanıyor acaba anlamıyorum aslında uykusu var ki tekrar uyutunca uyuyorbebek gibi uyumak lafı tamamen uydurmaymış benim anladığım
Ben şu ara emzik konusunda kararsızım. Doktor verme dedi ben de vermedim ama aslında uykusunda falan sürekli dilini emiyor yani emzik rahatlatacak sanki. Bir kez gaz sancısından çok ağlamıştı o zaman denemiştik vermeyi emememişti cok cok cok diye sesler çıkararak bir şeyler yapmıştı yavrum. Aslında uyuturken emzikten yararlansam diyorum, sallamak ya da emzirmekten daha iyi olur gibi geliyor. Ama bir yandan da bu kadar dayandım artık vermesem mi diyorum o da ilerde bıraktırırken sorun oluyor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?