- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.669
- 498
Hmm ben zorlaniyorum meerdiven cikarken cok normalmi acabaMerdiven inip çıkmak doğuma yardımcı oluyo cunku günün yaklastiginda doktor bu önerilerde bulunur genelde normal.dogumu kolaylaştırır
Dinlen ayakta kalma cnm ağrın gecene kadarGünaydın herkesedaha yeni uyandım bugün rekor kırdım sanırım hafif kasık ağrım var, gaz sancısı olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. Rüyamda hep doğumla ilgili şeyler gördüm. Bilinçaltına işledi korkular
Evet normal ama çokta merdiven inip çıkmaHmm ben zorlaniyorum meerdiven cikarken cok normalmi acaba
Spor ne zaman baslaniyo acaba sezaryenden sonra mesela orta tempo yuruyuse ??Bide sezeryan kesisi o kadar büyük bi kesi değil bikini bölgesinin tam üstü. Sadece oranın uzunluğu kadar ve çamaşır giydiğinizde hiç görünmüyor zaten ve benim beş yıl olmuştu tamamen kaybolmuştu neredeyse çok dikkatli bakınca farkediliyordu.
Tercih senin sezeryan olmak istiyosan ol zorluk acısından ben bisey görmüyorum sonrasında oyle olsa ikinciyi normal doğururdum ama istemiyorum zaten sezeryan olmuşum bi kereNormaldede bebek ölümleri sezaryen e gore daha fazlaymis Allah korusun yani normal isteyenleeri korkutmak iCin degil sadece ole okudum biryerde bide alt.tnatafin kesilip dikilmesi cok urpertici geliyo kulaga bide onun agrisi sancısı
Tabi kesinlikle katılıyorum size köyü bir şey değil sezeryan ama sonuçta bir ameliyat ve bir kadın normal doğumla 10 çocuk bile yapabilirken hatta hiç beklemeden gebe kalması risk oluşturmazken sezeryan doğumda hemen gebe kalınmasının veya sonraki doğumlarda dokuların incelmesi plesantanın dikişlere yapışması gibi bazı riskleri olabiliyor.Sezeryanı övmek değil niyetim ama canım. Herşeyde olduğu gibi Buda kişiden kişiye göre değişiyor. Epidural olduğum için bebeğimin çıkışına şahit oldum hatta öptüm kokladım çok güzeldi, odaya çıkar çıkmaz ilk sütüm geldi. Altı aya kadar kızıma ne mama ne başka bişey vermedim sarılık falanda olmadı. Sezeryan yerimde korse falan da kullanmadım bir iki ay sonra sadece beş parmak uzunluğunda kaldı toplandı yani kendiliğinden, göbek falanda kalmadı. Yani diyeceğim o ki kişiden kişiye değişiyor. Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.
Gecen gunu mecbur ciktim asansor olmayan biryere cnm baya zorlandim aynen bncede mumkun oldukca cikmasam iyi olck cok zor oluyor cunku yuuryus bandinda yurumeyi dusunuyorum bu hafta ici yapablrsem bayadir birakmistim hic yapmasammikiEvet normal ama çokta merdiven inip çıkma
Benim annem hem.sezaryen olmus hem.normal . Ikiside zor ikisininde zorlukları var diyor nnormal hem dogum aninda.cok cok.zor hem sonrasinda sezaryen sadece dogum sonrası zor en azindan doktora soliycem bu hafta ins israrci olmaz.normaldeiTercih senin sezeryan olmak istiyosan ol zorluk acısından ben bisey görmüyorum sonrasında oyle olsa ikinciyi normal doğururdum ama istemiyorum zaten sezeryan olmuşum bi kere
Bende sezeryan oldum sütüm hemen geldi doğum şekli ile alakası yok takmayın aklınıza kimi normalde 2 ay ayağı kalkamaz kimi sezeryanda hemen dikilir ayagiya sizi daha iyi daha kötü anne yapmaz benko belden uyuşmali oldum kızımın heranina şahit oldum eltim normal oldu çocuk kakasını yuttu kokusunu bile alamadı 2 ay kalkamadı dikişlerden aklınıza iyi şeyler getirin ALLAHtan en iyisini isteyelim hayırlısını ne kadar kafada büyütürsek okadar zor.olurBenim okuduğum yazılarda da sütün gelmesi için plesentanın rahimden ayrılması yeterli diyor canım doğum şekliyle alakası yok diyor.
Doktora sormadan yapma yürüyüş bandı icin bisey diyemicemGecen gunu mecbur ciktim asansor olmayan biryere cnm baya zorlandim aynen bncede mumkun oldukca cikmasam iyi olck cok zor oluyor cunku yuuryus bandinda yurumeyi dusunuyorum bu hafta ici yapablrsem bayadir birakmistim hic yapmasammiki
hepsinin zorlukları var elbetBenim annem hem.sezaryen olmus hem.normal . Ikiside zor ikisininde zorlukları var diyor nnormal hem dogum aninda.cok cok.zor hem sonrasinda sezaryen sadece dogum sonrası zor en azindan doktora soliycem bu hafta ins israrci olmaz.normaldei
Yasmine katılıyorum benim de ilk ve kendimi kötü hissettiriyor bu konuşmalar biraz daha pozitif doğum hikayelerinden gitsek bizi de düşünsenizArkadaşlar ilk kez doğum yapacağım ve hiçbirşey araştırmadan bilmeden girmek istiyorum.Tabiki bu konular konuşulacak ama kesme biçme işleri modunda ayrıntıya girmeden yani ben ve benim gibileri korkutmadan konuşulursa iyi olur.Okumuş bulundum bakmadan geçmeye çalışmama rağmen ama ister istemez bi kısmını da olsa görüyorsun.İnanılmaz modum düştü..
Erken doğum icin . Çünkü benim bebeğim zaten asagida:)Merdivene neden dikkat et dedi merdiven cikmak.bana cok zor geliyor merak ettim
Evet ama doktorum suyu yuttuğunu söyledi karnında su var dedi karnı iyi gözüküyormuş. Bebekte bir şey yok dedi ama insallah olmaz. Evet dogumum kuvezi olan hastanede olacak ilk bebeğim de orda olmustu. İnsallah birsey yokturCanım asla telaş ettirmek için demiyorum önlem almakta fayda var diye yazıyorum. Suyun fazla olmasında çocuğun yutmada veya bağırsakta problem olursa da oluyormuş. Yani bizimki o sebeple su fazlaymış tam teşekküllü bir hastanede çocuk cerrahisinin bulunduğu bir yerde doğum oldu ve doğum olur olmaz ameliyata alındı erken müdahale önemli. Aminyon sıvısını çocuk yutuyor ve dışkı olarak atıyor bu devir daim oluyor su fazlaysa yutamıyor olabilir veya bağırsaktan dolayı çıkaramıyor olabilir. İyi bir perinatoloğ da muayne olmakta fayda var. Şeker yüklemesi nornal çıkmıştı sanırım. Çocuğun kilosu da fazla değil olması gerektiği gibi canım. O sebeple perinatoloğ görse iyi olur
Aynen gece uyuyamadim sayilir karnim tas gibi oluyo yatinca ne yapacagimi bilmiyorum ve korkuyorumBuarada kızlar bende dün akşama doğru bide gece yatarken sancı oldu. Karnım sertleşio ve vajinada inanılmaz sancı oluo. Ne yatabildim ne oturabıldım.. Tecrübeli olan arkadslar bu yalancı sancı dedikleri mi yoksa Dr un da dediği gibi rahim büyümesinden mi kaynaklı? Gerçi dünki sancıyı Dr.a sormadım. Normalde sorsam bnm Dr bütün sancıları, acıları rahim büyümesine bağlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?