2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Olabilir cnm Defne meme reddini tavan yaptığında sağıp veriyordum gece uykusuna geçişte alıştı öyle şimdi yeni yeni unutuyor ama ben ayağımda sallayarak uyutabiliyorum gece memeye kalkıyor 5 dk emiyor yatağına koyuyorum uyuyor

Bizim hiç memede uyuma alışkanlığımız olmadı. Hiç mutlu emen bebek olmadı ya. İlk defa biberonda uyumaya başladı çocuk huzurla. Benim de hoşuma gitti bıraktım öyle iyi yapmadım sanırım..

Bilmiyorum daha önce hiç emerken uyumuyordu çünkü huzurlu değildi. Şimdi biberonla mama içerken rahatlıyor gevşiyor uyuyor. Benim de hoşuma gitti açıkçası uykuya biberonla geçirmeye başladım bir haftadır.
Bir de gece uyuyamayınca kundağa alıyorum öyle uyuyor. Kundak bağımlısı olacak bu sefer de. Ay her şeyden korkar oldum. Emzirme danışmanları bitti uyku danışmanları yüzünden psikolojim bozuldu

Boşver canim nasıl huzurluysa öyle uyusun zamanla Alişir. belki dişleri zorluyordur ondan kolay dalamıyordur öyle düşünme ben de meme reddinin üzerine gidemedim uykuda emmedi artık gecede herşey olacağina variyor

Canim solu verdiğin şekilde sağı ver bebeğine. Yani solu emdikten sonra sağına döndürmeden ayni hizada diğer memeye koy o zaman alır memeyi. Umarım.anlatabilmisimdir

Csnim çok teşekkür ederim şu dürtme olayını iki haftadır yapıyorum bazen fayda ediyor bazen etmiyor.
Uyandikdan sonra emzirme Olayını yapamam gibi çünkü uyandıkdan sonra emerse dalıyor uykuya ya maalesef. Saat düzeni için not almaya başladım ama. Anlamıyorum bazen 1.5 saat sonra uyuyor bazen 2 ama geneli 2 saat . Uyuduğu süre zarfında hep sallıyorum hiç birakmiyorum uyusun diye bırakınca uyanıyor. Bende uyusun diye sallıyorum gitsin

Bizim hiç memede uyuma alışkanlığımız olmadı. Hiç mutlu emen bebek olmadı ya. İlk defa biberonda uyumaya başladı çocuk huzurla. Benim de hoşuma gitti bıraktım öyle iyi yapmadım sanırım..
Ben de Mertin altını gece aldigim zaman uyanır gibi oluyor besigine koyunca dalmasi bazen uzun sürüyor ama sallıyorum o şekilde dalıyor.
Sallamakla uyumuyor mu ?

Oyle zor olur ya. Sürekli sallamak yorar insanı. Büyüdükçe de zorlanabilirsin. Sadece dalma aşamasında sallasan sonra yavaş yavaş bırakıp çıksan uyanıyor mi

kızlar merhaba :) ben temmuz annesiyim... rahatsız etmiyorsam bir soru sormak istiyorum
aranızda menenjit aşısı yaptıran varsa
fiyatlar nasıl acaba
ve kaç doz şeklinde oluyor?
bilgi alabilirmiyim
Ben yaptırdım canım
2. Ayda nimenrix 345 tl
3. Ayda bexsero 550 civarı sanırım tam hatırlayamadım artı eksi olabilir
4.ayda 2. Doz nimenrix oldu
Bu ay yani 5. Ayda bexsero 2. Dozu olucak
3. Dozlar 13 ve 14. Aylarda yapılacak
Nimenrix ateş yapmıyor ama aşıyı vururken en yakan aşı bu dedi doktor
Bexsero ateş yapıyor biz 39 dereceleri gördük.Doktorumuz uyarmıştı ateş yapar calpol verin diye bir kaç kez verdik 24 saat sonra ateş düşüyor tamamen
MrvCn sende sormuşsun galiba canım

Benim kızda 2 defa uyuyor
Sabah uykusu daha uzun oluyor
Öğleden sonra da 4 gibi uyanmış oluyor
Gece uykusunada 7.30 da yatıyor
Bence uyku düzeni için aynı saatte uyutmanın çok büyük faydası var ben düzeni bu şekilde oturttum 2 saat dolunca uykuya geçiyoruz eğer süre uzarsa uykuya geçerken hem ağlıyor hemde dalma süresi uzuyor huysuzlanıyor.Sadece gece uykusu öncesi uyanık kalma süresi uzun oluyor
Sabah ne kadar uyuyacağını öğleden sonra ne kadar uyuyacağını biliyorum eğer uykudan uyanırsa tekrar uyutuyorum sonra devam ediyor uyumaya

Ben de Mertin altını gece aldigim zaman uyanır gibi oluyor besigine koyunca dalmasi bazen uzun sürüyor ama sallıyorum o şekilde dalıyor.
Sallamakla uyumuyor mu ?

Uyuyor da alışkanlık edinecek diye korkuyorum gece uyanıp sallanmayı

Evet valla her şeyi takar oldum

Kızlar sağlık ocağına gittim ben. Hemşire değişikliği oldu. Küçük bir sıkıntı olmuş şikayet ettim artık benim hemşire yıllık izindeymiş. Neden ilgilenmedi neden atlanmış bilmiyoruz gelince sorarız dediler. Özür falan dilediler ölçümlerini sisteme girdiler. Telefonumu aldılar. Cimere yazıcam diye korktular sanırım

Canım herşeyi düşünme bu seni yorar örneğin kafamda ek gıdada şu nasıl olur yada yürürken bu nasıl olur diye düşünüyorum hiç.bugün yaptığı bişeyden buna alışır mı diye kaygı duymuyorum sadece bugünü geçirmeye çalışıyorum böyle olunca daha rahatım.ha diğer türlü yapmadım mı yaptım özellikle ilk çocukta ve işkence gibi herşey zor geliyordu.zaten sen de maşallah onca zorluğa rağmen aklı başında ve dirayetlisin.boşver şu danışmanı bu danışmanı şöyle yazmış falan oku geç bildiğini yap,gün bitsin yeterli.inşallah hayat hepimize güzellikler getirir
Canim solu verdiğin şekilde sağı ver bebeğine. Yani solu emdikten sonra sağına döndürmeden ayni hizada diğer memeye koy o zaman alır memeyi. Umarım.anlatabilmisimdir
Anlattın anlattınyapıyorum onu da ama doğru taraftan vermek gibi düzgün oturmuyor tabi ve diğer göğsüm çok altta kalıyor yoruluyorum.benimki iyice alıştı yatarak emmeye aylardır gece gündüz öyle sürdürüyorum ama ters taraftan zor geliyor işte yoruluyorum bakalım inşallah geçer

Doğru diyorsun gün bitsin yeter sevdim bu sözü

Dürtme olayı olmuyorsa tam daldığı zamanı kaçırıyoruz demektir cnm bende bazen emin olamıyorum deniyorum uyanıyor:) uyandıktan sonra emzirmeyi bırakmazsan memeyi emzik niyetine kullanır her uyandığında tekrar emzik gibi kullanıp uyumak ister cnm. Onun yerine kucağında sakinleştirip pışpışla falan mayıştırabilirsin ya da sadece uyutmak için emzik verebilirsin ama ondan emin değilim meme reddi olabiliyormuş. Benimki meme emmediği için veriyorum. Gündüz neyse de gecede emmeyle uyumayı bırakmazsa her döngüden sonra sen başında olup emziremeyeceğin için uyanacak. Not almak için daldığından emin olmadan başından ayrılma ilk xamanlar küçük bir dokun uyanmazsa dalmıştır. Gerçekten uykusu geldiği zaman zaten uyuyacaktır. Sallamayı bırakmak için, tam dalmadan sallamayı kes ağlayınca tekrar ufak salla, susunca tekrar dur böyle böyle pes edene kadar birkaç günde sallamadan uyumayı öğrenecektir. Çünkü mayışmış oluyor ve ona kendi kendine uyuma fırsatı veriyorsun destekle. Bende sallıyordum hemde dediğin gibi hiç durmadan uyanana kadar sallayıp duruyordum sürekli. En önemlisi saat düzeni cnm bak bi alışsın aynı saatte uykusu gelmeye o zaman desteğe bu kadar ihtiyacı kalmıyor bende hiç sanmıyordum uyuyabileceğini.

Menenjit için iki farklı aşı birden mi yapılıyor ki? Birde rota aşısı var oy ne çok aşı oluyor böyle. Biz sadece rotayı yaptırdık 5.ayda 2.dozu var menenjitide bi sorayım o zaman sağol cnm

Menenjit için iki farklı aşı birden mi yapılıyor ki? Birde rota aşısı var oy ne çok aşı oluyor böyle. Biz sadece rotayı yaptırdık 5.ayda 2.dozu var menenjitide bi sorayım o zaman sağol cnm
Aynen baya aşı var ama hepsi sağlıkları için koruma kalkanı onlar diyor doktor
Her doktorun özel aşı takvimi farklı oluyor
Doktoruna sor canım ne derse ona göre bir yol izlersiniz

Aynen baya aşı var ama hepsi sağlıkları için koruma kalkanı onlar diyor doktor
Her doktorun özel aşı takvimi farklı oluyor
Doktoruna sor canım ne derse ona göre bir yol izlersiniz
Bizimki rotadan bahsetmişti ama hiç menenjitten bahsetmemişti. Bakalım nasıl bir yol izleriz bizde

QUOTE="LesaM, post: 69650318, member: 793349"]
Oyle zor olur ya. Sürekli sallamak yorar insanı. Büyüdükçe de zorlanabilirsin. Sadece dalma aşamasında sallasan sonra yavaş yavaş bırakıp çıksan uyanıyor mi
[/QUOTE] daha kapıdan çıkmadan uyanır ya. Uyusun diye katlaniyorum uyumasa öyle ağlıyor ki uyut diye aglamasindan daha iyidir diyorum en azından. Gece 1 saat sonra bırakıyorum uyuyor ama gündüz hiç uyumuyor sallanmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…