2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim bir dişhekimi arkadaşımda tutmuyor hepatit aşılar. Onun mesleğinden ötürü aşırı dikkatli olması gerekiyor malesef.
O çok kötüymüş. Mesela eşim küçükken atlatmış hastalığı ama hatırlamıyorlar bile ne zaman olduğunu, hafif geçirmiş grip gibi. koruyuculuk değeri çok çok yüksek o yüzden doğal bağışıksın demişti doktor. Aşıyla o kadar yüksek antikor oluşmuyormuş. Benim de şu an antihbs negatif hatta belki uzun süredir böyleydi

Ne güzel hafif geçirip ömür boyu bağışıklık kazanması.
Bende en son 2013 yılında 1 doz yaptırmıştım. Şimdiye antikor kalmamıştır dediğin gibi.

Çok şanslıymış eşiniz. Oldukça riskli bir hastalık aslında. Aşıyla da aynı antikor yakalanabilir. Dediğim gibi bünye meselesi.

Ne güzel hafif geçirip ömür boyu bağışıklık kazanması.
Bende en son 2013 yılında 1 doz yaptırmıştım. Şimdiye antikor kalmamıştır dediğin gibi.
Aşı takvimine göre 3 doz şeklinde yaptırmanız gerekiyor. Tekrar yaptırmak istediğinizde başa döneceksiniz yani 3 dozunu tekrar yaptırmalısınız. Neyse ki artık yenidoğan tüm bebeklere yapılıyor. Aşılar tıbbın en mucizevi buluşlarından kesinlikle.

Benim alt kasigimda ağrı var yürüdükçe falan acıyor. Alt kasiginda aşağısı kemikli yer dokundukca falan acıyor. Karnim baya büyüdü ondan mi oluyor acaba rahim kasları mi geriliyor acaba? Sizde de oluyor mu

92 den sonra doğanlara yapılmış hepatit aşıları malesef 90 doğumluyum ve ömür boyu ilaca mahkum bi hepatit b hastasıyım bende.

Nevresim ütülemeyi evliliğin 2. Yılında bıraktım, uğraşmıyorum ya ütülü de güzel görünüyo ama uğraşamam valla keyfim istemiyor

Aynen canım ya evet çoğu kişi zayıf uzun boylu. Ben 1.50 kilo 63. Hamile kalmadan önce spor ve diyet yapıyordum. 67 yi gördüm evlenince. Bakarken 55 kiloydum. Allahtan 4 kilo verip hamile kaldım. 4 kilo 4 kilodur. ama işte gebeliğin başında şeker sıkıntı çıkarınca insulin başladım. Yediklerime dikkat ediyorum. Henüz almadım ama genelde son aylarda kilo alınıyor diyorlar bakalım sağlık olsunda kilo gider dediğin gibi

Haa bu arada çok şaşırdım hep Bi hafta önden gidiyordu zaten detaylı usg de doktor tahmini doğum tarihi 20 nisan dedi ben Nisan annesi olcam galiba
Konu 40 hafta üzerinden planlanan doğumlar için açılınca tabi. Çoğu anne önce doğuruyor ben kesin mayısçı gibiyim ama hayırlısı

Selam kızlar hamileliğinin 19. Haftasında olup bebek hareketlerini hisseden var mı? Ben 15. Haftadan beri hissediyorum minik minik pıt diye hareketleri oluyor. Bugün pek vurmadı ben de pimpiriklendim... sizde durumlar nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…