5.aya kadar göstermedi ya amuda kalkmış pozisyondaydı ya da yüz üstü uyuyordu ama hiç birinde göremedi almış kordonu bacak arasına tam 6 ay bırakmadı zilli perinatolog bile göremedi düşün yani belli değil dedi bende bir muayenede öyle ümitsizce gitmiştim sormadım bile o sıra nolduysa doktorum dedi aha yakaladım seni zilli bizi çok uğraştırdın artık kadınında canına tak etmiş demekkiValla bnmkide bgun yuz ustu yatiyordu sonra oksur dedi 10 dk zoraki oksurdum uyanr gbi oldu sirtini dondu sonra tkrr kuvvetli oksurdm uyandi bu seferde yuzsirt ustu yatti burun kemigi icin 1 saat bakti doktorcinsiyetide oyle soyledi sirt ustu yatinca bebis bi an dedm ogrenemiycem galiba
Hissedip anlamam diye endişe ediyorum ama hissedenler kesin anlarsın çok farklı diyor Allahım nasip etsin sağlıkla her anına şahit olmayıİlk gebeliklerde uzun sürebiliyor evet zaten hissedersen anlarsın çok değişik bir şey bazen benim sıpa hafiften ittiriyor bu gebeliğimde çok çok net hissediyorum darısı sizlere sağlıkla
Amiinn inşallahHissedip anlamam diye endişe ediyorum ama hissedenler kesin anlarsın çok farklı diyor Allahım nasip etsin sağlıkla her anına şahit olmayı❤
Tesekkur ederim bana destek olup gönlümü rahatlattığın için Rabbim de gönlünde ne sıkıntı varsa gidersin kardeşimSıkma canını kuzum inan her doktor böyle değil devlette. İnşallah gönlüne göre bi doktor bulursun biliyorum gidip bebeği görememek kötü bir his
Tesekkur ederim cevap verdiğin içinBoşver canım .. canını sıkma. Bende bugün devlete gittim. Adam demediğini bırakmadı. Hastaneye saydırdı da saydırdı. Sağlıksız ortammışda, konforsuzmuşda.. buranın önünden bile geçilmezmişde. Gittiğime pişman oldum. Alt üsdü bi bebeğe baksın cinsiyetini söylesin diye gittim. Gösterdi sadece bu kadar. Büyükşehirlerde devlet hastaneleri sorunlu gerçekden.. iyi birine denk gelirsen, onla devam edilmeli.
Al benden de okadar tansiyon, bas donmesi , bulanti ayakta duramama ve halsizlik2. Trimestera resmi olarak girdik de vucut giremedi bi. Hatta daha kötü oldum. Bas dönmem var iki gündür baya. Bi de coook halsizim. Bugun dişarida ufak isim vardi halletmem gereken resmen 20 dk da arabaya dönene kdr bayılcam sandım. Elim ayagım cekildi bulantı geldi halsizlik falan tansiyonum oynadı heralde anlamadim. Tmm hava sıcaktı ama 15-20dk kdr durdum kapalı yerde ciktim hemen.(klimasizdi) Eve döndüm yatip dinleniyim dedim bas dönmesi basladi. İstahım da sıfır. Yudum yudum su iciyorum. Allahım sen sabır ver ya sanki hamileligin ilk haftalarındayımilk zamanlar bile bu hafta kdr cekmemiştim. tecrübeli anneler 2. Trimester rahatlıgı kacıncı haftada baslıyor ya? 13+2 yim ben erken mi daha bas dönmesi neden bu hafta basladı ki yoktu hic
Benimde ara sira kolum agrir. Farkettmki bu agrilar hamilelikte artis gosteriyo. Gecms olsun cnmSabah gözümü açtığımdan beri geçmeyen bir kulak ağrım var sağ kulağım ağrıyor bazen öyle bir zonkluyor ki içi. Kafamı koparasım geliyor
Doğrudur güzel kardeşim Rabbim bazı kullarını çok sevdiği için alır bu sadece bir bahanesi sen kilo almamak için onu yedim spor bunu yedim spor derken ya bebeğine daha çok zarar veriyorsan aman kilo almiyim derken enfeksiyona yakalanırsan doğuma yakın şunu unutma önemli olan kilo alman değil evladını sağlıkla doğurman sen kilo veriyim derken vücudundaki vitaminleri bitiriyorsun bebeğine belki vitamin gitmiyor ben 3 4 kişi tanıyorum kadın tam 30 kilo alarak doğuruyor bebeğini doğum sonrası zorlanıyor ama çok rahat kilolarını veriyor 6 ayda çikolata yiyorsan demekki Yemen gerekiyor bebeğin istiyor ondan alacağı bir vitamin var hem ona hem kendine zarar verme günde yarım saatle yürüyüş yap şuan çok erken bu kadar yürüyüş yapman dikkatli ol en çok 12.aylar riskliEzelden beri varya o bnde 12 yasinda ayagimi kirdim 1 ay yatinca 10 kilo aldm ozmndan beri hep fazla oldu kilom yillardir 3 4 yil 85 de gezdim en son 91 de yeter dedim . 8 ayda 20 kilo verdim sadece 6 7 ay keyfini surdumki o da daha 6 7 kilo daha vardi vremedim ustune 4 5 kilo de aldim 75 le kaldim hamile . O 90 lik hallerimi gorunce fenaliklar basiyo bide tam guzel oldum derken gri sisicek olma psikolojisi.
Kollarim vucuduma gore kalin . Ins yine kollar dan da almam sadece gobek sissin yag arrtirmiyim baska bsey istemiyrm derken 3 aydr istah tavan cunku bulanti hic yok bide aktif agir spor yaparken kas yapmışken sporuda resmen kestim . Vucut o kdr harekete alisinca yemesende aliyosun zaten . Bebekle ilgili degilde kendim dikkat edemedim yedim diye kendime kiziyorum . Pihtilasma sorunumda var doktorda dedi kilo alma diye dikkat et diye . Ben daha saglikli beslenirken iyice bozdum . Asil hamilelikte saglikli duzgun vitaminli beslenmek gerekirken ben hamur isi tatli yedim midemin ustu yine yaglanmaya basladi . Tek suclu kendimim . Su bogazimi tutsam zaten bebdk icinde hayirli oluck cunku yediklerimin ona yarari degil zarari var aslinda kilodan cok kendime kiziyorum saglikli beslen diye hergun yarin diyorum yarin yine elimde cikolata . Seker zehir gerçekten.. akrabamiz obez hamile kaldi sekeri cok oldugu icin bebek kalbi kirli kani pompalayamiyor olarak dogdu ve milyonda 1 gorulen 11 hastalik teshis kondu . Ameliyat ettiler 3 ay kuvezde kaldi . Ameliyat asiri riskliydu kurul toplandi karar alindi doktorlar yapmayiz dediler bi doktor hastane müdürüymüş ayni zmnda o yapti herseye ragmen . Ama malesef bebsk ameliyattan sonra melek oldu .. kilo yuzunden olmus hep .. halada yiyor psilojisi alt ust heryerinde yaralar cikti hala yiyo hala yiyo kadin.. Allah kimseye yasatmasin kinamiyorum ama cok zor . O yuzden diyorum hep kendime hakim olmam gerek çünkü bunyem cok yatkin ipin ucunu kaçırdığım an asiri hizli kilo aliyorum . Uzun oldu ama ayrintisini aciklamak istedimm
Valla bende asure yedm elimle yokladm karnimi ama hcbisi hissetmiyorjm:) esimde dalga gecio parmak kdr cocgun nesini hissediceksn diye:)Buraya hissettim yazan arkadaslari okudugumdan beri elim karnimin alt kisminda dolasiyorumhatta bulantidan dolayi normalde tatli yiyemememe ragmen cikolata bile yedim yooook hissetmiyorum
Bizim biraz daha vakte ihtiyacimiz var demek ki canimValla bende asure yedm elimle yokladm karnimi ama hcbisi hissetmiyorjm:) esimde dalga gecio parmak kdr cocgun nesini hissediceksn diye:)
Ben de çikolatayı çok severim bayılırımEzelden beri varya o bnde 12 yasinda ayagimi kirdim 1 ay yatinca 10 kilo aldm ozmndan beri hep fazla oldu kilom yillardir 3 4 yil 85 de gezdim en son 91 de yeter dedim . 8 ayda 20 kilo verdim sadece 6 7 ay keyfini surdumki o da daha 6 7 kilo daha vardi vremedim ustune 4 5 kilo de aldim 75 le kaldim hamile . O 90 lik hallerimi gorunce fenaliklar basiyo bide tam guzel oldum derken gri sisicek olma psikolojisi.
Kollarim vucuduma gore kalin . Ins yine kollar dan da almam sadece gobek sissin yag arrtirmiyim baska bsey istemiyrm derken 3 aydr istah tavan cunku bulanti hic yok bide aktif agir spor yaparken kas yapmışken sporuda resmen kestim . Vucut o kdr harekete alisinca yemesende aliyosun zaten . Bebekle ilgili degilde kendim dikkat edemedim yedim diye kendime kiziyorum . Pihtilasma sorunumda var doktorda dedi kilo alma diye dikkat et diye . Ben daha saglikli beslenirken iyice bozdum . Asil hamilelikte saglikli duzgun vitaminli beslenmek gerekirken ben hamur isi tatli yedim midemin ustu yine yaglanmaya basladi . Tek suclu kendimim . Su bogazimi tutsam zaten bebdk icinde hayirli oluck cunku yediklerimin ona yarari degil zarari var aslinda kilodan cok kendime kiziyorum saglikli beslen diye hergun yarin diyorum yarin yine elimde cikolata . Seker zehir gerçekten.. akrabamiz obez hamile kaldi sekeri cok oldugu icin bebek kalbi kirli kani pompalayamiyor olarak dogdu ve milyonda 1 gorulen 11 hastalik teshis kondu . Ameliyat ettiler 3 ay kuvezde kaldi . Ameliyat asiri riskliydu kurul toplandi karar alindi doktorlar yapmayiz dediler bi doktor hastane müdürüymüş ayni zmnda o yapti herseye ragmen . Ama malesef bebsk ameliyattan sonra melek oldu .. kilo yuzunden olmus hep .. halada yiyor psilojisi alt ust heryerinde yaralar cikti hala yiyo hala yiyo kadin.. Allah kimseye yasatmasin kinamiyorum ama cok zor . O yuzden diyorum hep kendime hakim olmam gerek çünkü bunyem cok yatkin ipin ucunu kaçırdığım an asiri hizli kilo aliyorum . Uzun oldu ama ayrintisini aciklamak istedimm
Ben 16ya aldım randevuyu kesin olsun diye muallakta kalırsa bi daha gitmek istemiyorum ama çok heyecanlı gerçekten ya erkek hissediyorum ben hayırlısı bakalımNpalim anne olmak kolay degl saglikla gelsinler insallah. Vlla bu cinsiyet merakindan catliyorum yadaha randevuma 8 gun var ki ondada daha solemiyck yani
Tamam %100 olunca yazaym15 gun sonra tekrar gidicem ozmn dha net olursa yazarsinz canim%85 kiz dedi ama yinede bi soru isareti kalmadi degil
Bir kere kilo vermişsin alırsan yine verirsin hiç psikolojini bozma korkularını çok iyi anlıyorum inşallah sıkıntısız çok kilo almadan geçer süreçEzelden beri varya o bnde 12 yasinda ayagimi kirdim 1 ay yatinca 10 kilo aldm ozmndan beri hep fazla oldu kilom yillardir 3 4 yil 85 de gezdim en son 91 de yeter dedim . 8 ayda 20 kilo verdim sadece 6 7 ay keyfini surdumki o da daha 6 7 kilo daha vardi vremedim ustune 4 5 kilo de aldim 75 le kaldim hamile . O 90 lik hallerimi gorunce fenaliklar basiyo bide tam guzel oldum derken gri sisicek olma psikolojisi.
Ben seminer boyunca gittim canım canlı derslere de gidiyorum öğrencinin olmadığı boş sınıflara canlı ders anlatıyorum. Ve bu mantığı anlamıyorum. Eğer bu sebeple bir şey olursa vebali çok büyük umarım bizi duyan olur. Her meslek grubu çalışıyor öğretmen yatıyor imajını kırmak için ateşe atıyorlar. Her meslek grubu evet çalışıyor saygım var ama bankacı müşterinin olmadığı bankaya gitmiyor sonuçta müşteri de oluyor işini yapıyor keşke öğrenci olsa da ben de yaptığım işten zevk alsam diğer türlü sırf okula gitmek için çabalıyorum boş sıralara...Öğretmen kizlar gecen hafta idareye sordum idari izin olayini o gecen haziran semineri icin gecerliydi yeni genelge gelmedi diyor
Çok doğru canım sırf öğretmen oturmasın demesinler diye boş okula çağirılıyoruz hiçbir mantığı yok bilmiyorlar ki öğrenciyi en çok biz düşünüyoruz, günlerdir canlı derste kullanacağım kaynak siteler ödev vermek için çalışma kağıtları interaktif ödev siteleri kirtasiyelerden kaynak kitap araştırıyorum ve bazı öğrencilerimizin İnternet erişimi olmadığını bile bile belli öğrencilere ders anlatmak en acısı. Diğer öğrencilerimize telafi etmek için videolar gönderiyoruz ama eğitimdeki bu açık zor kapanacak okulun o sessiz haline alışmak çok acı gerçekten..Ben seminer boyunca gittim canım canlı derslere de gidiyorum öğrencinin olmadığı boş sınıflara canlı ders anlatıyorum. Ve bu mantığı anlamıyorum. Eğer bu sebeple bir şey olursa vebali çok büyük umarım bizi duyan olur. Her meslek grubu çalışıyor öğretmen yatıyor imajını kırmak için ateşe atıyorlar. Her meslek grubu evet çalışıyor saygım var ama bankacı müşterinin olmadığı bankaya gitmiyor sonuçta müşteri de oluyor işini yapıyor keşke öğrenci olsa da ben de yaptığım işten zevk alsam diğer türlü sırf okula gitmek için çabalıyorum boş sıralara...
Maalesef canım bunun bedelini bize ödetmeleri o kadar acı ki biz mi çıkardık koronayı öğrenci geldi de biz mi gitmedik okula? Bu kin bu zorlama neden? Öğrencim olsa gitsem gam yemem işim bu tabiki gidecem derim şuan boş yere sırf algı kırılsın diye bu kadar vaka varken üstelik hamile halimizle ateşe atılıyoruz.Çok doğru canım sırf öğretmen oturmasın demesinler diye boş okula çağirılıyoruz hiçbir mantığı yok bilmiyorlar ki öğrenciyi en çok biz düşünüyoruz, günlerdir canlı derste kullanacağım kaynak siteler ödev vermek için çalışma kağıtları interaktif ödev siteleri kirtasiyelerden kaynak kitap araştırıyorum ve bazı öğrencilerimizin İnternet erişimi olmadığını bile bile belli öğrencilere ders anlatmak en acısı. Diğer öğrencilerimize telafi etmek için videolar gönderiyoruz ama eğitimdeki bu açık zor kapanacak okulun o sessiz haline alışmak çok acı gerçekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?