- 13 Haziran 2020
- 545
- 477
- 103
- 30
Canim şu sallanma yöntemini deneyecem insallah çok sağol hiç sanmıyorum da inşallah düzelir. Gece uykusunda hiç sallanmak istemiyor mesela uykuya dalınca koyuyorum uyanmiyor gündüz hemen uyaniyor.Dürtme olayı olmuyorsa tam daldığı zamanı kaçırıyoruz demektir cnm bende bazen emin olamıyorum deniyorum uyanıyor:) uyandıktan sonra emzirmeyi bırakmazsan memeyi emzik niyetine kullanır her uyandığında tekrar emzik gibi kullanıp uyumak ister cnm. Onun yerine kucağında sakinleştirip pışpışla falan mayıştırabilirsin ya da sadece uyutmak için emzik verebilirsin ama ondan emin değilim meme reddi olabiliyormuş. Benimki meme emmediği için veriyorum. Gündüz neyse de gecede emmeyle uyumayı bırakmazsa her döngüden sonra sen başında olup emziremeyeceğin için uyanacak. Not almak için daldığından emin olmadan başından ayrılma ilk xamanlar küçük bir dokun uyanmazsa dalmıştır. Gerçekten uykusu geldiği zaman zaten uyuyacaktır. Sallamayı bırakmak için, tam dalmadan sallamayı kes ağlayınca tekrar ufak salla, susunca tekrar dur böyle böyle pes edene kadar birkaç günde sallamadan uyumayı öğrenecektir. Çünkü mayışmış oluyor ve ona kendi kendine uyuma fırsatı veriyorsun destekle. Bende sallıyordum hemde dediğin gibi hiç durmadan uyanana kadar sallayıp duruyordum sürekli. En önemlisi saat düzeni cnm bak bi alışsın aynı saatte uykusu gelmeye o zaman desteğe bu kadar ihtiyacı kalmıyor bende hiç sanmıyordum uyuyabileceğini.
Ah işte doymak için emmiyor fazla emdiğini anlayamıyor uykusu olduğu için sonra rahatsız olan yine bebişin oluyorCanim şu sallanma yöntemini deneyecem insallah çok sağol hiç sanmıyorum da inşallah düzelir. Gece uykusunda hiç sallanmak istemiyor mesela uykuya dalınca koyuyorum uyanmiyor gündüz hemen uyaniyor.
Ah emzik alsa hiç almadı emzik biberon dahi almıyor ancak meme memeyi ver saatlerce emer sonra kusar çok kusuyor zaten o yüzden.
Gece de 5 7 dk emziriyorum çekiyorum çekmek istemiyor ama çekiyorum yoksa çok emip kusuyor neden kendi çekmiyor doğduğundan beri hiç kendisi çekmedi memeyi bilgin var mı. Kilosu iyi her ay 1 kilo aldı
Cnm ne kadar uyanık kalıyordu 2 saat civarıysa birden hop diye 1 saatte uyuyamaz. Azar azar kısaltmak gerekiyor maalesef. Yarın 1.45dkda denersin buna alışır 1.30dkda denersin alıştıkça azalt yani. Uyku dengesini altüst etmeden düzenleyebilirsin korkma:) yeter ki başka bir sorunu olmasın(diş,hastalık,atak vs) kızma annesi biz nasıl öğrettiysek şimdiye kadar sadece öyle uyumayı biliyorlar:) ben de zamanında işime geldi anama verdim salladı ablama verdim hoplattı alıştı. Yatağa alıştırana kadar ne çektimMrvCn Canım bugun merti ilk uykusundan uyandiktan 1 saat sonra uyutmaya çalıştım asla uyumadı bir ara dalar gibi oldu kaka yaptı geri uyandı.
Kızıma yemek de yediremedim ayy valla çok sinirlendim bugün merte
Valla bu saat oldu hala 2.uykuya uyutamadım. Normalde 2 saatte bir uyurdu 3 saati gecti hala uyumadı uykusu kaçtı tamamen galiba.Cnm ne kadar uyanık kalıyordu 2 saat civarıysa birden hop diye 1 saatte uyuyamaz. Azar azar kısaltmak gerekiyor maalesef. Yarın 1.45dkda denersin buna alışır 1.30dkda denersin alıştıkça azalt yani. Uyku dengesini altüst etmeden düzenleyebilirsin korkma:) yeter ki başka bir sorunu olmasın(diş,hastalık,atak vs) kızma annesi biz nasıl öğrettiysek şimdiye kadar sadece öyle uyumayı biliyorlar:) ben de zamanında işime geldi anama verdim salladı ablama verdim hoplattı alıştı. Yatağa alıştırana kadar ne çektim
Evet bugünlük bozulmuş oldu maalesef ama uyur bu kadar uyanık da kalamaz herhalde. Alıştıra alıştıra dene istersen birdahakine dengesi bozulmadan. Sonuçta oturmuş bi saati vardı mertin daha kolay hesaplayıp kısaltırsın.Valla bu saat oldu hala 2.uykuya uyutamadım. Normalde 2 saatte bir uyurdu 3 saat oldu hala uyumadı uykusu kaçtı tamamen galiba.
Selam kızlar
Geçmişi okuyamadım inşallah bebişler çok iyidir. Biz memlekete geldik, burada eski ark. var, Doktor ona götürdüm, meme reddi vs için. İdrar yolu enf vardır dedi. Doğruymuş. 5 gün iğne olacak. Çok üzüldüm. O kadar özel muayeneye götürüyorum, şikayetlerimizi anlatıyorum, keşke bir tahlil isteseymişİnşallah düzelir de başka bir şeye gerek kalmaz.
Pipisinin ucu da darmış, o neden olmuştur, sünnet olmalı dedi. BiZim doktor sağolsun hiç söylememişti. Gel de sinir olma..
Mama vernce su vermek gerekir diye duymuştum.Kızlar ya ben günde 3 kere mama 3 kere anne sütü veriyorum şu an. Sizce su vermeli miyim?
Bize de sünnet yolu gözüküyor şu enfeksiyonu atlatalım hayırlısıyla daÇok geçmiş olsun.
Bizim de dar ve aşağıdaydı canım sünnet olduk 3 aylıkken. Rahatladı çocuk işeyemiyormuş. Kaç kere ben de enfeksiyon mu oldu diye buraya yazmışımdır. Hep bezi kuru kalıyordu. Çiş yaparken yüzünğ buruşturuyordu.
Bizim şuan tamamen mamaya döndü hiç su vermedim daha. Ama çişi de sarı değil. Doktorda ver demedi bilemedim bende midesi bulanır mı mama içmesini etkiler mi.Kızlar ya ben günde 3 kere mama 3 kere anne sütü veriyorum şu an. Sizce su vermeli miyim?
İşte benim de demiştim ya sana ileri almaya çalışırken öyle olduValla bu saat oldu hala 2.uykuya uyutamadım. Normalde 2 saatte bir uyurdu 3 saati gecti hala uyumadı uykusu kaçtı tamamen galiba.
Bizim şuan tamamen mamaya döndü hiç su vermedim daha. Ama çişi de sarı değil. Doktorda ver demedi bilemedim bende midesi bulanır mı mama içmesini etkiler mi.
Bizim de yarın sünnet var. Bi de eğiklik varmış onu da düzeltecekmiş. Heyecanlıyım sağ salim atlatırız umarım. Üzerine eğilerek emzirebilirsin operasyon sırasında dedi doktor ama sakinleşsin derken memeyi olumsuz kodlar mı diye de düşünüyorum.
Mama vernce su vermek gerekir diye duymuştum.
Emzirirken yaptılar bizimde sünneti. İlk uyuşsun diye iğne yaptıklarında acı hissediyorlar o da içindeki yakiyormus. Zaten uyuştugu için hissetmiyor bende ayakta ona doğru eğilerek emzirdim . Sonrasında 4-5 dk da sevdiği oyuncakla onunla konuştum ağlamadan atlattık şükür. Ama panik atağn varsa yada yavruma kıyamam dersen girme. Gözünün önünde kesip dikiyorlar. Biz eşimle ikimiz girdik ikimizde bayilcak gibi olduk bı araBizim de yarın sünnet var. Bi de eğiklik varmış onu da düzeltecekmiş. Heyecanlıyım sağ salim atlatırız umarım. Üzerine eğilerek emzirebilirsin operasyon sırasında dedi doktor ama sakinleşsin derken memeyi olumsuz kodlar mı diye de düşünüyorum.
Maşallah hafizan ne güzel. Ben doğumdan beri ne yaptığımı unutuyorumBizim de eğikti canım. Ben çıkar çıkmaz emzirdim ameliyathanede oldu. Memeye saldırdı hemen zaten. Ama içeride ağlamış. Meme verirsen belki ağlamaz. A Alliswell1677 canım senin doktor mu emzirirken sünnet yapıyordu?
Aslında kan alırken bile çok kötü oluyorum ben. Bakmam hiç o tarafa diye düşünmüştümEmzirirken yaptılar bizimde sünneti. İlk uyuşsun diye iğne yaptıklarında acı hissediyorlar o da içindeki yakiyormus. Zaten uyuştugu için hissetmiyor bende ayakta ona doğru eğilerek emzirdim . Sonrasında 4-5 dk da sevdiği oyuncakla onunla konuştum ağlamadan atlattık şükür. Ama panik atağn varsa yada yavruma kıyamam dersen girme. Gözünün önünde kesip dikiyorlar. Biz eşimle ikimiz girdik ikimizde bayilcak gibi olduk bı araBirde girmeden 2 saat önce emzir aç girsin dedi. Aç olduğu içinde memeden başka birşey görmedi zaten oğlum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?