Doktor bu aylarda ayda 500 gram normal dedi günlük ortalama 18 gram. Kendini suçlamayı bırakmalısın, sütün yaramasa çocuk doymaz uyumaz huzursuz olur :)Bizimde 17 günde 300 gram almış hemşire normal dedi. Benim içime sinmedi netten baktım 3-6 ay arası haftalık en az 104 gram alması gerekiyor yazıyor. Cisli bezi çok bizim. Emiyorda güzelce artık sütüm mu yaramiyor diyorum.
Evet cnm ama belirli kilo almasi gerekir bebeginin gelisimi icinKızlar kilo konusunda kendinizi yıpratmayın beni de panik yaptırdılar yok bu çocuk yavaş kilo alıyor neden böyle falan diye bak çevremden hep diyorlar kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil diye alıyor mu alıyor vermesi sıkıntı kilo verirse o zaman panik yaparız strese sokmayın kendinizi
Ben ikinci ayımda oldum valla illaki tereddütlerimiz oluyor ama bir yerde başka çaremiz yok..Evet ilk dozu oldum bugün. Bebeğimin 3.ayini geçmesini bekledim bir de etraftan da kötü haberler duydukça artık asi olmak kaçınılmaz oldu. Allahim esirgesin hepimizi
Bu haberler çok üzüyor beni yaAllah rahmet eylesin.
Bende bilerek cumaya getirdim eşim haftasonu evde olur da yardım eder bana diye
Bize de ferrum damla verdiler 2 hafta önce kuvozde kaldığı için erken başlaması lazımmış kabız yapmadı ama kakasını her gün yaparken 2 günde bir yapmaya başladı şimdi kullanacak olan varsa bilginiz olsunİyi pazarlar kızlar
Bizim dün kontrolümüz vardı
Nimenrix menenjit aşısının 2. Dozunu oldu birde 2 tane devlet aşısı
Kilosu 6310
Boyu 62.5
500 gr almış bu ay
Güzel gidiyor gelişimi iyi gelecek ay tadımlara başlayacağız dedi
Günde bir kaç dakika oturtmaya başlayabilirsin her gün süreyi biraz daha arttırabilirsin 1 aya destek yastıklar koyarak oturtmaya başlayabilirsin dedi
Kan ilacı verdi sidefer onu kullanıcaz istersen devletin verdiğinide kullanabilirsin ama genelde kabız yapıyor dedi ben kullanmıyorum zaten onları
Bizde durumlar böyle kızlar
Canım büyüme atağıymış bunlar 3. Aydan 4. Ayın ortalarına kadar olur dedi doktor akşamları sıcak banyo yaptırırsan biraz daha işe yarıyor gibi ilk uykuda 3 saat kadar uyuyor bizimki sonra 1-1 buçuk saate düşüyor sabah 7de de açıyor gözünü asla uyumuyor gün ışığından dolayı mı acaba dedim panjurları kapatıp denedim karanlık olsun uyur belki diye ama yok vücut saati ayarlanmış bi kere hava aydınlanınca bi daha uyumuyorKızlar çıldırıcam artık gece belki bin kere uyandık sabah 7de tamamen uyandı bu çocuk uykusuzluğa nasıl dayanıyor anlamıyorum
Aman aman 3-4 günde bir yapmaya başladı kan damlası ile napariz bilmiyorum ,Bize de ferrum damla verdiler 2 hafta önce kuvozde kaldığı için erken başlaması lazımmış kabız yapmadı ama kakasını her gün yaparken 2 günde bir yapmaya başladı şimdi kullanacak olan varsa bilginiz olsun
Doktoruna danış canım ona göre versinAman aman 3-4 günde bir yapmaya başladı kan damlası ile napariz bilmiyorum ,
Sevgili arkadaşlar yazım uzun olabilir ama içinizi ferahlatmak isterim.
Dört aylık olduk biz bugün tam. Doğdu doğalı en zor ayımızdı geçtiğimiz ay. O dakikalarca uzun uzun ve sık sık emen bebek gitmiş memeyi ittiren zorla emen bir süre sonra meme görünce ağlayan bir bebek gelmişti. Sürekli etrafı izlemek istiyordu, bir süre o çocuğu sürekli gezdirerek bazen inek gibi mememi üstten sarkıtarak bile emzirmeye çalıştım. Üstüne henüz üç ay on günlükken diş çıkardı. Çokça salyası aktı, eli ağzından inmedi kaşıyıp durdu ben daha sürer altıncı aya kadar sanırken çocuk diş çıkarıverdi. Üstüne gece fena uyumayan çocuk saat başı kalkar oldu. Gündüz desen en geç kırkıncı dakikada çalar saat gibi gözler fıldır fıldır. Bazen gece uykudan sık sık ağlayarak uyanmalar. Aşılar vs derken yeniden huzursuzluklar. Gündüz bari uzun uyusa da ben dinlensem diyordum ama yok hep aynı kısa döngü uyansın emzirmeye çalış emmesin mücadele vs.
Doktora sırf meme reddi için gittim bi gün, oğlun artık bir birey olduğunu idrak etmiş sen de idrak etmelisin o istemeden memeyi sürekli teklif edersen uyurken bile emziremez hale gelirsin bırak o istesin dedi. En az 3-4 saat aralık ve 15 dk emzirme ideal süredir, hızlı emiyorlar artık, zaten gelişimi de iyi biraz sal dedi.
Ben yenidoğan gibi emsin diye çok ısrarcı olduğumu fark edip bu görüşmeden sonra o istemedikçe emzirme teklif etmedim, o da rahatladı, ben de rahatladım, kendi istemeye başladı, bu aşama aşama oldu çat diye her şey toz pembe değil ama o “of gene emzirme mücadelesi başlayacak” diye korktuğum anlar bitti çok şükür.
Gündüz iki gündür uykusunu bir bir buçuk saate tamamlayabildi ve gece ilk kez iki kere uyandı sabah altıya kadar.
Diyeceğim o ki. Hepsi geçecek. Birazcık sabır bu dördüncü ay içinde. Bugün bir yaşında bebeği olan ve hiç tanımadığım bir anne, bana geleceğe dair ilk kez pozitif yaklaşan biri olarak “bundan sonrası daha kolay olacak hem kendini ifade edecek hem de iletişiminiz artacak güneşli günler sizi bekler” dedi. Ben de aynını size diyeyim.
Güneşli günler bizi bekler, her anın tadını çıkarıp o ağladıkça bizim de krize girdiğimiz anları kısa tutmaya çalışalım, yeter ki sağlıkları yerinde olsun.
İmza dördüncü ayda uykusuz ve huzursuzlukla yoğrulmuş yorgun bir anne.
Acıkmadan verince az bişey emip onla yine bi iki üç saat geçirmiş oluyor bir de önsüt almış oluyor sadece,bazı geceler benim de başıma bu geldiTam olarak bizim meme reddimiz böyle bitti sanırım. Bu söz grubunu hayatımdan çıkardım ben. Memeyi ittiği zaman şu an aç değil diyip haytıma devam ediyorum saat tutmuyorum. Yoksa kafayı yiyecektim. Ben zorladıkça 5 saat aç durmaya başlamıştı.
En son rutin 4 saatte bire düştük ben rahatlayınca.
Bu 3 gündür bir haller oldu 2.5 saati geçirirsem ağlamaya başladı yenidoğan oldu geri manyak çocuk. Saldırıyor mememe. Sütüm de var çok içiyor kusuyor fazlasını. Uyku yetmiyor saatlerce uyumak istiyor. Bizim atak dönemi herkesten ters oldu biraz
Acıkmadan verince az bişey emip onla yine bi iki üç saat geçirmiş oluyor bir de önsüt almış oluyor sadece,bazı geceler benim de başıma bu geldi
Kızlar artık egemen napcani şaştıhergun anneme ne tür farklı bı iş kessem diye düşünüyor sanırım bugün uykusu geldikçe ağlıyor. Hamakta sallıyorum olmuyor, memede uyumaya alışık emmek istemiyor, kolumda sallıyorum, ayakta sallıyorum yok anam hep ağlıyor.taaa akşam fark ettim.... Kundak yapıp beyaz gürültü açtım öyle uyudu. uyandı ağlıyor normalde hemen emer uyumaya devam ederdi ama şimdi uyandı bastı bagirio. Beyfendi beyaz gürültü istiyormuş nasıl Vazgeçer ya bu çocuk bundan
Aynen ya üç dört gündür en fazla 2 saat Uyanık kalmadan hemen uyumak istiyor, öncesinde nerdeyse günduz uykusu yoktu.cok degiisk bu bebekler gerçektenBiz de öyleyiz ve sürekli uyumak istiyor gün içinde uykuya dalana kadar da çok ağlıyor 3-5 gündür türedi bu olay. Beyaz gürültü bağımlısı oldu. Doktor zararı yok dedi uyusun da çok zor bir şey değil sonuçta dedi. Ama belki geçici bir şeydir. Bu ara dengeleri çok şaştı.
Aynen ya üç dört gündür en fazla 2 saat Uyanık kalmadan hemen uyumak istiyor, öncesinde nerdeyse günduz uykusu yoktu.cok degiisk bu bebekler gerçektenşu an aynı durumu yaşıyor olmamiz acaba geçici mi diye düşündürmuyor değil evet çok zor değil ama acincaya kadar bagiriyo.canim bir de yanlış hatırlamıyorsam internet olmadan beyaz gürültü açıyordun, ismini yazmistin ama ben unuttum. Tekrar yazabilir misn uygulamanın adını?
Tamam canım sağolBebek uyutucu diye bir uygulama var canım. Onda internetsiz oluyor. Ben apple music kullanıyorum orda lullabies with white noise diye bir şey dinletiyorum seviyor.
Youtube da da benzerleri var ama internet ister yine.
Defnede bugün aynıydı bir agladi misafirlikte durmadi kiz kardesim kosa kosa mama aldı ilk defa mama verdim zeytinyag vermilimiyim kizlarKızlar artık egemen napcani şaştıhergun anneme ne tür farklı bı iş kessem diye düşünüyor sanırım bugün uykusu geldikçe ağlıyor. Hamakta sallıyorum olmuyor, memede uyumaya alışık emmek istemiyor, kolumda sallıyorum, ayakta sallıyorum yok anam hep ağlıyor.taaa akşam fark ettim.... Kundak yapıp beyaz gürültü açtım öyle uyudu. uyandı ağlıyor normalde hemen emer uyumaya devam ederdi ama şimdi uyandı bastı bagirio. Beyfendi beyaz gürültüd istiyormuş nasıl Vazgeçer ya bu çocuk bundan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?