2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
5 yaşinda canim kilosu yüzde 30 boyu 50 de. Şimdi kiziminda boyu iyi doktor yüksek persentilde dedi 69 cm babasida öyle uzun zayıf
benimde boy uzun bana çekselerdi kiloda iyi olurdu heralde ben de vermeye uğraşicam şimdi çokta lazim bi şey değil canim cikacak verirken
Boyuda anca 1 cm uzamış ama kilosuna böyle olunca bi anda gelişimi için tedirgin oluyor
Yoksa dediğin gibi sağlikli olsunlar yeterli persentilde düzgün gitsinde
kusmasına ayrı sorun zar zor içiyorlar birden onuda kusuyolar ne var ne yoksa çikariyor beslenemeyecek diye insan korkuyor şimdi çişi zaten olmamiş onuda kustu gitti
Seni anliyorum arada bir böyle bi de hep olursa daha çok endişelenir insan kardeşinle bir tutmamaya çaliş mamayla kusmuyormuş sonuçta hem büyüdükçe geçecek inşallah

Son düzenleme:
Birde doktor şu hesabı dedi anne sütü kilo çarpi 90 şeklinde mamada 120 şeklinde olmaliymiş dediğine göre.. bence az kalır ya

Birde doktor şu hesabı dedi anne sütü kilo çarpi 90 şeklinde mamada 120 şeklinde olmaliymiş dediğine göre.. bence az kalır ya

Tam tersi olmasın ya bizim doktor mamayı 120cc alıyorsa emerken 150 çekiyordur dedi çünkü..

Öncelikle yarım saatte uyanmaları çözmek için yöntem şu. Tam uyuduğu dkyı not alıyoruz 30dk dolmadan 25dk civarı bebeğimizi uyandırmadan dürtüyoruz. Amaç sadece kıpırdaması ve uyku döngüsünü atlatıp daha uzun uyutabilmek.
Bebişi doyurup yatırdıysan yarım saati uzatmayı başaramadıysan bile tekrar emzirme. Nasıl uyutuyorsan o şekilde uyutmaya çalışmalısın. Bu birkaç gün zor olabilir sabredip devam edersen düzene girer.
Saat düzenini kurmayı istersen biraz sabır gerektiriyor gerçekten ama saati gelince uyumak isteyen bebiş görmek herşeye değiyor:)
bunu da bebeğinin şuanki uykusuna göre düzenliyorsun. 2saatte uyumak istiyor ve yarımsaatte uyanıyorsa uykuyu 1saate uzatmaya çalışıp uyanıklık süresinide gündüz 3 ve ya 4 uyku yapacak şekilde ayarlayabilirsin. Misal uyanık zamanını kısaltman gerekti 10dk 15dk 20dk aşama aşama hergün azaltabilirsin. Tüm gün belli aralıklarda uyuyup uyanan bebek (ekstra atak zamanları,hastalıkvs hariç) daha az direnir alıştıkça uyutma sürelerin kısalır. 4.ayda bu olmuyor maalesef 5.aya girdik bakalım ne zaman azalacak bu değişimleri bende yeniden başlayacağım.
Birde geç uyutayım uykusu gelir uyur falan diye düşünme yorgun bebek daha çok uykuya direnir ve erken uyanır. Tam tersi erken uyutmak da böyle. O yüzden 10 15dk azar azar sürelerle oynamak lazım cnm. İnş yardımı dokunur sanada

Maşallah boyu çok iyimiş canım

iyi geceler kızlar. kafam bimilyon şuan kendim hasta olmuşum oğlumuda hasta ettim. burnu akıyor hafif öksürükde var ama balgamdan galiba. kayınvalidem bizde 4 gündür hafta sonu gidecek ama zamanı nasıl geçirdim bilmiyorum. hastalık hastası ve herşeye karışan bir insan kendisi sürekli gelicem der durur benden yüz bulamaz gelemezdi bu sene eşim için gelmek istiyorsan buyur gel dedim 6 yıldır ilk defa eşsiz ve uzun kalmalık geldi ve ağzımın payını bir güzel aldım. sen misin gel diyen. çocuklarıma çok değer veriyor bu konuda hakkını yiyemem ama her şeye karışması ve sürekli hastalık numaraları neredeyse bebeklik hastalıklarını anlatmasıyla patlama noktasına geldim. eşim annesinin sorunlarını bildiği için sürekli sorun varmı seni rahatsız edecek bir şey yaptımı diye soruyor ağzıma geleni söylemek istiyorum ama üzülmesin diye yok diyorum. nereye kadar susabilirim hiç bilmiyorum. Stres oldukça bebeğimde huysuzlaşıyor kızımın hareketleride gözüme batıyor. Bide üstüne eşiyle anlaşamadıığı için sürekli benim sana zorum yok ben burda kalsam sana bir zararım olmaz eşim köye gitse bana evlatlarım sahip çıkar yok evlatlarım inşallah beni ortada bırakmaz diyip duruyor. Çıldırıcam ya 4 günü geçiremedim ben seninle yaşar mıyım diye bağırasım geliyor suratına ama neyse. Bazen diyorum oda bir anne büyütmüş emek vermiş gelmesi kalması hakkı diye ama ya bir insan niye sürekli sorun çıkarır rahat otur durki bir daha gel diye dört gözle bekleyeyim. Dolmuşum valla.

Kızlar bebeğim büyük tuvaletini yapmamaya başladı bununla birlikte süt içmeside azaldı. Kendim müdahale etmek alıştırmak istemiyorum ama zorda kaldım huysuz ve bu huysuzluğu tuvaletini yapamamasına bağlıyorum. Zeytinyağı verecektim sabah biriniz kilo alımı düşer yazmış o yüzden vermedim. Süt içmeside azaldığı için bide kilo kaybetmiyelim durduk yere. Ne yapsam bilemedim.

Ay yok ne alaka kilo alımı düşmez bence ver gitsin canım

Ay yok ne alaka kilo alımı düşmez bence ver gitsin c
Geçmiş olsun canım biliyorum demesi kolay ama takılma idare et yavrularını düşün

Bizde aşı iştahsızlık mı yaptı nedir bugün hiç bitiremedik mamasını. Bende içmeyen bebe annelerine katılıyorum galiba inş sadece aşıdandır.

Yazdıklarına göre biraz da stres yaşıyorsun,içmesi de azaldı yazmışsın.anne sütü veriyordun diye hatırlıyorum.az emdiğinden de kakasını yapmıyordur.düzenli beslemeye çalış ama emmeyecekse emmiyor gerçekten bu ara ben de onu yaşıyorum.kayınvaliden giderse sen de düzelirsin sen düzelince bebek de düzelir inşallah

Benimki de bir sağ tarafa bir sol tarafa red yapıp duruyor kızlar ya.bi tarafta süt yok gibi bi tarafım rahatsızlık veriyor böyle olunca.uyurlarken birini çıkarıp birini dayamaya çalışıyorum ağzına ama böyle yorucu gerçekten,insanı strese sokuyor.

Canım anne sütü veriyorum evet ama sağıyorumda normalde 140 150 ml bitiriyordu gece ama şimdi 100 tamamlayamıyor. Hasta olduğu için galiba. Stres de çok etkilidir tabi. Annenin durumunun geçmeside çok normal. İnşallah düzelir. Öksürükten dolayı hastaneye gitsem mi diyorum.

Ay yok ne alaka kilo alımı düşmez bence ver gitsin c

Geçmiş olsun canım biliyorum demesi kolay ama takılma idare et yavrularını düşün
Teşekkür ederim canım. İnşallah sıkıntı olmadan atlatırız bu günleri.

Kızlar günaydın,
Bu aliş veledi desteksiz uyumayı unuttu sanırım. Uykuya dalamıyor kendi. Benim yüzümden mi oldu bilmiyorum. Gece uyumadan önce biberonla mama veriyorum 1 haftadır falan. Öyle uyuyor kucağımda. Öncesinde yatağına koyunca uyuyordu direk. Şimdi gece 3te 5te uyanıyor kendi kendine uykuya dönemiyor. Kıvranıyor sağa sola dönüyor inliyor memeyi düşürüyor ağlıyor geri istiyor. Biberonla uyuttuğum için midir sizce de?

Bence git canım öksürük için ilerlemesin,çünkü tedavi edilmeyince balgam ciğere inebiliyor ilerlemesin
Belki ondan olabilir ama benimki de öyle bı aralar,dönemsel olabilir.acaba diş etleri mi acıyor diyorum ben

Bence git canım öksürük için ilerlemesin,çünkü tedavi edilmeyince balgam ciğere inebiliyor ilerlemesin
geldik canım şuan hava veriyorlar. eşim yanında ben dışarda bekliyorum.

Bizde aşı iştahsızlık mı yaptı nedir bugün hiç bitiremedik mamasını. Bende içmeyen bebe annelerine katılıyorum galiba inş sadece aşıdandır.
Insallah aşıdandır iştahı olmayan çocuk büyütmek cok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…