Masuma indirgeme olayi en iyisi olsada böyle sanirim benim kayınvalide filan yok üvey var iki aylıkken geldiler kardeşleri güya faydasından çok zararları oldu Bizimde eşimle aramız kötü ama bana göre tabi o hiç bi şey olmamiş gibi yapiyorYa benim eşimle sorunumuz bu ya. Annesi bir şey diyince o doğru oluyor. Çocuktan sonra oldu bu da. Görüntülü konuşmalara katılmıyorum artık.
Biz geçen hafta kayınvalideye gittik 5 günlüğüne offff. Annem de öyle sırf kayınvalide diye demiyorum. Annem günde 3 kere arayıp emdi mi diye soruyor. Artık emzirmiyorum sağıyorum. Üstümde psikolojik baskı oluyor. Emdi mi diye sorma diyorum. Ben çok cadıymışım.
Kayınvalide de ay sen bunu biberona alıştırmışın yandın dedi bana. Ben ne çekiyorum farkında mısın anne yaşadıklarımı bi biberona indirgeyemezsin dedim. Gitmiş eşime söylemiş. Bi de şöyle anlatmış ay ben iyiliği için söyledim üzdüm galiba bir anda çok bağırdı. Elim ayağıma dolandı. Bi daha tövbe konuşmam ah dilim kopsaydı falan demiş. Offf rollere gel. Yav hehe dedim. Hehe.
kızlar merhaba :) ben temmuz annesiyim... rahatsız etmiyorsam bir soru sormak istiyorum
aranızda menenjit aşısı yaptıran varsa
fiyatlar nasıl acaba
ve kaç doz şeklinde oluyor?
bilgi alabilirmiyim
Smear farklı cnm onu her sene verebilirmişiz zaten de bu sürekli yapılan birşey değilmiş. Daha detaylı galiba bende bilmiyorum bunu yaptır muhakkak dedi salı günü gideceğim bakalım ne yapacaklar. İlişkiye girme regl olma giderken dedi sadece.Ben smear testi verdim canim yaştan ziyade aslında her evli kadının yaptırması lazim.
2ay önce yaptirmistim.
çok teşekkür ederimFiyat bilmiyorum.
Bexsero 5.,7. Ve 21. Aylarda
Nimenrix 9. Ve 13. Aylarda diye konuştuk doktorla.
Ben doktora gittiğimde önce akıntıya baktı temiz dedi sonra smear aldı sonra da usg de baktı işte.Smear farklı cnm onu her sene verebilirmişiz zaten de bu sürekli yapılan birşey değilmiş. Daha detaylı galiba bende bilmiyorum bunu yaptır muhakkak dedi salı günü gideceğim bakalım ne yapacaklar. İlişkiye girme regl olma giderken dedi sadece.
Bu evrede bi şey oluyo bebelere ciddenGunaydın hanımlar . benim kzıımda çok aglıyo meme istemiyo . herkes bişey diyodu bende dedim ki benim kız arsız ağlak . yapacak bişey yok her çocuk bir degil daha agzını açmıyo kimse . kafa olarak o kadar rahatladm ki herkes bu şekilde kabul ettı .son aşıda boyu 66 ,kilosu maşallah 8 çıktı . uyku problemi hala devam bol aglamalı onun dışında şükür düzene koyduk herşeyi ne için agladığını anlıyrm müdahele edende olmayınca rahatım
Seninki yaklaşık 10 aylık bebiş uykusuna geçmiş derin uykulara başlamış maaşallah ama erken olması işte bilmiyorum tek uykuya falan düşünce az uyumuş olacak ileride. Gece de uykusunu alıyor maaşallah şuan sıkıntı yapmaz da yinede en az 3 uyku yaptırmaya çalış bence yada 4te uyanıyor ya yarım saat şekerleme yapsın bi 6 da yatması erken aslında. Gece uykusu gündüzden çalıyor senin şuanBizim böyle değil ya. Sabah 8de uyanıyor en geç olarak söylüyorum bunu bazen 7de uyanır çünkü.
Neyse sabah 8de kalkar ilk uykuyu 10da uyur.
12gibi uyanıyor 2de geri uyuyor sonra 4te uyanıyor 6.5 7gibi de gece uykusuna yatıyor.sacma mi sence bu düzen ama bizimki 1 saat uyanık kalmaz seninki gibi
2saat uyanık kalıyor da ancak öyle uykusu geliyor ya da ben denesem mi 1 saat sonra uyutmayi
Iste 6bucukta gece uykusuna yatınca daha uyanmiyor. Uyansa 8de yatsa daha rahat olur sanki ben de uyandırmak istemiyorum. Uyandırsam da geri hemen uyumak istiyor bi anlamı olmuyorSeninki yaklaşık 10 aylık bebiş uykusuna geçmiş derin uykulara başlamış maaşallah ama erken olması işte bilmiyorum tek uykuya falan düşünce az uyumuş olacak ileride. Gece de uykusunu alıyor maaşallah şuan sıkıntı yapmaz da yinede en az 3 uyku yaptırmaya çalış bence yada 4te uyanıyor ya yarım saat şekerleme yapsın bi 6 da yatması erken aslında. Gece uykusu gündüzden çalıyor senin şuan
Benim de gündüz bir saat uyumuyor çoğunlukla ama önceki gün akşam vakitlice yatıp gece uykusunu almışsa hiç huzursuz olmuyor kırk dakikalık uykularla iki saat ayakta kalabiliyor mutlu.senin sanırım klasik sinir bozucu bir ifade ama alışmış demeyeyim de bağ kurmuş uyumayla meme sallanma arasındaCanım zaten evde bi ablamız var, o yüzden o sessiz ortam sağlanamıyo gündüzleri maalesef. Ki sağlandı diyelim, zaten o şekilde bile değil 2 saat , 1 saat bile sürmüyorki gündüz uykuları. Zaten sorun o. Keşke uyumuşken atıyorum 2 kere uyusa ve 2 saat uyusa ve uykusunu alsa. Ama uyuyamadığı için huzursuz oluo zaten gündüzleri. Gece uykusu var, uyumuyor deil. Ama meme yada sallanma eşliğinde istior. O sıkıntı. Kötü alışkanlıkları var işte
ne bileyim bunalıyorum gerçekten bazen saçma görüşlerden basit takıntılardan mutlu olabiliyor annem,napıyor şimdi diyor örneğin yatıyor ben de şu işi yapıyorum dersem hoşuna gidiyor geziyoruz dersem aynı tepkiyi vermiyor,çocukla ne kadar ilgilenmez üstüne düşmez yerine oturmadan dönersen evde o kadar hoş eski görüşe göreBizde surekli değiştiriyoruz kustugu için hem ne oluyor ki değiştirince anlamadım.
Canım benim ilk iki ay falan çok rahattı çıt yoktu,sonra bu bi huy çıkardı;çıkarırken sorun yok alt pijama bez sorun yok,kafasından birşey geçirdiğim anda basıyor kıyameti az biraz bir ağlama değil,havalar da serinledi tişört de giydiriyorum altına anam ağlıyor üç kat şey kafadan geçireceğim az ağlatıp giydireyim diyeSaymadim ama suan ikinci uykuya daldi 5 kez uyuyor sanirim
Kızlar sizin bebisler elbise giydirirken de ağlıyor mu bizim ki hic sevmiyor ama gunde 4 5 kez nerdeyse degistiriyorum turukleri kusmuklari bitmiyor
Ben de smear yazacaktım ama değil demişsin anlayamadım ki neymiş.benim hemşire ilgili çok diyordum ya iki sene önce buna geçince verdin mi önceden dedi yok dedim,otuzdan itibaren alıyoruz dedi aldırdı ilgili yere,bel sene sonra bir dahaki dedi seneden seneye demedilerNihayet aşımızı olduk hatta bende gitmişken oldum 3.tetanozu. kadın boy kilo falan bakarken söylemişti ama benim kafada dururmu yazarken soruyor tekrar valla hatırlamadım dedim şaşırdı. Tüm anneler aşırı takıntılıymış 10grın hesabını yapıyorlarmış yanlış yazarsa düzelttiriyırlarmış falan epey bi şikayet etti milletivalla ben doğduğundan beri o kadar takip ettik ki artık saldım dedim:) bilmiyor ki 2gün önce doktorda ölçtürdüm zaten bu kadın hep az ölçüyor niyeyse birşey demiyorum bende.
Bir de rahim ağzı taraması için randevu verdi ilçe sağlık müdürlüğünde yapılıyormuş size de hiç yaptır diyen oldu mu? Tabi yaş geçiyor olunca bizde böyle sanırım
Canım senin akşam yedide yatıyormuş gece uykusunu güzel aldığı için gündüz de kırk dakikada kalkmıyorsa(benim çoğunlukla öyle yapıyor)bence dert etme gece uyuması gibisi yok bebeğin.gündüz artarsa gece bozulur,benim be zaman gündüz çok uyusa gece daha zor oluyor.benim henüz üç hatta çoğunlukla dört uyuyabiliyor ama kısaYa acaba ben mi beceremiyorum bu uyku işini? Sizin sabahtan geceye rutininiz nasıl peki saatleriniz?
Benim annemde öyle çok yardımcı ama sürekli başkalarını anlatıyorAman kızlar bu elalemin lafından ben de dertliyim en çok da el adamı gibi annemin konuşmaları batıyor bana daha çok.yengemi eleştirirdi sürekli bebeğin elbisesini değiştiriyor diye,arada foto atıyorum anneme meğerse benimkinin de kıyafet takibini yapıyormuş yüzüme diyemiyor da tüm fikirlerini.yine dünkü elbisesi dedi geçen,evet bişey yok diye değiştirmedim dedim,iyi yapmışsın ne o öyle dakka başı üst değiştirme zaten diyo.niyetini baştan desene değiştirmemişsin diye laf arıyon.sanki çocuğun yanında onlar duruyorlar yeri geliyo kusuyo yeri geliyo ağzından tükürük akıp duruyor sanki çamaşırları ona gönderiyorum.bı sadece bir örnek böyle daha neler neler.bu yüzden en rahat evimde ediyorum ben
Benim de öyle uyuyordu akşam altı yedi gibi az ileri alayım sabah da çok erken kalkıyor diye düşündüm oynamaya çalıştım saatlerle İnan şu an çok daha kötü derin uykuya geçmesi çok geç saatlere sarktı akşam yerinde olsam hiç müdahele etmemIste 6bucukta gece uykusuna yatınca daha uyanmiyor. Uyansa 8de yatsa daha rahat olur sanki ben de uyandırmak istemiyorum. Uyandırsam da geri hemen uyumak istiyor bi anlamı olmuyor
Azar azar ötelemeye çalışıyosun cnm saatleri bir gün 15 dk ötele sonraki gün yarımsaat öyle öyle en erken 7bucuk 8de uyumaları daha iyi şuanda. Bende düzenlerken öyle yapacağım şimdi şua aşının da ağrılarını atlatalım uyku süresini 1bucuk saate uzatmaya çalışıcam uyansada. Sende uyandırıp erken uyutmaya çalışırsan fazla uzun sürmüyor en geç 1 haftada alışıyor bünyeleri. İleriki aylarda alıştırmak daha zor inan. 3aylıkken çok güzel uyuyordu benim kızda bu sayedeIste 6bucukta gece uykusuna yatınca daha uyanmiyor. Uyansa 8de yatsa daha rahat olur sanki ben de uyandırmak istemiyorum. Uyandırsam da geri hemen uyumak istiyor bi anlamı olmuyor
Bizimde uyuya uyana 3-4 uyku en az 3 sonra 10-11 tam yatişa geçiyor gündüz üç dört saat uyumaya uyuyor ama sallanarak hamakta hasta olali değişti çokmu kötükiSeninki yaklaşık 10 aylık bebiş uykusuna geçmiş derin uykulara başlamış maaşallah ama erken olması işte bilmiyorum tek uykuya falan düşünce az uyumuş olacak ileride. Gece de uykusunu alıyor maaşallah şuan sıkıntı yapmaz da yinede en az 3 uyku yaptırmaya çalış bence yada 4te uyanıyor ya yarım saat şekerleme yapsın bi 6 da yatması erken aslında. Gece uykusu gündüzden çalıyor senin şuan
Cnm hpv taraması bu da smear gibi bişey sanırım hemşirenin dediğini biliyorum bendeBenim de gündüz bir saat uyumuyor çoğunlukla ama önceki gün akşam vakitlice yatıp gece uykusunu almışsa hiç huzursuz olmuyor kırk dakikalık uykularla iki saat ayakta kalabiliyor mutlu.senin sanırım klasik sinir bozucu bir ifade ama alışmış demeyeyim de bağ kurmuş uyumayla meme sallanma arasında
ne bileyim bunalıyorum gerçekten bazen saçma görüşlerden basit takıntılardan mutlu olabiliyor annem,napıyor şimdi diyor örneğin yatıyor ben de şu işi yapıyorum dersem hoşuna gidiyor geziyoruz dersem aynı tepkiyi vermiyor,çocukla ne kadar ilgilenmez üstüne düşmez yerine oturmadan dönersen evde o kadar hoş eski görüşe göre
Canım benim ilk iki ay falan çok rahattı çıt yoktu,sonra bu bi huy çıkardı;çıkarırken sorun yok alt pijama bez sorun yok,kafasından birşey geçirdiğim anda basıyor kıyameti az biraz bir ağlama değil,havalar da serinledi tişört de giydiriyorum altına anam ağlıyor üç kat şey kafadan geçireceğim az ağlatıp giydireyim diye
Ben de smear yazacaktım ama değil demişsin anlayamadım ki neymiş.benim hemşire ilgili çok diyordum ya iki sene önce buna geçince verdin mi önceden dedi yok dedim,otuzdan itibaren alıyoruz dedi aldırdı ilgili yere,bel sene sonra bir dahaki dedi seneden seneye demediler
Canım senin akşam yedide yatıyormuş gece uykusunu güzel aldığı için gündüz de kırk dakikada kalkmıyorsa(benim çoğunlukla öyle yapıyor)bence dert etme gece uyuması gibisi yok bebeğin.gündüz artarsa gece bozulur,benim be zaman gündüz çok uyusa gece daha zor oluyor.benim henüz üç hatta çoğunlukla dört uyuyabiliyor ama kısa
Cnm hpv taraması bu da smear gibi bişey sanırım hemşirenin dediğini biliyorum bende
Gece 10 11 de uyuması iyi değil tabi ama toplam uykusu 14saate yakınsa sorun değil. Sabah geç kalkıyorsa tamamlıyordur seninki. En geç 9da uyutabilirsen daha iyi olur cnm bebişin uykunun en verimli zamanlarını alabilmesi için.Bizimde uyuya uyana 3-4 uyku en az 3 sonra 10-11 tam yatişa geçiyor gündüz üç dört saat uyumaya uyuyor ama sallanarak hamakta hasta olali değişti çokmu kötüki
Sağlık müdürlüğüne gönderince doktorda yaptırmak yerine değişik birşey mi dedim. smear gibi dedi banada bilmiyorum ben smear bile hiç yaptırmadım daha bu yaşa geldik deSmear da da çıkıyor hpv varsa ama tipini belirlemek için ekstradan bir daha hpv testi gerekiyor. Dağlara taşlara çok lanet bir şey
Benim de öyle uyuyordu akşam altı yedi gibi az ileri alayım sabah da çok erken kalkıyor diye düşündüm oynamaya çalıştım saatlerle İnan şu an çok daha kötü derin uykuya geçmesi çok geç saatlere sarktı akşam yerinde olsam hiç müdahele etmem
Benim bir de 3 yaşında kızım olduğu icin bu düzen işime geliyor kizlar ama bakalım yapabilirsem 3 uyku yaparım degilse pek sabrım da olmuyor aslında uğraşmaya.Azar azar ötelemeye çalışıyosun cnm saatleri bir gün 15 dk ötele sonraki gün yarımsaat öyle öyle en erken 7bucuk 8de uyumaları daha iyi şuanda. Bende düzenlerken öyle yapacağım şimdi şua aşının da ağrılarını atlatalım uyku süresini 1bucuk saate uzatmaya çalışıcam uyansada. Sende uyandırıp erken uyutmaya çalışırsan fazla uzun sürmüyor en geç 1 haftada alışıyor bünyeleri. İleriki aylarda alıştırmak daha zor inan. 3aylıkken çok güzel uyuyordu benim kızda bu sayede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?