2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
merhabalarr bende grubu buldum katildim haziran dogum ikiz kizlarim var 34 haftada. size bizim gece gun rutini yazim fikir alayim istedim .

sabah 8/9 gibi uyanirlar kizlar, gunde 3 saatte bir 120mil mama veririm . ortalama 2 saatte bir 30 daka gibi uyurlar ve bir uykularida 2 saati bulabiliyor. kendi kendilerine oyun ounarken uyurlar bende uyuduklari yerde birakiyorum . xogu zaman ayni anda uyurlar . ek gidaya daha gecmedim gecen ay denedim doktor erken diyince bir ay daha beklemeye karar verdim . aksam 8/10 arasi uyurlar kendi kendilelerine ama mizmizlanirlarsa ben ayakta sallarim . biri uyursa digerinide cok gecmeden uyutmauw calisirim . uyuduktan sorna uyaniksam ve 3 saat gecmisse mama veririm ama uyumaya gecersem mama icin aglayinca uyanip veririm sizde durumlar nasil

Biz daha hic dis cikartmadik geçmiş olsun cnm insallah geçmez.
Emme sıkıntımız da ayni pazartesi baslayacagm bende ek gidaya

Benimki iştahsız canım.sen uyku eğitimi alıyordun değil mi canım.nasil gidiyor memnun musun

Masallah ya nazar degmesin benimki ne emerken uyuyo ne kendi kendine . ortalik yikiyo 1 saat salluyrm uyusun diye oda en fazla 45 dk gun icinde gece de uyaniyo ama daha iyi gunduze gore . demek ki Rabbim sana yardimci oluyo yoksa zor iki bebek ayni anda yardim eden yoksa

amin inshallah butun bebelerimize ilk 3 ay annem yardim etti sorna 1 ay kaynanam . 3 ay aksam 7 gibi kolic saatileri vardi . 1 ay oncesine kadarda 5 de uyaniyorlardi . bencede rutinimiz iyi ama etrafimda (ne zaman uyku duzeni olucak, gece beslenmesini niye kesmiyorsun buyuduler artik, enzirmedigin icin guven hissetmiyorlar) gibi seyler duyunca huzursuz oluyorum . 2 ay anne sutu verdim ama 3 ay gece 5 daka bile uyumadim 34 haftada dogudular ve birinde reflu var diye cok fazla kusuyordu . stresden uykusuzluktan ve ac kalmaktan sut cok azaldi sorna cogaltamadim

seninkide normal bir cok bebek uyaniyor gece zaman gectikcr duzene girer bu gunleri unutup geceriz yeterki iyi olsunlar

Benimki iştahsız canım.sen uyku eğitimi alıyordun değil mi canım.nasil gidiyor memnun musun
Yok ben değilim canım bizimde bı açılıyor bı kapaniyor iştah uyku derken bizim iyice bozuldu geceleri uyanıyor dis üzünden sanırım bazen iki uyku yapiyor sadece uyumuyor yani

Biz daha hic dis cikartmadik geçmiş olsun cnm insallah geçmez.
Emme sıkıntımız da ayni pazartesi baslayacagm bende ek gidaya
İnşallah canım amin ya
Hayırlısıyla çıkar zamanında disinizde o da iştahsız yapıyor
Bizim emmiyor artık bı daha almadı sagiyorum bende sık sık içiyor yine sütümde azaldı yine zorla içiyor bu aralar

Ne ile basladin cnm bizim pazartesi doktor kontrolu var ondan o zaman başlayım diyorum
Sebze ile başladım canım havuç patates kabak balkabagi sonra bunlara pirinç ekledim meyvelerle devam ettim bı kaç çay kasigi kadar sonra şehriye tambugday unu yulaf pirinç unu irmikte ekledim yumurta ya gelince sıkıntı oldu onu verme istersen, bana geç ver demişti doktor bildiğim senin bebeğinde alerjik durumu olabilir, şimdi istahsizlasti yine miray ama canı isterse yiyor şükür

Sehriyeyi yutabildi mi cnm et suyu tavuk suyu ekledin mi

Bana da dediler gece beslemezsen alismaz ama daha bebek ya nasil emzirme ,mama verme diyolar anlamiyrm .herkes emzirecek diye kural yok canim iki bebege ayni anda yetmek kolay mi sen icini ferah tut ,heekes bisey der . sen elinden geleni yapiyosun sonucta . bizde de vardi kolik halleri hep ayni saatte sukur daha rahatim sabirla hepsi geciyo uyku duzeni bebekte nasil olacak bilemdm kendileri yapabiliyo mu acaba onu uyanirsa napalim yani . herkes konusuyo

oyle valla bebeklikten 2/3 saatte en fazla mecbur beslenmek zorunda kan sekerleri dusermis yoksa , buda buyudukca aliskanlik haline geliyor yani acliktan mi aliskanliktanmi artik bu ayda bende bilmiyom ama yinede veriyom her bi bebek huyu suyu farkli oluyo mesela internette bakinca uyku ortami sagla diyo yika masaj kitap oku yataga birak uyusun ama okadar kolay degil ben ne zaman uyumak isteyince uyusunlar diyom ama cok erken uykulari gelibcede oyalamaya calisiyom . insnalar gercekten cok fazla mudahele ediyo bazen herseye karisiyo ilk cocuklarim istedigim gibi olsun istiyom hersey, yanlis biseyde yapiyosam birak hata yapim ama icin rahat olsun kendi istedigimi gibi buyutum degilmi

Cok iyi anliyrm canim bende ilk bebegimde ayni seyleri yasadm herkes bisey diyodu . bide ben ailelere yakin oturuyrm bi orda bi burdayim anla artik . beni cildirttilardi . ama bunda ben oyle istyrm deyip geciyorm . kimse ses ademiyo. Ben sonucta onun icin iyi olani istyrm . uyku rutini ben yapiyorm ama bez degisimi , meme veriyorm . sonra los isik yapiyorm ikisinde de aynini yaptim saat pek tutturamiyrm malesef ama genelde ayni saatte yatirmaya calisiyrm iki kizimi da . hava aydinlaninca ama hemen kalkiyolar kisin 8,9 gibi yazin 6,7 gibi gece uyanmalri devam memeden kesene kadar

Bizim diş henüz yok büyük kızımın 11. Ay çıkmıştı bakalım minik kaçıncı ayda çıkaracak
Şehriyeli tavuk çorbası yapmıştım geçen gün çok az tattırdım bekledim alerjik bir şey olmasın diye sonra baktım yalanıyor istiyor gibi, besledim ilk defa bir ek gıdadan o kadar yedi ben şok çünkü pek iştahlı değil ek gıdaya gerçi mamayıda en fazla 4 ölçek içiyor benim kız onuda zorla bitiriyor
Yarın kontrolümüz var 6. Ay aşıları yapılacak
Kilosunu boyunu merak ediyorum geçen ay hastalanmıştı çok az kilo almıştı en son 6.5 kg dı bakalım bu ay toparladı mı
Benim kız sesli oyuncakları çok seviyor eline alınca baya oyalanıyor
Mutfakta iş yaparkende yanıma alıyorum ben çocuk şarkıları söylüyorum ona gülüyor

Ne ile basladin cnm bizim pazartesi doktor kontrolu var ondan o zaman başlayım diyorum
Havuçla başladım canım.az miktar suda haşladım,cam rendede ezdim.az da zeytinyağı gezdirdim.dün çay kaşığı bugün tatlı kaşığı.sebzelerden devam edeceğim bu on gün.altı ay doluyor o zaman da yoğurtla devam edip peşinden meyvelere geçmeyi planlıyorum bakalım.et suyu tavuk suyu bunlar yedi ay gibi başlayacağım.yumurta yulaf unu irmik falan da ekleyeceğim yedi ay olmadan.fikir olsun diye yazıyorum sana da

Saol cnm

Bizimde aşılar 6.12 de yapılacak. Siz menenjit aşısı olcakmısınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…