Canim gündüzde içmiyor işte uyanık olunca açliğini bastiracak kadar içiyor sonra birakiyor ancak uykuda içiyor dediğin gibi uykuda metobolizma çalişinca belkide deneyim artik zaten işe başliycam çocukla uğraştikça bişeyler çikiyor zorlamayın dedi doktorda zorlamayıncada nasıl olacaksa geceleri uyanıp emmesini bekleyeyim ön sütü biraz sağip napiyim belki böyle olur ya da bi kere mama veririrmGündüz içmesi normalse gece zorlama bence uykusunu alsın. Uykuda beslenmek kadar önemli ki onu da az uyuyor diyorsun. Uykusunu iyi alınca sütünü de güzel içer bence. Bırak 4 5 saatte uyuyabilir bizimde öyle uyanıyor şuan geceleri.
Kuzum bak benim kıza şuan hiç süt veremiyorum bitti tamamen anne sütü eğer ki alerji vs yoksa succulenask ın gibi asla kesilmemeli bence. Hiç bir gıda yerini tutamaz. Kilo alması da önemli tabi ama tamamen kesme.. önce bir doktora daha görün derim sonra aynı şeyi derse de süt ve ek gıdaya başlayabilirsin. Alerji olup olmadığını kesin anlamadan karar verme bence. Belki ek gıdaya zorladığın için sütü de istemiyor belki hazır değil bilmiyorum ama daha küçük sonuçta 5 ay bile olmadı tam..Doktordan geldik kilo alimi durmuş öyle söyledi yeni gittik bu doktora
Ek gida başlayin dedi mama verme dedi bu süreçte çok yıprandi terledi bizde çok sıcak tuttuk galiba
Sizce mamamı ek gida mi ama sütte var sağiyorum
Sağma kilo aldirmaz dedi ya bir de iki hafta sonra değerlendirecekmiş alerji konusunuda
Çok ısrar ettiğim için bıktı mı ki kizlar bırakicam artik sağlik ocağina gittik bide orası baksın diye 200 gr almiş
Bence dene birkaç gün az içse birşey olmaz acıktığını anlasın istemesine fırsat ver. Baktın olmadı yapacak birşey yok ne gerekiyorsa yaparsın o zaman da. Ben 1 ay uğraştım benimki hiç emmiyordu memeyi değil biberonla ağzına sıktığım sütü bile içmiyordu düşün. Zamanla alıştı buna da şükür.Canim gündüzde içmiyor işte uyanık olunca açliğini bastiracak kadar içiyor sonra birakiyor ancak uykuda içiyor dediğin gibi uykuda metobolizma çalişinca belkide deneyim artik zaten işe başliycam çocukla uğraştikça bişeyler çikiyor zorlamayın dedi doktorda zorlamayıncada nasıl olacaksa geceleri uyanıp emmesini bekleyeyim ön sütü biraz sağip napiyim belki böyle olur ya da bi kere mama veririrm
Yok canim ek gidaya bi on gün verdim sonra hastalık çikti biraktim o zamandan beri vermiyorumKuzum bak benim kıza şuan hiç süt veremiyorum bitti tamamen anne sütü eğer ki alerji vs yoksa succulenask ın gibi asla kesilmemeli bence. Hiç bir gıda yerini tutamaz. Kilo alması da önemli tabi ama tamamen kesme.. önce bir doktora daha görün derim sonra aynı şeyi derse de süt ve ek gıdaya başlayabilirsin. Alerji olup olmadığını kesin anlamadan karar verme bence. Belki ek gıdaya zorladığın için sütü de istemiyor belki hazır değil bilmiyorum ama daha küçük sonuçta 5 ay bile olmadı tam..
Merhaba. Bu konuyu çok takıyorum bende. Gündüz uyumuyor. Yani iki saatte uykusu geliyor yarım saat uyuyup uyaniyor. Ben sefer akşam 6 7 de uykusu geliyor oyalayamiyorum da. Zaten uyutmak 1.5 saatimi alıyor çünkü ilk yarım saatte uyanıyor tekrar salla emzir pis piş sesi çıkar derken saat 9 oluyor sonra gece 3 sefer emmeye kalkıyor. Ortalama 2.5 saatte bir. 3 haftadır böyleydik. en geç 6.5 uyanırdi iki gündür 5 de uyanıyor. Lütfen anlayan biri varsa neden böyle oluyor atabilir miKızlar sizin bebeler gündüz kaç kez uyuyor bizimki 2 kere uyuyor. Kizimi bu aylarda 3 kez uyuturdum ama bunda o düzeni tutturamadım.
Doktordan geldik kilo alimi durmuş öyle söyledi yeni gittik bu doktora
Ek gida başlayin dedi mama verme dedi bu süreçte çok yıprandi terledi bizde çok sıcak tuttuk galiba
Sizce mamamı ek gida mi ama sütte var sağiyorum
Sağma kilo aldirmaz dedi ya bir de iki hafta sonra değerlendirecekmiş alerji konusunuda
Çok ısrar ettiğim için bıktı mı ki kizlar bırakicam artik sağlik ocağina gittik bide orası baksın diye 200 gr almiş
Ekliyorum verdiği tarifleri
Sütü sağma demedide sağma işi emmeden çok kilo aldirmaz dedi nineler gibi ben ilk kizima sağarken öyle derlerdiSütünü neden sağma kilo aldırmaz dedi ki
Sen gece mamamı veriyosun genelde canim size ne kadar mama kilo aldirdi bi de sizin tartarken her şeyi çikariyolar mi üstünüzden çok soru sordum amaSütünü neden sağma kilo aldırmaz dedi ki
Alerjiye bakana kadar mamayla devam et o zaman sütü kesmeden özellikle gece sütünden verebilirsin madem uyanmıyor fazla ve daha çok içiyor. Gündüzde çok ısrar ettirmeden mamayı deneyebilirsin. Mamayı da sevmemiş olabilir başka mama denetebilirsin bilemedim deneye deneye çözülecek birşey bu şimdilik cnm. Ama kesinlikle içmiyor diye zorlama sürekliYok canim ek gidaya bi on gün verdim sonra hastalık çikti biraktim o zamandan beri vermiyorum
En iyi doktor gidebileceğim burda bu kendi Polikliniği var diğerleri özel ama bu kadar bile ilgilenmiyorlar onlarda ek gidaya başla diyor önceki gittiğim pimpirikli doktorda öyle söyledi mama başlama bence bir kere yatmadan vereceksen ver dedi onuda vermedim ya ek gida diyorlar ya mama ama ben ek gidanın daha etkisi olacağini düşünmüyorum ki dediğin gibi o etkiledi belkide doktorda beni dinle dedi iki hafta sonra devam ederse alerji konusuna bakacakmış anne sütünün protein değeri daha yüksekmiş
Sen gece mamamı veriyosun genelde canim size ne kadar mama kilo aldirdi bi de sizin tartarken her şeyi çikariyolar mi üstünüzden çok soru sordum ama
Şimdi neden söylediğimi yapmadın diyecek çünki direk mama verme ama şöyle yeni alişan çocuk daha ne kadar yiyecekki ne kilo yapacak sankiAlerjiye bakana kadar mamayla devam et o zaman sütü kesmeden özellikle gece sütünden verebilirsin madem uyanmıyor fazla ve daha çok içiyor. Gündüzde çok ısrar ettirmeden mamayı deneyebilirsin. Mamayı da sevmemiş olabilir başka mama denetebilirsin bilemedim deneye deneye çözülecek birşey bu şimdilik cnm. Ama kesinlikle içmiyor diye zorlama sürekli
Ben de mamayla büyüdüm canım annem sekiz ayıma kadar emzirmiş 40 çikinca işe başlamiş işten geldikçe ancak o da. nasıl olduysa şimdi moda oldu meme reddideCanım ben sadece gece veriyordum. Geçen hafta doktora gittim. 10 günde 100 gram almıştı. Doktor acil mamayı artırıyoruz dedi. Günde 6 kere besleniyorsa 3-4 ünü mama verdim 2-3 ünü sağdığım sütten verdim. 7 günde 320 gram oldu. Dün doktor süte geri dönelim şimdi yavaştan diye saçmaladı. Ama alerjiden böyle oluyor o zaman başa döneceğiz diyemedim kafam basmadı. Dün sütümü verdim hep. Bugün bez dayanmıyor. Sürekli ishal, Sürekli kusuyor.
Zaten sürekli sağamıyorum. Azalıyor sütüm. Benden bu kadar 1-2 haftaya komple mamaya geçeceğim gibime geliyor. Çünkü ne kadar inatlaşsam benim sütümün bir faydası kalmadı bu çocuğa. Formül mamalar da gayet besleyici içeriği. Ve ben mamayla büyümüşüm bi yerim eksik değil. Annem hiç bu kadar takmamış yani. İlk sütü bile almamışım.
Bakma vicdan yapıyorum kendimi teselli ediyorum bir yandan... :)
He bu arada günde 1 kez pirinç unu + yulaf unu karışımlı muhallebiye de başladım. Az az birkaç kaşık veriyorum.
Ay sonu alerji testimizi yapıp ek gıda denemelerine başlayacağız artık.
Ben de mamayla büyüdüm canım annem sekiz ayıma kadar emzirmiş 40 çikinca işe başlamiş işten geldikçe ancak o da. nasıl olduysa şimdi moda oldu meme reddide
Kesinlikle kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yap zaten bariz çocukta rahatsız oluyorsa kusma ishali oluyor diyosun
bu şekilde çocukta mutsuz oluyor bizde elimizden geleni yapalımda ek gida verirsemde öyle çok yiyemez
bende iki üç kere vericem artik sağolasınız çok yardımcı oldunuz valla
Tam bir düzen oturmadı bizim canım mesela bugün 2 kere uyudu şimdiye kadar 2.uyku hala devam ediyorKızlar sizin bebeler gündüz kaç kez uyuyor bizimki 2 kere uyuyor. Kizimi bu aylarda 3 kez uyuturdum ama bunda o düzeni tutturamadım.
Bende 40 kontrolünde smear vermiştim.Ben smear testi verdim canim yaştan ziyade aslında her evli kadının yaptırması lazim.
2ay önce yaptirmistim.
Ayy bir taksici bizede demişti onu, büyük oğlum küçükken hastane dönüşü takside kusmuştu daDenerim valla gahahhahah
Bizim dayımız da çok kusardı. Elimizde poşetle limonla taksiye biniyorduk koca çocuktu. Taksicinin teki benzin içirmeye kalktı valla geçiyor diye
Ay saçmalamış bence dr benim yakından tanıdığım bir arkadaşım oğlu 4.5 aylık genelde sağarak verdi sütünü oğlu memeyi pek sevmiyordu maşallah şuanda 9 kg ya yakın..Sütü sağma demedide sağma işi emmeden çok kilo aldirmaz dedi nineler gibi ben ilk kizima sağarken öyle derlerdi
Tam bir düzen oturmadı bizim canım mesela bugün 2 kere uyudu şimdiye kadar 2.uyku hala devam ediyorGece uykusuna en geç 11 gibi geçmiş oluyor sabahları abinin sesine bazen uyanıyor bazense 10 u buluyor uyanması...
Bende 40 kontrolünde smear vermiştim.
Ayy bir taksici bizede demişti onu, büyük oğlum küçükken hastane dönüşü takside kusmuştu da
Ay saçmalamış bence dr benim yakından tanıdığım bir arkadaşım oğlu 4.5 aylık genelde sağarak verdi sütünü oğlu memeyi pek sevmiyordu maşallah şuanda 9 kg ya yakın..
Belkide yeni emmeyi birakinca öyle dedi bilmiyorum hasta olduğu için almamiştir inşallah alirTam bir düzen oturmadı bizim canım mesela bugün 2 kere uyudu şimdiye kadar 2.uyku hala devam ediyorGece uykusuna en geç 11 gibi geçmiş oluyor sabahları abinin sesine bazen uyanıyor bazense 10 u buluyor uyanması...
Bende 40 kontrolünde smear vermiştim.
Ayy bir taksici bizede demişti onu, büyük oğlum küçükken hastane dönüşü takside kusmuştu da
Ay saçmalamış bence dr benim yakından tanıdığım bir arkadaşım oğlu 4.5 aylık genelde sağarak verdi sütünü oğlu memeyi pek sevmiyordu maşallah şuanda 9 kg ya yakın..
Sorma biz büyüdüysek bu bebelerde büyür kizimi tam güne verdim yaşitlarindan baya iyi dedi öğretmeni normalde hiç yemez büyüsünler gelişimleri yerinde olsunda ama insan üzülüyor yine deYa eskiden doğum izni kırk günmüş dimi şaka gibi.
Sorma biz büyüdüysek bu bebelerde büyür kizimi tam güne verdim yaşitlarindan baya iyi dedi öğretmeni normalde hiç yemez büyüsünler gelişimleri yerinde olsunda ama insan üzülüyor yine de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?