Evet canim rapor işini hallettik uyuyordu kıyamadım gidemedik birazdan giderizBizim de 4 gün sonra var canim 3 tane aşıydi galiba demi yine
Sen ne zaman başlamayı düşünüyorsun? 4.ayin ortalarına doğru mu başlasak. Hem korkuyorum hem başlamak istiyorumgazdan olabilir canım veya diş de olabilir varmi belirtisi?
Ben hiç 6 aylık almadım gözüme pek küçük göründü. 9 aylıklar daha iyi oldu bize. bazısı biraz bol oldu aldiklarimin tabi. Ama bir dahakine lcwdan alicam onun kalıpları daha iyi rahat rahat giysin
Bileklik olarak takan da var canım
Cnm ben pek anlatamadim sanrim zaten bu konuyu fazla uzatmicam ben belcikada kaliyorum burda her ay ( saglik kurumu ) gibi bir yer var ve orda doktorlar hemsireler var oraya gidiliyor 1 yasina gelene kadar mecburi takip. Ve her gidiismzde ilk boy kilo ölculur sonra doktora gidilip kontrol edilir. Doktor bu boy kilo ölcumlerini bilgisayara isler ve orda grafik cikar cocugun dogumdan simdiye kadarki kilo ve boy bilgileri ( ve kendi cizgisinde ) ilerledigi surece cok iyidir.Aynen önemli değil %10 alti değilse bi sikinti görmüyorlar gerilik. Altta yatan bir sebebi yoksa yapı meselesi doğru bence her yer süt mama fazlaca dökülüyor malesef benim ama zorla iç em yapamıyorsun küçükte olsalar herşeyin bilincindeler bizim ısrardan reddetti artik hepsini bir dönem, ateşi çikti kan aldirdik, normaldi, İkinci ay olmuştu 600 küsür almişti. Doktoru iyi görüyor şimdide Bir de vitamin ilaçlarida kullan istersen ben çok iyi beslenemiyorum. Onlarla takviye etmeye çalişiyorum işte b12 de alıcam şimdi.
Gunduzleri uzun uyuyormus cnm bilmiyorumŞöyle :
7:00 de uyanır kreşe gider
8:30-10:00 arası uyur (1,5 saat)
11:30-13:30 arası uyur (2 saat)
16:00- 18:00 arası uyur (2 saat)
20:00-01:00 arası uyur 5 saat
Sonra her iki saatte bir uyanıyor
01:00 -03:00 arası 2 saat
03:00-05:00 arası 2 saat
05:00 07:00 arası 2 saat
Ortalama bu şekilde
Toplam 15-16 saat uyuyor nerde yanlış yapıyorum
Bu arada 21:30 da da uyusa 01:00 de uyanıyor onuda denedim
Canim bizimki belli olmuyor ki. 12, 3, 6, 7 genelde böyle uyanıyor bazen de 2 saatte bir kalkıyor. Bu gece uykusunun düzene girmesi için gece beslenmesini kesmek gerek o da ileriki aylarda olacak bir sey. Şimdi üç aşağı beş yukarı boyle giderler canim.Lesam yaa seninki gece iyi uyuyordu sanırım bizimki bozdu uykusunu rahatsızlandı her iki saate bir uyanmaya başladı çok uykusuzum . Uzun uyusun diye ne yapbilirim sence ya
Aynen suan erken gece beslenmeyi kesmek daha kucukler :) benimkide uyanmiyor gece pek ama ben alarm kurup 3-4 saatte bir veriyorum icim rahat etmiyor cunku ve herdefasindadz iciyor niye kalkmiyorsa ozamanCanim bizimki belli olmuyor ki. 12, 3, 6, 7 genelde böyle uyanıyor bazen de 2 saatte bir kalkıyor. Bu gece uykusunun düzene girmesi için gece beslenmesini kesmek gerek o da ileriki aylarda olacak bir sey. Şimdi üç aşağı beş yukarı boyle giderler canim.
Ama her kalktığında 2 memeyi de emzir altı da temizse uzun uyuyabilir yoksa sancısı vardır ondan uyanıyordur
Bu emme meme mama süt işleri hem anne için hem bebek için stresli. İnş en ki sağlıklı şekilde süreci tamamlansın canım .ben 1.ayda pes edip sağmaya gectim hala da devam ( :Evet o da olabilir canım ama düzenli bir emme zamanı yok ki her an meme açık moddayız, öncesinde hemen sağmam zor olur gibi. Ablam da aynı memeyi emzir bir kaç kez dedi, blok emzirmeymiş sanırım,emzirmediğime de mochi taktım bugün.bakalım fark olur inşallah
Beşikte sallamak da mantıklı bir deneyim canım bütün yöntemleri deneyeceğiz artıkBendeyken memede uyuyor ama babasi uyutmak istediginde besige koyup sallıyor öyle de uyuyor bazen.
Bence ayakta sallamaktansa beşikte sallayıp uyutmaya çalışın canim ayakta sallamak iskence gibi ve uyuduğunda yerine koysan uyanabilir ama besiginde uyuyakalır uyanmaz
Yine de sen bilirsin
Senin bebişin gündüz uykuları iyi maşallah ben daha hiç 2 saat uyuduğunu gormedım gündüz max 45 dk.Şöyle :
Ortalama bu şekilde
Ayy bizimki uyusa hiç kalkmasa valla canıma minnet kaldirmamAynen suan erken gece beslenmeyi kesmek daha kucukler :) benimkide uyanmiyor gece pek ama ben alarm kurup 3-4 saatte bir veriyorum icim rahat etmiyor cunku ve herdefasindadz iciyor niye kalkmiyorsa ozaman
Memede istemiyor ki yani emiyor ama farkettim bana sürtünüyor . Kreşe başladığından beri galiba anlıyor özlüyor gibime geliyor olabilirmi acaba bu yaşta anlarmı ki bilemedimCanim bizimki belli olmuyor ki. 12, 3, 6, 7 genelde böyle uyanıyor bazen de 2 saatte bir kalkıyor. Bu gece uykusunun düzene girmesi için gece beslenmesini kesmek gerek o da ileriki aylarda olacak bir sey. Şimdi üç aşağı beş yukarı boyle giderler canim.
Ama her kalktığında 2 memeyi de emzir altı da temizse uzun uyuyabilir yoksa sancısı vardır ondan uyanıyordur
Bende kaldirmiyorumki yanimda besikte uyuyor uyku arasinda veriyorum uyanmadan uyuyorAyy bizimki uyusa hiç kalkmasa valla canıma minnet kaldirmambelki iyi tarafıma denk gelirse sabaha karşı emzirirm
Aynen öyle ben ondan pek koymadim buzluğa döküldü çikanida içmiyor kaliyor öyleKaç saate bi oyle sağiyodun benimd eskisi gibi yok terbiye olunca buruştu üstü
Anlar canim en azından kokunu özler bebegin. sen evde olduğun sürece iyice sirnas oynas(ki eminim fazlasını yapiyorsun) özlemini giderebildigi kadar gidersin yavrumMemede istemiyor ki yani emiyor ama farkettim bana sürtünüyor . Kreşe başladığından beri galiba anlıyor özlüyor gibime geliyor olabilirmi acaba bu yaşta anlarmı ki bilemedim
Kuzum yaa çok masumlar ya iyiki varlarAnlar canim en azından kokunu özler bebegin. sen evde olduğun sürece iyice sirnas oynas(ki eminim fazlasını yapiyorsun) özlemini giderebildigi kadar gidersin yavrum
Yok anladim senin için demiyorum canim dişarda sürekli konuşan insanlar bu durumu anneye bağlayan, Her doktor bu eğrilere bakiyor bi nedeni varsa tabiki araştirilmali boşvermemek lazim hemfikiriz ama yoksada elden bir şey gelmez bunu demek istedimCnm ben pek anlatamadim sanrim zaten bu konuyu fazla uzatmicam ben belcikada kaliyorum burda her ay ( saglik kurumu ) gibi bir yer var ve orda doktorlar hemsireler var oraya gidiliyor 1 yasina gelene kadar mecburi takip. Ve her gidiismzde ilk boy kilo ölculur sonra doktora gidilip kontrol edilir. Doktor bu boy kilo ölcumlerini bilgisayara isler ve orda grafik cikar cocugun dogumdan simdiye kadarki kilo ve boy bilgileri ( ve kendi cizgisinde ) ilerledigi surece cok iyidir.
Benim 2. Kizim 6 aydan sonra persenteli dusmeye baslamisti ve onlar bunu farkedip detayli arastirma yaptilar ve bebegimin kaninda inek sutu alerjisi cikmisti. Bu nedenle kilo alamiyordu ve ozel mamaya gecis yapildi
Elbette her cocuk kilolu olmak zorunda degildir. Bir cocuk zayiftir ama kendi cizgisinde ilerliyodur bu iyidir o bebek icin
Umarim anlatabilmisimdir:) her anne bebegi icin en iyisini yapiyordur bundan eminim. Bende kafama takmadan bebegimi doyururum oynarim sadece her ay sonu gittimiz icin orda doktorlar kendileri gosteriyor persentelini bu sekilde bilgileniyoruz
Evet cnm disardan konusan cok olur ama her anne bebegi icin elinden geleni yapiyordurYok anladim senin için demiyorum canim dişarda sürekli konuşan insanlar bu durumu anneye bağlayan, Her doktor bu eğrilere bakiyor bi nedeni varsa tabiki araştirilmali boşvermemek lazim hemfikiriz ama yoksada elden bir şey gelmez bunu demek istedim
Bende bira mayası var canim bu mayya tablet kullanmiyodum bizimde bi alerji şüpheli geçmeyen hirilti var. İki saate 90 cc iki buçuk 100-120 arası geliyor. Önceden iki saate gelirdi. Azalıp artıyor gerçi neye göre anlamadim3 -4 saatte bir sağdığımda 230-240ml çıkıyordu toplamda. En kötü 180. 2 hafta önce o tableti bıraktım toplam 120 çıkıyor 2 memeden. Neyse saldım artık süt konusunu
Ama tavsiye ederim bira mayasını bayağı iyi.
Hatta migrosta macroda falan alkolsüz bira satılıyor onlar da çok iyi. Doktorumuz onu da yasakladı.
Kesinlikle kreşte fazla uyutuyorlar cnm. Özellikle gece uykusundan önceki uyku kısa olmalı 30dk civarı sen 2 saat demişsin. Çocuk uykusunu gündüz almış zaten gece uykusu da 1e kadar sürüyor demekki. 1 den sonra uyandığında emzirmemeye tekrar uyutmaya çalışmayı bi dene istersen. Gündüzü de tekrar ayarlayın kreşle 3 uykuya erken düşmüş olabilir. 2.uykusuyla öğlen uykusu birleşmiş gibi bu şekilde. Gündüz en fazla 4saat uyumalı ve son uykusu kısa olmalıŞöyle :
Ortalama bu şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?