2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
bana öyle dedi canım 2 hafta sonra kontrol muayenende bakarız demişti ama biz ayrıyeten detaylı için randevu diye belirtmedik. Normal randevu ile aynı sürede yani yarım saat bakacak yine

O zaman benimki de riske atmaz ya cagirir sanirim

Aynen ama perinatolog ya icim rahat etsin diye bir ay sonra baska doktora geciyim ben en iyisi
Belki sonra değiştirmek de istemeyebilirsin bebek büyüdükçe doktor değiştirip bütün geçmişi anlatmak daha zor oluyor bence eğer benim doktorumla ciddi sorunlar yaşamasaydık devam ederdim. Ben değiştirince huzursuz oldum baya.

Ya aslinda bu doktoru bile ozledim cok da bilgili eminim beni hic yanlis yonlendirmez sonsuz guveniyorum. Normal dogum istemesem kesinlikle devam ederdim. Tavri cok sert geliyor, normal dogum olur mu nasil olur bilmiyorum sadece o konuda endise ediyorum. Bir de gecen gittigimde 40. Hafta olunca normal dogum deme bana dedi. Hani beni hemen sezeryana mi alir diye dusunmeden edemedim

İkiliye farklı muayene gibi davrandılar o kısmı anlamadım canım? Rutin muayenelerimden birinde yaptı benim kontrollerimi. İkili muayenesi diye ayrı almadım.

ya aslinda doktorlar da hakli, allah bilir kac tane 40. haftasina gelip ben normal dogurucam diyen insanla ugrasti - simdiden bunu takinti yapmaman icin telkin veriyor olabilir :)

benim kendi gozlemim, iyi bir hastanede docent veya profesor ise o zaman cok naz niyaz minnosluk kovalamiyor doktorlar. hepsi cok yogun ve "isimi en iyi ben biliyorum, yoruma acik bir konu yok" gibi bir tavirlari oluyor. cok asiri antipatiklesenleri de vardir belki, o baska bir durum... ama genel olarak ozel muayenehane veya biraz daha yolun basinda doktorlar biraz daha minnos minnos takiliyor gibime geliyor :)

Doktorun sempatikliği kadar bilgisi tecrübesi de önemli ama bu baya sert bi doktormuş doğum hakkında detaylı konuşmak gerekiyor aslında. benim gittiğim doktor da 40. Haftayı da tamamladıktan sonra fazla bekletmiyorum dedi çünkü bi kaç kez olumsuz durumlarla karşılaşmış.. burda 41.Haftada da gayet normal doğum yapanlar olduğunu duyuyoruz evet ama onların karşılaştığı olumsuzluklar da çok oluyordur muhtemelen. Sonuçta belli bi süreden sonra bebeğin sağlıkla doğması önemli olan. Son günlerde ben de normal doğuma biraz daha kaydım ama hayırlısı

Evet canım zor geliyor geçmişi anlatmak. Daha da ilerledikçe bir sürü şey çıkıyor. Bi de mesela benim doktorum 30. haftadan sonra almıyormuş ben birini yönlendirmiştim 31. Haftasında gitmiş almamış doktor

Benim 2. Detaylı kontrolü ücretsiz olacak canım. 15 gün sonrasına çağırdı. Zaten bi tek kalbe tekrar bakacak o da bu haftalarda delik olursa görülemeyebildiği için.
Kendi doktoruna mı gittin detaylı için yoksa özel muayenehane mi?

İkiliye farklı muayene gibi davrandılar o kısmı anlamadım canım? Rutin muayenelerimden birinde yaptı benim kontrollerimi. İkili muayenesi diye ayrı almadım.

Evet aynen oyle ben gittim ilk muayene oldum hatta 10+4 dum bebek ileriden gidiyordu ama ikili icin olmasi gereken cm e gelmisti. Sen detayli randevusu almamissin o 45 dk suruyor, hem de biraz daha zaman gecsin oyle gel yapalim dedi. Sonra biz 1300 mu oyle bir sey provizyon alip ikili randevusu aldim 13+4 de ikili oldu. Ikiliden sonra danismaya iki hafta sonraya kontrole gelebilir miyiz dedim ikilinin kontrol muayenesi yok. Normal ucretli randevu alip gelebilirsiniz demisti. O yuzden detayli da kontrol randevusu var midir emin olamadim

Cok hakli olabilirsin,ben de o modellerden bakayim o zaman..tesekkur ederim❤

Benim doktorun başına şöyle bir olay gelmiş; bir gebesi ısrar ediyor normal doğuma sonrasında bebek kakasını yaptığı için yoğun bakıma alınıyor. Bu yüzden doktorumu suçlamış şikayet fln etmiş kadın. Normal sohbet esnasında anlatmıştı. Zaten bizim 40 hafta dediğimiz aslında 41. Hafta oluyor. Çoğu doktor da o saatten sonra müdahale etmek istiyor.

Detaylı tarama diye randevu alınca kontrol olmuyor bizim hastaneye özel sanırım

ya tahmin edebiliyorum, memlekette herkes doktor. allah bilir o kadini da kimler nasil doldurdu "aman sezeryan olma aman normal dogur" falan diye... hormonlar da iyice baskin cikiyor herhalde, zor yani. karsi tarafin insan psikolojisinden de anlayip makul dille anlatmasi ve ikna etmesi lazim. herkeste de o sabir her bi hasta icin yok bence haliyle :)

Valla babadan goz rengi alma kismi tesaduf mu yoksa bilimsel aciklamasi var mi bilmiyorum ama babanin babasindan gelirse daha mutlu olurum, kayinpederim yesil gozlu aa o zaman esim babasindan almamis cunku kahverengi gozleri

İyi de ikili test dedikleri verdiğimiz kan sadece. Kanda iki değere bakıyorlar. İkili muayenesi diye bir şey çok saçma değil mi ense kalınlığı ölçmeye ayrı ücret mi alıyorlar çok garip cidden. Ben dediğim gibi normal muayeneme gittim o gün ense kalınlığı ölçüldü, burun kemiğine bakıldı bir de kan verdim ikili için. Sonraki hafta sonuçları değerlendirmek için kontrol muayenesine gittim.

Biz hic dogum seklini konusmamistik aslinda dogumda mayis gibi burdasiniz dimi dedim. O da evet pandemi var mecbur burdayiz dedi. 17 mayis beklenen dogum filan dedim kendi konuyu acti. 40 haftayi asarsa vajinal diye diretme iste bebegin hayati riske giriyor, bazi hastalar diretiyor filan dedi

Benim ki hic minnos olmadi bundan sonrada pek olacak gibi degil hatta soyle ozet geciyim vajinadan suruntu aldi akintidan dolayi. Spekulum mu oyle bir aletle, vajinal usg den de farkli yani Bende bunu daha once hic kullanmadilar bunu mu sey yapcaksiniz dedim. Evet bunu kullanicam, sen iliskiye giriyorsun zaten dimi 3 ay bittiginden beri dedi ve gayet ciddi hani ben sakin ol iste zor bir sey degil vs demesini beklerken bunu dedi. Simdi normal dogumu ben nasil dusunuyim bununla azarlar gibi konusuyor yani degisik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…