2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

Hayır canım mama verme doktor çok gerekli görmedikçe.
Bizim alerji durumumuz olmasa ben de şu an senin yöntemle devam etmeyi düşünüyordum. zor ama en mantıklı yöntem sağıp beslemen.
Bu arada sağlık ocağında haftalık tartımını yapmanı öneririm. Sen de yediklerine dikkat et diyet yapma sütün yağlansın
Benim de demek istediğim o. Aa bu bebek minyon zaten olacağı maksimum bu diyip salmak yanlış.

Tabi canım nasıl salayım.. Gece beslemeyi arttırdım. Sağılmış süt de vermeye çalışıyorum ama kusuyor geri. Belki buzluktan çıkan sütü beğenmedi bilemedim. Şehir değiştireceğiz bir süreliğine aksi gibi, orada takibe geçeceğim inşallah bir sağlık ocağı ayarlayıp. Şeytan eve bebek tartısı al diyor

Bir de ben hiç dikkat etmiyorum cidden kalitesiz besleniyorum, onu da düzeltmem şart haklısın

Ya yerm olsa ben alıcam tartı. evimde adım atacak yer kalmadı. Evimiz 2 kişilikmiş. 3. Şahıs kaldırmıyor. Kiralardan taşınamıyoruz kalakaldık.
Buzluktan çıkan süte öyle tepki verir mi bilmiyorum hiç denemediğim için. Ama biberon alıyorsa o da bir şey.
Bir de bira mayası tableti almıştım ben solgarın o sütün rengini değiştirdi. Yağlandırdı bence. Hem de miktarı çok arttı. Tek memeden 120-130 sağıyordum. Ama doktor bıraktırdı o da alerjen diye. Bir de sütün çocuğa iyi gelmiyor artık arttırmaya çalışmana gerek yok dedi.
Sen deneyebilirsin belki. Miktardan çok yağlandırdığını düşünüyorum. Bizim gibi iştahsız veletler için sütün artması bir işe yaramıyor çünkü ancak derin dondurucuyu doldururuz

Buzluktan çıkan sütü beğenmeyen bebekler de var kızlar maalesef.
Bir arkadaşımın sütü kaymak bağlardı resmen yarısı yağlıydı ama buzluğa attıklarını bebeği icmedi

Son düzenleme:
Kızlar sizin bebişler nasılsın uyuyor gün içinde .bizim kız kucakta pış pışla.bir tek bende uyuyor 1 haftaya işe başlayacağım. Herkes ayakta sallamaya alıştır diyor .Bana bir fikir verin ya

Enjektorle veriyorum ama yarısı boşa gidiyor sütum varken emzirmek istiyorum insalah
Yok cnm benim gercekten bosaltamiyormus onu anladim emdikten sonra sagiyorum yagli kismi cikiyor

Ben size asla mama verin demedim dememde sadece anne sutu veriyorsaniz dikkatli verin diye sagip mesela.. persentel kaybi iyi bisey degil benimde arastirmalarim var bende okumus bir insanim o nedenle kimseyi yanlis yönlerdirme gibi bir amacimda yok

Katiliyorum ama yanlis anlasilmisim

Biberonla vermedim canım kaşık biberonla verdim belki de o yüzden içemedi. Aynen mikterdan ziyade yağ oranı da önemli, benimki kısa emdiği için hep ön süt alıyor aslında, o da kilo alımını etkiler dediler.

Emzirme öncesi biraz önsütü sağsan yağlı kısmı emse nasıl olur canım

Emzirme öncesi biraz önsütü sağsan yağlı kısmı emse nasıl olur canım
Evet o da olabilir canım ama düzenli bir emme zamanı yok ki her an meme açık moddayız, öncesinde hemen sağmam zor olur gibi. Ablam da aynı memeyi emzir bir kaç kez dedi, blok emzirmeymiş sanırım,emzirmediğime de mochi taktım bugün.bakalım fark olur inşallah

1 çocuk büyüttüm, 1i de büyüyor Allaha şükür. Gelişiminde de bi sıkıntı yok çok şükür. Ama asla aklımı gereksiz bilgilerle doldurupta, kafamı karıştırmadım hiç. Persentil nedir onu bile bilmem. O kadar detaya da girmemek gerektiğini düşünüorm. Kilosu iyiyse iyidir, kilo kaybı varsa takviye gerekir. Bu kadar. Sana tavsiyem bu kadar gereksiz bilgiyle kafanı meşgul etme

Kızlar baya yazmışsınız okudum şimdi ancak gelebildim. Biz en son 6.09.21 de doktora gittik ve bebek yine 1.100 kg falan almıştı 6,500kg ydu . Bugün 22.09.2021 ve bizimkini evde ölçüyorum 6,800kg geliyor yani en fazla 300gr aldı hadi diyelim 30.09.2021 de yani üç haftada 300-400 gr alsın. Olabilecek şeyler .
1. Dördüncü ayından sonra bebek 1 kg değilde 500 600 gr almaya başlar ( düşünsenize her ay 1 kg alsa 1 yaşında 12 15kilo arası bir bebek)
2. Kiloyu etkileyen şeyler var. 10 gündğr benimki günde 1 kez kakadan 4 5 kez kaka yalmaya başladı ve doğal olarak kilo alımı ciddi yavaşladı ama hasta oldu , bana hiç bir doktor aaa neden kilo almadı mama takviyesi yap demesin. Şimdiye kadar mama besliyordu da bu saaten sonra neden beslemiyor? Yani bebekleriniz rahatsız sa diş ishal grip ne biliym tüm bilgileri doktora verin ki ona göre araştırsın
3. Ve bence en önemlisi ne bebeği ne kendinizi kasmayın. Salın biraz , bebek ister 300 gram alsın ister 1 kilo oda sizin stresinizi hissediyor. Onlarda canlı yani yazık bu yaşta baskı baskı :)

Sağlıkla yaşasınlar büyüsünler inşallah

Kızlar sizin bebişler nasılsın uyuyor gün içinde .bizim kız kucakta pış pışla.bir tek bende uyuyor 1 haftaya işe başlayacağım. Herkes ayakta sallamaya alıştır diyor .Bana bir fikir verin ya
Bendeyken memede uyuyor ama babasi uyutmak istediginde besige koyup sallıyor öyle de uyuyor bazen.
Bence ayakta sallamaktansa beşikte sallayıp uyutmaya çalışın canim ayakta sallamak iskence gibi ve uyuduğunda yerine koysan uyanabilir ama besiginde uyuyakalır uyanmaz
Yine de sen bilirsin

Aynen önemli değil %10 alti değilse bi sikinti görmüyorlar gerilik. Altta yatan bir sebebi yoksa yapı meselesi doğru bence her yer süt mama fazlaca dökülüyor malesef benim ama zorla iç em yapamıyorsun küçükte olsalar herşeyin bilincindeler bizim ısrardan reddetti artik hepsini bir dönem, ateşi çikti kan aldirdik, normaldi, İkinci ay olmuştu 600 küsür almişti. Doktoru iyi görüyor şimdide Bir de vitamin ilaçlarida kullan istersen ben çok iyi beslenemiyorum. Onlarla takviye etmeye çalişiyorum işte b12 de alıcam şimdi.

Lesam yaa seninki gece iyi uyuyordu sanırım bizimki bozdu uykusunu rahatsızlandı her iki saate bir uyanmaya başladı çok uykusuzum . Uzun uyusun diye ne yapbilirim sence ya

Lesam yaa seninki gece iyi uyuyordu sanırım bizimki bozdu uykusunu rahatsızlandı her iki saate bir uyanmaya başladı çok uykusuzum . Uzun uyusun diye ne yapbilirim sence ya
Gun icinde cok uyuyorsa gece uyumayabilir? Gunduz uyuklari nasil? Benimki 21-00 kdr uyuyor sonra ben kendim her 4 saatte bir uykusunda sut veriyor sabah 9 da tekrar ayakta

Onceden 23-00 arasi uyurdu simdi 21 oldu sukur

Ama gunduzleri 2 saat ayakta sonra yarim saat uyku bu sekilde ilerliyor

Aynen öyle ben ondan pek koymadim buzluğa döküldü çikanida içmiyor kaliyor öyle Kaç saate bi oyle sağiyodun benimd eskisi gibi yok terbiye olunca buruştu üstü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…