Nasılsın canım bugün gördün mü minnoşları son durum ne
Evet kilo kaybediyorlar kizim.3600.dogdu haftasında süzülmüştü. Sağlıklı olacakları kiloda dogsunlarİlk doğumumda son ultrasonda oğlum 3.350 gelmişti üzülmüştüm 3,5 olmadı diyeçocuk bi doğdu 3.100gr 1 hafta sonra da 2.800 e düştü ölçümle 500 gr aşağı yukarı oluyor sanırım.
. işte çıkarken bilgilendirme yapacaklarmis banyo ben ilkinde 3.gun almıştım estetik dikiş gibi duruyor da bombeli gibi ya o da heralde karın gibi geçici şişlik olabilirInsallah gelisimleri daha iyi olacak canim. Masallah.miniklere
Belki dikişlerin kendisi atacaktır canim estetik dikisi.yapiyorlar.kizimin alnindakiler kendiliginden atti.
banyo yapabilecek misin peki ?
Yedek de yok beklerim olmadıValla zor şuan halısız durmak ama benim 1 senedir verilmeyi bekliyordu ya evde iş yapıyordum ek gelir olarak daha yeni bıraktım mecburen verdim sana kalmış ama bence en en azından kar yağışının bitmesini bekle bence zor çünkü kendimi hasta gibi hissediyorum bugün soğuktan valla
İhtiyacı yok suya ama işte eskiler böyle maalesefKızlar gündemimiz doğumlar biliyorum ama kafama takılan birşey var tecrübeli annelere sormam lazım
Benim kv minicik bı biberon almış su biberonuymus bunu da köy hastane çantasına dedi. Şimdi yenidogan çocuğa su içirmeyi mi planlıyoren erken ne zaman su verdiniz bebeğinize? Kimi diyor az az verebilirsin kiki diyor 6 ay hiç verme. Sizin de fikirlerinizi alayım..
İyi olmanıza çok sevindimbebeklerde en kısa sürede gelir eve inşallah
İlk doğumumda yapıştırmaydı benim de ve o bombe dediğin vardı sonra sonra geçti. Bende hiç iplik aldırmaya filan gitmemiştim çünkü bantla banyo yaptığımı ve kuruttuğumuzu hatırlıyorum.
Bunda da geçer merak etme... Çıkmadan muhakkak ne yapman gerekeceğini söylerler
Yeni doğan bebeğe biberonla su vermeye gerek yok canım zaten sütün hemen gelirse hiç gerek yok. Bu konuda doktorunla konuşursun en iyi o yönlendirir seni. Ben arada birkaç çay kaşığı kaynatılmış su veriyordum ama ilk günler değil
Ek gıda almadığı sürece su verilmesine gerek yok demişti ilk çocuğumda ki çocuk doktorum ben ilk 6 ay vermedimama mama takviyesi yapanlar sanırım veriyor günde 1 çay kaşığı biberon fazla olmuş gibi.
Hayır su vermene gerek yok zaten mideleri minicik niye suyla doldurcaksin ki anne sütüyle doysun ki.gelisimini tamamlasin
Benim bebe meme reddi yaşıyordu emziremediğim ve sağmaya yeyiştiremediğim zamanlar oluyordu. Çocuk doktorumuz mamanın içinde de su var vermene gerek yok dese de benim mantığım pek almıyordu. Çayda çorbada da su var ama biz su içmeye ihtiyaç duyuyoruz.
Kısaca senle aynı fikirdeyim sadece anne sütü alıyorsa gerek yok, mama alıyorsa arada çay birkaç çay kaşığı vermenin hiç zararı yok. Bu benim fikrim farklı fikirlere saygım var
Çok teşekkür ederim cevaplar içinMama alan bebeğe su veriyorlar hatta arkadaşımın bebeği ilk 20 günlükken mikrop.kapti izmirde behçet uza götürdüler doktorlar susuz neden bıraktınız demişler. Mama takviyesi alıyordu bebekleri.
Benimde haftaya kontrolüm var gidince bende sorayım. Hiç aklıma gelmemişti. Belki de 2. De yapışmaz diye dikmişlerdirAynen aynen benimde ilki öyleydi bantla banyo yapıp kurutmustum ama bu dikişli niye olduysa sorucam neden diye aklıma takıldı çünkü bazı arkadaşlarının 2 si de yapıştırma ya da 2 si de dikişli olmuş
Amin... İnşallahBurda art niyetli olmasa da öyle olduğunu düşünmek istemem çünkü ama düşüncesizce davrandığına emin olduğum kişiler var , herkesin korkusu,fobisi var bı noktada şuan en hassas noktamız evlatlar değil mi?
Burda ikinci hamileliğini geçiren bazı arkadaşlar nasıl İlk olanlara özenli davranıp kötü hikayeleri olup duyup yasasa da anlatmıyor değil mı etkilenmesini diye
Ben erken ve ani bı doğum yaptım ki kızlarım ikizlere göre normal sınıra yakın doğdular evet mutluyum ama şuan lohusayim ve endişeliyim
Yok anne karnında bı hafta bı gün bugündür, yok benimki 2500 u geçti rahatladım diyen arkadaşlar empati duygunuz yok gibi görünüyor!
Aklıma geldikçe hepiniz için aşağıdaki kuvoz bebekleri için Ayetel Kürsi okudukça dua ettikçe altını çiziyorum kötü niyetli değilsiniz Ama duyarlı hıc değilsiniz!
Burda iki ikiz anne adayı daja var belki olmasa da bebeği pat diye gelecek olan var habersiz
Kendi adınıza yaptığınız şükürleri şuan hassasiyet içinde olabilecek ben ve benim gibi olanlar için içinizden yapın rica ediyorum
4 kilo da olsa kuvozde kalmama garantisi yok bugün prof pediatrist söyledi
İnşallah hiçbirimiz evlatlarimizin ne hastalığı ne zaafiyeti ile sinanmayalim!
Iyi olmaniza cok sevindim insallah taburcu oldugu gunlerde yakindir bebislerinhande_buse T Tgcee_123 iyiyim kizlar ben bu gece 11 de 48 saat dolduktan sonra taburcu oluyorum,minislerim durumu aynı böyle devam ederse 3.basamak bi üst seviyeye servise çıkacaklar orda daha sık gidip gelip emzirme desteği yapicam inşallahhhh
Şimdi kafayı ameliyat yerine taktımilki yapıştırmaydi bunda dikiş var ve belki Yeni olduğundan bombeli duruyor biraz
İlkinde 3.gun bandaj takip banyo yapmıştım tekrar hastaneye gittiğimi hatırlamıyorum belki de kontrol için gitmisimdir , böyle ıp olunca iplerin ucunu kesmek için hastaneye m i gelicez bı tarafı bantlı diğer tarafı hava alsın diye açık bırakıldı demek otur kalk çıkmış , öyle steril gazlı bez verdiler koydum giderken pansuman yapıp ne yapacagimizi söylerler
Kuzum kesinlikle kilo değil etken 4 kilo doğup giren çok önemli olan ciğer gelişimi eve çıkınca biraz daha rahat edersin canım minnoşlarda Allaha şükürler olsun gayet iyi zaten onlarda bence çok az kalır çıkar sen de bu arada toparlanmış olursun kuzumİyiyim canım çok şükür gece çıkıyorum minnoslarimi gördüm çok şükür iyiler ağız Burun göz aynı kızımın ilk bebekligi ve ikisi birbirinin aynısı sanki
İşte haftaici bu şekilde devam ederlerse 3.servise alıp daha sıklıkla gidip görücem
Bı de kizjsr bugün doktor tek tek kuvoz başındaki annelerle konuştu doğum kilosuna çok da güvenmemek sapmaların olacağını söyledi ve bazen 2500 geçen bebeğin de sarılık, solunum güçlüğü vs den dolayı kuvozde kalabileceğini söyledi yani kuvoz için tek kriter 2500 u geçmek değilmiş bilginiz olsun..
36/37 bile erken sayılabilecek haftalarmis
Hepimiz sağlıkla kavusalim
O kadar haklısın ki...Burda art niyetli olmasa da öyle olduğunu düşünmek istemem çünkü ama düşüncesizce davrandığına emin olduğum kişiler var , herkesin korkusu,fobisi var bı noktada şuan en hassas noktamız evlatlar değil mi?
Burda ikinci hamileliğini geçiren bazı arkadaşlar nasıl İlk olanlara özenli davranıp kötü hikayeleri olup duyup yasasa da anlatmıyor değil mı etkilenmesini diye
Ben erken ve ani bı doğum yaptım ki kızlarım ikizlere göre normal sınıra yakın doğdular evet mutluyum ama şuan lohusayim ve endişeliyim
Yok anne karnında bı hafta bı gün bugündür, yok benimki 2500 u geçti rahatladım diyen arkadaşlar empati duygunuz yok gibi görünüyor!
Aklıma geldikçe hepiniz için aşağıdaki kuvoz bebekleri için Ayetel Kürsi okudukça dua ettikçe altını çiziyorum kötü niyetli değilsiniz Ama duyarlı hıc değilsiniz!
Burda iki ikiz anne adayı daja var belki olmasa da bebeği pat diye gelecek olan var habersiz
Kendi adınıza yaptığınız şükürleri şuan hassasiyet içinde olabilecek ben ve benim gibi olanlar için içinizden yapın rica ediyorum
Mesela bi ay önce benim bi arkadaşım doğum yaptı 4 kg doğdu solunum sebebiyle küvözde kaldı bebişimiz bir süre garantisi yok.Burda art niyetli olmasa da öyle olduğunu düşünmek istemem çünkü ama düşüncesizce davrandığına emin olduğum kişiler var , herkesin korkusu,fobisi var bı noktada şuan en hassas noktamız evlatlar değil mi?
Sakin ol atartcim dediğin gibi doğduğu kiloyla alakalı değil bu durum kilolu doğan bebekleride alıyorlar kuvezeBurda art niyetli olmasa da öyle olduğunu düşünmek istemem çünkü ama düşüncesizce davrandığına emin olduğum kişiler var , herkesin korkusu,fobisi var bı noktada şuan en hassas noktamız evlatlar değil mi?
Benim ilki dikişti kuzu iki tarafta ip vardı oraya bant yapıştırdı doktor sudan esirgeme Müslümanın yarası sudan iyi olur ben sudan esirgemiyorum gidince banyonu yap demişti. Bir hafta sonra o yanlardaki ipi almıştı hafif bombe oluyor ilk etapta bu doğru zamanla geçiyorhande_buse T Tgcee_123 iyiyim kizlar ben bu gece 11 de 48 saat dolduktan sonra taburcu oluyorum,minislerim durumu aynı böyle devam ederse 3.basamak bi üst seviyeye servise çıkacaklar orda daha sık gidip gelip emzirme desteği yapicam inşallahhhh
Şimdi kafayı ameliyat yerine taktımilki yapıştırmaydi bunda dikiş var ve belki Yeni olduğundan bombeli duruyor biraz
İlkinde 3.gun bandaj takip banyo yapmıştım tekrar hastaneye gittiğimi hatırlamıyorum belki de kontrol için gitmisimdir , böyle ıp olunca iplerin ucunu kesmek için hastaneye m i gelicez bı tarafı bantlı diğer tarafı hava alsın diye açık bırakıldı demek otur kalk çıkmış , öyle steril gazlı bez verdiler koydum giderken pansuman yapıp ne yapacagimizi söylerler
Allah korusun yavrularımızı canim. Arkadaşımin bebegini doğumdan 20.gun sonra hastaneye yatisi yapıldı ne yaşayacağımızı bilmiyoruz Allah a emanetiz. Inan ben gerçekten ultrason ile gerçek arasındaki.kilo farkınin oldugunu sizlerle.ogrendim her ne.kadar 2. Dogum.olsa da hic dikkat etmemiştim.Burda art niyetli olmasa da öyle olduğunu düşünmek istemem çünkü ama düşüncesizce davrandığına emin olduğum kişiler var , herkesin korkusu,fobisi var bı noktada şuan en hassas noktamız evlatlar değil mi?
Öyle canım maalesef . Bana da doktorum söylemişti 4 kilo üstü doğan bebeklerde küvöze girebiliyor . Maalesef solunum sıkıntısı olabiliyormuşBurda art niyetli olmasa da öyle olduğunu düşünmek istemem çünkü ama düşüncesizce davrandığına emin olduğum kişiler var , herkesin korkusu,fobisi var bı noktada şuan en hassas noktamız evlatlar değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?