2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Meraba kizlar az once uzanıyodm kalktıktan sonra ani bı agri oldu 2-3 saniyelik sol tarafta bebek yer mı değişti yer değişince böyle olur mu yatakta dönerken de bazen oluyo böyle

Benim de açık sarı akıntım var cnm, doktor fitil vermişti 12. Haftada bi azaldı ama yine çıktı mantar, baya kaşınıyor. Özellikle geceleri. 16. Haftada tekrar söyledim doktora Ama bidaha ilaç vermedi. 20. Hafta kontrolünde söylücem tekrar. Mantar vs. Erken doğum riski yaratabiliyomuş o yüzden geçirmeye çalışmak lazım.

Aynen ekstra pedi var içinde bizimkinin de ama işte bı bakalım sorun olmuyorsa hastaneden onunla çıkarız diye düşünüyorum
Sevi bebede bunlara uygun bebeği daha rahat pozisyonda tutabilecek aparatlar var, kemerlerini de kullanmaya uygun oluyor.

Ama sakın ha içini doldurup kemersiz taşımayın bebeği, yenidoğanda pusetten bebek düşmesine bağlı kazalar çok fazla var maalesef.
Benim arkadaşımın bebeği daha bir haftalıkken düştü ve beyin kanaması geçirdi, perişan oldular.
Amacım korkutmak değil ama önlemimizi almalıyız.

İlk bebekler genelde babaya benzer derler bende evin ilk çocuğuyum annemle hiç alakam yok ne huy ne tip olarak tamamen baba tarafı

Geçmiş olsun canım
Bende de son günlerde sürekli bir baş ağrısı, halsizlik var.
Yorgunluk ve uykusuzluk etkiliyor diye düşünüyorum.
Bizim kızlar zorluyor bizi bu aralar

Bugun benim de hic keyfim yok galiba grip oluyorum gozlerimin ici dudaklarim yaniyor resmen cok degisik bir seyler oluyor. Atesim yok hic ama insallah griptir

Senin doktor o bölgenin en çok tutulan doktoru
Ben bir kez Muş’tan geleni bile görmüştüm

Bugün temizlik yaptım eğil kalk çok yoruldum. Şimdi de bayılacak gibi oluyorum yatsam hemen uyurum sanırım pilim bitti resmen ilk kez böyle oluyorum
Ben de güya kolumu yormayıp temizlik yapmayacaktım -aşı oldum ya haftaiçi-
Bence temizlikten daha yorucu bir iş yaptım, mutfak dolaplarını sildim
Şimdi pert şekilde uzanıyorum
Allahtan kız uyuyor ve akşama yemek var

Geçmiş olsun canım
Bende de son günlerde sürekli bir baş ağrısı, halsizlik var.
Yorgunluk ve uykusuzluk etkiliyor diye düşünüyorum.
Bizim kızlar zorluyor bizi bu aralar
Çok sağol kuzum, ah bu kızçeler, sen daha büyük badireler atlattın kuzu, çok şükür geçti gitti. 18 aylık tam inatlaşma çok olur diyor gerçekten öyle

Bugun benim de hic keyfim yok galiba grip oluyorum gozlerimin ici dudaklarim yaniyor resmen cok degisik bir seyler oluyor. Atesim yok hic ama insallah griptir
Geçmiş olsun kuzum, inşallah hafif şekilde atlatırsın.
Bol bol dinlen, takviyelerden de kendine uygun olanlardan al istersen.
Kendini sıcak tut çek battaniyeyi yat oh mis

Çok sağol kuzum, ah bu kızçeler, sen daha büyük badireler atlattın kuzu, çok şükür geçti gitti. 18 aylık tam inatlaşma çok olur diyor gerçekten öyle

Evet tam bireyselliği öğrendikleri dönem
Bugün ellerini bana yıkatmadı bırak bırak diye bağırıyor
Kendi seçtiği kıyafetleri giyiyor çok zilli.
Sen de fazla inatlaşmadan seçenek sunarak orta yolu bulmaya çalış canım.
Biz ağlayarak yaptırmaya alışmasın diye hep seçenek sunarak çözdük krizleri

Geçmiş olsun kuzum, inşallah hafif şekilde atlatırsın.
Bol bol dinlen, takviyelerden de kendine uygun olanlardan al istersen.
Kendini sıcak tut çek battaniyeyi yat oh mis

Insallah canim benim dun aksam dondurma yedim sanirim ondan boyle oldu
Yatiyorum valla yuruyus kiyafetimi giydim belki cikariz diye ama hic halim yok

İlk bebekler genelde babaya benzer derler bende evin ilk çocuğuyum annemle hiç alakam yok ne huy ne tip olarak tamamen baba tarafı
Seni gidiii sende o zalımlardansın ha Bende ilk çocuğum ama annemin kopyasıyım şaka bir yana işte kuzu taşıyınca azcık benzeseydi ya diyorsun

Tavsiyene uyacağım kuzum, yalancı ağıtlarla gerçekleri ayırt etmeye çalışıyorum çocukta haklı evde sürekli, bizimki hiç giyinmek istemiyor kuzu köyün delisi gibi atletle dolaşacak evde öyle de bırakamıyorum seçenek sununca cevap e hiçbiri oluyor genellikle inşallah aşacağız

Ayni seyi ben de yasadiminsan neyi kiniyorsa basina geliyor.
Kesinlikle ya ben neyi büyük konuşsam başıma geldi
Yeni evliyken eşime tayin yeri memleketini yazarsan boşanma dilekçenle birlikte ver demiştim
Ama sonra şartlar değişti, tercih dönemi geldi -bu lafın üstünden üç yıl geçmişt -
18 farklı yer yazdık tayin için, memleket de en sona yazdık nasıl olsa gelmez diye ve iki yıldır burdayız

Aynı bnm kızlar gelin üst değişeceğiz dediğimde koşarak geliyorlar ama çıkarana dek cikardigim gibi üstlerini kaçıyorlar çıplak çıplak :) hadi gel seç giyeceğini diyorum sevdikleri kıyafet olunca ikiside geliyorlar hele sevmesinler kıyamet kopuyor giydirene dek kavga ediyoruz minicik çocukla giyince de 5 10 dk çıkarma çabaları oluyor sonra pes ediyorlar :)

Insallah canim benim dun aksam dondurma yedim sanirim ondan boyle oldu
Yatiyorum valla yuruyus kiyafetimi giydim belki cikariz diye ama hic halim yok
Yok yok hiç çıkma sıcacık yat dinlen.
Ben de geçen dondurma yesem mi dedim ama sonra tut kendini Seda hasta olsan bakanın yok dedim
Sen ılık şeyler iç.
Gebelikte zararı olur mu bilmiyorum ama ben ılık su bal limon karabiber çok severim, çok da iyi gelir hemen toparlar

Ya bütün bebeler aynı galiba bizimki de üstünü çıkardığım an kaçıyor. Ben çok kısa izin veriyorum sonra kıyafetlerini hazırlayıp getiriyorum, tek tek gösterip ayy ne güzelmiş bak çok tatlıymış falan diyerek giydirmeye çalışıyorum
Ama şu sıralar her şey mesele bizim evde
Bezini değiştirmek istemiyor, banyo yaparken gık demeyen çocuk her banyoda ağlıyor, banyodan çıkınca krem sürdürmüyor vs aklına gelen her şeyde bir inatlaşma hali

Babası zorluyorsa anne diye ağlıyor, ben zorluyorsam baba diye ağlıyor

Valla Batman’dan gelen bile var hatta geçenlerde randevu alacaktım şehir dışı hastası çok riske atmayalım sonra gelin acil değilse dedi sekreteri ama çok memnunum şeker gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…