2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Canım çok geçmiş olsun. Bence 2-3 hafta diyet yapıp çocuğu rahatlatıp tekrar tüketmeye başlatılar seni.
Kilosunun sebebi tamamen hastalık ve diştir onu takma.
Yüzdeki döküntüler çok mühim değil çocukta başka bir huzursuzluk falan yoksa. İshal kusma gaz sancıları kakada kan vs.
Çocuklara ağır geliyor inek sütü bu bi gerçek. Hepimize ağır aslında ama minnacık bebeler hemen reaksiyon veriyor işte.
Biz öncesinde mama kullanmadık. Hep anne sütü verdim 3. Aya kadar. Aptamil denemiştim ama almıyordu doğru düzgün. Sonrasında da hep kustu mamayı. 2-3 kez vermişimdir işte.
Şimdi bu alerji mamasının tadı kötü. Almayabilir.
30cc yap ver bakalım. günde 3 kez 30cc şeklinde başladık biz. O yeterli olur size bence emzirmeden önce verirsen daha kolay alır. Çünkü mamayı almasını istiyoruz besin değeri için.
Bu arada sen de osteocare osteofine tarzı bir kalsiyum takviyesi alman lazım akşamları günde 2 tane.

Çok teşekkür ediyorum.işte acaba tek semptom yüzündeki egzamamı onda emin değilim.akşam yatırıyorum en az bir saat ses dinliyorum bazen beş altı kez gidiyorum hem ağlıyor hem uyuyor.ama bu dişten de olabilir bilmiyorum ki.büyük oğlum iki yaşına kadar rahat yatmadı gece benzer şeyler vardı yüzünde yoktu ama dizlerinde çıktı bir yaş sonrası.anlayamadık biz de doktorlar da.
Ya vereceğim vermesine mamayı sabah on cc verdim hatta ama bi baktım içine ilk sırada glikoz şurubu.üç damla d vitamininin bile katkısızını arıyoruz bunu yapamıyorlar mı acaba daha doğal.markası nutrıcıa neocate bu arada.
Sana da on gün yap diyet başlayacağız kalsiyum fosfor dedi zaten.senin yazdığına bi bakayım bakalım çok teşekkür ederim

Ben de diyeti açtıktan sonra mümkün mertebe süt ürünleri kullanmayaya çalışacağım. Hani dışarıda falan bir şeylerin içinde varsa sallamam o zaman ama yoğurdu keçi sütünden falan yapıcam çocuğa.
Alerji mamaları şekersiz olmuyormuş. Bizimkinde de mısır şurubu yazıyor ilk sırada. Similac elecare kullanıyoruz. Tatları çook fena çünkü. Az miktarda da olsa koyulması gerekiyormuş.

Canım ben 1 aydır falan emzirmiyorum, zaten doğduğundan beri mama destekli gidiyorduk kuvozde kaldığı için. Baktım kilo almıyor herkes kuş kadar bu çocuk diyor moralim bozuldu sabah uyanınca aç olduğu için hemen mama veriyorum 5 ölçek kadar sonra 1 saat sonra kaşık maması veriyorum hipp'in ya da aptamilin. Bi de ben şey çok yaptım. Kasede 1 ölçek mama erittim normal sulu onun içine cici bebe ezdim yedirdim. Onun faydası dokunmuş olabilir. Neyse sabah kaşık maması verdikten sonra uyutmadan 4 ölçek mama iciriyorum uyutuyorum. Yine uyaninca biraz bekliyorum açılması için, yine kaşık maması veriyorum genelde laktozsuz yoğurt veriyorum. Ondan sonra yine uyutmadan 4 ölçek mama. Uyanınca bu sefer tahıllı kaşık maması veriyorum yine uyutmadan mama. Son artık gece uykusuna yatırmadan aptamilin iyi geceler maması var bisküvili onu yediriyorum yine mama iciriyorum üstüne uyutuyorum ve nazar değmesin bütün gece deliksiz uyuyor. Bir yerde okumuştum gün içinde aldığı kalori miktarı gece uyanmasını etkiliyormus. Gündüz ne kadar kalori alırsa gece o kadar derin uyuyormus. 8 saat falan deliksiz uyuyor çok şükür. Bu şekilde besledim ben. Daha sebzelere geçmedik. Bu anlattıklarım ana öğünler tabi arada mandalina sıkıyorum ağzına ya da bi kaç parça muz veriyorum bazen elma veriyorum dişlerini kaşısın diye bunlar değişkenlik gösteriyor ama diğer anlattıklarımı atlatmadan yediriyorum. Özellikle cici bebenin kilo aldırdığını düşünüyorum ben

Cnm masallah bizde ek gidaya başladık kaşık mama veriyorum qma kabizlik sorunumuz oldu birde laktozsuz yogurdu sen mi yapıyorsun?

Canim bende bı ara verdim onu Sonra bıraktım zararlı diye diğerlerinde sevmedi ben de alıyım onu tekrar teşekkür ederimama bana sağlıklı şeyler yemiyor gibi geliyor bir de pütür yemiyor Instagram'da kasıp kaşık lop yiyenleri görünce telas ettim. Hep sıvı bakici ilede frekanslar uymadı yeme konusunda bütün sebzeleri ne varsa karıştırıyor. Tarhana yoğurtlu yayla çorbası bunları seviyor bı. Sizin içiyormus mamayi benim sütüm azaldı öyle 120 filan anca zor bitiriyor hala yemektede oguruyor sonradan böyle oldu yemeden çok ona üzülüyorum bir de muhallebi seviyor pirinc unu tam buğday unu karisik onun içine sadece meyve koyunca bazen anlamadan yiyor ama sebze meyve yok ya muz ezip verdim akşam çeyrek muzu ogure ogure zor bitirdi kaldı. Tatli patates çorbası veridm onuda çok az içti. Anlamadım. Sık dediğin kaç. Saate bı bu arada canım.
Bu arada dediğin gibi gece hep uyanıyor akşam erken yatiyodu badi neyse şimdi geçte yatsa kalkıyor kasik mamasida sevmedi ondan duruyor öyle biberonda mi versem.

Canım çok fazla mama tipi yemiyor mu, bunların yerine biraz sebze püreleri olsa daha iyi olmaz mıydı.. Kilo alsın diye bayağı hazır beslenmiş sanki sakın yanlış anlama beni ama

Cnm masallah bizde ek gidaya başladık kaşık mama veriyorum qma kabizlik sorunumuz oldu birde laktozsuz yogurdu sen mi yapıyorsun?
Yok canım ben yapmıyorum hiç becerikli değilim o işlerde activianın dörtlü laktozsuz yoğurdu var probiyotikli hem bağırsaklarını dengede tutuyor kabizlik ishal falsn olmuyor kaşık mamasında biz hiç kabızlık yaşamadık bi tek pirinç unlu olanda biraz katılaştı kakası onu da tahıllıyls dengeledim çok şükür bi sıkıntımız olmadı

Canım çok fazla mama tipi yemiyor mu, bunların yerine biraz sebze püreleri olsa daha iyi olmaz mıydı.. Kilo alsın diye bayağı hazır beslenmiş sanki sakın yanlış anlama beni ama
Yok canım haklısın ama doktor destekli gidiyoruz sarp 15 gun kuvozde kaldığından 15 gün geriden geliyormuş gibi düşün dedi aşıları da o şekilde normal 6. Ayını doldurduğunda değil de 6.5 aylıkken oldu mesela aşılarını sebzeye geçmeden önce bunlara bi alıştır dedi ki bu kaşık olayına bile zor alıştırdım yemiyordu mama diye tutturuyordu çünkü önce mama dışında başka gıdaların olduğunu da göstermiş olduk. Ama zaten dediğim gibi gün içinde meyvesini yiyor, diş kaşımak için bile olsa eline sürekli elma ya da havuç gibi şeyler veriyorum bi de haftada bir iki muhallebi yediriyorum ama süt konusunda biraz temkinliyim bakalım yavaş yavaş

Pütür bizimki de yemiyor canım, alıştırmaya çalışıyorum. Tarhana içirdim bi kaç kere, çıkardı hep. Bi kaç defa yumurta sarısı haşladım verdim onu da çıkardı, patates püresi aynı şekilde kustu. Muhallebiyi bizimki de yiyor. Bir de şey yapıyorum ben meyve püresiyle yoğurt karıştırıyorum meyveli yoğurt ama şekersiz daha iyi oluyor. Acele etme ben de sürekli Pütürlü şeyleri kusuyor diye panik yaptım çünkü kv beni çok zorladı yemeğin suyuna ekmek banıp ver falan diyor e ekmeği verince hemen öğürmeye başlıyor zamanla alışacaklar öyle böyle hep mamayla sütle beslenecek halleri yok bu hafta yemezse gelecek hafta bi daha denersin ben öyle yapıyorum artık zorlamıyorum

Bebelere peynir ne veriyorsunuz?
Ben kendm evde yapıyorum yıllardır. Yogurt peynir hep kendm yaptıgm ıcn arada veriyorum az az. Bizimki de havucu begenmiyor. Sinirleniyor bagırıyor verdiğimde kahvaltıda yumurta sarısı peynir pekmezli yogurt dısında daha bisey vermedim.

Ben de similac içiremedim hala daha reddediyor alerji mamalarını neocate nasıl acaba onu alsam içer mi ki? Bir de siz emzirmeden önce mi veriyorsunuz nasıl bir düzeniniz var ? Ben sadece sebze çorbalarının içine katarak verebiliyorum mamayı

Valla hiç denemedim bilmiyorum ama bize doktorumuz tadı en güzel olan elecare demişti.
Yok ben direkt anne sütü yerine veriyorum artık. Bir öğün mama bir öğün anne sütü gibi gidiyoruz. Ayırt etmiyor tadını pek.
Çorbaya muhallebiye katarak devam edin o zaman. Çalışmayacaksanız sütünüz de varsa yeterli oluyordur bence..

Canım benim aklıma şu geldi.madem ben ne yiyorsam anne sütüyle geçiyorsa bebeğe ,ben kullanınca bu kalsiyum cart curt desteğini bebeğe yine geçmez mi zaten.neden bir de mama vermek zorundayım.bana mahrum kalmasın bebek o minereallerden dedi ama ben kullanınca geçmeyecek miydi zaten.o an düşünemedim bunu ama akşamdan beri de bunu düşünüyorum.kime gideceğimi karar versem hemen gideceğim doktora bunları tam bi netleştirmek için ama belki sana gittiğin doktorlardan biri buna dair açıklama yapmıştır

Canım bebeğin alerjisi kalsiyuma değil ki. Süt proteinine karşı hassasiyeti var. Sana bahsettiğim osteocare içeriğinde süt yok. Ama bazı takviyelerde oluyor. Özellikle onun ismini söyledim zaten.
Sen hangi şehirde yaşıyorsun?
İstanbulda mahmut doğru var online görüşme de yapıyor. İzmir deki kuzenim onunla görüşüyor. Ben gitmedim başka doktorun takibinde olduğum için değiştirmek istemiyorum ama o adamın yaklaşımları çok hoşuma gitti alerji konusunda.

Şimdi anladım ne demek istediğini

Bana dedi ki doktor bunun için senin sütünün içeriğini hiçbir zaman bilemeyiz. Protein kalsiyum yağ değerleri eksik olabilir. Kilosu da az. Kullanman lazım.

Ama kuzenimin bebeğinde de alerji var. Onun kilosu çok iyi. Ona mama başlamadılar. Mama süt diyeti yaptığımız için değil de aslında, alerjik bebeklerdeki kusma vb şikayetleri için iyi.

Bizim aliş çok kusuyordu. Mamaya başlayınca mamayı hiç kusmadı. Çoklu besin alerjisi olduğu için tam neye hassasiyeti var anlayamıyorduk ille kaçak oluyordu.

Doktor denemek istemiş muhtemelen.

Nisanda başlayacağım işe o zaman nasıl olacak bilmiyorum. Ne zaman diyeti açmaya başlayacaksınız doktor ne dedi? Bize 8 9 ayda önce sizde sonra onda açarız dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…