2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Cnm sen calisiyordun dimi. Kac saatte içiyor 500 ml sütü. Bende calisyorum o kadar sütüm yok maalesef

Biz de böyleyiz bi çoğumuzunki emmiyor artık atak haftası mı atak ayı mı bilemedim

Simdi bizimde oyle olacak hic oyle cok kilo almadi ilk ay haric ona takilmiyrum. almasi geken miktari alsinda sut olarak gecen gun hesapladim yarim gunde 550 felan aldi sonrada 300_400 alsin hadi az aliyor bi yoksa gelisim motor beceriler önemli onlarda yerinde şükür saglikli olsunlar yeter
Bizede cok grip kusma oldu gecmis olsun canim

Anladım cnm Allah yardımcımız olsun.
Amin cnm
Geçmiş olsun canım aynen bu ay herkes için bir garip geçti

Bu aylarda gerçekten takmamak lazım uyudu uyumadı az uyudu saati geçti olaylarına sürekli değişiklik gösteriyorlar,daha geçen hafta birbıçuk saatte uyutuyorum yazmıştım şimdi iki saati deviriyor hatta bazen üçe yaklaşıyor ayakta kalması.bazı günler kırk dk uyuyor uyumuyor bazı günler iki saati geçirebiliyor.hep erken yatardı geçen saat 22de yattı.boşverin kızlar günü geçirmeye bakın

Farkettiğim birde şu var,ayakları karnı ne kadar üşürse o kadar zor geçiyor o gün.olabildiğince sıcak tutun ince giydirmeyin emmesini bile çok etkiliyor,mindere falan yatırdığınızda üstüne kesin bişey örtün hemen alıyorlar.ben dün biraz dikkat etmedim çok kötüydü tüm düzeni

Valla ben 3 gündür çorap artı patik giydiriyorum üzerinde de uzun kollu çıtçıtlı üzerine yün süveter giydiriyorum pantolonu da oluyor tabi havalar soğudu iyice dikkat etmek lazım dediğin gibi ayaktan hemen alıyolar

Öyle yapicam artık tiktokta falan takip ettiğim bi kac anne var bebeleri ne güzel yatağa bırakıyor kendi kendilerine uyuyolar ve bütün gece sadece 1 defa uyanıyolarmis bizimki terörist gibi yatağa bırakıcam da uyuyacak imkansiizzzz

Terleme olmuyor mu cnm ben petekleri açtım kilotlu corap ve alt giydiriyorum üstüne atlet ve uzun kollu ama kalın degil defne cok cabuk terliyor kucakta gezecegi zaman yelek giydiriyorum penyeden

Terleme olmuyor mu cnm ben petekleri açtım kilotlu corap ve alt giydiriyorum üstüne atlet ve uzun kollu ama kalın degil defne cok cabuk terliyor kucakta gezecegi zaman yelek giydiriyorum penyeden
Canım benim yaşadığım yerde malesef doğalgaz ya da kalorifer sistemi yok soba ya da klimayla ısınıyoruz geçen sabaha karşı çalıştırdım klima da pek etki etmedi gerçi, soba için de erken hava 16-22 arası değişip duruyor rüzgar da çok var hava ısırıyor yani bi de eller sürekli ağızda ıslak ıslak buz gibi oluyor şimdilik terlemesi olmadı ama sobayı yakarsak tabi o kadar giydirmeye %100 terler o zaman da senin dediğin gibi çıtçıtlı atlet üzerine uzun kollu penye durumuna geçerim

Sevgili arkadaşlar yazım uzun olabilir ama içinizi ferahlatmak isterim.
Dört aylık olduk biz bugün tam. Doğdu doğalı en zor ayımızdı geçtiğimiz ay. O dakikalarca uzun uzun ve sık sık emen bebek gitmiş memeyi ittiren zorla emen bir süre sonra meme görünce ağlayan bir bebek gelmişti. Sürekli etrafı izlemek istiyordu, bir süre o çocuğu sürekli gezdirerek bazen inek gibi mememi üstten sarkıtarak bile emzirmeye çalıştım. Üstüne henüz üç ay on günlükken diş çıkardı. Çokça salyası aktı, eli ağzından inmedi kaşıyıp durdu ben daha sürer altıncı aya kadar sanırken çocuk diş çıkarıverdi. Üstüne gece fena uyumayan çocuk saat başı kalkar oldu. Gündüz desen en geç kırkıncı dakikada çalar saat gibi gözler fıldır fıldır. Bazen gece uykudan sık sık ağlayarak uyanmalar. Aşılar vs derken yeniden huzursuzluklar. Gündüz bari uzun uyusa da ben dinlensem diyordum ama yok hep aynı kısa döngü uyansın emzirmeye çalış emmesin mücadele vs.
Doktora sırf meme reddi için gittim bi gün, oğlun artık bir birey olduğunu idrak etmiş sen de idrak etmelisin o istemeden memeyi sürekli teklif edersen uyurken bile emziremez hale gelirsin bırak o istesin dedi. En az 3-4 saat aralık ve 15 dk emzirme ideal süredir, hızlı emiyorlar artık, zaten gelişimi de iyi biraz sal dedi.
Ben yenidoğan gibi emsin diye çok ısrarcı olduğumu fark edip bu görüşmeden sonra o istemedikçe emzirme teklif etmedim, o da rahatladı, ben de rahatladım, kendi istemeye başladı, bu aşama aşama oldu çat diye her şey toz pembe değil ama o “of gene emzirme mücadelesi başlayacak” diye korktuğum anlar bitti çok şükür.
Gündüz iki gündür uykusunu bir bir buçuk saate tamamlayabildi ve gece ilk kez iki kere uyandı sabah altıya kadar.
Diyeceğim o ki. Hepsi geçecek. Birazcık sabır bu dördüncü ay içinde. Bugün bir yaşında bebeği olan ve hiç tanımadığım bir anne, bana geleceğe dair ilk kez pozitif yaklaşan biri olarak “bundan sonrası daha kolay olacak hem kendini ifade edecek hem de iletişiminiz artacak güneşli günler sizi bekler” dedi. Ben de aynını size diyeyim.
Güneşli günler bizi bekler, her anın tadını çıkarıp o ağladıkça bizim de krize girdiğimiz anları kısa tutmaya çalışalım, yeter ki sağlıkları yerinde olsun.
İmza dördüncü ayda uykusuz ve huzursuzlukla yoğrulmuş yorgun bir anne.

Bizds klima baya isitiyor içeriyi ac kapa oldugundan sicak soguk oluyor

Kizlar bugun hic giremedim yazamadim cok yogun bir gundu

LesaM cnm sanirim o konuyu kapattilar cunku hassas bir konuydu

Guzel anneler dedigim gibi bu aylarda cidden uyku duzeni kurmak cok erken inanin 6-9 ay arasi hersey duzene girecek.

Suan bazen 22 da uyur bazen 21 de bazen 23 de degisir o bebeginize bagli rahat olun minnoslarrr gececek bu gunler ben hiic takmiyorum baktim uykusu geliyor yavas yavas ozaman doyurup uyutmaya calisiyorum. Bazen hoppalasinda sallayarak bazen yanimda uzanip emzigini verip pispis yaparak taaaki gece uykusuna dalana kadar . Bir daldimi tam daliyor bin masallah. Ben her 4 saatte bir saat kurup sut veriyorum uykusunda icip devam uyuyor. Örnegin dun aksam 23 gibi uyudu sabah 22 a dogru anca uyandi kendine geldi sonrada 2-3 ufak ufak gunduz sekerlemesi yapti eee gece doydu uykuya normal

Aha mesela hanfendinin suan uykusu gelmemis assonra gece uykusuna gecis yapariz burda saat 23:14

Tamam canim

Bizimde 17 günde 300 gram almış hemşire normal dedi. Benim içime sinmedi netten baktım 3-6 ay arası haftalık en az 104 gram alması gerekiyor yazıyor. Cisli bezi çok bizim. Emiyorda güzelce artık sütüm mu yaramiyor diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…