2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

Valla çorbalarına pirnç koyuyorum. Bir de akşam yatmadan muhallebi yediriyorum pirinç unlu. O toparladı sanki biraz.
Boşver canım narin bizim bebeler olduğu kadar

Kilolarimız neredeyse birbirine yakın gidiyor cnm bize hic zayıf demiyorlar 6 aylik 7330 du ben zayif diyorum bana kızıyorlar

Sizinki kız ya o farkediyor persentilde. bizimki %15lerden %35lere geldi. Çok iyi toparladı bence bacakları bayağı etlendi yanakları doldu.
Normal çocuk doktoru %15ken de zayıf demiyordu. Şimdi bu kilosuna mükemmel diyor eline sağlık diyor. Çok iyi toparladın çocuğu diyor. Moral geliyor insana
Ama alerji doktorumuz takıntılı ya. Canlı anlatabilsem de taklidini yapabilsem zayıf derkenki.
Tam eski tip doktor anne gibi. Hatta başöğretmen diyorum kendisine.

Cok şükür toparlamış cnm günde kaç öğün veriyorsun ek gıda cnm

Ben 3 öğün hazırlıyorum. Ali bey in canı ne kadar isterse
Sabah omlet haşlanmış yumurta gibi. Öğlen sebze çorbası akşam muhallebi yapıyoruz.
Aralarda mama ne kadar veriyosun canım bı ara benim sık vererek baya iyi toparlamisti yarım kilo aldı bir buçuk haftada ama yok şimdi ise yaramıyor büyüdükçe yemek istemiyorlar atıştırma gibi olunca asıl yemeği yiyemiyorlar bence

7 gibi Sabah uyanır uyanmaz emiyor ondan sonra yumurta veriyorum bazen yiyor bazen yemiyor. Sonra 9-10 gibi 120-150cc sağdığım sütten içiyor ve uyuyor.
13.00 gibi sebze çorbası. Bitirirse 3 saat bir şey vermiyorum az yerse hemen arkasından 90-120 cc anne sütü.
16-17 gibi 120 cc kadar mama.
19.00 muhallebi.
19.30 uykuya dalarken 30-60 cc anne sütü.
22.30 uykuda 150cc mama.

Gece boyu emiyor sonra uyandıkça.

Bacilar nasilsiniz ? Nub teorisinden anlayan var mi ? Bana bi el atsa

Eklentiler

• 10758947-CCB3-4D82-BD4F-C553C75AB75A.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 50
  • C906209E-764C-4DA6-8847-E2E308848730.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 52
Çok güzel canım bı rutin olması. Yoksa insanı yoruyor bizim uykuda sürekli süt içiyor az az sonra uyanıkken ek gıda çok yemiyor arkasına hemen yine süt içmek istemiyor. Uykuyu bekliyor uyku saatleri de düzensiz. Evde olsam tek olsak belki düzen olurdu ama en azından ek gıdayı saat aralarını düzenli vereyim diyorum bazılari sadece gündüz ek gıda gece mama süt yapiyorlarmis bugün mesela sabah kahvaltı uyurken süt öğlen yoğurt ben gelince uykuda süt uyandı hemen birazdan çorba sonra yine süt ve muhallebi olur uyumazsa ama çok erken sık oluyor araları sanırım ondan yemiyor.
Gecede ful süt içiyor sık sık yine. Ama sutumde azaldı bazen daha az çıkıyor.

Canim ben bu konuda fikir alacağın en son kişiyim galiba kizimda ne yaptığımı tamamen unuttum bu çocukta. Cunku onunki bu kadar ağır değildi yani bence ağır oğlumun alerjisi. Bütün vücudu kıpkırmızı olmuştu kuruyup çatlayıp duruyordu yavrum baya rahatsızdı sonra çocuk doktoruna götürdüm bir krem verdi 70 80 liralık bisey bir de kortizonlu egzama kremi verdi. Kortizonluyu alerjisi agirlasirsa kullan dedi. Onu pek kullanmadım ama diğer kremi sabah aksam sürdüm şimdi vücudu düzeldi bir iki minik kızarıklık dışında birsey yok. Ben de başlarda dikkat etmedim ama son 2 haftadır sıkı diyetteyim. Sabahları patates ve biber kızartması yemekten gına geldi başka yicek birsey bulamıyorum ha bir de reçel ve zeytin yiyebiliyorum geçen ay benim oğlan 750gr almıştı ama bu ay 500gr ancak aldı galiba diyetten dolayı.
Bizi alerji doktoruna yonlendirdiler ama asla sıra bulamıyoruz yaşadığımız yerde 1 tane alerji doktoru varmış. Ozellerde bile yok. Bende kendi başıma halletmeye çalışıyorum sıra gelene kadar.

Benimki şu an 6.5 aylık zaten. Yeni başladık diyebilirim. Havuç kabak patates muz elma pekmez yumurta verdim. Ve yaptığım çorba şehriye pirinç katitorum. Çoğu zaman kendi corbamizdan veriyorum. zaten daha çok yeni olduğu için çok az yiyor muhallebi gibi şeyler yapicsm yarın haftaya brokoli veirrim dedim. Alerji olduğu için 3 gün veriyorum ben denedigim şeylerin üstüne ekliyorum . Ekmek seviyor ekmeğin içini ben yerken istiyordu veriyordum bugün sabah ekmek yerine pankek gibi bişey yaptım pekmez yumurta sarısı su un bunu pişirdim ekmek gibi yedi. Bizim yediklerimisi daha çok seviyor taat olarak bulgur pilavı verdim öğlen mesela ben yerken tuz atmıyorum salça da kv yapmıştı o yüzden güveniyorum eğer hazır salça da olsa verirdim ama. şimdilik böyle ilerliyorum zeytin vermeyi düşünüyorum yarın birgün sıcak suda bekletip robatta cekicem. Zaten anne sütü ana öğünü olduğu için çok da takmıyorum acikcasi. Kuzu kıyma yok evde alıp ondan çorba yapmayı düşünüyorum püre sekilini sevmedi kızım yaban yaban geldi sanırım biz gibi yemek yemek istiyor ve özellikle biz yanında yemek yerken yiyor . Yiyor dediğim de yemek kaşığı hesabıyla 2 3 yemek kaşığı ancadir ock iştahlı değil küçük küçük veriyoruz . Ama benim kızım çiğneme hareketi yapıyor pütürlü şeyleri yiyebiliyor. Kalsiyum olarak da hiç dusunmedim ya inşallah da bu gıdalar ve benden aldığı süt le idare eder

D denizana bu arada ben direk fakülte online islemlerinden randevu alıyorum beni de yönlendirme yapmadılar. Tıp fakültesi direk alınıyor sıra. Ama her fakülte değişikse bilmiyorum

Biz evde yalnızız sürekli hiç iş yapmıyorum sadece alişle uğraşıyorum ben onun rutinine ayak uydurdum gibi. Saatler uykusuna göre kayabiliyor ama genel hatları böyle.
Şimdi bakıcımız da başlayacak ya onun için dikkat ettim biraz daha. Aetık bakalım bakıcı nasıl besleyecek.
Benim de sütüm azaldı sürekli sağmaya çalışıyorum.
Gündüz Sadece ek gıda uygun değil bence en azından formül mamayla desteklenmeli öyle diyorlar yani doktorlar bilemiyorum.

Kendi yiyor mu omleti cnm ben daha hic kendi eline vermedim ne zaman versem ki

Yok canım ben de hiç vermedim. Mama sandalyesi de yok daha. Elimle koparıp koparıp ağzına koyuyorum işte.

Yumurtaya alerjisi çıkmadı sanırım değil mi
D denizana bu arada ben direk fakülte online islemlerinden randevu alıyorum beni de yönlendirme yapmadılar. Tıp fakültesi direk alınıyor sıra. Ama her fakülte değişikse bilmiyorum
Canım benim iki tane daha çocuğum var okula gidiyorlar,onları da düşünerek gel git uğraşma yapmadan özelden bi sıra aldık yarına bakalım.hemen yaptırmak istiyorum testi ki yumurtaya falan var mı görmek istiyorum.eğer yoksa geç de kalmak istemem birçok şeye.hem fakültede işimi be zaman halledebileceğim testi ne zaman yapacakları belirsiz olacaktı.yarın hepsini halledeceğiz inşallah

Bu aya göre gayet iyi canım kilo alımı maşallah.alerjisi olmayan bebekler bile alamıyor o kadar çoğu zaman.belki yakın illerde falan gidebilirsin imkanın varsa.yoksa nasıl açmayı ilerlemeyi düşünüyorsun.yine bende yazarım yarın bi gideyim düzgün şeyler öğrenebilirsem

Ben de yavaş yavaş açmaya başladım badem ve fındık denedim şu ana kadar onlarda sorun yok. Sonrasında dana eti deneyeceğim. Süt yumurta susam sona bırakarak deneyeceğim. Belki yumurta sarısını yerim.

Bencede canim daha küçükler daha

Kiloyu düşünmüyorum pek canım ama bu sekilde giderse gelişimi gerileyecek diye endişem var ne zaman kaçak olsa anında kızarıklık çıkmaya başlıyor vücudunda. Geçen gün kolunda içi dolu sivilce çıkmıştı büyüktü baya görünce çok üzüldüm. Normalde o şekilde çıkmazdı kırmızı leke şeklinde çıkardı. Bende Zeynep yazms ya fırınlanmis kek seklinde başladım diye öyle başlarım sanrım. En azından 2 hafta kadar daha yapayım da diyeti tamamen atsin vücudundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…