Bazen diyorum canım anlamaması mümkün değil.görümcem yirmi yola yakın evli hala çekmemişler ellerini üstünden diyorum bi evdeki görümcem yanında bi annesi haftada kaç kez.aylardır annemi getiremedim buraya en son geçen ben gün boyu binbir iş içinde biri bebek üç çocukla uğraşırken kaynanamın gelip eve dahi çıkmaması bi gün önce görümcemi gezerken görmek iyice beni depresyona soktu,anneme kızgınlığımı katladı.şimdi kardeşimle gitti aylarca gelmeyecek.her işin üstesinden gelirim Allah’ın izniyle ama yarından sonra çocuklarım birer delikanlı olacaklar tuttuklarını koparacaklar inşallah o zaman da gerine gerine medet bekleyecek herkes onlardan.e zor günümde neredeydiniz o zaman.aman ne bileyim ya arada bi fena depreşiyorum unutup yoluma devam edeceğim ama gün geçmiyor ki biri bir düşüncesizlik daha yapmasın.ben çalışmasam bi nebze görmeyeceğim ama çalıştığım için babaanne baktığı için o büyüttü oluyor adı,bakacak olması altı ay en zor zamanında adım atmamalarını mı gerektirir bilmiyorum ki.kızının en küçüğü altı yaşında ama sürekli ordalar mübarek.kişi seçmiyorum anneme de çok kızıyorum aman bana dokunmasın ne hali varsa görsün havasında.patlayınca da adın geçimsiz sinirli oluyor.annenin kıymetini bil ne güzel ,ısrarla da olsa geliyormuş.Canım seni o kadar iyi anlıyorum kiii....ne kadar zor ve kırıcı olduğunu bilirim.bir de senin üç çocuk ve aynı yerdesiniz.isin daha da zor.annen açısından dusunemiyor olabilir mi acaba? Yoksa hep mi böyle? Allah razı olsun annem gelir gider hep yardım eder ama ben defalarca soylucem ısrar Etcem ancak öyle.esumden çekiniyor rahat edemiyorum diyor ama yine de geliyor.kayinvidem var yok belli değil.is var desen yok ama gezmeye gidelim tatile gidelim desen herkesten önce yola düşer.ben ev taşıdım ertesi gün sezeryanla doğum yaptım.her yer koli.annem 67 yaşında.ben ameliyatlı hastaneden gelir gelmez ev yerleştirdik kayınvalide üç dört gün sonra gezmeye geldi.daha da gelmedi.ikisi de bir bucuk saatlik mesafede.gecen günlerde egemen küçük bı islem gördü.anne sana gelelim diyoruz dedik.dedigi şey benden yardım bekliyorsanız benim faydam olmaz baştan soyliyim ona göre gelin gidin dedi.onlar merkezde biz ilcedeyiz.uc gün de işimiz vardi.orda kalırız demiştik.kalmadik artık eşim üç gün bir buçuk saat geldi gitti.taragin var mı başını kasican kimsenin dusundugu yokmuş.ama bende senin gibi düşünüyorum çocuğu goturmuyorum en son 4 aylıkken gördü.
Git canım erinme,ilerler bakarsın Allah korusun.benim küçük de hastaydı ya bayağı atlattı gibi aslında ama hala bi öksürük var gibi balgamı tam atamadı sanırım.bir de bu aralar influenza yaygınmış ihmal etmeyelim.benim iki büyükler oldular kaç yıl önce de canımız çıktı vallahi düşmeyen ateştenBizim kizlar yine hasta gibi gıcık şeklinde öksürük oluyor küçük kızımda istahsizdi oguruyor yerken, büyük boğazım acyor diyor. 11.30 da gitsem mi randevu almistim hiçte halim yok bu soğukta bilmiyorum balgam vardı yine hırıltı di küçüğün ilerler bişey olur diyede korkuyorum.
Gittim valla canım bişey yok dedi şimdilik artarsa prosban antibiyotik yazdı hafta sonu içinGit canım erinme,ilerler bakarsın Allah korusun.benim küçük de hastaydı ya bayağı atlattı gibi aslında ama hala bi öksürük var gibi balgamı tam atamadı sanırım.bir de bu aralar influenza yaygınmış ihmal etmeyelim.benim iki büyükler oldular kaç yıl önce de canımız çıktı vallahi düşmeyen ateşten
Cok düsüncesizlik ediyorlar . İnsan uzuluyor annesi bari destek olsun diyor. Belki eşinden cekiniyordur annen? Benm annemde cok gelmek istiyor 1 saat uzagmda ama bazende eşimden cekınıyorlar. Hele babam kayınpederm olmazsa evimde asla gelmiyor o gelmeden. Ayıp olur dıye.. Benmde kayınvalidemler cok patavatsız.Bazen diyorum canım anlamaması mümkün değil.görümcem yirmi yola yakın evli hala çekmemişler ellerini üstünden diyorum bi evdeki görümcem yanında bi annesi haftada kaç kez.aylardır annemi getiremedim buraya en son geçen ben gün boyu binbir iş içinde biri bebek üç çocukla uğraşırken kaynanamın gelip eve dahi çıkmaması bi gün önce görümcemi gezerken görmek iyice beni depresyona soktu,anneme kızgınlığımı katladı.şimdi kardeşimle gitti aylarca gelmeyecek.her işin üstesinden gelirim Allah’ın izniyle ama yarından sonra çocuklarım birer delikanlı olacaklar tuttuklarını koparacaklar inşallah o zaman da gerine gerine medet bekleyecek herkes onlardan.e zor günümde neredeydiniz o zaman.aman ne bileyim ya arada bi fena depreşiyorum unutup yoluma devam edeceğim ama gün geçmiyor ki biri bir düşüncesizlik daha yapmasın.ben çalışmasam bi nebze görmeyeceğim ama çalıştığım için babaanne baktığı için o büyüttü oluyor adı,bakacak olması altı ay en zor zamanında adım atmamalarını mı gerektirir bilmiyorum ki.kızının en küçüğü altı yaşında ama sürekli ordalar mübarek.kişi seçmiyorum anneme de çok kızıyorum aman bana dokunmasın ne hali varsa görsün havasında.patlayınca da adın geçimsiz sinirli oluyor.annenin kıymetini bil ne güzel ,ısrarla da olsa geliyormuş.
Çok ilginç kayınpederin sana yalnızken gelmek istemeyebilir de baban yani öz baban neden istemiyor neden ayıp olsun nerelisiniz eşin sen?Cok düsüncesizlik ediyorlar . İnsan uzuluyor annesi bari destek olsun diyor. Belki eşinden cekiniyordur annen? Benm annemde cok gelmek istiyor 1 saat uzagmda ama bazende eşimden cekınıyorlar. Hele babam kayınpederm olmazsa evimde asla gelmiyor o gelmeden. Ayıp olur dıye.. Benmde kayınvalidemler cok patavatsız.
Buyuk cocugm hastalandı neymıs gelceklermis kızımı memlekete gotureceklermis orda bakcaklarmıs. Resmen sen cocuk bakamıyosuna getiriyorlaroysa kendi calısıcam ayagına 3 cocugunu da 7-8 aylıkken köye eltisine bırakmıs insan .
Ya ben işte eşimden çekiniyor diye düşünemiyorum.yazın alimler falan cümbür cemaat geldiler örneğin yemekler sofralar hazır olunca problem yok nedense.tek gelirse ve kalırsa işe karışacak onu istemiyor.doğuma gelirken gelir alırız seni dedim sen gelme biz geliriz kocanla o eksin beni alsın,yemeğe bile durmayız sen hazır et sofrayı diyor banamesela.yaparım zaten ama beklenti hep bu yönde.doğum çantama ne koyduğuma bile baktıramadım.şimdi yengem doğum yapacak ben zaten alacağımı alıp gideceğim diyor.nasıl çelişki anlamadım.asla tek olayla değil yargılamam birikim oldu artık.Cok düsüncesizlik ediyorlar . İnsan uzuluyor annesi bari destek olsun diyor. Belki eşinden cekiniyordur annen? Benm annemde cok gelmek istiyor 1 saat uzagmda ama bazende eşimden cekınıyorlar. Hele babam kayınpederm olmazsa evimde asla gelmiyor o gelmeden. Ayıp olur dıye.. Benmde kayınvalidemler cok patavatsız.
Buyuk cocugm hastalandı neymıs gelceklermis kızımı memlekete gotureceklermis orda bakcaklarmıs. Resmen sen cocuk bakamıyosuna getiriyorlaroysa kendi calısıcam ayagına 3 cocugunu da 7-8 aylıkken köye eltisine bırakmıs insan .
İlaç yerine doğal bir yağ cnm bende birkaç kişiden duydum covid zamanında kullananlar da vardı. Hafif atlatmaya yarıyormuşCanim usuttuyse olabilir ya ondan geçmiş olsun hindi yağ ne işe yariyor
Canım senin kaynanan bakcak dimi bebeğe ? Ayy bence eşine bidahakine “madem bu kadar özlemiş nie evime gelmiyor, nie görümceme gidiyorda tenezzül edipte bi buraya da gelip torunlarını görmüyor.”desene. özlemişlerdir deyip çocukları alıp götürmesine müsade etmezdim asla böyle bi durumda. Sorun çıkaran kişi olmamak için, bence bu kadar yok sayılmayıda görmezden gelme. biraz gerçekçi ol. Hem kendi Gözünü hemde eşinin gözünü aç benceBazen diyorum canım anlamaması mümkün değil.görümcem yirmi yola yakın evli hala çekmemişler ellerini üstünden diyorum bi evdeki görümcem yanında bi annesi haftada kaç kez.aylardır annemi getiremedim buraya en son geçen ben gün boyu binbir iş içinde biri bebek üç çocukla uğraşırken kaynanamın gelip eve dahi çıkmaması bi gün önce görümcemi gezerken görmek iyice beni depresyona soktu,anneme kızgınlığımı katladı.şimdi kardeşimle gitti aylarca gelmeyecek.her işin üstesinden gelirim Allah’ın izniyle ama yarından sonra çocuklarım birer delikanlı olacaklar tuttuklarını koparacaklar inşallah o zaman da gerine gerine medet bekleyecek herkes onlardan.e zor günümde neredeydiniz o zaman.aman ne bileyim ya arada bi fena depreşiyorum unutup yoluma devam edeceğim ama gün geçmiyor ki biri bir düşüncesizlik daha yapmasın.ben çalışmasam bi nebze görmeyeceğim ama çalıştığım için babaanne baktığı için o büyüttü oluyor adı,bakacak olması altı ay en zor zamanında adım atmamalarını mı gerektirir bilmiyorum ki.kızının en küçüğü altı yaşında ama sürekli ordalar mübarek.kişi seçmiyorum anneme de çok kızıyorum aman bana dokunmasın ne hali varsa görsün havasında.patlayınca da adın geçimsiz sinirli oluyor.annenin kıymetini bil ne güzel ,ısrarla da olsa geliyormuş.
Benimkide gece 2-3 te uyuyor canım dediğin gibi öğlen kalkıyor. Ve gece 2 saatte bir bağırarak ağlayarak kalkıyor. Çok yoruluyorumBizim uyku düzenimiz berbat gece 2 de uyuyor oglen 12 de kalkiyoruz gece 2 e kadar4 kere uyuyor
Hala ayniyiz biz 1 e cektim ben uykusunu biraz ama kalkiyor yine bagira çağıra dün 3 de bi uyandi hic susmuyor babasi susturabildiBenimkide gece 2-3 te uyuyor canım dediğin gibi öğlen kalkıyor. Ve gece 2 saatte bir bağırarak ağlayarak kalkıyor. Çok yoruluyorumBuraya bu konuyu yazabilmek için girdim. Tesadüf gördüm yazdığınızı . Demekki sadece benim bebiş böyle değilmiş . Nasıl düzelcek bilmiyorum .
Valla canım kaplumbaganin kabuğuna çekildiği gibi surekli içerde benimki zayıf bir bebek ama hala içine kaçıyor nadiren bile dışarda görmüyorum.bu bir sorun mu onu bile bilmiyorummerhaba kızlar nasılsınız bayadır girmedim. bebekler nasıl benim minik geri geri sürünmeye başladı gülüp duruyoruz üstüne. bide aklıma takılan şu pipinin içe kaçması meselesi var bizim ki çok nadir gözüküyor hep deri var çevresinde doktorlar kilodan demişti ama 6 ayı dolacak hala aynı sizde de vardı düzeldi mi acaba.
İnşallah düzelir bu durum. Şunu farkettim bağırdıktan sonra gaz çıkıyor rahatlıyor. Büyük ihtimal karnına sancı giriyor.Gaz damlasına başladım tekrar. Belki senin bebişte de gaz oluyordur. Kızım kabız olduğunda 4 e kadar uyumamıştı . Ek gıdadan dolayı kabız olmuştu. Allahtan kabız değil artık . Bunlarda huzursuz edebiliyor bebeği. Kime sorduysam diş bu kadar huzursuz yapmaz diyorlar.şöyle de bir sorun var. Gece 3 te yattı 9 da kalktı en son.öğlen 2 de yattı 4 te kalktı. Gece 9 da çok ağladı uyudu. Sabaha kadar uyur diye düşünüyordum . Demin kalktı. Sallıyorum gözler cin gibi. Sabaha kadar uyuması gerekmiyor mu gözler cin gibi yandım ben :)))Hala ayniyiz biz 1 e cektim ben uykusunu biraz ama kalkiyor yine bagira çağıra dün 3 de bi uyandi hic susmuyor babasi susturabildim
canım siz sünnet oldunuz mu bilmiyorum bizim ki 2 aylıkken oldu deriyi az kesmiş olabilir mi falan diye kafamıza takılıyor. kasık bölgesindeki kilodan içine kaçıyor demişti doktoru. bazen normal bazense sadece deri gözüküyor pipi tamamen içine kaçmış oluyor. sünnet eden doktora bir daha götürsem mi acaba diye düşünüyorum.Valla canım kaplumbaganin kabuğuna çekildiği gibi surekli içerde benimki zayıf bir bebek ama hala içine kaçıyor nadiren bile dışarda görmüyorum.bu bir sorun mu onu bile bilmiyorumbebek oldukları için normal sandım ben
Kabızlık sıkıntımız var biraz bizimde bende sallıyorum kalkıyor oturuyor artik ayakta da sallayamiyorumİnşallah düzelir bu durum. Şunu farkettim bağırdıktan sonra gaz çıkıyor rahatlıyor. Büyük ihtimal karnına sancı giriyor.Gaz damlasına başladım tekrar. Belki senin bebişte de gaz oluyordur. Kızım kabız olduğunda 4 e kadar uyumamıştı . Ek gıdadan dolayı kabız olmuştu. Allahtan kabız değil artık . Bunlarda huzursuz edebiliyor bebeği. Kime sorduysam diş bu kadar huzursuz yapmaz diyorlar.şöyle de bir sorun var. Gece 3 te yattı 9 da kalktı en son.öğlen 2 de yattı 4 te kalktı. Gece 9 da çok ağladı uyudu. Sabaha kadar uyur diye düşünüyordum . Demin kalktı. Sallıyorum gözler cin gibi. Sabaha kadar uyuması gerekmiyor mu gözler cin gibi yandım ben :)))
beşiğinde sallayınca nasıl peki? Bu aylara gelince rahatlarız diye düşünürken dertler artmaya başladı. İyi ki varlar ama uykusuzluk zor gerçekten.Kabızlık sıkıntımız var biraz bizimde bende sallıyorum kalkıyor oturuyor artik ayakta da sallayamiyorum
Aslında birşey beni rahatsız ediyorsa dile getiririm genelde.ama artık daha görmezden gelmeye çalışan bir insan oldum sanırım.görümcemin hastalık riski falan bi zaman öyle teskin ettim kendimi.dedim kızları gelirler.ama bazen öyle zor anlarım oluyor ki yetişemediğimi hissediyorum ve onların da keyfine bakıp onu da hiç ihmal etmediklerini görünce ne oluyor ya dedim kafamda.parçaları birleştirdim kafamda ve ben niye gidiyorum ki hiç gelmiyorlar ki diye çıldırdım ama kendi kendime.neden kendi kendime bunun en az birkaç sebebi var.eşime diyince savunmaya geçebiliyor ve kavga ediyoruz.gözüm kesmiyor inan korktuğumdan değil de kavgadan.kendime gelemiyorum kaç gün.belki de en en büyük susma nedenim kendi dalımın kırık olması.e annem de daha kendiliğinden bir kere altı aydır gideyim göreyim hem kızıma az destek olurum demedi ki.şimdi ben bişeyler söyleyince o da bunu diyecek ve doğru da.eşime hiç demeden ben kafamda yapıyorum yani bunun kavgasını.bir de eşimin şöyle bir özelliği var.ben desem böyle böyle diye,gider der onlara canı sıkılmış size gelmiyorlar diye.onlar da yüzsüz yüzsüz ilgili durmaya çalışırlar.bana biri bişey yapıyorsa kendi akıl edinip yapsın el aklıyla değil,çünkü gerçekten beni düşündükleri çocukları özledikleri için değil oğullarını mutlu etmek için yapmış olacaklar.Canım senin kaynanan bakcak dimi bebeğe ? Ayy bence eşine bidahakine “madem bu kadar özlemiş nie evime gelmiyor, nie görümceme gidiyorda tenezzül edipte bi buraya da gelip torunlarını görmüyor.”desene. özlemişlerdir deyip çocukları alıp götürmesine müsade etmezdim asla böyle bi durumda. Sorun çıkaran kişi olmamak için, bence bu kadar yok sayılmayıda görmezden gelme. biraz gerçekçi ol. Hem kendi Gözünü hemde eşinin gözünü aç bence
Ya ne bileyim bilemiyorum yardımcı işini,çünkü beni öyle haftada birkaç kez gelen kadın kurtarmaz.Gittim valla canım bişey yok dedi şimdilik artarsa prosban antibiyotik yazdı hafta sonu içinbirde okula giden varsa dikkat edin dedi domuz gribi salgını varmış ateş 40 oluyomus ne zaman gitsem bı korkuyorum bu Dr çok panik ediyi beni:)
Erken klip erken yatiyor uyku yok dedim geç yatırmami söyledi uzun zaman geçse bile.
Bu arada senin durumuna üzüldüm fakat yazamadım eve bir yardımcı mi alsan bı dönem için çözüm olur ben de öyleyim ev konusunda hiç yetişmiyor anensde çok darılma insan ne kadar beklentiye girerse o kadar üzülüyor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?