2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Aynisni dun yaşadık Canim. Çocuk mahvoldu bir türlü dalamadi dışarıda sesten vs ağladı terledi. Eve de geç geldik ememedi de artık yorgun dusup kendiliğinden uyudu yavrum

Yapisi oyle ne demek ya.. hic katilmiyorum o lafa. Bebek belirli bir yasa gelene kadar kendi cizgisinde gelismesi gerekiyor. Icin rahat etcekse sagarak ver nekadar sutun geliyor bu sekilde gorebilirsin
Yapisi öyle olabiliyor canim cidden bazi bebek çocuklar kilo aldiran özel mamalar kullandiği halde olmayinca olmuyor ha altta yatan bir sebebidir olabilir. Zorla veremiyosun bebekte olsa alacaği kadar aliyor sonra kusuyor rahatsız oluyor vs. Yani hepsi için değildir ama öyle. Olumsuz konuşanlarıda anlamıyorum tabi can kendinlerinde olmayınca atip tutuyorlar doktor bizede emmiyor diyince boşver keyfini çikar açliktan kimse ölmez nolcak diyordu yani doğru olanı doğru kelimelerle anlatmakta çook fark var işte.

Aynisni dun yaşadık Canim. Çocuk mahvoldu bir türlü dalamadi dışarıda sesten vs ağladı terledi. Eve de geç geldik ememedi de artık yorgun dusup kendiliğinden uyudu yavrum
Bizimde öyle olurdu normalde bu sefer bebek arabasını sevdi uyudu baya çikmayinca bi ara ilgisini çekiyor kalinda giydirdim üşüdü mü bilemedim. Tam uykuyu alamıyorlar heralde

Hayir cnm benim demek istedigim her cocugun kendi persentili vardir onun altina dustumu asla iyi degildir. 3 tane 3 aylik beebk olur hepsinin kilosu farkli fzrkli olur hepsi 1 tutlmaz sadece kendi persentilinde ilerlemesi gerekir

Hayir cnm benim demek istedigim her cocugun kendi persentili vardir onun altina dustumu asla iyi degildir. 3 tane 3 aylik beebk olur hepsinin kilosu farkli fzrkli olur hepsi 1 tutlmaz sadece kendi persentilinde ilerlemesi gerekir
Aynen anladim canim orasi doğru birden bire çok iniyorsa bi sebebi vardir benim büyüm kizim yemiyo mesela düştü %30larda yaşitlariyla ayni duruyo ama

Canım biberon da almıyor bizimki şimdi hem meme reddi hem biberon reddi çok zor veriyorum. Dün dışarıdan geldik çok açtı aldı biberonu. Şimdi asla.. Ama acıkması için saatler geçmesi gerekiyor
Canim ben hep sık veriyorum öyle mi yapsan bizimde zaman zaman kısmaları oldu ilk kızımda kusma nedir bilmezdim yukardan akıt havada kapar yatardı Yok genzine kaçti yok kustu tıkandı çok zor.
Az içiyor sonra veriyorum yine aliyor. saat geçsede az içiyor hep öyle değil ama ben de bunda buldum çözümü huzursuz oluyor uyumuyor yoksa

7500. Biz de her gün banyo yaptırıyorduk artık 3 günde bir yaptırıyoruz. Soğuklarda olmaz pişik dedi annem bakalım ekim ayından itibaren olmaz artık inşallah

Benim aldıklarım da 9 12 aylık canım.

Ya bu bebek kıyafetlerinin kalıpları mı küçük nedir?3 ay yazan kıyafete bakıyorum küçücük, hastane çıkışı gibi boyutu yani benim kızın kolu girmez 6 aylık aldım yıkayınca onlarda şu an tam oturuyor ama ben biraz geniş olsun istiyorum çocuk bunalmasın rahat olsun diye. Aslında 9 ay yazan zıbından alacaktım 3 aylık bebeğe 9 ay almayım abartmayım dedim ama keşke 9 ay alsaymışım daha uzun giyerdi

Merhaba kızlar öykünün bezinde iki gündür yeşil renkli kaka oluyor pütürlü .sadece anne sütü alıyor ilk kez yeşil gördüm rengini normal mi acaba ?

Kına yeşili gibiyse üşümüştür. Ben öyle görünce bi tık daha kalın giydiriyorum hemen normale dönüyor.

kızlar oğlum baya baya salyalandı ağzından su gibi akıyor resmen bende kehribar kolyesini taktım inşallah iyi gelir.

Bizim de aynı. Salya kusmuk derken üstü hiç kuru kalmıyor sürekli tşört değiştir, bez koy bu döngüdeyiz

Bugun danışman 5 dk da bosaltamaz dedi emdikten sonra sağ mutlaka bosalt dedi cnm bende oyle bosaltir sanıyordum
Çok karişmak gibi olmasında canim sen her danişmani dinleme ilk zamanda beş dk emiyordu 10 dk emiyordu boşaltamaz doymaz dediler ,Emdiğinde şimdi beş dk emiyor sağiyorum çikmiyor diğer göğüsümü sağiyorum geliyor emmiş yani. İlk zamanlarda öyleydi. Boşaltiyorlar bence.

Bilmiyorum canım bana normal geldi 6 kg.

Kusma konusunu daha sabah sana yazmadım mı, bizimki hiç kusmaz diye. Allahım annelerin nazarı ne kadar değiyor gerçekten. şu anki halimiz ve bugün 2. bu
Ben kustuğunda böyle kussa şükrederdim yani bizim üstünüz kendi üstü battaniye halı ne varsa kusuyordu ya

akşam taktım sabah çıkartım kolyeyi. daha erkenmiş boynunun katlarına giriyor rahatsız oluyor yavrum.

Mesela dün sağdığım sütü verdim, zaten doğru düzgün içmedi, sonra da hep kustu. Emmek isterse emebiliyor zaten ama emmiyor, o yüzden yapısı böyle lafı bana çok yanlış gelmiyor. Gelişimi her anlamda iyi olsun da önemli olan çok kilo alması değil sanırım

Persentil kaybı da şöyle, bebiş hep %75 persentille gidip bir dahaki ay 2 basamak persentil kaybı yaşıyorsa araştırılması gerekir. %75 le giderken 1 basamak düşerse çok da telaşa kapışacak bir durum yoktur. Hep aynı persentille gidecek diye bir şey yok, bebek yani bu illa dalgalanmalar olacak. Persentil kaybı asla iyi bir şey değildir diye yanlış yönlendirmemek lazım diye düşünüyorum.

Bence tek basamak da düşse iyi bir şey değil takip etmek lazım. İleri yönlü olmalı. O grafik aynı persentil içerisinde de aşağı yöne gitmemeli. Tamam bir basamak düşse ciddi bir şey değildir. ama takip gerektirir üzerinde durmayı gerektirir.
Önemli olan duygusal ve motor gelişimi bence de ama gelişim geriliği olabilir bu aylardaki kilo kayıpları ile dikkat etmek lazım.
Biz de bu ay persentil kaybettik. Ve iştahı hiç yok. Şu an takip etmezsek hep aşağı yönlü gidecek.
Bebeğin kilosundan yapısından tipinden ziyade o grafiği doğru izlemek önemli bence.
Ama tabiki doktorun hepimizden doğru yapar o takibi. Seni gerekli gördüğü noktada uyaracaktır. Ki bu defa da sağıp vermen konusunda uyarmış.

Son düzenleme:
Bizim yarin aşimiz var4 aylık olduk
Bizim de 4 gün sonra var canim 3 tane aşıydi galiba demi yine
LesaM gazdan olabilir mi ağlamalari ek gidayada başliycaz ya korkuyorum Daha kötü yapar diye bağirsaklari
Sen ne zaman başlamayı düşünüyorsun? 4.ayin ortalarına doğru mu başlasak. Hem korkuyorum hem başlamak istiyorum gazdan olabilir canım veya diş de olabilir varmi belirtisi?
Ben hiç 6 aylık almadım gözüme pek küçük göründü. 9 aylıklar daha iyi oldu bize. bazısı biraz bol oldu aldiklarimin tabi. Ama bir dahakine lcwdan alicam onun kalıpları daha iyi rahat rahat giysin
akşam taktım sabah çıkartım kolyeyi. daha erkenmiş boynunun katlarına giriyor rahatsız oluyor yavrum.
Bileklik olarak takan da var canım

Tabii ki takip etmek lazım, bende onu söyledim zaten. Yapısı böyle bırakayım salayım diyemem ki

Bu persentil meselesini da bir çok pediastristin olduğu bir paltformdan öğrenerek yazdım. Onlar aslaa normal değildir diye kestirip atmıyor ama‍♀ Bir çok doktorun olduğu o kadar çok gruba üyeyim yazdığım her şeyi araştıra araştıra süzgeçten geçire geçire yazıyorum. Kendi fikrim değil. Sonuçta evlat benim, daha iyi nasıl olur onun derdindeyim. Mama vermeyi tercih etmiyorum diye kötü anne de değilim, o Arkadaşın yazdıkların bunu anlıyorum ve üzülüyorum. Oysa başkası mama veriyor diye ben onu eleştirme hakkı görmüyorum kendimde.

Her neyse derdimiz bebişler iyi olsun başka bir şey değil

Bir de yani bu persentil meselesi benim yazım üzerine açıldı, benim bebiş de persentil kaybı da yok ki %25 persentille devam ediyor, bunun üzerine yapısı böyle diye konuştu doktorumuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…