- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #27.601
bana öyle dedi canım 2 hafta sonra kontrol muayenende bakarız demiştiama biz ayrıyeten detaylı için randevu diye belirtmedik. Normal randevu ile aynı sürede yani yarım saat bakacak yine
Belki sonra değiştirmek de istemeyebilirsin bebek büyüdükçe doktor değiştirip bütün geçmişi anlatmak daha zor oluyor bence eğer benim doktorumla ciddi sorunlar yaşamasaydık devam ederdim. Ben değiştirince huzursuz oldum baya.Aynen ama perinatolog ya icim rahat etsin diye bir ay sonra baska doktora geciyim ben en iyisi
Belki sonra değiştirmek de istemeyebilirsin bebek büyüdükçe doktor değiştirip bütün geçmişi anlatmak daha zor oluyor bence eğer benim doktorumla ciddi sorunlar yaşamasaydık devam ederdim. Ben değiştirince huzursuz oldum baya.
Evet canım için nasıl rahat ederse öyle yapAynen ama perinatolog ya icim rahat etsin diye bir ay sonra baska doktora geciyim ben en iyisi
İkiliye farklı muayene gibi davrandılar o kısmı anlamadım canım? Rutin muayenelerimden birinde yaptı benim kontrollerimi. İkili muayenesi diye ayrı almadım.Kizlar sanirim ayrintili icin ucretsiz hakkimiz yok ikinci kere gittigimizde ama yine de sormakta fayda var. Ben ikiliyi kendi doktorumda yaptirinca 2 hafta sonra kontrol muayenesi mi olucak demistim danismaya hayir ekstra ucretli gelmek isterseniz demisti. Belki ben bir sure daha bu doktora devam ederim en azindan 24. Haftaya kadar. Detayli olmasada organlarini inceler sanirim kendi doktorum oldugundan
Bence de çağırır canımO zaman benimki de riske atmaz ya cagirir sanirim
Ya aslinda bu doktoru bile ozledimcok da bilgili eminim beni hic yanlis yonlendirmez sonsuz guveniyorum. Normal dogum istemesem kesinlikle devam ederdim. Tavri cok sert geliyor, normal dogum olur mu nasil olur bilmiyorum sadece o konuda endise ediyorum. Bir de gecen gittigimde 40. Hafta olunca normal dogum deme bana dedi. Hani beni hemen sezeryana mi alir diye dusunmeden edemedim
Doktorun sempatikliği kadar bilgisi tecrübesi de önemli ama bu baya sert bi doktormuşYa aslinda bu doktoru bile ozledimcok da bilgili eminim beni hic yanlis yonlendirmez sonsuz guveniyorum. Normal dogum istemesem kesinlikle devam ederdim. Tavri cok sert geliyor, normal dogum olur mu nasil olur bilmiyorum sadece o konuda endise ediyorum. Bir de gecen gittigimde 40. Hafta olunca normal dogum deme bana dedi. Hani beni hemen sezeryana mi alir diye dusunmeden edemedim
Evet canım zor geliyor geçmişi anlatmak. Daha da ilerledikçe bir sürü şey çıkıyor. Bi de mesela benim doktorum 30. haftadan sonra almıyormuşBelki sonra değiştirmek de istemeyebilirsin bebek büyüdükçe doktor değiştirip bütün geçmişi anlatmak daha zor oluyor bence eğer benim doktorumla ciddi sorunlar yaşamasaydık devam ederdim. Ben değiştirince huzursuz oldum baya.
Kendi doktoruna mı gittin detaylı için yoksa özel muayenehane mi?Benim 2. Detaylı kontrolü ücretsiz olacak canım. 15 gün sonrasına çağırdı. Zaten bi tek kalbe tekrar bakacak o da bu haftalarda delik olursa görülemeyebildiği için.
İkiliye farklı muayene gibi davrandılar o kısmı anlamadım canım? Rutin muayenelerimden birinde yaptı benim kontrollerimi. İkili muayenesi diye ayrı almadım.
Cok hakli olabilirsin,ben de o modellerden bakayim o zaman..tesekkur ederim❤Kuzu normalde puset bile ağır oluyor aslında taşımak için o yüzden kucakta çok tutuluyor bebek, iki kişi taşınıyor zar zorha bebek arabasının puset olursa hem ona koyar taşırsın hem arabada 6 7 aya kadar arabada oto koltuk olarak kullanılabiliyor. Ama sonradan oto koltuk aldık biz kraft İn spin 360 modeli mesela ekstra bebek koymak için parçaları vardı demekki bunda konulabiliyormuş dedim. Çünkü biz araba almamıştık sadece puset almıştık arabada ve hastaneden çıkış için kullanılıyor diye. Razı olmadım onun içinde çocuğum hamur gibi büküldü, kucağımda arabada eve getirdim. Puset şöyle iyi oluyor mesela dışarıda pikniğe gittin yere koymaktansa ona koyuyorsun. Rahat rahat uyuyor. Ama bunu arabada da yapabilir.
Benim doktorun başına şöyle bir olay gelmiş; bir gebesi ısrar ediyor normal doğuma sonrasında bebek kakasını yaptığı için yoğun bakıma alınıyor. Bu yüzden doktorumu suçlamış şikayet fln etmiş kadın. Normal sohbet esnasında anlatmıştı. Zaten bizim 40 hafta dediğimiz aslında 41. Hafta oluyor. Çoğu doktor da o saatten sonra müdahale etmek istiyor.ya aslinda doktorlar da hakli, allah bilir kac tane 40. haftasina gelip ben normal dogurucam diyen insanla ugrasti - simdiden bunu takinti yapmaman icin telkin veriyor olabilir :)
benim kendi gozlemim, iyi bir hastanede docent veya profesor ise o zaman cok naz niyaz minnosluk kovalamiyor doktorlar. hepsi cok yogun ve "isimi en iyi ben biliyorum, yoruma acik bir konu yok" gibi bir tavirlari oluyor. cok asiri antipatiklesenleri de vardir belki, o baska bir durum... ama genel olarak ozel muayenehane veya biraz daha yolun basinda doktorlar biraz daha minnos minnos takiliyor gibime geliyor :)
Detaylı tarama diye randevu alınca kontrol olmuyor bizim hastaneye özel sanırımEvet aynen oyle ben gittim ilk muayene oldum hatta 10+4 dum bebek ileriden gidiyordu ama ikili icin olmasi gereken cm e gelmisti. Sen detayli randevusu almamissin o 45 dk suruyor, hem de biraz daha zaman gecsin oyle gel yapalim dedi. Sonra biz 1300 mu oyle bir sey provizyon alip ikili randevusu aldim 13+4 de ikili oldu. Ikiliden sonra danismaya iki hafta sonraya kontrole gelebilir miyiz dedim ikilinin kontrol muayenesi yok. Normal ucretli randevu alip gelebilirsiniz demisti. O yuzden detayli da kontrol randevusu var midir emin olamadim
Benim doktorun başına şöyle bir olay gelmiş; bir gebesi ısrar ediyor normal doğuma sonrasında bebek kakasını yaptığı için yoğun bakıma alınıyor. Bu yüzden doktorumu suçlamış şikayet fln etmiş kadın. Normal sohbet esnasında anlatmıştı. Zaten bizim 40 hafta dediğimiz aslında 41. Hafta oluyor. Çoğu doktor da o saatten sonra müdahale etmek istiyor.
Valla babadan goz rengi alma kismi tesaduf mu yoksa bilimsel aciklamasi var mi bilmiyorum ama babanin babasindan gelirse daha mutlu olurum, kayinpederim yesil gozluGeçen gün arkadaşlarla sohbet ederken laf bu konuya geldi . göz renginin babadan geldiğini söylediler, ona da dr u söylemiş.
Ben de baskın , çekinik gen olayını biliyorum ama enteresan geldi. Çünkü iki ablam renkli gözlü , eşleri esmer, kahverengi ve ailelerinde de renkli gözlü yok . Ablalarımın 5 er tane çocuğu var biri de renkli gözlü değil.
erkek kardeşimde sarışın renkli ,gözlü gelinimiz ve ailesinin hepsi de esmer , kahverengi gözlü. yeğenim babasının kopyası.
İnanasım mi varmış ne , 3 kişiyle ikna oldum hemen
Detaylı tarama diye randevu alınca kontrol olmuyor bizim hastaneye özel sanırım
İyi de ikili test dedikleri verdiğimiz kan sadece. Kanda iki değere bakıyorlar. İkili muayenesi diye bir şey çok saçma değil miEvet aynen oyle ben gittim ilk muayene oldum hatta 10+4 dum bebek ileriden gidiyordu ama ikili icin olmasi gereken cm e gelmisti. Sen detayli randevusu almamissin o 45 dk suruyor, hem de biraz daha zaman gecsin oyle gel yapalim dedi. Sonra biz 1300 mu oyle bir sey provizyon alip ikili randevusu aldim 13+4 de ikili oldu. Ikiliden sonra danismaya iki hafta sonraya kontrole gelebilir miyiz dedim ikilinin kontrol muayenesi yok. Normal ucretli randevu alip gelebilirsiniz demisti. O yuzden detayli da kontrol randevusu var midir emin olamadim
ya aslinda doktorlar da hakli, allah bilir kac tane 40. haftasina gelip ben normal dogurucam diyen insanla ugrasti - simdiden bunu takinti yapmaman icin telkin veriyor olabilir :)
benim kendi gozlemim, iyi bir hastanede docent veya profesor ise o zaman cok naz niyaz minnosluk kovalamiyor doktorlar. hepsi cok yogun ve "isimi en iyi ben biliyorum, yoruma acik bir konu yok" gibi bir tavirlari oluyor. cok asiri antipatiklesenleri de vardir belki, o baska bir durum... ama genel olarak ozel muayenehane veya biraz daha yolun basinda doktorlar biraz daha minnos minnos takiliyor gibime geliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?