- 13 Nisan 2020
- 2.897
- 5.448
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #4.941
Hadi insallah canımmmgeçmiş olsuuuuun
ben de şimdi kan verdim, darısı başıma
İnsallahh canımmmSüper canım inşallah sorunsuz duyarsın görürsün.
Ya bende arada öyle yatıyorum alışkanlık olmuş nasıl vazgeçcez ben de bilmiyorum ama bu dönemde bi zararı yoktur diye düşünüyorumGünaydın kızlarSenemisback KirazHanim inşallah çok güzel haberlerle gelirsiniz.Ben size bir şey soracam ya ne kadar dikkat etsemde maalesef yüz üstü yatıyorum çok korkuyorum bebeğe zarar vericem diye sizce yüz üstü uyumamak için ne yapmalıyım yada zararı var mıdır
Canım ben salı günü doktora gittim. Doktor bana dedi ki normal yasantına devam edebilirsin. Aman bir yere uzandım bir şey kaldırdım vs diye cocuk düşmez dedi. Kendini yorgun hissettiğinde dinlen yorma ama hayatını kısıtlama ve rahat davran dedi. Çocuğun bu haftalarda düşmesi daha çok sağlıksız bir gebelik olduğu için dedi. Uyarı olarak da çıplak elle ete dokunma, yersen çok iyi pişmiş olsun dedi. Dışarda salata yeme. evde de 10 dk sirkeli suda beklet öyle ye dedi. Bir de solgarın folik asitini kullanıyordum ona devam et dedi. Günde 1 kahveye izin verdi. Yeşil çay, maydonuz vs yasak. 1-2 bardak çay da içebilirsin dedi. Ben içmemeye çalışıyorum:)Günaydın kızlarSenemisback KirazHanim inşallah çok güzel haberlerle gelirsiniz.Ben size bir şey soracam ya ne kadar dikkat etsemde maalesef yüz üstü yatıyorum çok korkuyorum bebeğe zarar vericem diye sizce yüz üstü uyumamak için ne yapmalıyım yada zararı var mıdır
Arkadaşlar kedi besleyen var mi bilmiyorum aranızda ama kedi kumuna da dokunmamak gerekirmiş öyle söylemişti doktor ben evde hayvan beslemeye karşıyım ama tercih meselesi söyleyeyim dedim buna ekCanım ben salı günü doktora gittim. Doktor bana dedi ki normal yasantına devam edebilirsin. Aman bir yere uzandım bir şey kaldırdım vs diye cocuk düşmez dedi. Kendini yorgun hissettiğinde dinlen yorma ama hayatını kısıtlama ve rahat davran dedi. Çocuğun bu haftalarda düşmesi daha çok sağlıksız bir gebelik olduğu için dedi. Uyarı olarak da çıplak elle ete dokunma, yersen çok iyi pişmiş olsun dedi. Dışarda salata yeme. evde de 10 dk sirkeli suda beklet öyle ye dedi. Bir de solgarın folik asitini kullanıyordum ona devam et dedi. Günde 1 kahveye izin verdi. Yeşil çay, maydonuz vs yasak. 1-2 bardak çay da içebilirsin dedi. Ben içmemeye çalışıyorum:)
Teşekkür ederim canım kaç haftalıksınCanım ben salı günü doktora gittim. Doktor bana dedi ki normal yasantına devam edebilirsin. Aman bir yere uzandım bir şey kaldırdım vs diye cocuk düşmez dedi. Kendini yorgun hissettiğinde dinlen yorma ama hayatını kısıtlama ve rahat davran dedi. Çocuğun bu haftalarda düşmesi daha çok sağlıksız bir gebelik olduğu için dedi. Uyarı olarak da çıplak elle ete dokunma, yersen çok iyi pişmiş olsun dedi. Dışarda salata yeme. evde de 10 dk sirkeli suda beklet öyle ye dedi. Bir de solgarın folik asitini kullanıyordum ona devam et dedi. Günde 1 kahveye izin verdi. Yeşil çay, maydonuz vs yasak. 1-2 bardak çay da içebilirsin dedi. Ben içmemeye çalışıyorum:)
Ay evet işte kedi kumu ve çiğ et yemekten bir şey oluyormuş Allah korusun onun da tahlilini istiyorlarArkadaşlar kedi besleyen var mi bilmiyorum aranızda ama kedi kumuna da dokunmamak gerekirmiş öyle söylemişti doktor ben evde hayvan beslemeye karşıyım ama tercih meselesi söyleyeyim dedim buna ek
Günaydın canım bana da o ilacı verdi ama almadım kontrol altına alabilirim sanıyordum bulantımıKızlaar günaydınnnprilamdan allah razı olsun mide bulantım kontrol altında. Bu seferde herşeyi yemek istiyorum kilo almak istemiyorum ne olacak bilmiyorum yedikten sonrada fulll gaz karnım öule bir şişiyorki sanki beş aylık hamileyim yani. Çok kötü bi durum. Mide yanmasıfalan derken mide de şişiyor. Baya olay kötü yani. Bende en son 6+2 iken doktora gitmiştim ve kalbini dinledik ama çok çok az dinletti. Sonra 3 hafta sonra gel dedi ekim 6 ya tekabül ediyor merak ediyorum erkenden gidesim var
Ay evet işte kedi kumuana dokunmaktan ve çiğ et yemekten bir şey oluyormuş Allah korusun onun da tahlilini istiyorlar
Arkadaşlar kedi besleyen var mi bilmiyorum aranızda ama kedi kumuna da dokunmamak gerekirmiş öyle söylemişti doktor ben evde hayvan beslemeye karşıyım ama tercih meselesi söyleyeyim dedim buna ek
Valla ben 7. Haftada gitmiştim Bugün gidicem artık ne zaman derse bi daha giderim dayanamıyorumKızlaar günaydınnnprilamdan allah razı olsun mide bulantım kontrol altında. Bu seferde herşeyi yemek istiyorum kilo almak istemiyorum ne olacak bilmiyorum yedikten sonrada fulll gaz karnım öule bir şişiyorki sanki beş aylık hamileyim yani. Çok kötü bi durum. Mide yanmasıfalan derken mide de şişiyor. Baya olay kötü yani. Bende en son 6+2 iken doktora gitmiştim ve kalbini dinledik ama çok çok az dinletti. Sonra 3 hafta sonra gel dedi ekim 6 ya tekabül ediyor merak ediyorum erkenden gidesim var
Sebze ve meyveden de bulaşıyor mu? Ben sadece çiğ et ve kedi dışkısından bulaşır diye biliyordumben besliyoruuum.
o konu şöyle, sebze ve meyvelerden bulaşan toxoplasma kedinin dışkısından da bulaşabiliyor.
eğer kedi ev kedisiyse (sokağa çıkmıyor, başka kedilerle oynamıyorsa), aşıları tamsa ve çiğ sebze/meyve vermiyorsanız risk altında değilsiniz. sadece hamileyken her hamilede bakılan toxoplasma testine kedide de bakılması gerekiyor. bir de genel olarak hamileyken dışkı toplamak mantıklı değil tabii, onu siz değil eşiniz yapsın deniyor
ama toxoplasmanın iyi yıkanmamış yiyeceklerden geçme ihtimali (atıyorum dışarıda yenen bir salata), hayvandan bulaşma ihtimaline göre daha yüksek. ben senelerdir sokakta gördüğüm kedileri, köpekleri sıkıştırır severim, 2 yıldır da evde kedim var - hiç geçirmemişim mesela, bağışıklığım yok olarak çıktı.
Sebze ve meyveden de bulaşıyor mu? Ben sadece çiğ et ve kedi dışkısından bulaşır diye biliyordum
Ay zaten çok az şey yiyordum artık hiç bir şey yemicemİyi yıkanmamış sebze ve meyve en büyük kaynağı. Kediye de zaten toprağı eşelediği vs. için o şekilde bulaşıyor ve dışkısına da ellerseniz size geçiyor.
Atıyorum dışarıda salata yemek, ya da bir yemeğin yanında gelen pişmemiş garnitür şeklindeki salataları yemek çok zararlı.
Evet bulaşır toxo negatif olanların çok dikkat etmesi lazım meyve sebzeler çok iyi yıkanmış olmalı. Dışarda da salata filan yasak diyor doktorlar.Sebze ve meyveden de bulaşıyor mu? Ben sadece çiğ et ve kedi dışkısından bulaşır diye biliyordum
Ya zaten sirkeli suda vs bekletiyordum dışarıda zaten bir şey yiyemiyorumEvet bulaşır toxo negatif olanların çok dikkat etmesi lazım meyve sebzeler çok iyi yıkanmış olmalı. Dışarda da salata filan yasak diyor doktorlar.
Ya zaten sirkeli suda vs bekletiyordum dışarıda zaten bir şey yiyemiyorum
İyi yıkanmadığı zaman bulaşır canım özellikle yeşillikleri sirkeli suda bekletmen lazımmmSebze ve meyveden de bulaşıyor mu? Ben sadece çiğ et ve kedi dışkısından bulaşır diye biliyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?