- 5 Ekim 2020
- 14.682
- 40.161
- 548
- 36
Tabii ki takip etmek lazım, bende onu söyledim zaten. Yapısı böyle bırakayım salayım diyemem ki
Bu persentil meselesini da bir çok pediastristin olduğu bir paltformdan öğrenerek yazdım. Onlar aslaa normal değildir diye kestirip atmıyor ama♀ Bir çok doktorun olduğu o kadar çok gruba üyeyim yazdığım her şeyi araştıra araştıra süzgeçten geçire geçire yazıyorum. Kendi fikrim değil. Sonuçta evlat benim, daha iyi nasıl olur onun derdindeyim. Mama vermeyi tercih etmiyorum diye kötü anne de değilim, o Arkadaşın yazdıkların bunu anlıyorum ve üzülüyorum. Oysa başkası mama veriyor diye ben onu eleştirme hakkı görmüyorum kendimde.
Her neyse derdimiz bebişler iyi olsun başka bir şey değil
Tabi canım nasıl salayım.. Gece beslemeyi arttırdım. Sağılmış süt de vermeye çalışıyorum ama kusuyor geri. Belki buzluktan çıkan sütü beğenmedi bilemedim. Şehir değiştireceğiz bir süreliğine aksi gibi, orada takibe geçeceğim inşallah bir sağlık ocağı ayarlayıp. Şeytan eve bebek tartısı al diyorHayır canım mama verme doktor çok gerekli görmedikçe.
Bizim alerji durumumuz olmasa ben de şu an senin yöntemle devam etmeyi düşünüyordum. zor ama en mantıklı yöntem sağıp beslemen.
Bu arada sağlık ocağında haftalık tartımını yapmanı öneririm. Sen de yediklerine dikkat et diyet yapma sütün yağlansın
Benim de demek istediğim o. Aa bu bebek minyon zaten olacağı maksimum bu diyip salmak yanlış.
Tabi canım nasıl salayım.. Gece beslemeyi arttırdım. Sağılmış süt de vermeye çalışıyorum ama kusuyor geri. Belki buzluktan çıkan sütü beğenmedi bilemedim. Şehir değiştireceğiz bir süreliğine aksi gibi, orada takibe geçeceğim inşallah bir sağlık ocağı ayarlayıp. Şeytan eve bebek tartısı al diyor
Bir de ben hiç dikkat etmiyorum cidden kalitesiz besleniyorum, onu da düzeltmem şart haklısın
Enjektorle veriyorum ama yarısı boşa gidiyor sütum varken emzirmek istiyorum insalahBenimde sütlerim dökülüyor ya bugun 120 cc döküldüyanlişlikla, öyle vermediğim zaman asıl aç kaliyor iyice ağliyor uykusuz kaliyor ben de kaldirmiştim kızımın iyiliği için, enjektörle içebiliyor mu ben bir kere kaşikla denemiştim,
sariliği varken hep uyandırdım emzirmeye çaliştim ayakları yara oldu burnu kızardı, ona yanarim küçücükken, her şeyi biraktim başini bekledim diğer kizimi ihmal ettim çok çabaladim umarim döner emer ama ağlatmanin üzmeninde anlami yok bizi bekleyen hayat ve sorumluluklarimiz var sonuna kadar feragat ederim ama mutsuz oluyorsa napiyim, böyle düşünüyorum sende kendini yıpratma,her anne bebek ayrı, tek bi kalıp kural üstünden gitmek her zaman sonuç vermiyor zorlamak hem bebeği mutsuz ediyor hem anneyi yoruyor aradaki ilişkiyede zarar veriyor, yine elimizden geldiğince ama nasıl mutlu huzurluysak artik.
Yok cnm benim gercekten bosaltamiyormus onu anladim emdikten sonra sagiyorum yagli kismi cikiyorÇok karişmak gibi olmasında canim sen her danişmani dinleme ilk zamanda beş dk emiyordu 10 dk emiyordu boşaltamaz doymaz dediler ,Emdiğinde şimdi beş dk emiyor sağiyorum çikmiyor diğer göğüsümü sağiyorum geliyor emmiş yani. İlk zamanlarda öyleydi. Boşaltiyorlar bence.
Enjektorle veriyorum ama yarısı boşa gidiyor sütum varken emzirmek istiyorum insalah
Yok cnm benim gercekten bosaltamiyormus onu anladim emdikten sonra sagiyorum yagli kismi cikiyor
Ben size asla mama verin demedim dememde sadece anne sutu veriyorsaniz dikkatli verin diye sagip mesela.. persentel kaybi iyi bisey degil benimde arastirmalarim var bende okumus bir insanim o nedenle kimseyi yanlis yönlerdirme gibi bir amacimda yokTabii ki takip etmek lazım, bende onu söyledim zaten. Yapısı böyle bırakayım salayım diyemem ki
Bu persentil meselesini da bir çok pediastristin olduğu bir paltformdan öğrenerek yazdım. Onlar aslaa normal değildir diye kestirip atmıyor ama♀ Bir çok doktorun olduğu o kadar çok gruba üyeyim yazdığım her şeyi araştıra araştıra süzgeçten geçire geçire yazıyorum. Kendi fikrim değil. Sonuçta evlat benim, daha iyi nasıl olur onun derdindeyim. Mama vermeyi tercih etmiyorum diye kötü anne de değilim, o Arkadaşın yazdıkların bunu anlıyorum ve üzülüyorum. Oysa başkası mama veriyor diye ben onu eleştirme hakkı görmüyorum kendimde.
Her neyse derdimiz bebişler iyi olsun başka bir şey değil
Katiliyorum ama yanlis anlasilmisimHayır canım mama verme doktor çok gerekli görmedikçe.
Bizim alerji durumumuz olmasa ben de şu an senin yöntemle devam etmeyi düşünüyordum. zor ama en mantıklı yöntem sağıp beslemen.
Bu arada sağlık ocağında haftalık tartımını yapmanı öneririm. Sen de yediklerine dikkat et diyet yapma sütün yağlansın
Benim de demek istediğim o. Aa bu bebek minyon zaten olacağı maksimum bu diyip salmak yanlış.
Biberonla vermedim canım kaşık biberonla verdim belki de o yüzden içemedi. Aynen mikterdan ziyade yağ oranı da önemli, benimki kısa emdiği için hep ön süt alıyor aslında, o da kilo alımını etkiler dediler.Ya yerm olsa ben alıcam tartı. evimde adım atacak yer kalmadı. Evimiz 2 kişilikmiş. 3. Şahıs kaldırmıyor. Kiralardan taşınamıyoruz kalakaldık.
Buzluktan çıkan süte öyle tepki verir mi bilmiyorum hiç denemediğim için. Ama biberon alıyorsa o da bir şey.
Bir de bira mayası tableti almıştım ben solgarın o sütün rengini değiştirdi. Yağlandırdı bence. Hem de miktarı çok arttı. Tek memeden 120-130 sağıyordum. Ama doktor bıraktırdı o da alerjen diye. Bir de sütün çocuğa iyi gelmiyor artık arttırmaya çalışmana gerek yok dedi.
Sen deneyebilirsin belki. Miktardan çok yağlandırdığını düşünüyorum. Bizim gibi iştahsız veletler için sütün artması bir işe yaramıyor çünkü ancak derin dondurucuyu doldururuz
Emzirme öncesi biraz önsütü sağsan yağlı kısmı emse nasıl olur canımBiberonla vermedim canım kaşık biberonla verdim belki de o yüzden içemedi. Aynen mikterdan ziyade yağ oranı da önemli, benimki kısa emdiği için hep ön süt alıyor aslında, o da kilo alımını etkiler dediler.
Evet o da olabilir canım ama düzenli bir emme zamanı yok ki her an meme açık moddayız, öncesinde hemen sağmam zor olur gibi. Ablam da aynı memeyi emzir bir kaç kez dedi, blok emzirmeymiş sanırım,emzirmediğime de mochi taktım bugün.bakalım fark olur inşallahEmzirme öncesi biraz önsütü sağsan yağlı kısmı emse nasıl olur canım
1 çocuk büyüttüm, 1i de büyüyor Allaha şükür. Gelişiminde de bi sıkıntı yok çok şükür. Ama asla aklımı gereksiz bilgilerle doldurupta, kafamı karıştırmadım hiç. Persentil nedir onu bile bilmem. O kadar detaya da girmemek gerektiğini düşünüorm. Kilosu iyiyse iyidir, kilo kaybı varsa takviye gerekir. Bu kadar. Sana tavsiyem bu kadar gereksiz bilgiyle kafanı meşgul etmePersentil kaybı da şöyle, bebiş hep %75 persentille gidip bir dahaki ay 2 basamak persentil kaybı yaşıyorsa araştırılması gerekir. %75 le giderken 1 basamak düşerse çok da telaşa kapışacak bir durum yoktur. Hep aynı persentille gidecek diye bir şey yok, bebek yani bu illa dalgalanmalar olacak. Persentil kaybı asla iyi bir şey değildir diye yanlış yönlendirmemek lazım diye düşünüyorum.
Bendeyken memede uyuyor ama babasi uyutmak istediginde besige koyup sallıyor öyle de uyuyor bazen.Kızlar sizin bebişler nasılsın uyuyor gün içinde .bizim kız kucakta pış pışla.bir tek bende uyuyor 1 haftaya işe başlayacağım. Herkes ayakta sallamaya alıştır diyor .Bana bir fikir verin ya
Aynen önemli değil %10 alti değilse bi sikinti görmüyorlar gerilik. Altta yatan bir sebebi yoksa yapı meselesi doğru bence her yer süt mama fazlaca dökülüyor malesef benim ama zorla iç em yapamıyorsun küçükte olsalar herşeyin bilincindeler bizim ısrardan reddetti artik hepsini bir dönem, ateşi çikti kan aldirdik, normaldi, İkinci ay olmuştu 600 küsür almişti. Doktoru iyi görüyor şimdide Bir de vitamin ilaçlarida kullan istersen ben çok iyi beslenemiyorum. Onlarla takviye etmeye çalişiyorum işte b12 de alıcam şimdi.Mesela dün sağdığım sütü verdim, zaten doğru düzgün içmedi, sonra da hep kustu. Emmek isterse emebiliyor zaten ama emmiyor, o yüzden yapısı böyle lafı bana çok yanlış gelmiyor. Gelişimi her anlamda iyi olsun da önemli olan çok kilo alması değil sanırım
Lesam yaa seninki gece iyi uyuyordu sanırım bizimki bozdu uykusunu rahatsızlandı her iki saate bir uyanmaya başladı çok uykusuzum . Uzun uyusun diye ne yapbilirim sence yaBendeyken memede uyuyor ama babasi uyutmak istediginde besige koyup sallıyor öyle de uyuyor bazen.
Bence ayakta sallamaktansa beşikte sallayıp uyutmaya çalışın canim ayakta sallamak iskence gibi ve uyuduğunda yerine koysan uyanabilir ama besiginde uyuyakalır uyanmaz
Yine de sen bilirsin
Gun icinde cok uyuyorsa gece uyumayabilir? Gunduz uyuklari nasil? Benimki 21-00 kdr uyuyor sonra ben kendim her 4 saatte bir uykusunda sut veriyor sabah 9 da tekrar ayaktaLesam yaa seninki gece iyi uyuyordu sanırım bizimki bozdu uykusunu rahatsızlandı her iki saate bir uyanmaya başladı çok uykusuzum . Uzun uyusun diye ne yapbilirim sence ya
Aynen öyle ben ondan pek koymadim buzluğa döküldü çikanida içmiyor kaliyor öyleYa yerm olsa ben alıcam tartı. evimde adım atacak yer kalmadı. Evimiz 2 kişilikmiş. 3. Şahıs kaldırmıyor. Kiralardan taşınamıyoruz kalakaldık.
Buzluktan çıkan süte öyle tepki verir mi bilmiyorum hiç denemediğim için. Ama biberon alıyorsa o da bir şey.
Bir de bira mayası tableti almıştım ben solgarın o sütün rengini değiştirdi. Yağlandırdı bence. Hem de miktarı çok arttı. Tek memeden 120-130 sağıyordum. Ama doktor bıraktırdı o da alerjen diye. Bir de sütün çocuğa iyi gelmiyor artık arttırmaya çalışmana gerek yok dedi.
Sen deneyebilirsin belki. Miktardan çok yağlandırdığını düşünüyorum. Bizim gibi iştahsız veletler için sütün artması bir işe yaramıyor çünkü ancak derin dondurucuyu doldururuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?