2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Bu ara benim kizimda bol salya akitmay basladi bu aylarda oluyor ilk kizimda boyleydi
Ya sağlık ocağındaki hemşire diş çıkarıyor bu dedi doktora gittik yok öyle bi şey dedi bugün anneme gittik çıkarıyor işte yeri belli elime sert sert geliyo dedi anlamadım ben bi şey

İyi Akşamlar Haziran anneleri
Ben Ağustos annelerindenim.Sizlere bir sorum olacak malum sizinker 3aylik oldular
Benimki şuan 45 günlük yakın zamanda 2aylik olucak.Hep kucak istiyor oturduğum an anlıyor basıyor çığlığı.Uyanik kaldığında hep kucakta ve gezinmek istiyor sallarken bile durunca hemen gözlerini açıyor ve yerine bıraktığım an hissedip ağlıyorSizinkiler nasıl şuan yani birazdaha büyümüş oluyorlar bu durumlar sizde devam ediyor mu beslenme aralıkları uykuları değiştimi ?
Yani uzadimi?
İnşallah bizde 3aylik olunca biraz rahatlariz.

Ayy bu konuda en dertlilerden biri bendim. 2. Ayımızdan itibaren o haller azaldı. 8.-10. Haftalar arası düzelme oldu yani. Hep kucak veya ayakta sallanma halindeydik. Şimdi anakucağında kendi bayağı vakit geçiriyor.

Emziğe alışmış bebegi geri bıraktırmak ne zormus yuzume saldırıyor kollarımı emiyor Allah yardımcm olsun

Aaa takip edemedim canım emzirme danışmanına gittin değil mi? Emziği mi bıraktırıyorlar?
Ben işe döneceğim için mama + biberon alıştırmaya çalışıyorum artık. Meme reddini hayatımda sorun olarak görmeyi bıraktım.
Biberona alıştırmak da çok zormuş. Halbuki 1 ay önce çok kolay alıyordu. Keşke meme reddinden korkup kesmeseydim

Canım aynı durum bizde de var bazen keyfi yerinde olunca yatağında durup sallanan oyuncaklarına ayağıyla vuruyor ama bazen bıraktığım an ağlıyor duygu durumuyla alakalı sanırım ben de belki biraz daha büyürse huyu değişir diye bekliyorum. Gezinme muhabbetini ben pilates topuyla çözdüm evim küçük gezmeye kalksam gezilmez pilates topunun üzerinde yaylanıyoruz öyle susuyor gerçi artık o kadar gezinmekte istemiyor oyun istiyor artık yatırıp konuşuyorum sürekli elleriyle bacaklarıyla oynuyorum gülüyor mutlu oluyor o zaman. Beslenme aralıkları hala aynı 2 saatte bir bazen 1 buçuk saatte bir acıkıyor. Uyku düzeni de sürekli değişiyor açıkçası geçen ay geceleri mükemmel uyuyordu 2 saatte bir uyanıp karnını doyurup uyutuyordum gıkını çıkarmıyordu son 1 haftadır uyku süreleri kısalmaya başladı 1 saatte bir 40 dakikada bir uyanıyor 3. Ayda bir büyüme atağı yaşıyorlarmış ondan bütün düzen alt üst oldu, gündüzleri de daha çok uyanık kalmak istiyor normalde 1 saat uyanık kalıp uykusu gelirdi şimdi 2-2.5 saatte ancak uykusu geliyor. Yani 3. Ayda bile düzen denen bi şey yok malesef

kızlar oğlum baya baya salyalandı ağzından su gibi akıyor resmen bende kehribar kolyesini taktım inşallah iyi gelir.

Emziğe alışmış bebegi geri bıraktırmak ne zormus yuzume saldırıyor kollarımı emiyor Allah yardımcm olsun
Cnm bilmiyorum acaba bukdr kendinide bebegide skmasanmi sadece uyumak istediginde versen? Sen kendi anne hislerine gore hareket et… meme reddi emzik verende yasiyor vermeyende malesef sadece sabir gerekiyor eger devamli anne sutu vermek istersen Allah yardimcin olsun

Benimkindende akiyor cnm ama dis cikarmiyor sadece salyalandi
kehribar ağızdan akan suyada iyi deniyor ondan taktım dişi hiç beklemiyorum kızım 9 aylıkken çıkardı.
Bizimki kusmuk bir yandan salya bir yandan önlük ağız bezi ne bulursam tıkıştırıyorum önüne. Ama bizde de diş yok daha
ya kusmaya hiç mi çare yok acaba. aşırı aşırı kusuyor bizimki. bazen kustuğunu yutuyor hatta sırt üstü yatarken.

Evet cnm bugun gittik kızımla biberon ve emzigi bırakıyoruz çünkü defne emziğe güvenip beni hic emmiyor cocuk ac bir sekilde sakin durabiliyor yani hayirlisiyla ek gıdaya gecebilsem rahatliyacagm diye düşünüyorum
Bende emziği rahat buluyorum cnm ama gercekten defne emmiyor emziğe güvenip bugun vermedim 2 kere meme de uyudu hic memede uyumazdı biraz sıkıntı cekiyorum ama emmesi icin bunlar süt sağımı yapmakta cok zormus sabahtir 3 kere yapiyorum

Merhabalar. Benimki 45 günlükken de aynıydi şimdide ayni. Sallama durunca açıyor gözleri hatta sallanırken de yarım saat sonra açıyor. Bana da 3 aylık olinca geçer dediler geçmedi. Moralini bozmak istemem bana benimki hala öyle 3 Haziran doğumlu. Ayaklarım koptuğu için hamak aldım ben orda sallıyorum ellerim kopuyor ama ayakta yük taşımak dan iyidir. Kucak da gezmek istiyorlar çünkü etrafı gözlemliyolar. Gerçi benimki 5 dk duruyor kucakta yöne ağlıyor.
Benimkinin huyu değişmedi ama illaki vardır huyu değişen. Şimdi de 6 aylık olsun geçer diyor annem filan kesin o zaman da 9aylik olsun derken derken büyüyecek ben artık geçmeyecek biliyorum olayı kabullendim tüm gün salla salla salla Allah dan gece uykusunu biliyor ona şükür. Tez zmanda geçer inşallah seninki

Benimde sütlerim dökülüyor ya bugun 120 cc döküldü yanlişlikla, öyle vermediğim zaman asıl aç kaliyor iyice ağliyor uykusuz kaliyor ben de kaldirmiştim kızımın iyiliği için, enjektörle içebiliyor mu ben bir kere kaşikla denemiştim,
sariliği varken hep uyandırdım emzirmeye çaliştim ayakları yara oldu burnu kızardı, ona yanarim küçücükken, her şeyi biraktim başini bekledim diğer kizimi ihmal ettim çok çabaladim umarim döner emer ama ağlatmanin üzmeninde anlami yok bizi bekleyen hayat ve sorumluluklarimiz var sonuna kadar feragat ederim ama mutsuz oluyorsa napiyim, böyle düşünüyorum sende kendini yıpratma,her anne bebek ayrı, tek bi kalıp kural üstünden gitmek her zaman sonuç vermiyor zorlamak hem bebeği mutsuz ediyor hem anneyi yoruyor aradaki ilişkiyede zarar veriyor, yine elimizden geldiğince ama nasıl mutlu huzurluysak artik.

Ahh ya biz de 15 günde 250 gram. Ne oldu bu bebelere

Kizim çiğlik çiğlik ağladi ne zormuş alişmişiz sakinliğine dişari çikmiştik sizin bebeklerde dişari çiktiğinizda yapiyormu akşam oluyor bizde mutlaka, sağdiğim süt dökülünce buzluktanda sevmedi mama vardi onuda tadindan içmedi. Ağlamaktan helak olduk son çare hamakta uyudu kurutma makinesi artik yere düştü parçalandi ya Tvden beyaz gürültü açtim ablasi karşisinda oynadi Ağlanacak halimize gülüyoz Allah sağlık versin

Canim emdikten sonra kucağına dik bir şekilde alma koluna eğimli koy yan yatar gibi o zaman kusmuyor. Bizimki genelde kucağıma aldığımda ağzından gaz çıkarıyor ardından da kusuyor çünkü ben böyle çare buldum ama illaki yine de kusuyor uzanırken vs. Bu sekilde azaltmaya çalışıyorum.
LesaM evet ben de şimdi slinge aldım onu takıyorum bakalım inşAllah bizim de normal çıkar.
Insallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…