2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar gündemimiz doğumlar biliyorum ama kafama takılan birşey var tecrübeli annelere sormam lazım
Benim kv minicik bı biberon almış su biberonuymus bunu da köy hastane çantasına dedi. Şimdi yenidogan çocuğa su içirmeyi mi planlıyor en erken ne zaman su verdiniz bebeğinize? Kimi diyor az az verebilirsin kiki diyor 6 ay hiç verme. Sizin de fikirlerinizi alayım..

Yeni doğan bebeğe biberonla su vermeye gerek yok canım zaten sütün hemen gelirse hiç gerek yok. Bu konuda doktorunla konuşursun en iyi o yönlendirir seni. Ben arada birkaç çay kaşığı kaynatılmış su veriyordum ama ilk günler değil

Ek gıda almadığı sürece su verilmesine gerek yok demişti ilk çocuğumda ki çocuk doktorum ben ilk 6 ay vermedim ama mama takviyesi yapanlar sanırım veriyor günde 1 çay kaşığı biberon fazla olmuş gibi.

Hayır su vermene gerek yok zaten mideleri minicik niye suyla doldurcaksin ki anne sütüyle doysun ki.gelisimini tamamlasin

Benim bebe meme reddi yaşıyordu emziremediğim ve sağmaya yeyiştiremediğim zamanlar oluyordu. Çocuk doktorumuz mamanın içinde de su var vermene gerek yok dese de benim mantığım pek almıyordu. Çayda çorbada da su var ama biz su içmeye ihtiyaç duyuyoruz.

Kısaca senle aynı fikirdeyim sadece anne sütü alıyorsa gerek yok, mama alıyorsa arada çay birkaç çay kaşığı vermenin hiç zararı yok. Bu benim fikrim farklı fikirlere saygım var

Kızlar eve çıktım. Kendi hastaneme gittim nöbetçi doktor baktı nstye tekrar bağladılar şükür sancılar durdu ama idrar yolu enfeksiyonum falan çıktı idrarda şeker çıktı yani anlayacağınız vücut biraz allak bullak olmuş ilaç istedim doktor yazdı iyice dinlen bol su iç ağrın olunca nst çektir dedi 1 hafta daha dişimi sıkıcam büyük ihtimal ilaçla biraz rahatlamış olurum 3 gün sonra randevum var doktoruma anlatıcam belki doğumu erkene çekebilir benden haberler böyle bitkin bi haldeyim allah kimseyi hastaneye düşürmesin herkes sağ salim kucağına alsın çıksın o sedye bu sedye derken artık sırt kemiğimi hissetmiyorum çok ağrıyor ama neyse sonu iyi çıktı bari

Mama alan bebeğe su veriyorlar hatta arkadaşımın bebeği ilk 20 günlükken mikrop.kapti izmirde behçet uza götürdüler doktorlar susuz neden bıraktınız demişler. Mama takviyesi alıyordu bebekleri.

Ha bu arada 2.800 dedi kilosuna ama çok da aldanma sapmalar olabilir dedi yinede sevindim kilosu 2bucugu gecmis diye
Kızların doğumlarından sonra gördükleri.kilo farkları beni de şüpheye düşürdü şahsen. 2900 kilo demişti en son kontrolde 300 /400 gram aşağıya düşüneceğim.bundan. sonra

hande_buse T Tgcee_123 iyiyim kizlar ben bu gece 11 de 48 saat dolduktan sonra taburcu oluyorum,minislerim durumu aynı böyle devam ederse 3.basamak bi üst seviyeye servise çıkacaklar orda daha sık gidip gelip emzirme desteği yapicam inşallahhhh

Şimdi kafayı ameliyat yerine taktım ilki yapıştırmaydi bunda dikiş var ve belki Yeni olduğundan bombeli duruyor biraz

İlkinde 3.gun bandaj takip banyo yapmıştım tekrar hastaneye gittiğimi hatırlamıyorum belki de kontrol için gitmisimdir , böyle ıp olunca iplerin ucunu kesmek için hastaneye m i gelicez bı tarafı bantlı diğer tarafı hava alsın diye açık bırakıldı demek otur kalk çıkmış , öyle steril gazlı bez verdiler koydum giderken pansuman yapıp ne yapacagimizi söylerler

Kızların doğumlarından sonra gördükleri.kilo farkları beni de şüpheye düşürdü şahsen. 2900 kilo demişti en son kontrolde 300 /400 gram aşağıya düşüneceğim.bundan. sonra

Evet hep daha düşük çıktı ben de artık öyle hesap edicem
İlk doğumumda son ultrasonda oğlum 3.350 gelmişti üzülmüştüm 3,5 olmadı diye çocuk bi doğdu 3.100gr 1 hafta sonra da 2.800 e düştü ölçümle 500 gr aşağı yukarı oluyor sanırım.

Bende 2bucuk varsaydım yine kötü değil en azından bi sınırı geçmiş olurda doğum olursa çok küvözde kalmaz diye düşündüm

İyi olmanıza çok sevindim bebeklerde en kısa sürede gelir eve inşallah
İlk doğumumda yapıştırmaydı benim de ve o bombe dediğin vardı sonra sonra geçti. Bende hiç iplik aldırmaya filan gitmemiştim çünkü bantla banyo yaptığımı ve kuruttuğumuzu hatırlıyorum.
Bunda da geçer merak etme... Çıkmadan muhakkak ne yapman gerekeceğini söylerler

Insallah gelisimleri daha iyi olacak canim. Masallah.miniklere
Belki dikişlerin kendisi atacaktır canim estetik dikisi.yapiyorlar.kizimin alnindakiler kendiliginden atti.
banyo yapabilecek misin peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…