2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

Canım demir damlasını ben bakıcıya bırakmıyorum beceremez unutur diye. D vitaminini ona bırakıyor tek fıs kolay. Akşm ben gelir gelmez demirini veriyorum. Hem de birini sabah birini akşam almış oluyor. Ama şöyle düşün eskiden hiç demir almıyormuşuz biz bebekken. Mama anne sütü ek gıdayla verdiğimiz kuzu kıyma bunlardan da demir alıyor.
Sen emziriyor musun hala hatırlamıyorum ama emziriyorsan kendin de demiri ihmal etme ki sütünden geçsin.
Hastalık için de çok geçmiş olsun.

Taş çatlasın 1 hafta canım üstelik biz o ara hastanede falan da kalmıştık bir gece ona rağmen alıştı en başta 2 saatte bir uyanıyordu yine emmek için emzirmedim gece biberon verdim sürekli kucağıma da almadım yatakta içirdim hep biberon bitince de kıçını pışpışladım uykulu oluyodu zaten geri dalıyodu sonra böyle böyle yavaş yavaş beslenmelerini düşürmeye başladı 3e düşürdü 2ye düşürdü 1e düşürdü 1de biraz takıldık uyuduktan 5-6 saat sonra uyanıyodu acıktığı için 1 hafta falan da öyle sürdü sonra bi sabah bi uyandım hiç uyanmamış inanamadım çünkü 1 beslenmeye bile şükür diyodum ben hadi dedim bi defalık uyudu heralde sonra baktım ertesi gece de kalkmadı 3 gün sonra bi bi defa kalktı yine mama verdim uyudu şimdi 2 haftayı geçti deliksiz uyuyo bazen uyanıyo bi 30 saniye falan mizirdaniyo sonra geri dalıyo kameradan bakıyorum gitmeden önce çok şükür gece deliksiz uyuyor şimdi. Sadece yine uyku gerilemesine girdik heralde uyutmak zor oluyor uyutmak için kucağıma aldığımda ortalığı birbirine katıyor kucagimdan atlamaya çalışıyor onun dışında odamızı ayırdığım için çok mutluyum ben annem hala kızıyor aranızda yatsaydı ne var diye ama insan rahat uyuyamıyor dediğin gibi hem ona bi şey olacak diye korkuyorum bi de benim eşim çok horlar sağolsun uyutmaz çocuğu biliyorum

Emzirmek kolay değil canım. Birinci kızımda da böyleydik. Bazen çok canıma tak ediyo, söyleniorm, şikayet ediorm ama yinede geçince krizlerim şükür ediyorum cnm halimize. Ben çalıştığım için okulda olduğum zamanlarda da özlüyordur die ne memeden ayırırım ne de yatak ayırırım cnm. 2-3 yaş, ne zamana kadar isterse yanımızda yatar. Sıkıntı yok. Zaman zaman bunalımlar oluyor tabiki ama sonra sabır diyorum, pes etmek yok diyorum, geçicek bugünlerde diorm… ki şurda zaten emeceği 1 yıl kaldı. Onu da böyle böyle tamanlayacağız inşallah

Zaman zaman çok bunalsamda genel anlamda şikayetçi değilim. Bu zamanlarda geçecek emin ol

Canım benim demir sıfır yerlerde saçlarım kanser hastası gibi dökülüp tırnağın kırılınca baktırdım gitsem kesin takviye yapacaklar serum şeklinde şimdi içiyorum ama bendende alamamış oldu ona üzülüyorum kuzu kiymada çok yiyemiyor sevmiyor. Bundan sonra dikkat ederim ama iki kere mi veriyosun çok teşekkür ederim Bildiğim kadarı ile sende ocean kullanıyorsun oniki damla ver dedi doktor şimdi ben genelde damlaligi dolduruyodum vercegmde

Senin bakıcı iş uyumun nasıl bir sorun var mı alistimi

Evet canım ben de ocean kullanıyorum. 8250 gramdı bizimki geçen hafta. 9 damla dedi kilo başına 1 damla.
Benim bakıcı dangalağın teki tabiri caizse. Ona bıraksam kesin unutur o yüzden ben veriyorum.
Uyum yakalayamadık. Ama benim şu an taşınma telaşım var. Onu düşünemiyorum. Baştan çok pinpiriklendim ama evden çıkınca insan rahatlıyormuş. Amaaan büyüyor çocuklar bir şekilde sanki biz daha iyi bakıldık diyorum. 15-18 aylık gibi kreşe vericem. O zamana kadar dayansın şu kadın yeter bana.

Aynen sen kontrol ediyorsan bı şekilde yeterli canım biraz büyüyen kadar bizimde öyle oldu verip vermediği belli değil sürekli başka biseyler diyor. Kreslik olana kadar idare et yeterli ben hiç arayıp soramiyorum masabasi değil gelince pertim çıkıyor kafasına göre bişey yapmayı seviyorlar zaten başkasını bulsanda bundan iyi olmayabilir dediğin gibi zaten taşınacakmisin hiç düzenini bozma.

Bizim en son yedi aylıkken öyleydi ve aynı kaldı kilosu neredeyse 8700 filann emeklesin diye bırakıyorum bazen onda baya bı enerji harcıyor ama tık yok henüz onda

alerji konusunda bilgisi olan arkadaşlara bişey sormak istiyorum.
Kızımda bikaç gündür alerji belirtileri var sanki.
Sürekli kaka yapıyor, günde 6-7 kaka oluyor. Bazen kakada kan görüyorum. Gürültülü oluyor. Pişik var.
Bunlar alerji belirtisi mi ? Durup dururken neden böyle şeyler başladı ? Değişik olarak ıspanak yedi. Onun dışında sağlık ocağının verdiği Demir damlasını kullanmayı unutmuşum ona başlamıştım bu aralar. Onun etkisi mi yoksa? Doktora gitmeli miyim?

Evet alerji belirtisi. Ciddi semptomlar yaşıyor şu an. ve ıspanak alerjen bize yasak ben yemiyorum.
Sen emzirirken hiç ıspanak yedin mi?

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım

Ben yedim o zaman bişey olmamıştı yani ilk kez yaşıyoruz çünkü.

Bana doktor liste vermişti alerjen gıdaları. Bizde süt buğday balık alerjisi var şu an. Ama alerji yapma ihtimali olan her şey yasak. Doktorun listesinde ıspanak vardı özellikle dikkatmi çekmişti ne alaka diye hiç duymamıştım çünkü. Sen de biraz dikkat et bu ara değişik bir şey yedirme.

Bizimde sık hastalanması alerji belirtisi sanırım şimdiden sonra ne yapabiliriz bilmiyorum ama işi birakicam iyi bir Dr goturucm

Dişi şişmiş acaba dişin etkileri olabilir mi bunlar ?
Olabilir ya.. bizimkinin de 2 gündür huyları değişti iyice. Ateş var devamlı. Çok huysuz. Uykular hep bölük bölük. Biraz fazla sulu kaka yapmaya başladı. Şu ilk dişi bi patlatsaydı

Kesinlikle katılıyorum emzirmek hiç kolay değil ama insan bi noktada kendi sağlığını da düşünmek zorunda kalıyor... Ben emzirmeye devam ederken artık bayılmaya başlamıştım bi kaç defa acile gittik psikolojikte değil vücudunda hiç bir şey kalmamış iflas ediyosun dedi doktor öyle karar verdik bıraktık. Zaten emzirirken çok zayıftı yetemiyordum emzirmeyi bıraktım bi serpildi atıldı, ek gıdaya da başlayınca iyice boy attı kilosu ideal seviyeye geldi o yüzden pişman değilim böylesi daha hayırlıymış. Yatak ayırma konusunda da kendime bağımlı hale getirmek istemedim işe başlıcam günün 12 saati annemde kalıcak anneme yorgunluk olmasın diye yaptım biraz da. Çok şükür şimdi anneme bırakıyorum dönüp bana bakmıyo bile beni nereye bırakıyosun diye tam istediğim kıvama geldi yani çok şükür

Merhaba bana alerji etkileri gibi geldi

Olabilir ya.. bizimkinin de 2 gündür huyları değişti iyice. Ateş var devamlı. Çok huysuz. Uykular hep bölük bölük. Biraz fazla sulu kaka yapmaya başladı. Şu ilk dişi bi patlatsaydı

Merhaba bana alerji etkileri gibi geldi

alerjiydi sanırım. 3 gündür muz peynir yumurta ekmek dışında ek gıda vermedim. Sadece emdi hatta mamayı bile istemedi. Şimdi normale döndü gibi. Pişik iyileşti, kan yok artık. Ispanak ilginç şekilde alerjenmiş. Hiç beklemezdim beni hayal kırıklığına uğrattı ıspanak

Bir de Dişi çıkacak sanırım şişmiş baya. Gece Uykuları bölünmeye başladı. Yorgun ve uykusuzuz bu aralar. Bu diş ne zaman çıkar acaba? Yani bi hafta bi ay aşağı yukarı ne kadar sürer?

Ahh diş sıkıntıları malesef çok uzun sürebiliyor ama umarım sizin kısa sürer.. Mesela 1.5 ay evvel ateşlenmişti Selim doktora gittik ağzına baktığında alttan gelecek demişti ama daha yeni yeni ucu görünmeye başladı.. Geceler bizim de öyle sık sık kalkıyor hatta çığlık atıyor bazen.. Geçenlerde yine ateşlendi bide...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…