2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sezeryan konusunda pismanligina bisey diyemem bende diyorum sonuçta bi ameliyat her türlü normal dogum daha az riskli inşallah hepimizin bol bol sütü olur rahatca emziririz
Ya ben de bi kaç gündür doğumdan korkmaya başladım uykularım kaçıyor
Bizim ikinci yani bide ilkte boyle bisey yoktu bende sanki hep içimde kalcakmis gibi düşünüyorum

Neden mi pişman oldum bir kere bebeğimin çıktığı ana ortak olmak isterdim ayrıca sezeryan kocaman bir ameliyat anestezi alıyorsun zor iyileşiyorsun sütün daha geç geliyor.
Sezeryanı övmek değil niyetim ama canım. Herşeyde olduğu gibi Buda kişiden kişiye göre değişiyor. Epidural olduğum için bebeğimin çıkışına şahit oldum hatta öptüm kokladım çok güzeldi, odaya çıkar çıkmaz ilk sütüm geldi. Altı aya kadar kızıma ne mama ne başka bişey vermedim sarılık falanda olmadı. Sezeryan yerimde korse falan da kullanmadım bir iki ay sonra sadece beş parmak uzunluğunda kaldı toplandı yani kendiliğinden, göbek falanda kalmadı. Yani diyeceğim o ki kişiden kişiye değişiyor. Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.

Benim okuduğum yazılarda da sütün gelmesi için plesentanın rahimden ayrılması yeterli diyor canım doğum şekliyle alakası yok diyor.

Evet bende şahit oldum çıktığına genel anestezi değilse her türlü görebiliyorsun bebeği genel anestezi de yapmıyorlar artik acil bi durum yoksa çokta cabuk toparlandim normal yapsam yine aynı olurdu 3. Gun gayet ayaktaydim rahatca evin içinde dolaşıyodum sezeryan izide doktora bagli benim küçücük bi iz var genital bölgeye cok yakın karında gozukmuyo kesinlikle dediğin gibi göbekte kalmadi karnim dumduzdu doğumdan çıktığım gün bünyeyle alakalı bi durum herkesin gönlünde nasıl bi doğum şekli varsa oyle olsun
Ama sezeryan olmamak içinde sartlandirmayin kendinizi cabuk toparlanmak bizim elimizde

Hicbirsey zamanında doğum olabilir erkende sadece ağır kaldırma merdivenlere dikkat et dedi. Allah’a emanetiz
Canım asla telaş ettirmek için demiyorum önlem almakta fayda var diye yazıyorum. Suyun fazla olmasında çocuğun yutmada veya bağırsakta problem olursa da oluyormuş. Yani bizimki o sebeple su fazlaymış tam teşekküllü bir hastanede çocuk cerrahisinin bulunduğu bir yerde doğum oldu ve doğum olur olmaz ameliyata alındı erken müdahale önemli. Aminyon sıvısını çocuk yutuyor ve dışkı olarak atıyor bu devir daim oluyor su fazlaysa yutamıyor olabilir veya bağırsaktan dolayı çıkaramıyor olabilir. İyi bir perinatoloğ da muayne olmakta fayda var. Şeker yüklemesi nornal çıkmıştı sanırım. Çocuğun kilosu da fazla değil olması gerektiği gibi canım. O sebeple perinatoloğ görse iyi olur

Neden mi pişman oldum bir kere bebeğimin çıktığı ana ortak olmak isterdim ayrıca sezeryan kocaman bir ameliyat anestezi alıyorsun zor iyileşiyorsun sütün daha geç geliyor.
Anladim cnm bnm rahatszlikta normal baya riskli aslnda doktorum normal olablr dedi ama mesela ablamdada bnm rahatszliktan var doktoru kim.normal dedi sana demis ablama sezaryen olacaksin demis normal olup bi ton sorun yasayan filan okudum birde o bölgede genişleme olup eski haline dönmezse diye korkuyorum sonra neblym orayi keesmeleri çok fena ya karna gore ic urpertici düşündükçe.. tuvaletini yapacaksin vs vs sonra iliski konusunda cok sıkıntı olurmu neblym ustune oturamiyosun dikis yapiyolar o hassas yere bi ton sey kafamda birde ne zaman glcegi belirsiz bebegin agri sizi yırtılma olaylaari cok buyuk sancilar sonuçta acilmasi vs cok kotu geliyorya

Öyle düşünme şimdi zaten acik bi yerden.cikiyo çocuk normal doğumda ama sezeryanda oyle degil ayrıca sezeryan bi ameliyat her türlü daha riskli normale gore
Normaldede bebek ölümleri sezaryen e gore daha fazlaymis Allah korusun yani normal isteyenleeri korkutmak iCin degil sadece ole okudum biryerde bide alt.tnatafin kesilip dikilmesi cok urpertici geliyo kulaga bide onun agrisi sancısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…