Merhaba siz İstanbulda misiniz hangi doktora gidiyorsunuz bizdede alerji var sanırım devlete gittik yok deyip gönderdiler ama vücudunda kizarikliklar var karnı gurulduyor sürekli huzursuz mukuslu kakasiŞimdi anladım ne demek istediğini
Bana dedi ki doktor bunun için senin sütünün içeriğini hiçbir zaman bilemeyiz. Protein kalsiyum yağ değerleri eksik olabilir. Kilosu da az. Kullanman lazım.
Ama kuzenimin bebeğinde de alerji var. Onun kilosu çok iyi. Ona mama başlamadılar. Mama süt diyeti yaptığımız için değil de aslında, alerjik bebeklerdeki kusma vb şikayetleri için iyi.
Bizim aliş çok kusuyordu. Mamaya başlayınca mamayı hiç kusmadı. Çoklu besin alerjisi olduğu için tam neye hassasiyeti var anlayamıyorduk ille kaçak oluyordu.
Doktor denemek istemiş muhtemelen.
Senin doktorun dediğine göre her kilo alımı düşük olan bebeğe başlanmalı o halde.demekki anneden yeterince beslenemiyor mantığıyla.Şimdi anladım ne demek istediğini
Bana dedi ki doktor bunun için senin sütünün içeriğini hiçbir zaman bilemeyiz. Protein kalsiyum yağ değerleri eksik olabilir. Kilosu da az. Kullanman lazım.
Ama kuzenimin bebeğinde de alerji var. Onun kilosu çok iyi. Ona mama başlamadılar. Mama süt diyeti yaptığımız için değil de aslında, alerjik bebeklerdeki kusma vb şikayetleri için iyi.
Bizim aliş çok kusuyordu. Mamaya başlayınca mamayı hiç kusmadı. Çoklu besin alerjisi olduğu için tam neye hassasiyeti var anlayamıyorduk ille kaçak oluyordu.
Doktor denemek istemiş muhtemelen.
Merhaba siz İstanbulda misiniz hangi doktora gidiyorsunuz bizdede alerji var sanırım devlete gittik yok deyip gönderdiler ama vücudunda kizarikliklar var karnı gurulduyor sürekli huzursuz mukuslu kakasi
Çok geçmiş olsun öncelikle. Ben de diyetteyim. 5 aylliken girdim ben diyete. Daha önce çok da onemsemediler kilo alımı iyi olduğu için takı çocuk kızarana kadar ben özel e değilde tıp fakültesine gidiyorum. Hem asistanlar ilgileniyor hem hocaları var o bakıyor çok az kişi aldıkları için yarım saat ilgileniyorlar hemen hemen . Deri testinde çıktı bizim süt ve süt ürünleri diyete girdim ikinci ay kontrole gittim yine deri testi yapıldı biraz küçülme olmuş ama onların da dereceleri varmis. Bana mama ver demedi hiç emiyorsa devam edin dedi zaten 6 aylık olduğu için ek gıda da tamamlariz onu dedi. 5 ile 6 ay arası diyet yaptığım ay yani 600gram almış sadece anne sütü bende sadece kalsiyum alıyorum ve decavit var aklıma geldikçe onu atıyorum ama güzel yiyorum iştahım yerinde ve sütüm de var . Bu ay dediğim gibi tekrar yapıldı test kan testi de normal çıktığı için diyetini acacam dedi küçük kızarıklık olursa takma o kadar surup verdi onu ver dedi. Üstüne gitmem lazım alerjinin dedi hoca 1 yaşına kadar bı çözelim dedi süt diyeti açma merdivenini duymusundur onu anlattı fırınlanmış kek ile başladım ilk gün bişey yoktu ikinci gün bir iki yerinde kızarıklık oldu sonea hemen geçti. Hoca bana yumurta var kuzu eti ver vs anlattı böyle yumurtaya başladım kuzu eti vermedim daha. Ama ben kek yedim sadece poğaça yapamadım boş vaktim olmadı. 4 er gün yiyorum bı yedigimden. Poğaça dan sonra pizza sonra yoğurt çorbası vs gidiyor böyle. Yani alerji olduğunda morarma nefes alamama vs olursa hemen gel önce evde şurup u ver sonra gel dedi. Bu şekilde gidiyoruz bakalım. Çok geçmiş olsun tekrar dansucculentaski LesaM ve diğer süt diyeti yapan arkadaşlar.önce durumu anlatayım.benim oğlanın yüzünde egzama gibi şeyler vardı hatırlarsanız.aslında her gitmeye problemleri söyledim ama yok yok deyip geçiştirdiler.halbuki on gün kadar yemedim süt ürünü ve iyileşme olmuştu şikayetlerde.doktor kendi bıraktırmıştı yok alerji diye diyeti bana.bufğn sabah verdik şu kakayı zaten muayene ettirecektik yüzünden dolayı içim rahat değildi.gaitada bişey çıkmadı kan enfeksiyon.tartıda on gün önceki kilosunun aynısı çıktı tamamen.diş çıkardı bu süreçte ve nezle oldu ama bence alerjiden almadı.yüzünü görür görmez bu seferde alerji dedi aynı doktor.süt ürünleri tüketmiycem ben de bebekte on gün.
Siz de benzer süreçler yaşıyorsunuz.succu sen zaten kullanıyorsun alerji maması ama öncesinde normal mama zaten veriyordun sanırım.benimki sadece anne sütü alıyordu doktor şimdi alerji maması verdi bize kendi ve benden de kalsiyum türü beslenmeyeceği için.yerine koyalım onu bunu içir dedi.mantıklı da.üç dört ölçü ver dedi doktor günde ama şimdi ek gıda da var ya ne kadar versem.iki çay bardağı ek Gıda denir ya verdiğim miktarı onun içinde mi hesaplasam ayrıyeten mi hesaplasam.beni de yeterli ölçüde emsin istiyorum mama emmenin önüne geçmesin.kolay değil aylarca çaba sarfettim nihayetinde.ve acaba bu durum ne kadar sürüyor.on gün sonra alerjiye göndereceğim sizi dedi bi görelim düzelme var mı dedi.lesam sen gittin mi alerji doktoruna ne diyor
Senin doktorun dediğine göre her kilo alımı düşük olan bebeğe başlanmalı o halde.demekki anneden yeterince beslenemiyor mantığıyla.
Biz de kilo iyi gidiyordu şu son on günü saymazsak.ama buna iki diş bir hastalık da ekleyelim.benden kalsiyumu kesiyor bebeğe mama veriyor benim doktor kalsiyumdan eksik kalmasın diye.yanında gelmedi aklıma sorardım ama.göremediğim bi mantığı mı var diye merak etmiştim ama bize uymuyor senin yazdıkların.numune geliyor ya onlara ondan verdi.bize oceanı da öyle vermişti.devlet hastanesi ama ne bileyim.
Malesef büyük bir şehirde değilim.bakacağım artık teşekkür ederim cevabın için
Nisanda başlayacağım işe o zaman nasıl olacak bilmiyorum. Ne zaman diyeti açmaya başlayacaksınız doktor ne dedi? Bize 8 9 ayda önce sizde sonra onda açarız dedi.
Aynen canım teşekkür ederim ben ekmek batırıp verince yiyor ama sevmediği şeyler oluyor onlarında bı iki çok yiyemez ondan diyirum yutma refleksleri daha gelişmiş değil bir de çok sıkılıp ağlıyor ya hickiriyorPütür bizimki de yemiyor canım, alıştırmaya çalışıyorum. Tarhana içirdim bi kaç kere, çıkardı hep. Bi kaç defa yumurta sarısı haşladım verdim onu da çıkardı, patates püresi aynı şekilde kustu. Muhallebiyi bizimki de yiyor. Bir de şey yapıyorum ben meyve püresiyle yoğurt karıştırıyorum meyveli yoğurt ama şekersiz daha iyi oluyor. Acele etme ben de sürekli Pütürlü şeyleri kusuyor diye panik yaptım çünkü kv beni çok zorladı yemeğin suyuna ekmek banıp ver falan diyor e ekmeği verince hemen öğürmeye başlıyor zamanla alışacaklar öyle böyle hep mamayla sütle beslenecek halleri yok bu hafta yemezse gelecek hafta bi daha denersin ben öyle yapıyorum artık zorlamıyorum
Bence senin bebeğin minyon değil canim başka bı doktor mi gitsen ? ÇünküdogumNeyse daha varmış o zamana alışır belki. 10 aylık olacak artık her şeyi yiyebilmeye başlarlar inşallah.
Bizi de 15 ocakta kontrole çağırdı. 7.5 aylık gibi oluyor. Duruma göre karar veririz diyet açmaya dedi.
Baştan 1 yaşına kadar açtırmam diyordu. Ben doktorla açık konuştum bu çocuk iyi hissediyorum dedim. Hiçbir şeye tepki vermiyor artık. Kilosu az diye böyle davranıyorsunuz ama minyon benim çocuğum ben de bebekken böyleymişim. Tamam madem öyle deneyelim dedim.
Bence senin bebeğin minyon değil canim başka bı doktor mi gitsen ? Çünküdogum
kilosuna göre iyi su anda
Bence senin bebeğin minyon değil canim başka bı doktor mi gitsen ? Çünküdogum
kilosuna göre iyi su anda
Evet Mahmut doğru ismini çok duydum ona gitmeyi düşünüyorum ama biraz bütçede önemli bizim için alerji testlerine falan ne kadar verdiniz acaba ortalama fiyatlar nedirKendi gittiğim doktordan pek memnun değilim ama düzenimizi bozmamak için devam ediyorum. Mahmut doğru var ataşehir de gerçekten her giden çok memnun.
Kaç kilo canım bizim kilosu iyi doğmuştu 8300lerde kilosu gayet iyi diyolar ama ben ilk zamanlar enson mama vermeyim diye çok uğraştım o dönem almadi fazla sonra dönem dönem durdu ben de anlamadım öyle bı rahat olamiycaz sanırımBu arada çocuk doktoruna ayrıca gidiyoruz bu alerji doktorumuz. Kilosunu o da takip ediyor. Annem benim ve kardeşimin kilo takibini saklamış. Benim gibi gidiyor aynı. Ne yaparsan yap değişmiyor olacağına varıyor benceKardeşimden daha iri. Kardeşim bundan da minnakmış ya.
Evet Mahmut doğru ismini çok duydum ona gitmeyi düşünüyorum ama biraz bütçede önemli bizim için alerji testlerine falan ne kadar verdiniz acaba ortalama fiyatlar nedir
Kaç kilo canım bizim kilosu iyi doğmuştu 8300lerde kilosu gayet iyi diyolar ama ben ilk zamanlar enson mama vermeyim diye çok uğraştım o dönem almadi fazla sonra dönem dönem durdu ben de anlamadım öyle bı rahat olamiycaz sanırım
Geçen perşembe 7600dü canım tam 6.5 aylıkken
Anladım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için Mahmut beye götürmek daha iyi olacak sanırım en azından karşılığını alabiliriz teşekkür ederim tekrardanFlorence nightngale de profa gidiyorum ben. Allianz indirmimiz var ondan dolayı 350 muayene ödüyorum. Normalde 700 civarı olmalı. Alerji için deri testi yapıldı bir tek bu doktorun takibinde başka testleri önemsemiyor. Ona da 1000tl vermiştik 5. Ayda. Yine indirim olmasaydı 2bin civarı tutacaktı.
Maşallah ya toparlamisGeçen perşembe 7600dü canım tam 6.5 aylıkken
Kilolarimız neredeyse birbirine yakın gidiyor cnm bize hic zayıf demiyorlar 6 aylik 7330 du ben zayif diyorum bana kızıyorlarGeçen perşembe 7600dü canım tam 6.5 aylıkken
Cevabın ve dileğin için teşekkür ederim canım öncelikle.evet yazınca hatırladım sen de yaşadın buna benzer şeyler.aslında bende fakülteye gideceğim ama önce bi doktorun yönlendirmesi gerekiyormuş alerji bölümüne bizimki onu yapmadı henüz.eğer sadece verilen ek gıdalarla da karşılayabiliyorsa ben de vermem mama,Benim de çok şükür persentil kaybetmedi hiç.bugünlerr geldik anne sütüyle,dediğin gibi ek Gıda da girdiği için işin içine artık hayli hayli yeter.peki süt ürünleri vermiyorsun sonuçta bebeğe,kalsiyum içim özellikle vermeye çalıştığım besinler neler çocuğa.ben çok olmadı ek gıdaya başlayalı henüz herşeyi tattırmadım.Çok geçmiş olsun öncelikle. Ben de diyetteyim. 5 aylliken girdim ben diyete. Daha önce çok da onemsemediler kilo alımı iyi olduğu için takı çocuk kızarana kadar ben özel e değilde tıp fakültesine gidiyorum. Hem asistanlar ilgileniyor hem hocaları var o bakıyor çok az kişi aldıkları için yarım saat ilgileniyorlar hemen hemen . Deri testinde çıktı bizim süt ve süt ürünleri diyete girdim ikinci ay kontrole gittim yine deri testi yapıldı biraz küçülme olmuş ama onların da dereceleri varmis. Bana mama ver demedi hiç emiyorsa devam edin dedi zaten 6 aylık olduğu için ek gıda da tamamlariz onu dedi. 5 ile 6 ay arası diyet yaptığım ay yani 600gram almış sadece anne sütü bende sadece kalsiyum alıyorum ve decavit var aklıma geldikçe onu atıyorum ama güzel yiyorum iştahım yerinde ve sütüm de var . Bu ay dediğim gibi tekrar yapıldı test kan testi de normal çıktığı için diyetini acacam dedi küçük kızarıklık olursa takma o kadar surup verdi onu ver dedi. Üstüne gitmem lazım alerjinin dedi hoca 1 yaşına kadar bı çözelim dedi süt diyeti açma merdivenini duymusundur onu anlattı fırınlanmış kek ile başladım ilk gün bişey yoktu ikinci gün bir iki yerinde kızarıklık oldu sonea hemen geçti. Hoca bana yumurta var kuzu eti ver vs anlattı böyle yumurtaya başladım kuzu eti vermedim daha. Ama ben kek yedim sadece poğaça yapamadım boş vaktim olmadı. 4 er gün yiyorum bı yedigimden. Poğaça dan sonra pizza sonra yoğurt çorbası vs gidiyor böyle. Yani alerji olduğunda morarma nefes alamama vs olursa hemen gel önce evde şurup u ver sonra gel dedi. Bu şekilde gidiyoruz bakalım. Çok geçmiş olsun tekrar dan
Verebilirsin cnm 6 ay doldu nihayetindeNe zaman vermeye baslicaz cnm ben daha vermiyorum peyniri de ben yapacakmışım laktozsuz nasil becerecekswm
Anladım canım kolay gelsin hepimize valla benimki de pek sebze sevemediYok canım haklısın ama doktor destekli gidiyoruz sarp 15 gun kuvozde kaldığından 15 gün geriden geliyormuş gibi düşün dedi aşıları da o şekilde normal 6. Ayını doldurduğunda değil de 6.5 aylıkken oldu mesela aşılarını sebzeye geçmeden önce bunlara bi alıştır dedi ki bu kaşık olayına bile zor alıştırdım yemiyordu mama diye tutturuyordu çünkü önce mama dışında başka gıdaların olduğunu da göstermiş olduk. Ama zaten dediğim gibi gün içinde meyvesini yiyor, diş kaşımak için bile olsa eline sürekli elma ya da havuç gibi şeyler veriyorum bi de haftada bir iki muhallebi yediriyorum ama süt konusunda biraz temkinliyim bakalım yavaş yavaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?