Besikte de durmuyor top gibi ediyor kendinibeşiğinde sallayınca nasıl peki? Bu aylara gelince rahatlarız diye düşünürken dertler artmaya başladı. İyi ki varlar ama uykusuzluk zor gerçekten.
Benimki onu birkaç ay önce yapıyordu,şimdi parmağı bıraktı çarşafını eline geçirebilirse onu emiyor bazen,emzirip koyunca bırakıyor.seninki de böyledir belki geçicidirMerhaba benim bebeğim de 6 aylık oldu birkaç gün önce. Gece boyunca parmak emiyor. Kalkıp emziriyorum parmağı sonra bırakıyor yatağına yatırıyorum yarım saat veya bir saat sonra tekrar parmak emiyor. Bugüne kadar emzik tutmadı hepsini denedim piyasadakilerin. Bu durumda olan var mi nasıl bıraktıracağım.
Aynı benim eşimi anlattın. Bi konuyla ilgili anne baba abi vs birine bişi dicek olsam; asla oralı olmaz. Hiç laf ettirmez. Bende bazen senin gibi diyorum desem ne olcakki. Ama ben tutamam heralde içimde; o yine savunmaya geçsede içimi dökmek isterim. Kaynanan mı bakcak die sormuştum cnmAslında birşey beni rahatsız ediyorsa dile getiririm genelde.ama artık daha görmezden gelmeye çalışan bir insan oldum sanırım.görümcemin hastalık riski falan bi zaman öyle teskin ettim kendimi.dedim kızları gelirler.ama bazen öyle zor anlarım oluyor ki yetişemediğimi hissediyorum ve onların da keyfine bakıp onu da hiç ihmal etmediklerini görünce ne oluyor ya dedim kafamda.parçaları birleştirdim kafamda ve ben niye gidiyorum ki hiç gelmiyorlar ki diye çıldırdım ama kendi kendime.neden kendi kendime bunun en az birkaç sebebi var.eşime diyince savunmaya geçebiliyor ve kavga ediyoruz.gözüm kesmiyor inan korktuğumdan değil de kavgadan.kendime gelemiyorum kaç gün.belki de en en büyük susma nedenim kendi dalımın kırık olması.e annem de daha kendiliğinden bir kere altı aydır gideyim göreyim hem kızıma az destek olurum demedi ki.şimdi ben bişeyler söyleyince o da bunu diyecek ve doğru da.eşime hiç demeden ben kafamda yapıyorum yani bunun kavgasını.bir de eşimin şöyle bir özelliği var.ben desem böyle böyle diye,gider der onlara canı sıkılmış size gelmiyorlar diye.onlar da yüzsüz yüzsüz ilgili durmaya çalışırlar.bana biri bişey yapıyorsa kendi akıl edinip yapsın el aklıyla değil,çünkü gerçekten beni düşündükleri çocukları özledikleri için değil oğullarını mutlu etmek için yapmış olacaklar.
ama gitmiyorum şu an,hiç gitme fikrim de yok.bugün eşim babasıyla konuşuyor telefonda benim büyük çocuklara oğlum dedeniz gelmiyor diye üzülüyor sizi ne zaman gideceksiniz diyor.en olmadı alır çocukları gider ki zaten eşim.Benim adım da kaynana kayınpeder sevmeyen kötü gelin olur
Evet o bakacak.bana kalsa ben baktırmam vallahi.az önce konuştuk aynen dediğin gibi laf söyletmiyor hala biliyor musun.ben gerildim tabi ama ne değişti hiçbirşey.okyanusları geçerken yanımda olmayanlar derede seni biz geçirdik diye iddia ediyorlar.hala diyorki e bakacak ya,şimdiye kadar baktığı ne olacak,annen daha dinç.bak yazdıklarımın aynısı çıktıAynı benim eşimi anlattın. Bi konuyla ilgili anne baba abi vs birine bişi dicek olsam; asla oralı olmaz. Hiç laf ettirmez. Bende bazen senin gibi diyorum desem ne olcakki. Ama ben tutamam heralde içimde; o yine savunmaya geçsede içimi dökmek isterim. Kaynanan mı bakcak die sormuştum cnm
Annen konusunda bişi diyemem ama kv bakacaksa O zaman şuan nie bu kadar uzak davranıo ki? Benim aklıma direk; “ne de olsa eli mahkum bana, bebeğine bakcam ya; ne yaparsam yapayım bişi diyemez” düşüncesindeymiş gibi geldi. Resmen bu havada gibi. İnsan o kadar yol gelip, nispet eder gibi kızında vakit geçirir mi? Birde gelmişken sana bi uğrayıp, torunlarını en azından görmüyorsa, ben o kadının sevgisinden şüphe ederim. Demekki ne seni ne de torunlarını çokta umursayıpta sevmiyor. Senin yerinde olsam sırf bebeğe bakacak die bu kadar müsamaha göstermezdim yinede. Acaba bakmak istemiyor da gizli msj mı veriyor ki?Evet o bakacak.bana kalsa ben baktırmam vallahi.az önce konuştuk aynen dediğin gibi laf söyletmiyor hala biliyor musun.ben gerildim tabi ama ne değişti hiçbirşey.okyanusları geçerken yanımda olmayanlar derede seni biz geçirdik diye iddia ediyorlar.hala diyorki e bakacak ya,şimdiye kadar baktığı ne olacak,annen daha dinç.bak yazdıklarımın aynısı çıktıişte bu yüzden dile getirmiyorum ve anneme de onlara laf verdiği için kızıyorum.
Canim bide açık açık konuşmayı dene biraz mesafe koy o zaman anlar belki bazı ebeveynler istediğini yapıyım ya da karisiyim etkilenmezler gözüyle görüyorlar benimkiler de çok karışır istedikleri olmayınca sinirlenir öyle yap bakalım bı anlamaları lazım bende esime sinirliyim doğumdan sonra içinden başka bir şey çıktıYa ne bileyim bilemiyorum yardımcı işini,çünkü beni öyle haftada birkaç kez gelen kadın kurtarmaz.çocuklar çok da büyük değil döküntüleri bitmiyor,hele ortancamın oyunları bitmiyor sürekli ev yapıyor kesiyor bağlıyor falan falan..bozma oynayacağım diyor bi kaç gün dokundurmuyor beni de o dağınıklık bunaltıyor.beklentim olmamalı haklısın,ama gözümün içine baka baka yalan konuşmaları üzüyor beni.anneme send eğilelim dedim bir ay önce kardeşin gelecek hazırlanmam lazım diyor,arıtıcıdan su dolduracakmış bidonlara hazırlığa bak üçdört günlük işmiş alakası mı var.ve daha dün gitti,yani aradan bir ay geçtikten sonra.orda kendi kendine durdu ben burda böyle bunalıp bunalıp durdum.aman neyse..
Domuz gribi zor gerçekten inşallah olmazlar.Benim de arada öksürüyor bu nezleden bu yana,bende bi gösteririm olmazsa
İnşallah geçer canım bizim 4. Aydan beri böyle sadece emdiği parmakları değiştirdiBenimki onu birkaç ay önce yapıyordu,şimdi parmağı bıraktı çarşafını eline geçirebilirse onu emiyor bazen,emzirip koyunca bırakıyor.seninki de böyledir belki geçicidir
Ek gidada el yüz silmeye unibaby 6 ay aldımKızlar ıslak mendil sleepy kullananlar hala “yenidoğan” mı kullanıyosunuz? Bir sleepy “sensitive” olana geçtik. Sleepy nin internet satış müdürü akrabamız. Artık yenidoğan değil, 6 ayı geçti, bundan kullanın dedi. Sizde durumlar ne?
Kızlar ıslak mendil sleepy kullananlar hala “yenidoğan” mı kullanıyosunuz? Bir sleepy “sensitive” olana geçtik. Sleepy nin internet satış müdürü akrabamız. Artık yenidoğan değil, 6 ayı geçti, bundan kullanın dedi. Sizde durumlar ne?
Ya onlar o kadar ince düşünebilecek kapasitede bile değiller inan gizli mesaj falan vermezler,Çok çok saflar.ince düşüneyim de yok,ince mesaj verebilme kabiliyetleri de yok.zaten empati hiç yok.ben zaten mesafeli davranıyorum fazlasıyla,eşime de öyle dedim zaten beni düşündüğü için gelmiyor bebek bakmaya zaten düşünse en zor zamanım bütünle kadarki olan zamandı o zaman düşünürlerdi dedim.diyeceğimi dedim ya rahatladım inanki,onların değişmeyeceğini biliyorum ama en azından eşime yansıttım fikrimi.ve demiştim ya gider der böyle düşünüyor diye,gerçekten de bana diyor ki diyim de bundan sonra gelsinler diyo.herşeyi eşim çeviriyor yani,deme artık önemi yok dedimAnnen konusunda bişi diyemem ama kv bakacaksa O zaman şuan nie bu kadar uzak davranıo ki? Benim aklıma direk; “ne de olsa eli mahkum bana, bebeğine bakcam ya; ne yaparsam yapayım bişi diyemez” düşüncesindeymiş gibi geldi. Resmen bu havada gibi. İnsan o kadar yol gelip, nispet eder gibi kızında vakit geçirir mi? Birde gelmişken sana bi uğrayıp, torunlarını en azından görmüyorsa, ben o kadının sevgisinden şüphe ederim. Demekki ne seni ne de torunlarını çokta umursayıpta sevmiyor. Senin yerinde olsam sırf bebeğe bakacak die bu kadar müsamaha göstermezdim yinede. Acaba bakmak istemiyor da gizli msj mı veriyor ki?
Ben yenidoğan sleepy kullanıyordum çok okudum bir de baby turco kullanayım dedim.aslında fiyatta pek de farketmiyor ama,sleepynin iki katı adedi ve yarı kalınlığında.ama sadece çiş varsa bir bez bile yetiyor bazen yada önünü falan siliyorum bazen.dolayısıyla bir paket daha uzun gidiyor.içerik yönünden sorarsan aynı hiçbir farkı yok bunda zeytinyağı da varmış ama kokusu falan rahatsız etmiyor.sleepyden sonra basit geliyor insana evet ama katkılı bişeye geçmektense bana mantıklı geldi bana dün sanırım bayağı indirimi vardıKızlar ıslak mendil sleepy kullananlar hala “yenidoğan” mı kullanıyosunuz? Bir sleepy “sensitive” olana geçtik. Sleepy nin internet satış müdürü akrabamız. Artık yenidoğan değil, 6 ayı geçti, bundan kullanın dedi. Sizde durumlar ne?
Aynen dediğin gibi ama sizde de olmuyor mu temizlikçi gelecekse dur şuraları bi toparlayayım havasıCanim bide açık açık konuşmayı dene biraz mesafe koy o zaman anlar belki bazı ebeveynler istediğini yapıyım ya da karisiyim etkilenmezler gözüyle görüyorlar benimkiler de çok karışır istedikleri olmayınca sinirlenir öyle yap bakalım bı anlamaları lazım bende esime sinirliyim doğumdan sonra içinden başka bir şey çıktı
Yardımcı isi canım haklısın haftasonu fulll temizlik yapıyoruz yine aynı oluyor a arada bı kaç gün rahatlatır belki seni biz kendimizi düşünmediğimiz sürece düşünen yok
Daha rahat oluyolar sanırım canım temizlikçi ne zaman alsam arkasından ben yapıyorum istediğim olmuyor bişey diyolar sinirim bozuluyor çok bunaliyorsan onun için dedim ama bı toparlayıp bakiyosun geriye bişey kalmiyor zatenYa onlar o kadar ince düşünebilecek kapasitede bile değiller inan gizli mesaj falan vermezler,Çok çok saflar.ince düşüneyim de yok,ince mesaj verebilme kabiliyetleri de yok.zaten empati hiç yok.ben zaten mesafeli davranıyorum fazlasıyla,eşime de öyle dedim zaten beni düşündüğü için gelmiyor bebek bakmaya zaten düşünse en zor zamanım bütünle kadarki olan zamandı o zaman düşünürlerdi dedim.diyeceğimi dedim ya rahatladım inanki,onların değişmeyeceğini biliyorum ama en azından eşime yansıttım fikrimi.ve demiştim ya gider der böyle düşünüyor diye,gerçekten de bana diyor ki diyim de bundan sonra gelsinler diyo.herşeyi eşim çeviriyor yani,deme artık önemi yok dedim
Ben yenidoğan sleepy kullanıyordum çok okudum bir de baby turco kullanayım dedim.aslında fiyatta pek de farketmiyor ama,sleepynin iki katı adedi ve yarı kalınlığında.ama sadece çiş varsa bir bez bile yetiyor bazen yada önünü falan siliyorum bazen.dolayısıyla bir paket daha uzun gidiyor.içerik yönünden sorarsan aynı hiçbir farkı yok bunda zeytinyağı da varmış ama kokusu falan rahatsız etmiyor.sleepyden sonra basit geliyor insana evet ama katkılı bişeye geçmektense bana mantıklı geldi bana dün sanırım bayağı indirimi vardı
Aynen dediğin gibi ama sizde de olmuyor mu temizlikçi gelecekse dur şuraları bi toparlayayım havasıarada alırım canım belki bakalım ama benim derdim dağınıklık sanırım,eşim heryerin altını sildi süpürdü bugün sağolsun ama çocuklar çok döküntü yapıyorlar yapılmamışsa dönüyor,kadın çağırsam isyan eder gibi hissediyorum
Gerçekten erkeklerin içinden farklı bişey çıkıyor bebekten sonra.dün gece yoğurt mayalamıştım yatarken istediğim kıvamda değildi gece aklıma geldi bi fırladım unuttum diye.sabah dedim ki ilk evlenince sen koyuyordun kalkıp hatırladın mi dedim gülüyor ya.onlar mi değişiyor biz mi anlamadım
Çok iyi yapmışsın valla.sanki çocukları da ona bırakmamışsın ya yapıversin.dün bizde çıktık bizden başka gezen yok diyor hava yağmurluydu.sana tuhaf gelebilir ama ben memnunum haftada bir çıkınca sanki şehirdışında geziyo hissediyorum kendimi dedimDaha rahat oluyolar sanırım canım temizlikçi ne zaman alsam arkasından ben yapıyorum istediğim olmuyor bişey diyolar sinirim bozuluyor çok bunaliyorsan onun için dedim ama bı toparlayıp bakiyosun geriye bişey kalmiyor zaten
Ben de bugün ilk defa kendim dışarı çıktım alışveriş yaptım çocuklara aklım hep evdeydi aslında anneme bıraktım ama yarimi unutmuşum gibi oldu sinirden çıktım kaç gündür canımı sıkmıştı eşimde temizlik yapmış gelince suratlar tavan hiç eskisi gibi olmuyolarlar.
Dışarı çıkmaya bı gıcıklari var benimde kızım sorun çıkartınca disarda başlıyor soylenmeye, iyi yapmışsın canım insan bı beş dk dolassa bile havası değişiyor yani sefan olsunÇok iyi yapmışsın valla.sanki çocukları da ona bırakmamışsın ya yapıversin.dün bizde çıktık bizden başka gezen yok diyor hava yağmurluydu.sana tuhaf gelebilir ama ben memnunum haftada bir çıkınca sanki şehirdışında geziyo hissediyorum kendimi dedim
Benim kız hiç emmedi beni sanırım 4 aylık falandı parmak emmeye başladı. O zamana kadar hiç emzik tutturamamıştım bende. Burada bir arkadaş tekrar dene dedi de biraz uğraşınca şimdi tuttu emziği cnm. Benimki emme ihtiyacını karşılıyor da emen bebekler neden parmak emer bilmiyorum. Oğlum memeyr aşırı düşkündü o da emzik almamıştı misal. Parmağa yeni başladıysa emziği tekrar bir dene derim tepkisini görmüş ol meme yeterli gelmiyor demek ki rahatlamasına.Merhaba benim bebeğim de 6 aylık oldu birkaç gün önce. Gece boyunca parmak emiyor. Kalkıp emziriyorum parmağı sonra bırakıyor yatağına yatırıyorum yarım saat veya bir saat sonra tekrar parmak emiyor. Bugüne kadar emzik tutmadı hepsini denedim piyasadakilerin. Bu durumda olan var mi nasıl bıraktıracağım.
Nasıl sık besledin canım bizim uyku düzeni bozuldu akşam bir şey yemedi kilosunu alamadi üzüldüm çok. Sık sık süt içiyor ondan mı aç kalmıyor çok yemiyor çeşitte azaldı beş altı kaşık bı şey yediriyolar akşamda yiyemeyince öyle oldu neler veriyosun sebze felanda sevmiyor şimdi pütürde yiyemiyor bı istememe halinde çalışmak kötü etkiledi bizi bı iki haftadır. Liste çıkardım dün uyabikirsek gündüz pek dur vermesek mi sen mama veriyorr musun aralarda ya da emiyor mu herkes arayı açın diyorda onu yapamıyoruz bı sık vermek işe yaramadı. 2 cm uzamış 500 Gr yakın almış en son dün ama durdu işte bı iki haftadir, maşallah sarpa canımKızlar günaydın biz aşılarımızı olmaya gittik biraz önce kilosu 8200 çıktı toparlamışsın sonunda normale dönmüş dedi ebemiz kendimce tahmin yürüterek metabolizmasının hızlı olduğunu düşündüm ve sık sık besledim sarpı boyu da 70 cm 9 aylık boyundaymış hızlı gidiyor dedi bi de diş için calgel jel kullanıyorsanız dikkatli kullanın bizimkine alerji yaptı boynunda hep kırmızı kırmızı döküntüler oldu
Hep aynılar ya gerçekten bizim de çocuklar az yorsalar söylenirDışarı çıkmaya bı gıcıklari var benimde kızım sorun çıkartınca disarda başlıyor soylenmeye, iyi yapmışsın canım insan bı beş dk dolassa bile havası değişiyor yani sefan olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?