- 20 Şubat 2019
- 1.372
- 4.401
- 83
Ooo 5,5 iyimiş :))). Biz anca 5 kilo olduk 6,5 aylık. Bebekleri bir tutmak en büyük hatalardan biri.Sağlık ocaklarının ellerinde bir liste her çocuk öyle olmalı kanısında. Doktorumuz bize daha 3 aylıkken dedi aa bakmamışsım besleyememişsin çok küçük bu çocuk diyecekler dedi hiiç umursamayacaksın dedi. Doğumdan bu yana standartlara göre kilo alıyorsa hiiç takılmayacaksın illa 8-9kilolarda olmak zorunda değil. Benim kızım zamanında doğmasına rağmen pramatür bebek boyutunda doğdu tamamen gen ile alakalı birşey bende eşimde iri insanlar değiliz.7bucuğa minyon diyen 5bucuğa ne der kim bilirgelişimi geri kalma aşamasında olmasa hiç takmayacağım da mecbur kilo aldırmak için milletin dediklerini denemeye başlayacağım
ama şunu gördüm ki kilonun az olması ne hareketleri etkiliyor ne zihinsel gelişimi ne de başka birşeyi. Sadece yemek yediremiyorum ama mamalarını silip süpürüyor bu da böyleymiş diyorum artık napalım
Bugun merte z.yagi soğan havuç karnabahar ve pirincten çorba yapıp blenderladim sevdi gibi kızlar tatlı bir çorba olduğu için sanırım. Tavsiye edilir
Valla ben buhar falan uğraşmıyorum canim baya anam babam usulü bize yapar gibi yapıyorumBen daha soğan ve sarımsak koymadım. Hepsini haşladın mı soğanı kavurdun mu? Diğerlerini verdim.
Bir de buharda pişmiş pek tercih etmiyor. Haşlayınca daha hoşuna gidiyor nedense anlamadım
Maaşallah hiç birşeyi yok sağlığında aylık kilo alımıda hep 500gr civarı bir tek 4.ayda az aldı gerilemeden dolayı sanırım. Bizim ilk 2ay beslenmeyi öğretmekle geçtiği için 3.aydan başladık normale dönmeye. Doğumda normal kiloda doğduk 2900civarı ama emmediği hatta yutmadığı için sorunlar yaşadık. Benim gözümde şuan 3 4 aylık aslında. Ona rağmen zihinsel gelişimi normal seyrinde. Dişini bile çıkardı. Tek sorunumuz dönmeye oturmaya çalışmaması ve maması hariç birşey yemek istememesi. O dediğin sinir bozucu şeyleri kendi anan babandan bile duyduğunda insan dayanamıyor valla gelinde biliyorsanız siz bakın moduna giriyorum. Sanki yaşadıklarımızı görmediler. Biz kızımla yavaş büyücez acelemiz yok bizim zaten yüksek kalorili mama içeceğiz 3 ay dedi doktor toparlar onu da inş. Valla 6aydır çok doluyum sormaOoo 5,5 iyimiş :))). Biz anca 5 kilo olduk 6,5 aylık. Bebekleri bir tutmak en büyük hatalardan biri.Sağlık ocaklarının ellerinde bir liste her çocuk öyle olmalı kanısında. Doktorumuz bize daha 3 aylıkken dedi aa bakmamışsım besleyememişsin çok küçük bu çocuk diyecekler dedi hiiç umursamayacaksın dedi. Doğumdan bu yana standartlara göre kilo alıyorsa hiiç takılmayacaksın illa 8-9kilolarda olmak zorunda değil. Benim kızım zamanında doğmasına rağmen pramatür bebek boyutunda doğdu tamamen gen ile alakalı birşey bende eşimde iri insanlar değiliz.
Valla istemediği zaman ne ek gıda, ne formül mama nede meme vermek mümkün değil sağlığı yerindeyse kasmamak gerek bence
Canim bozma moralini aynılarını kizimda yaşadım hala da yemez iştahsızdır. 4yasina geldi de yeni yeni farklı şeyler yemeye başladı ama zeka gelişimi olarak hiçbir sıkıntısı yok çok şükür.Maaşallah hiç birşeyi yok sağlığında aylık kilo alımıda hep 500gr civarı bir tek 4.ayda az aldı gerilemeden dolayı sanırım. Bizim ilk 2ay beslenmeyi öğretmekle geçtiği için 3.aydan başladık normale dönmeye. Doğumda normal kiloda doğduk 2900civarı ama emmediği hatta yutmadığı için sorunlar yaşadık. Benim gözümde şuan 3 4 aylık aslında. Ona rağmen zihinsel gelişimi normal seyrinde. Dişini bile çıkardı. Tek sorunumuz dönmeye oturmaya çalışmaması ve maması hariç birşey yemek istememesi. O dediğin sinir bozucu şeyleri kendi anan babandan bile duyduğunda insan dayanamıyor valla gelinde biliyorsanız siz bakın moduna giriyorum. Sanki yaşadıklarımızı görmediler. Biz kızımla yavaş büyücez acelemiz yok bizim zaten yüksek kalorili mama içeceğiz 3 ay dedi doktor toparlar onu da inş. Valla 6aydır çok doluyum sorma
Valla ben buhar falan uğraşmıyorum canim baya anam babam usulü bize yapar gibi yapıyorumsogani yagda azcik çevirdim üstüne 1caykasigi salça ve diğer malzemeleri doğrayıp attım bu sekilde yapıyorum sürekli
Yüz üstü yatmayı sevmiyorsa dönmeyi de istemezlermiş.bizimki deli oluyor yüzüstü yatınca kaldırıyo kafasını öylece ağlıyor kımıldamak istemiyor. Her bebiş farklı inşaallah ileride hiçbir sorun yaşamasınlarda, şuan yapamadıkları sadece istememesinden olsun.Canim bozma moralini aynılarını kizimda yaşadım hala da yemez iştahsızdır. 4yasina geldi de yeni yeni farklı şeyler yemeye başladı ama zeka gelişimi olarak hiçbir sıkıntısı yok çok şükür.
Bir de mert senin kızdan ay olarak büyük olduğu halde hala dönmüyor. Oturuyor ama dönmüyor neden bilmiyorum yan tarafına döner gibi oluyor geri düzeltiyor kendini. Ben sorun etmiyorum ama umarım bir sıkıntısı yoktur
He bizimkilerde o yüzden susmuyor zorla zorla nasıl alışırsa öyle gider diyeOo bayağı bizim gibi yiyor desene. Azıcık da nane at mis gibi olur
Ben her şeyi suya atıp düdüklüde pişiriyorum direkt. Soğanı da böyle atsam tadı çok çiğ kalır diye cesaret edemedim.
Birkaç kez buhar şeysinde yapayım dedim. İştahı kesildi sandım. Düdüklüye dönünce düzeldi.
Bende öyle verdim bu sabahZaten az yediği için normal tam yağlı bizim yediğimiz beyaz peynirden veriyorum. Tadımlık
Bende dün ek olarak patates koydum buna, pirinç yerine de bebek irmiği attım blenderladım.. Selim paşam pek yemedi işte toplasak 3 mama kaşığı belki...Bugun merte z.yagi soğan havuç karnabahar ve pirincten çorba yapıp blenderladim sevdi gibi kızlar tatlı bir çorba olduğu için sanırım. Tavsiye edilir
Bizimde yumurta biraz vardı canım ben bu hafta vermeye basladim doktora kalsa katı diyet mama onu yapamam testlerde yok ama biraz huzursuz bu ara iştah kesildi dislendemi bilmiyorum başka hiç bir şey yok.Muayene olduk,deri testi de yapıldı arkadaşlar.geçerliliği yüzde seksen beş dedi.yirmi gıdaya baktı.süt alerjisi çıkmadı.ters köşe yani doğru ise.yumurta çıktı hem sarısına hem beyazına.
Yumurtayı kesiyorum üç ay sonra kontrol.inşallah doğru teşhistir de sırf yumurta yemem.hergün yiyordum.
Bu arada mama vermesine şaştı kaldı.süt alerjisi çıksa bile vermeyecektimama olur mu o senden alıyor dedi kalsiyum başlayacaktı ama gerek kalmadı
Muayene olduk,deri testi de yapıldı arkadaşlar.geçerliliği yüzde seksen beş dedi.yirmi gıdaya baktı.süt alerjisi çıkmadı.ters köşe yani doğru ise.yumurta çıktı hem sarısına hem beyazına.
Yumurtayı kesiyorum üç ay sonra kontrol.inşallah doğru teşhistir de sırf yumurta yemem.hergün yiyordum.
Bu arada mama vermesine şaştı kaldı.süt alerjisi çıksa bile vermeyecektimama olur mu o senden alıyor dedi kalsiyum başlayacaktı ama gerek kalmadı
Ara ver dene canım düzelme oluyorsa zamana bırakırsın biraz.iştah olmaması da kötüBizimde yumurta biraz vardı canım ben bu hafta vermeye basladim doktora kalsa katı diyet mama onu yapamam testlerde yok ama biraz huzursuz bu ara iştah kesildi dislendemi bilmiyorum başka hiç bir şey yok.
Sağol canım.önceki devlette çocuk sağlığı uzmanıydı bu Samsun da besin allerji ve immunoloji uzmanı,özele gittim.Süper çok sevindim bu sefer farklı yere mi gittin
İdrar yolu enfeksiyonu ndan şüpheleniyorum hem de agliyor gece uyanırsa bı cis almaya çalışıp işe giderken götürucem çok kotu o ya ins yoktur ama var sankiAra ver dene canım düzelme oluyorsa zamana bırakırsın biraz.iştah olmaması da kötü
Sağol canım.önceki devlette çocuk sağlığı uzmanıydı bu Samsun da besin allerji ve immunoloji uzmanı,özele gittim.
Ara ver dene canım düzelme oluyorsa zamana bırakırsın biraz.iştah olmaması da kötü
Sağol canım.önceki devlette çocuk sağlığı uzmanıydı bu Samsun da besin allerji ve immunoloji uzmanı,özele gittim.
Zor evet o da inşallah yokturİdrar yolu enfeksiyonu ndan şüpheleniyorum hem de agliyor gece uyanırsa bı cis almaya çalışıp işe giderken götürucem çok kotu o ya ins yoktur ama var sanki
Evet öyle canım sevindirici görünüyor ama doktordan gelince beni bi sualler alıp gidiyor.Benim en en çok tükettiğim şeylerden biri yumurta.doğumdan bu yana nadirdir yemediğim.şimdiye kadar neden bişey yoktu.bi ara kendim yememiştim ya süt ürünü çocuk o ara rahatlamıştı.dedim orda yemediğimde rahatladığını ama testte çıkmadı garip.elim varmadı akşam yoğurt yiyemedimMamaya başlamamanız iyi olmuş. Benim kuzenimin çocuğunda da aynı problem var kilosu normal ve mama yok onlarda da. Bir de sadece yumurta çıkması da sevindirici.
Canim peyniri nasıl yapıyorsunZor evet o da inşallah yoktur
Evet öyle canım sevindirici görünüyor ama doktordan gelince beni bi sualler alıp gidiyor.Benim en en çok tükettiğim şeylerden biri yumurta.doğumdan bu yana nadirdir yemediğim.şimdiye kadar neden bişey yoktu.bi ara kendim yememiştim ya süt ürünü çocuk o ara rahatlamıştı.dedim orda yemediğimde rahatladığını ama testte çıkmadı garip.elim varmadı akşam yoğurt yiyemedimama başlayacağım görelim bakalım.
Bir de diyor ki doktor hazır hiçbirşey tüketme,ve mevsim dışı bişey yeme yedirme.mevsim dışı yemezdim zaten hiç de abur cubur tüketiyordum,süttozu falan olmayan yok belki de onlar yaptı.
Şimdi peynir verebilirsin ama labne falan değil,bazen testi yapıyoruz çıkmıyor ama hazır olunca iş değişiyor diyor.zaten önceki çocuklarımda da önüne geleni vermezdim kendim yapardım çoğunlukla bunda da öyle yaparım ama fikir alışverişi olsun diye yazıyorum.
Sütü yeterince kaynatıp içine onun kesilmesini sağlayacak kadar yoğurt ekliyordum.ve tuz atıyordum bi miktar o esnada.sonra bi bez üzerinden süzerek üstüne ağırlık koyup süzülmesini sağlıyordum bekleterek.benim büyük çocuklar bunu özlüyorlar ara ara yapıyorum.ama aslında böyle yapmanın doğru olmadığını okudum yeni.yoğurdu ocağa alıp kesilmesini sağlayıp onu süzdürüyorlarmış o da oluyormuş ve o daha doğru imiş.kafamı ikna edebilirsem bu çocuğun süte alerjisi yokmuş kısmına böyle yapacağım.iki günde kabullenmiştim süt yoğurt yok diye.Canim peyniri nasıl yapıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?