Aynen ya kaşık olayına alıştırmak için kalktım gittim aldım şu kaşık mamasından valla. Bende bir deneyim. Bizimki 1 ay kaldı 1 ayda biberona alışma süreci epey gerideyiz o zaman ama hiç ona göre besle diyen olmadı. Ben diyorum çocuk biberonada zor alıştı kaşığada zor alışabilir falan ama anlatamıyorum. Zor sen diyorlar sık sık verecekmişim. 2 gün zorladjm denedim her verdiğimde içtiğinide kustu..:Yok canım haklısın ama doktor destekli gidiyoruz sarp 15 gun kuvozde kaldığından 15 gün geriden geliyormuş gibi düşün dedi aşıları da o şekilde normal 6. Ayını doldurduğunda değil de 6.5 aylıkken oldu mesela aşılarını sebzeye geçmeden önce bunlara bi alıştır dedi ki bu kaşık olayına bile zor alıştırdım yemiyordu mama diye tutturuyordu çünkü önce mama dışında başka gıdaların olduğunu da göstermiş olduk. Ama zaten dediğim gibi gün içinde meyvesini yiyor, diş kaşımak için bile olsa eline sürekli elma ya da havuç gibi şeyler veriyorum bi de haftada bir iki muhallebi yediriyorum ama süt konusunda biraz temkinliyim bakalım yavaş yavaş
Birde bizi görseİlk başlarda persentil kaybediyordu ondan böyle yaklaştı. Ama çocuk toparladıkça kadının tarzı değişmedi.
düşündüm de etkilenmiyorum artık kadının bu tarzındandüzenimi değiştirmek istemiyorum çünkü ek gıda sürecimiz iyi gidiyor. 4.5 aylık başlattı bizi. Şu an güzel güzel yiyor.
7.5 kilo olmuş çok iyi dedim hemen uygulamadan kontrol ettm üst persentile geçebilmişiz dedim. Evet ama hala çok zayıf dedi.
Annem mi kaçtı acaba içinize gibi bir şeyler dedim kadına. Evet ben biraz kilolu bebek severim dedi.hayır önemli olan senin ne sevdiğin değil çünkü çocuğumun kilosunun şu an gayet iyi olması.
Ama iri bir bebek değil genel olarak tipi minyon. Yani zayıf değil kötü bir şey yok tipi böyle adamın
Endişelerini çok iyi anlıyorum.benim de dün canım çok sıkıldı tabi.çok iyi giderken birden tersine dönüverdi herşey.benim çocuklarım da gayet toplu oluyorlar bebekken gören söyleyip durdu tosun tosun diye şimdi diyorum resmen nazar değdi.inşallah hiç de öyle geri kalmazlar belki de bir yaş gibi hepsi kalkacak ortadan.yarını iple çekiyorum kadını bayağı övmüşler inşallah memnun kalırım,ne yemem ne yememem gerektiğini bile bilmiyorum şu an.Kiloyu düşünmüyorum pek canım ama bu sekilde giderse gelişimi gerileyecek diye endişem var ne zaman kaçak olsa anında kızarıklık çıkmaya başlıyor vücudunda. Geçen gün kolunda içi dolu sivilce çıkmıştı büyüktü baya görünce çok üzüldüm. Normalde o şekilde çıkmazdı kırmızı leke şeklinde çıkardı. Bende Zeynep yazms ya fırınlanmis kek seklinde başladım diye öyle başlarım sanrım. En azından 2 hafta kadar daha yapayım da diyeti tamamen atsin vücudundan.
Canim bu mal vermeyip o sırada kaşıkla vermeyi diyodun sanırım sevmezse onuda yemez ki. Lezzet ariyolar ya resmenAynen ya kaşık olayına alıştırmak için kalktım gittim aldım şu kaşık mamasından valla. Bende bir deneyim. Bizimki 1 ay kaldı 1 ayda biberona alışma süreci epey gerideyiz o zaman ama hiç ona göre besle diyen olmadı. Ben diyorum çocuk biberonada zor alıştı kaşığada zor alışabilir falan ama anlatamıyorum. Zor sen diyorlar sık sık verecekmişim. 2 gün zorladjm denedim her verdiğimde içtiğinide kustu..:
Benim için çok öğretici şeyler yazmışsınız bizim de deri testinde yumurta süt ve susam çıktı. Ben buna ek dana eti ve kuruyemişleri kesmiştim. Şimdi kuruyemişleri açmaya başladım. Sonra dana etini açacağım. Ama süt alerjisi o kadar huzursuz yapıyor ve meme reddi yaşatıyordu ki bir kere kaşarlı köfte yemiştim bir hafta düzgün emmedi. Siz de huzursuzluk olmuyor mu ?Çok geçmiş olsun öncelikle. Ben de diyetteyim. 5 aylliken girdim ben diyete. Daha önce çok da onemsemediler kilo alımı iyi olduğu için takı çocuk kızarana kadar ben özel e değilde tıp fakültesine gidiyorum. Hem asistanlar ilgileniyor hem hocaları var o bakıyor çok az kişi aldıkları için yarım saat ilgileniyorlar hemen hemen . Deri testinde çıktı bizim süt ve süt ürünleri diyete girdim ikinci ay kontrole gittim yine deri testi yapıldı biraz küçülme olmuş ama onların da dereceleri varmis. Bana mama ver demedi hiç emiyorsa devam edin dedi zaten 6 aylık olduğu için ek gıda da tamamlariz onu dedi. 5 ile 6 ay arası diyet yaptığım ay yani 600gram almış sadece anne sütü bende sadece kalsiyum alıyorum ve decavit var aklıma geldikçe onu atıyorum ama güzel yiyorum iştahım yerinde ve sütüm de var . Bu ay dediğim gibi tekrar yapıldı test kan testi de normal çıktığı için diyetini acacam dedi küçük kızarıklık olursa takma o kadar surup verdi onu ver dedi. Üstüne gitmem lazım alerjinin dedi hoca 1 yaşına kadar bı çözelim dedi süt diyeti açma merdivenini duymusundur onu anlattı fırınlanmış kek ile başladım ilk gün bişey yoktu ikinci gün bir iki yerinde kızarıklık oldu sonea hemen geçti. Hoca bana yumurta var kuzu eti ver vs anlattı böyle yumurtaya başladım kuzu eti vermedim daha. Ama ben kek yedim sadece poğaça yapamadım boş vaktim olmadı. 4 er gün yiyorum bı yedigimden. Poğaça dan sonra pizza sonra yoğurt çorbası vs gidiyor böyle. Yani alerji olduğunda morarma nefes alamama vs olursa hemen gel önce evde şurup u ver sonra gel dedi. Bu şekilde gidiyoruz bakalım. Çok geçmiş olsun tekrar dan
Ben de yavaş yavaş açmaya başladım badem ve fındık denedim şu ana kadar onlarda sorun yok. Sonrasında dana eti deneyeceğim. Süt yumurta susam sona bırakarak deneyeceğim. Belki yumurta sarısını yerim.
Muhallebi tarzı yiyor ya un su yiyeceğine tahıl ve meyve karışımlı aldım bakayım kaşığa alışsın maksat. Biz de çiğnemeye 7.ayda başlarız napalım bu ay da alıştırmayla geçsin gerçekten hazır değil ya benimki. Et suyu çorba yaptım ağzını kocaman açıyor ama ezdiğim bir tane şehriye gelince öğürüyor. Bu kadar denemeye ilerleme olurdu herhalde.Canim bu mal vermeyip o sırada kaşıkla vermeyi diyodun sanırım sevmezse onuda yemez ki. Lezzet ariyolar ya resmen
Bizimde canım sevdiklerini yiyor yoğurt çorbası tarhana ya da bizim yedklerimizden gibi ayrı yapıyorum az önce muhallebiyide hiç yemedi anlamadım benimle oturup sofrada yerken ona verdigimde yiyor arada ama yoksa bağırıp ağlıyor kucakta bile yemedi ya bı anlasamMuhallebi tarzı yiyor ya un su yiyeceğine tahıl ve meyve karışımlı aldım bakayım kaşığa alışsın maksat. Biz de çiğnemeye 7.ayda başlarız napalım bu ay da alıştırmayla geçsin gerçekten hazır değil ya benimki. Et suyu çorba yaptım ağzını kocaman açıyor ama ezdiğim bir tane şehriye gelince öğürüyor. Bu kadar denemeye ilerleme olurdu herhalde.
Birde bizi görse
Sofrada bizi taklit ettikleri için daha istekli oluyorlar bizimki de ağzıma bakıyor yerken. Ama yutmaya gelince yok kaşığıda ağzına sokturmuyor ucundan yalıyor nerdeyse. Oğlumda hiç hatırlamıyorum böyle zorlandığımı çok iştahlıydı ama bu malum zor bir süreçten geçti zaman tanımak lazım demek. Pütür denemiyorum şimdilik yemeklerin suyundan veriyorum sadece yalanıyorBizimde canım sevdiklerini yiyor yoğurt çorbası tarhana ya da bizim yedklerimizden gibi ayrı yapıyorum az önce muhallebiyide hiç yemedi anlamadım benimle oturup sofrada yerken ona verdigimde yiyor arada ama yoksa bağırıp ağlıyor kucakta bile yemedi ya bı anlasam
Sevdiği seyler olursa zamanla alışır merak etme gecengun bebek sütlacı yaptım pirincleri yedi damagiyla ezip yoğurt çorbasının içindeki sehriyeyide öyle yedi bı kaç gün yoğun pütür verdim ogurdu hep zorlamamak lazım napalim olduğu kadar ilk çocuğumda hatırlıyorum dışarıda muzu elimle ezip veriyordum yerdi hala çok küçük geliyor gözüme ilkinde sekiz aylık olunca o tamam büyüdü gözüyle bakardım ikincilere kiyamiyoruz
7bucuğa minyon diyen 5bucuğa ne der kim bilirHahaha görmesin görmesin. Seni de çocuğun hasta olduğuna ikna eder.
7bucuğa minyon diyen 5bucuğa ne der kim bilirgelişimi geri kalma aşamasında olmasa hiç takmayacağım da mecbur kilo aldırmak için milletin dediklerini denemeye başlayacağım
ama şunu gördüm ki kilonun az olması ne hareketleri etkiliyor ne zihinsel gelişimi ne de başka birşeyi. Sadece yemek yediremiyorum ama mamalarını silip süpürüyor bu da böyleymiş diyorum artık napalım
Benimkinde oluyor canım.belki bu dört ay gibi başladı ama ben çevreye olan ilgisinden sanıyordumBenim için çok öğretici şeyler yazmışsınız bizim de deri testinde yumurta süt ve susam çıktı. Ben buna ek dana eti ve kuruyemişleri kesmiştim. Şimdi kuruyemişleri açmaya başladım. Sonra dana etini açacağım. Ama süt alerjisi o kadar huzursuz yapıyor ve meme reddi yaşatıyordu ki bir kere kaşarlı köfte yemiştim bir hafta düzgün emmedi. Siz de huzursuzluk olmuyor mu ?
Bu deri testi standart değil mi canım neye bakılıp bakılmayacağı esnek miBizim süt balık buğday badem ceviz çıktı. Yumurta çıkmadı. Yumurta tükettim.
Susama bakmadık ama geçen gün dayanamayıp simit yedim bir şey olmadı.
Dana etine bakmadık. tükettim bir şey olmadı yine de dikkat ediyorum doktor çapraz alerji gelişir dana eti kesin yasak demişti.
Badem ceviz fındık fıstık tüketmiyorum hiçbir şekilde.
Balık denedim bir şey olmadı. Bu hafta bebişe somon yedireceğim.
Buğday konusu: Ekmek yiyorum bir şey olmuyor ama bebeğe irmik yedirince dokunuyor. Yara oldu poposu.
Süt ürünlerini önümüzdeki ay değerlendiricez eğer doktor hanım kilomuzu beğenirse fırınlanmış bir ürün içinde yoğurt deneyeceğiz. Ama beğenmezse de ben kafama göre deneyeceğim artık canıma tak etti.
Böyle bizim diyet faslımız :))
Sizin doktor çok katıymış bizimki de çok serbest ye iç anca öyle geçer alerji modunda hatta çocuğa da dana eti vermemi söylüyorBizim süt balık buğday badem ceviz çıktı. Yumurta çıkmadı. Yumurta tükettim.
Susama bakmadık ama geçen gün dayanamayıp simit yedim bir şey olmadı.
Dana etine bakmadık. tükettim bir şey olmadı yine de dikkat ediyorum doktor çapraz alerji gelişir dana eti kesin yasak demişti.
Badem ceviz fındık fıstık tüketmiyorum hiçbir şekilde.
Balık denedim bir şey olmadı. Bu hafta bebişe somon yedireceğim.
Buğday konusu: Ekmek yiyorum bir şey olmuyor ama bebeğe irmik yedirince dokunuyor. Yara oldu poposu.
Süt ürünlerini önümüzdeki ay değerlendiricez eğer doktor hanım kilomuzu beğenirse fırınlanmış bir ürün içinde yoğurt deneyeceğiz. Ama beğenmezse de ben kafama göre deneyeceğim artık canıma tak etti.
Böyle bizim diyet faslımız :))
Benimkinde oluyor canım.belki bu dört ay gibi başladı ama ben çevreye olan ilgisinden sanıyordum
Bu deri testi standart değil mi canım neye bakılıp bakılmayacağı esnek mi
Sizin doktor çok katıymış bizimki de çok serbest ye iç anca öyle geçer alerji modunda hatta çocuğa da dana eti vermemi söylüyor
Yani benim çocuğum sürekli bı ağlama modunda zaten kolik dediler ilk başta ve çok gaz çıkıyordu heryerine baktılar neden ağlıyor diye akciğer filmi bile çekildi o derece detaylı incelndi. Valla hala çok huzurlu olduğu soylenemez ama en azından sebebsiz ağlamıyor gibi geliyor beni yanında istiyor oyun istiyor sürekli o şekilde susuyor ağlamıyor bizde huysuz diye severiz ama bilmem diyete girdiğimden bilmem ay olarak 6naylik olunca eskisiyke alaksi yok şu an kızımın . Kusması kesildi bunu gözlemledim. Çocuk sebebsiz aylarca ağladı bı Yaz dışarı çıkmadim cikmadigim için de dışarıyı hiç sevmiyor ev den bı yere giderse yine çok ağlıyor bizde evdeyiz sürekli günler böyle geçiyor. Eski günlerin videarina baktıkça bile kötü oluyorum keşke o zman yaptırsaymisim alerji testini belki de ondan ağlıyordu sebebsiz . Susam çıkmadı bizde ama ben tahin yedigimde kan geliyordu hala aklımda bir çok şüphe var alerji konusunda. Hepimizin Allah yardımcısı olsun gerçekten zor bı süreç ama sağlıklı olsun da öbür boyu bile yemem ben yeterki o iyi olsun. Böyle motive ediyorum kendimi. Benim çocuğumu kimse sevmedi bile krizlere girdiği için kimse kucağına bile alamadı şimdi de beni istiyor beni biliyor öyle ağlıyor yapışık ikiz gibiyi inanın. Şu an ek gıdaya geçtiğimiz için de kan geliyor mu bilemiyorum o kafamı kurcaliyor sindirmeden havuç çıkartıyor mesela kan mi ki diyorum vs vs. Baya uzun oldu yaBenim için çok öğretici şeyler yazmışsınız bizim de deri testinde yumurta süt ve susam çıktı. Ben buna ek dana eti ve kuruyemişleri kesmiştim. Şimdi kuruyemişleri açmaya başladım. Sonra dana etini açacağım. Ama süt alerjisi o kadar huzursuz yapıyor ve meme reddi yaşatıyordu ki bir kere kaşarlı köfte yemiştim bir hafta düzgün emmedi. Siz de huzursuzluk olmuyor mu ?
Benim oğlum da diyette kaçak oldu mu günlerce ağlıyor uyumuyor meme reddi yaşıyoruz ve kilo alımı çok az son 15 gündür kilo almadı bile. Alerji mamasını sebze çorbasına katarak günde 2 ölçek en fazla verebiliyorum. Ek gıdaya da istekli değil günde 3 4 kere kaka yapıyor o yüzden mi alamıyor anlamıyorum. Diyeti yavaş yavaş açarak bu alerjiden kurtulsun istiyorum bahsettiğiniz süt merdivenini uygulayacağım kuruyemiş ve dana etini tamamladıktan sonra.Yani benim çocuğum sürekli bı ağlama modunda zaten kolik dediler ilk başta ve çok gaz çıkıyordu heryerine baktılar neden ağlıyor diye akciğer filmi bile çekildi o derece detaylı incelndi. Valla hala çok huzurlu olduğu soylenemez ama en azından sebebsiz ağlamıyor gibi geliyor beni yanında istiyor oyun istiyor sürekli o şekilde susuyor ağlamıyor bizde huysuz diye severiz ama bilmem diyete girdiğimden bilmem ay olarak 6naylik olunca eskisiyke alaksi yok şu an kızımın . Kusması kesildi bunu gözlemledim. Çocuk sebebsiz aylarca ağladı bı Yaz dışarı çıkmadim cikmadigim için de dışarıyı hiç sevmiyor ev den bı yere giderse yine çok ağlıyor bizde evdeyiz sürekli günler böyle geçiyor. Eski günlerin videarina baktıkça bile kötü oluyorum keşke o zman yaptırsaymisim alerji testini belki de ondan ağlıyordu sebebsiz . Susam çıkmadı bizde ama ben tahin yedigimde kan geliyordu hala aklımda bir çok şüphe var alerji konusunda. Hepimizin Allah yardımcısı olsun gerçekten zor bı süreç ama sağlıklı olsun da öbür boyu bile yemem ben yeterki o iyi olsun. Böyle motive ediyorum kendimi. Benim çocuğumu kimse sevmedi bile krizlere girdiği için kimse kucağına bile alamadı şimdi de beni istiyor beni biliyor öyle ağlıyor yapışık ikiz gibiyi inanın. Şu an ek gıdaya geçtiğimiz için de kan geliyor mu bilemiyorum o kafamı kurcaliyor sindirmeden havuç çıkartıyor mesela kan mi ki diyorum vs vs. Baya uzun oldu ya
Sut merdiveni ama her birini 4 gün boyunca ilk gün boyunca 1 dikim kekin 4/1 i dedi ikinci gün 4/2 dedi bu şekilde günde bir dilim ye dedi. 4 gün tamamlandıktan sonra aynı şekilde poğaça poğaça in içine çok minik peynir koy peynir pissin ama kaşar filan değil normal teneke peyniri dedi. Bu keki de uzun pişir ilk dedi. Sonra pizza dedi pizza 15 dk da pişer dedi onu ye dedi . Sanırım bu pişirme sütün biseyini etkiliyor. Benimde kızım sık kaka yapıyor 6m ay kontrolundr 8kiloydu.Benim oğlum da diyette kaçak oldu mu günlerce ağlıyor uyumuyor meme reddi yaşıyoruz ve kilo alımı çok az son 15 gündür kilo almadı bile. Alerji mamasını sebze çorbasına katarak günde 2 ölçek en fazla verebiliyorum. Ek gıdaya da istekli değil günde 3 4 kere kaka yapıyor o yüzden mi alamıyor anlamıyorum. Diyeti yavaş yavaş açarak bu alerjiden kurtulsun istiyorum bahsettiğiniz süt merdivenini uygulayacağım kuruyemiş ve dana etini tamamladıktan sonra.
Sizin kızınızın kilosu iyi bence persentili de yüksektir bizim persentilimiz 20 ama git gide düşüyor 6. Ayda 7.100 dü kilosu. Süt merdivenini doktora da sorup dediğiniz şekilde deneyeceğimSut merdiveni ama her birini 4 gün boyunca ilk gün boyunca 1 dikim kekin 4/1 i dedi ikinci gün 4/2 dedi bu şekilde günde bir dilim ye dedi. 4 gün tamamlandıktan sonra aynı şekilde poğaça poğaça in içine çok minik peynir koy peynir pissin ama kaşar filan değil normal teneke peyniri dedi. Bu keki de uzun pişir ilk dedi. Sonra pizza dedi pizza 15 dk da pişer dedi onu ye dedi . Sanırım bu pişirme sütün biseyini etkiliyor. Benimde kızım sık kaka yapıyor 6m ay kontrolundr 8kiloydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?