Olabilir cnm Defne meme reddini tavan yaptığında sağıp veriyordum gece uykusuna geçişte alıştı öyle şimdi yeni yeni unutuyor ama ben ayağımda sallayarak uyutabiliyorum gece memeye kalkıyor 5 dk emiyor yatağına koyuyorum uyuyorKızlar günaydın,
Bu aliş veledi desteksiz uyumayı unuttu sanırım. Uykuya dalamıyor kendi. Benim yüzümden mi oldu bilmiyorum. Gece uyumadan önce biberonla mama veriyorum 1 haftadır falan. Öyle uyuyor kucağımda. Öncesinde yatağına koyunca uyuyordu direk. Şimdi gece 3te 5te uyanıyor kendi kendine uykuya dönemiyor. Kıvranıyor sağa sola dönüyor inliyor memeyi düşürüyor ağlıyor geri istiyor. Biberonla uyuttuğum için midir sizce de?
Olabilir cnm Defne meme reddini tavan yaptığında sağıp veriyordum gece uykusuna geçişte alıştı öyle şimdi yeni yeni unutuyor ama ben ayağımda sallayarak uyutabiliyorum gece memeye kalkıyor 5 dk emiyor yatağına koyuyorum uyuyor
Bence git canım öksürük için ilerlemesin,çünkü tedavi edilmeyince balgam ciğere inebiliyor ilerlemesin
Belki ondan olabilir ama benimki de öyle bı aralar,dönemsel olabilir.acaba diş etleri mi acıyor diyorum ben
Boşver canim nasıl huzurluysa öyle uyusun zamanla Alişir. belki dişleri zorluyordur ondan kolay dalamıyordur öyle düşünme ben de meme reddinin üzerine gidemedim uykuda emmedi artık gecede herşey olacağina variyorBilmiyorum daha önce hiç emerken uyumuyordu çünkü huzurlu değildi. Şimdi biberonla mama içerken rahatlıyor gevşiyor uyuyor. Benim de hoşuma gitti açıkçası uykuya biberonla geçirmeye başladım bir haftadır.
Bir de gece uyuyamayınca kundağa alıyorum öyle uyuyor. Kundak bağımlısı olacak bu sefer de. Ay her şeyden korkar oldum. Emzirme danışmanları bitti uyku danışmanları yüzünden psikolojim bozuldu
Canim solu verdiğin şekilde sağı ver bebeğine. Yani solu emdikten sonra sağına döndürmeden ayni hizada diğer memeye koy o zaman alır memeyi. Umarım.anlatabilmisimdirBenimki de bir sağ tarafa bir sol tarafa red yapıp duruyor kızlar ya.bi tarafta süt yok gibi bi tarafım rahatsızlık veriyor böyle olunca.uyurlarken birini çıkarıp birini dayamaya çalışıyorum ağzına ama böyle yorucu gerçekten,insanı strese sokuyor.
Csnim çok teşekkür ederim şu dürtme olayını iki haftadır yapıyorum bazen fayda ediyor bazen etmiyor.Öncelikle yarım saatte uyanmaları çözmek için yöntem şu. Tam uyuduğu dkyı not alıyoruz 30dk dolmadan 25dk civarı bebeğimizi uyandırmadan dürtüyoruz. Amaç sadece kıpırdaması ve uyku döngüsünü atlatıp daha uzun uyutabilmek.
Bebişi doyurup yatırdıysan yarım saati uzatmayı başaramadıysan bile tekrar emzirme. Nasıl uyutuyorsan o şekilde uyutmaya çalışmalısın. Bu birkaç gün zor olabilir sabredip devam edersen düzene girer.
Saat düzenini kurmayı istersen biraz sabır gerektiriyor gerçekten ama saati gelince uyumak isteyen bebiş görmek herşeye değiyor:)
bunu da bebeğinin şuanki uykusuna göre düzenliyorsun. 2saatte uyumak istiyor ve yarımsaatte uyanıyorsa uykuyu 1saate uzatmaya çalışıp uyanıklık süresinide gündüz 3 ve ya 4 uyku yapacak şekilde ayarlayabilirsin. Misal uyanık zamanını kısaltman gerekti 10dk 15dk 20dk aşama aşama hergün azaltabilirsin. Tüm gün belli aralıklarda uyuyup uyanan bebek (ekstra atak zamanları,hastalıkvs hariç) daha az direnir alıştıkça uyutma sürelerin kısalır. 4.ayda bu olmuyor maalesef 5.aya girdik bakalım ne zaman azalacak bu değişimleri bende yeniden başlayacağım.
Birde geç uyutayım uykusu gelir uyur falan diye düşünme yorgun bebek daha çok uykuya direnir ve erken uyanır. Tam tersi erken uyutmak da böyle. O yüzden 10 15dk azar azar sürelerle oynamak lazım cnm. İnş yardımı dokunur sanada
Ben de Mertin altını gece aldigim zaman uyanır gibi oluyor besigine koyunca dalmasi bazen uzun sürüyor ama sallıyorum o şekilde dalıyor.Bizim hiç memede uyuma alışkanlığımız olmadı. Hiç mutlu emen bebek olmadı ya. İlk defa biberonda uyumaya başladı çocuk huzurla. Benim de hoşuma gitti bıraktım öyle iyi yapmadım sanırım..
Oyle zor olur ya. Sürekli sallamak yorar insanı. Büyüdükçe de zorlanabilirsin. Sadece dalma aşamasında sallasan sonra yavaş yavaş bırakıp çıksan uyanıyor miCsnim çok teşekkür ederim şu dürtme olayını iki haftadır yapıyorum bazen fayda ediyor bazen etmiyor.
Uyandikdan sonra emzirme Olayını yapamam gibi çünkü uyandıkdan sonra emerse dalıyor uykuya ya maalesef. Saat düzeni için not almaya başladım ama. Anlamıyorum bazen 1.5 saat sonra uyuyor bazen 2 ama geneli 2 saat . Uyuduğu süre zarfında hep sallıyorum hiç birakmiyorum uyusun diye bırakınca uyanıyor. Bende uyusun diye sallıyorum gitsin
Ben yaptırdım canımkızlar merhaba :) ben temmuz annesiyim... rahatsız etmiyorsam bir soru sormak istiyorum
aranızda menenjit aşısı yaptıran varsa
fiyatlar nasıl acaba
ve kaç doz şeklinde oluyor?
bilgi alabilirmiyim
Ben de Mertin altını gece aldigim zaman uyanır gibi oluyor besigine koyunca dalmasi bazen uzun sürüyor ama sallıyorum o şekilde dalıyor.
Sallamakla uyumuyor mu ?
Boşver canim nasıl huzurluysa öyle uyusun zamanla Alişir. belki dişleri zorluyordur ondan kolay dalamıyordur öyle düşünme ben de meme reddinin üzerine gidemedim uykuda emmedi artık gecede herşey olacağina variyor
Canım herşeyi düşünme bu seni yorar örneğin kafamda ek gıdada şu nasıl olur yada yürürken bu nasıl olur diye düşünüyorum hiç.bugün yaptığı bişeyden buna alışır mı diye kaygı duymuyorum sadece bugünü geçirmeye çalışıyorum böyle olunca daha rahatım.ha diğer türlü yapmadım mı yaptım özellikle ilk çocukta ve işkence gibi herşey zor geliyordu.zaten sen de maşallah onca zorluğa rağmen aklı başında ve dirayetlisin.boşver şu danışmanı bu danışmanı şöyle yazmış falan oku geç bildiğini yap,gün bitsin yeterli.inşallah hayat hepimize güzellikler getirirBilmiyorum daha önce hiç emerken uyumuyordu çünkü huzurlu değildi. Şimdi biberonla mama içerken rahatlıyor gevşiyor uyuyor. Benim de hoşuma gitti açıkçası uykuya biberonla geçirmeye başladım bir haftadır.
Bir de gece uyuyamayınca kundağa alıyorum öyle uyuyor. Kundak bağımlısı olacak bu sefer de. Ay her şeyden korkar oldum. Emzirme danışmanları bitti uyku danışmanları yüzünden psikolojim bozuldu
Anlattın anlattınCanim solu verdiğin şekilde sağı ver bebeğine. Yani solu emdikten sonra sağına döndürmeden ayni hizada diğer memeye koy o zaman alır memeyi. Umarım.anlatabilmisimdir
Canım herşeyi düşünme bu seni yorar örneğin kafamda ek gıdada şu nasıl olur yada yürürken bu nasıl olur diye düşünüyorum hiç.bugün yaptığı bişeyden buna alışır mı diye kaygı duymuyorum sadece bugünü geçirmeye çalışıyorum böyle olunca daha rahatım.ha diğer türlü yapmadım mı yaptım özellikle ilk çocukta ve işkence gibi herşey zor geliyordu.zaten sen de maşallah onca zorluğa rağmen aklı başında ve dirayetlisin.boşver şu danışmanı bu danışmanı şöyle yazmış falan oku geç bildiğini yap,gün bitsin yeterli.inşallah hayat hepimize güzellikler getirir
Anlattın anlattınyapıyorum onu da ama doğru taraftan vermek gibi düzgün oturmuyor tabi ve diğer göğsüm çok altta kalıyor yoruluyorum.benimki iyice alıştı yatarak emmeye aylardır gece gündüz öyle sürdürüyorum ama ters taraftan zor geliyor işte yoruluyorum bakalım inşallah geçer
Dürtme olayı olmuyorsa tam daldığı zamanı kaçırıyoruz demektir cnm bende bazen emin olamıyorum deniyorum uyanıyor:) uyandıktan sonra emzirmeyi bırakmazsan memeyi emzik niyetine kullanır her uyandığında tekrar emzik gibi kullanıp uyumak ister cnm. Onun yerine kucağında sakinleştirip pışpışla falan mayıştırabilirsin ya da sadece uyutmak için emzik verebilirsin ama ondan emin değilim meme reddi olabiliyormuş. Benimki meme emmediği için veriyorum. Gündüz neyse de gecede emmeyle uyumayı bırakmazsa her döngüden sonra sen başında olup emziremeyeceğin için uyanacak. Not almak için daldığından emin olmadan başından ayrılma ilk xamanlar küçük bir dokun uyanmazsa dalmıştır. Gerçekten uykusu geldiği zaman zaten uyuyacaktır. Sallamayı bırakmak için, tam dalmadan sallamayı kes ağlayınca tekrar ufak salla, susunca tekrar dur böyle böyle pes edene kadar birkaç günde sallamadan uyumayı öğrenecektir. Çünkü mayışmış oluyor ve ona kendi kendine uyuma fırsatı veriyorsun destekle. Bende sallıyordum hemde dediğin gibi hiç durmadan uyanana kadar sallayıp duruyordum sürekli. En önemlisi saat düzeni cnm bak bi alışsın aynı saatte uykusu gelmeye o zaman desteğe bu kadar ihtiyacı kalmıyor bende hiç sanmıyordum uyuyabileceğini.Csnim çok teşekkür ederim şu dürtme olayını iki haftadır yapıyorum bazen fayda ediyor bazen etmiyor.
Uyandikdan sonra emzirme Olayını yapamam gibi çünkü uyandıkdan sonra emerse dalıyor uykuya ya maalesef. Saat düzeni için not almaya başladım ama. Anlamıyorum bazen 1.5 saat sonra uyuyor bazen 2 ama geneli 2 saat . Uyuduğu süre zarfında hep sallıyorum hiç birakmiyorum uyusun diye bırakınca uyanıyor. Bende uyusun diye sallıyorum gitsin
Menenjit için iki farklı aşı birden mi yapılıyor ki? Birde rota aşısı var oy ne çok aşı oluyor böyle. Biz sadece rotayı yaptırdık 5.ayda 2.dozu var menenjitide bi sorayım o zaman sağol cnmBen yaptırdım canım
2. Ayda nimenrix 345 tl
3. Ayda bexsero 550 civarı sanırım tam hatırlayamadım artı eksi olabilir
4.ayda 2. Doz nimenrix oldu
Bu ay yani 5. Ayda bexsero 2. Dozu olucak
3. Dozlar 13 ve 14. Aylarda yapılacak
Nimenrix ateş yapmıyor ama aşıyı vururken en yakan aşı bu dedi doktor
Bexsero ateş yapıyor biz 39 dereceleri gördük.Doktorumuz uyarmıştı ateş yapar calpol verin diye bir kaç kez verdik 24 saat sonra ateş düşüyor tamamen
MrvCn sende sormuşsun galiba canım
Aynen baya aşı var ama hepsi sağlıkları için koruma kalkanı onlar diyor doktorMenenjit için iki farklı aşı birden mi yapılıyor ki? Birde rota aşısı var oy ne çok aşı oluyor böyle. Biz sadece rotayı yaptırdık 5.ayda 2.dozu var menenjitide bi sorayım o zaman sağol cnm
Bizimki rotadan bahsetmişti ama hiç menenjitten bahsetmemişti. Bakalım nasıl bir yol izleriz bizdeAynen baya aşı var ama hepsi sağlıkları için koruma kalkanı onlar diyor doktor
Her doktorun özel aşı takvimi farklı oluyor
Doktoruna sor canım ne derse ona göre bir yol izlersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?