5 yaşinda canim kilosu yüzde 30 boyu 50 de. Şimdi kiziminda boyu iyi doktor yüksek persentilde dedi 69 cm babasida öyle uzun zayıfKızın kaç yaşındaydı canım. Aman öyle olsun ya. Zekası motor gelişimleri iyi olsun da gerisi önemli değil.
Benim tek korkum şu kusmalarının gelişimini etkileyecek olmasıydı. Kardeşim çok kusuyordu böyle diyorum ya. Çok zayıftı. Hep üniversite hastanesinde metabolizma bölümüne gittiler 1 yaşından sonra gelişimi takip edildi. Özel mamalar vitaminler kullandı. Elleri ayakları biraz ufak kaldı. Boyu uzadı da neyse ki. Sonra o vitaminlerden de böbrek taşı oldu yavrucak. Hala böbrekleriyle uğraşıyor. 20 yaşına geldi.
Ben o yüzden panik oldum. Bu filmi daha önce seyretmiş gibiyim. Annem memeyi biberonu itmesini kusmasını gördükçe bakamıyor zaten tıpa tıp aynı hareketler.
Yoksa ben zayıflığına falan takılmıyorum. Zayıf da değil kilosu gayet iyi bence yeterli. Kendi persentilinde gidiyor işte. Kardeşimde 5. Ayda kilo kaybı olmuş defterini saklamış da annem ona baktık.
Birde doktor şu hesabı dedi anne sütü kilo çarpi 90 şeklinde mamada 120 şeklinde olmaliymiş dediğine göre.. bence az kalır ya
Öncelikle yarım saatte uyanmaları çözmek için yöntem şu. Tam uyuduğu dkyı not alıyoruz 30dk dolmadan 25dk civarı bebeğimizi uyandırmadan dürtüyoruz. Amaç sadece kıpırdaması ve uyku döngüsünü atlatıp daha uzun uyutabilmek.Merhaba. Bu konuyu çok takıyorum bende. Gündüz uyumuyor. Yani iki saatte uykusu geliyor yarım saat uyuyup uyaniyor. Ben sefer akşam 6 7 de uykusu geliyor oyalayamiyorum da. Zaten uyutmak 1.5 saatimi alıyor çünkü ilk yarım saatte uyanıyor tekrar salla emzir pis piş sesi çıkar derken saat 9 oluyor sonra gece 3 sefer emmeye kalkıyor. Ortalama 2.5 saatte bir. 3 haftadır böyleydik. en geç 6.5 uyanırdi iki gündür 5 de uyanıyor. Lütfen anlayan biri varsa neden böyle oluyor atabilir miakşam 9 dan sonra eşimle çay içip 10.30 uyuyoruz. Sosyal aktivite 0 yani. 6.30da bari uyansa ona razıyım iki gündür böyle erken kalkiyor anlamıyorum ya. Sonra gün boyu oyala hayır biseyden 2 3 dk oyalaniyir sıkılıyor yani gündüz yapmadığını sebeklik yok hanımlar durmuyor ki kapıdan çıktığım an ağlamaya başlıyor.
Akşam 9 da uyutuyum desem bu sefer 10.30a kadar sallamak lazım bu sefer eşimle görüşmemis oluyoruz . Benim tahminim gündüz uykusu kısa olunca yorgun düşüyor erken uyanıyor diyorum ama bugün biraz uyutabildim inşallah erken lden kalkmaz.
5 yaşinda canim kilosu yüzde 30 boyu 50 de. Şimdi kiziminda boyu iyi doktor yüksek persentilde dedi 69 cm babasida öyle uzun zayıf
benimde boy uzun bana çekselerdi kiloda iyi olurdu heralde ben de vermeye uğraşicam şimdi çokta lazim bi şey değil canim cikacak verirken
Boyuda anca 1 cm uzamış ama kilosuna böyle olunca bi anda gelişimi için tedirgin oluyor
Yoksa dediğin gibi sağlikli olsunlar yeterli persentilde düzgün gitsinde
kusmasına ayrı sorun zar zor içiyorlar birden onuda kusuyolar ne var ne yoksa çikariyor beslenemeyecek diye insan korkuyor şimdi çişi zaten olmamiş onuda kustu gitti
Seni anliyorum arada bir böyle bi de hep olursa daha çok endişelenir insan kardeşinle bir tutmamaya çaliş mamayla kusmuyormuş sonuçta hem büyüdükçe geçecek inşallah
Saol canim benmMaşallah boyu çok iyimiş canım
Yok anne sütünün proteini daha yüksek dedi daha az olabilir diye oysa mama daha ağir..Tam tersi olmasın ya bizim doktor mamayı 120cc alıyorsa emerken 150 çekiyordur dedi çünkü..
Ay yok ne alaka kilo alımı düşmez bence ver gitsin canımKızlar bebeğim büyük tuvaletini yapmamaya başladı bununla birlikte süt içmeside azaldı. Kendim müdahale etmek alıştırmak istemiyorum ama zorda kaldım huysuz ve bu huysuzluğu tuvaletini yapamamasına bağlıyorum. Zeytinyağı verecektim sabah biriniz kilo alımı düşer yazmış o yüzden vermedim. Süt içmeside azaldığı için bide kilo kaybetmiyelim durduk yere. Ne yapsam bilemedim.
Ay yok ne alaka kilo alımı düşmez bence ver gitsin cKızlar bebeğim büyük tuvaletini yapmamaya başladı bununla birlikte süt içmeside azaldı. Kendim müdahale etmek alıştırmak istemiyorum ama zorda kaldım huysuz ve bu huysuzluğu tuvaletini yapamamasına bağlıyorum. Zeytinyağı verecektim sabah biriniz kilo alımı düşer yazmış o yüzden vermedim. Süt içmeside azaldığı için bide kilo kaybetmiyelim durduk yere. Ne yapsam bilemedim.
Geçmiş olsun canım biliyorum demesi kolay ama takılma idare et yavrularını düşüniyi geceler kızlar. kafam bimilyon şuan kendim hasta olmuşum oğlumuda hasta ettim. burnu akıyor hafif öksürükde var ama balgamdan galiba. kayınvalidem bizde 4 gündür hafta sonu gidecek ama zamanı nasıl geçirdim bilmiyorum. hastalık hastası ve herşeye karışan bir insan kendisi sürekli gelicem der durur benden yüz bulamaz gelemezdi bu sene eşim için gelmek istiyorsan buyur gel dedim 6 yıldır ilk defa eşsiz ve uzun kalmalık geldi ve ağzımın payını bir güzel aldım. sen misin gel diyen. çocuklarıma çok değer veriyor bu konuda hakkını yiyemem ama her şeye karışması ve sürekli hastalık numaraları neredeyse bebeklik hastalıklarını anlatmasıyla patlama noktasına geldim. eşim annesinin sorunlarını bildiği için sürekli sorun varmı seni rahatsız edecek bir şey yaptımı diye soruyor ağzıma geleni söylemek istiyorum ama üzülmesin diye yok diyorum. nereye kadar susabilirim hiç bilmiyorum. Stres oldukça bebeğimde huysuzlaşıyor kızımın hareketleride gözüme batıyor. Bide üstüne eşiyle anlaşamadıığı için sürekli benim sana zorum yok ben burda kalsam sana bir zararım olmaz eşim köye gitse bana evlatlarım sahip çıkar yok evlatlarım inşallah beni ortada bırakmaz diyip duruyor. Çıldırıcam ya 4 günü geçiremedim ben seninle yaşar mıyım diye bağırasım geliyor suratına ama neyse. Bazen diyorum oda bir anne büyütmüş emek vermiş gelmesi kalması hakkı diye ama ya bir insan niye sürekli sorun çıkarır rahat otur durki bir daha gel diye dört gözle bekleyeyim. Dolmuşum valla.
Yazdıklarına göre biraz da stres yaşıyorsun,içmesi de azaldı yazmışsın.anne sütü veriyordun diye hatırlıyorum.az emdiğinden de kakasını yapmıyordur.düzenli beslemeye çalış ama emmeyecekse emmiyor gerçekten bu ara ben de onu yaşıyorum.kayınvaliden giderse sen de düzelirsin sen düzelince bebek de düzelir inşallahKızlar bebeğim büyük tuvaletini yapmamaya başladı bununla birlikte süt içmeside azaldı. Kendim müdahale etmek alıştırmak istemiyorum ama zorda kaldım huysuz ve bu huysuzluğu tuvaletini yapamamasına bağlıyorum. Zeytinyağı verecektim sabah biriniz kilo alımı düşer yazmış o yüzden vermedim. Süt içmeside azaldığı için bide kilo kaybetmiyelim durduk yere. Ne yapsam bilemedim.
Canım anne sütü veriyorum evet ama sağıyorumda normalde 140 150 ml bitiriyordu gece ama şimdi 100 tamamlayamıyor. Hasta olduğu için galiba. Stres de çok etkilidir tabi. Annenin durumunun geçmeside çok normal. İnşallah düzelir. Öksürükten dolayı hastaneye gitsem mi diyorum.Yazdıklarına göre biraz da stres yaşıyorsun,içmesi de azaldı yazmışsın.anne sütü veriyordun diye hatırlıyorum.az emdiğinden de kakasını yapmıyordur.düzenli beslemeye çalış ama emmeyecekse emmiyor gerçekten bu ara ben de onu yaşıyorum.kayınvaliden giderse sen de düzelirsin sen düzelince bebek de düzelir inşallah
Teşekkür ederim canım. İnşallah sıkıntı olmadan atlatırız bu günleri.Ay yok ne alaka kilo alımı düşmez bence ver gitsin c
Geçmiş olsun canım biliyorum demesi kolay ama takılma idare et yavrularını düşün
Bence git canım öksürük için ilerlemesin,çünkü tedavi edilmeyince balgam ciğere inebiliyor ilerlemesinCanım anne sütü veriyorum evet ama sağıyorumda normalde 140 150 ml bitiriyordu gece ama şimdi 100 tamamlayamıyor. Hasta olduğu için galiba. Stres de çok etkilidir tabi. Annenin durumunun geçmeside çok normal. İnşallah düzelir. Öksürükten dolayı hastaneye gitsem mi diyorum.
Belki ondan olabilir ama benimki de öyle bı aralar,dönemsel olabilir.acaba diş etleri mi acıyor diyorum benKızlar günaydın,
Bu aliş veledi desteksiz uyumayı unuttu sanırım. Uykuya dalamıyor kendi. Benim yüzümden mi oldu bilmiyorum. Gece uyumadan önce biberonla mama veriyorum 1 haftadır falan. Öyle uyuyor kucağımda. Öncesinde yatağına koyunca uyuyordu direk. Şimdi gece 3te 5te uyanıyor kendi kendine uykuya dönemiyor. Kıvranıyor sağa sola dönüyor inliyor memeyi düşürüyor ağlıyor geri istiyor. Biberonla uyuttuğum için midir sizce de?
geldik canım şuan hava veriyorlar. eşim yanında ben dışarda bekliyorum.Bence git canım öksürük için ilerlemesin,çünkü tedavi edilmeyince balgam ciğere inebiliyor ilerlemesin
Insallah aşıdandır iştahı olmayan çocuk büyütmek cok zorBizde aşı iştahsızlık mı yaptı nedir bugün hiç bitiremedik mamasını. Bende içmeyen bebe annelerine katılıyorum galiba inş sadece aşıdandır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?