- 13 Nisan 2020
- 2.897
- 5.448
- 158
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #4.981
Bebeğim sen vicdan azabı duyma vücudundaki depolardan faydalanıyor bebeğin merak etmeHayırlı olsun canım maşallahdr bana da yazmıştı ama almamıştım çok pişmanım bir dahaki gidişimde tekrar yazmasını rica edicem hiç bir şey yiyemiyorum vicdan azabı duyuyorum bebeğim için
Ah Allah razı olsun canım içim rahatladıBebeğim sen vicdan azabı duyma vücudundaki depolardan faydalanıyor bebeğin merak etme
Kuzum bende hep öyle uyuyorum karnım henüz büyümedi diye pek dikkat etmiyorumGünaydın kızlarSenemisback KirazHanim inşallah çok güzel haberlerle gelirsiniz.Ben size bir şey soracam ya ne kadar dikkat etsemde maalesef yüz üstü yatıyorum çok korkuyorum bebeğe zarar vericem diye sizce yüz üstü uyumamak için ne yapmalıyım yada zararı var mıdır
Benim kedim var ismi de balArkadaşlar kedi besleyen var mi bilmiyorum aranızda ama kedi kumuna da dokunmamak gerekirmiş öyle söylemişti doktor ben evde hayvan beslemeye karşıyım ama tercih meselesi söyleyeyim dedim buna ek
Ben de aynı şeyleri yazmıştım. Hayvanlarla kendimi bildim bileli iç içeyim sokak hayvanları da buna dahil gördüğüm yerde mıncıklarım kucağıma alır öperim. Kesin bağışıklık kazanmışımdır diyordum ama yok hiç bulaşmamışben besliyoruuum.
o konu şöyle, sebze ve meyvelerden bulaşan toxoplasma kedinin dışkısından da bulaşabiliyor.
eğer kedi ev kedisiyse (sokağa çıkmıyor, başka kedilerle oynamıyorsa), aşıları tamsa ve çiğ sebze/meyve vermiyorsanız risk altında değilsiniz. sadece hamileyken her hamilede bakılan toxoplasma testine kedide de bakılması gerekiyor. bir de genel olarak hamileyken dışkı toplamak mantıklı değil tabii, onu siz değil eşiniz yapsın deniyor
ama toxoplasmanın iyi yıkanmamış yiyeceklerden geçme ihtimali (atıyorum dışarıda yenen bir salata), hayvandan bulaşma ihtimaline göre daha yüksek. ben senelerdir sokakta gördüğüm kedileri, köpekleri sıkıştırır severim, 2 yıldır da evde kedim var - hiç geçirmemişim mesela, bağışıklığım yok olarak çıktı.
Ben de aynı şeyleri yazmıştım. Hayvanlarla kendimi bildim bileli iç içeyim sokak hayvanları da buna dahil gördüğüm yerde mıncıklarım kucağıma alır öperim. Kesin bağışıklık kazanmışımdır diyordum ama yok hiç bulaşmamış
Hiçbir zararı yok diye biliyorum. Zamanla karın büyüdükçe istesen de yatamıyorsun zaten. Asıl sırt üstü yatmak zararlı diye biliyorum ben, en doğrusu yan yatmak zaten, gebe de olsak olmasak da.Günaydın kızlarSenemisback KirazHanim inşallah çok güzel haberlerle gelirsiniz.Ben size bir şey soracam ya ne kadar dikkat etsemde maalesef yüz üstü yatıyorum çok korkuyorum bebeğe zarar vericem diye sizce yüz üstü uyumamak için ne yapmalıyım yada zararı var mıdır
Benimki genelde karnımda uyur ama bişey ilgisini çektiğinde bi anda atlar tabi atlarken bi baskı uyguluyor patileriyle. ben de bundan korkuyorum ama sonrasında bi ağrı vs olmadığı için heralde sorun yok diyorumben açıkçası toxoplasmadan değil, kedimin birden BAM diye karnıma atlamalarından korkuyorum bu süreçtesağolsun oyuncağını ağzına alıp, gel oynayalım demek için pat diye birden atlıyor, bazen hazırlıksız yakalanıyorum
Ben geçen hafta görmüştüm kalp atışını her şey güzel ilerliyor dedi normalde 2 hafta sonra gel derim ama sen duramazsın haftaya gel yine dedi. (Bir önceki hamileliğimde bu haftalarda kalp durması sonucu kürtaj olmuştum o yüzden) bugün tekrar gidicem ama bu kadar sık gitmek ultrason vs zararlı olur mu bilmiyorum. Yine de bir ay değil iki hafta sonra neden çağırdı onu da bilmiyorumKızlarr bugün kontrolüm vardı, kalp atışını çok güzel bir şekilde duyduk çok şükür.. Yerleşim yeri kese vs çok güzel dedi doktorum 1 ay sonra kontrole gidicem. İnşallah böyle sağlıklı sıhhatli devam eder bebişlerimiz
Bir de tüm bu testler yerine yapılan nifty test varmış o zaman ikili üçlü teste gerek kalmıyormuş bilgisi olan veya daha önce yaptıran var mı?Canım doktor mutlaka yaptırmalısın dedi Allah korusun bi sıkıntı olsa anne karnında da müdahale edilebiliyor ben gerekli olduğunu düşünüyorumsen neden yaptırmak istemiyorsun
Zannetmiyorum ileride sıkıntı olur O zamanda zaten karnın büyüdüğü için istesende yatamazsınGünaydın kızlarSenemisback KirazHanim inşallah çok güzel haberlerle gelirsiniz.Ben size bir şey soracam ya ne kadar dikkat etsemde maalesef yüz üstü yatıyorum çok korkuyorum bebeğe zarar vericem diye sizce yüz üstü uyumamak için ne yapmalıyım yada zararı var mıdır
Bunu hiç duymadım araştırmak gerek ve kaçıncı haftalarda yapılıyor acaba ikili teste gidecek arkadaşlar kaçıncı haftada gitmeyi düşünüyorsunuzBir de tüm bu testler yerine yapılan nifty test varmış o zaman ikili üçlü teste gerek kalmıyormuş bilgisi olan veya daha önce yaptıran var mı?
1 fincan türk kahvesi içebilirsin demişti bana hemşire. Ama zaten canım istemiyorben çaya yeni dün başladım ama kahveyi kesin kestim, çünkü bi başlarsam asla duramam
yenilen yer, ne kadar güvenilir olduğu vs. gibi şeylere dikkat ede ede geçer zaman sanırım, yani umarım
Kuzum beni de öyle çağırdı dr geçen hafta kalp atışını gördük iki hafta sonra gel dedi neden dedim ilk 12 hafta sık görüşüyoruz gebelerimle kalp atışını takip ediyorum dediBen geçen hafta görmüştüm kalp atışını her şey güzel ilerliyor dedi normalde 2 hafta sonra gel derim ama sen duramazsın haftaya gel yine dedi. (Bir önceki hamileliğimde bu haftalarda kalp durması sonucu kürtaj olmuştum o yüzden) bugün tekrar gidicem ama bu kadar sık gitmek ultrason vs zararlı olur mu bilmiyorum. Yine de bir ay değil iki hafta sonra neden çağırdı onu da bilmiyorum
Olmuyor yan etkisiYaaaabu gece kullanacağım inşallah dediğin gibi etkili olur canım, yan etkisi olmaz dedi doktorum umarım olmaz
Ben daha önce ikili testimin sonucu kötü çıktığı için nifty yaptırmıştım. Bir çok parametreye bakılıyor doğruluğu yüzde 99.9 sanırım. 4 sene önce 1.750 TL ye yaptırdım şimdi nasıldır fiyatı bilmiyorum.Bir de tüm bu testler yerine yapılan nifty test varmış o zaman ikili üçlü teste gerek kalmıyormuş bilgisi olan veya daha önce yaptıran var mı?
Sürekli ihtimal veriyomuş %100 sorun yok demiyor yani 99 a 1 bile olsa ihtimal veriyomuş hani sonuçta o zaman hep bi durum var diyecekler ve müdahale etmek isteyecekler hani çok ciddi bir sorun olsa zqten öncesinde görünür diye düşünüyorum allah korusun tabi. Sorunu olsa geçmese çocuğu alalım diyen doktorlarda oluyo yani habi böyle bişeyi hiç bi anne istemiyo gereksiz psikoloji yoruluyo diye düşünüyırum benCanım doktor mutlaka yaptırmalısın dedi Allah korusun bi sıkıntı olsa anne karnında da müdahale edilebiliyor ben gerekli olduğunu düşünüyorumsen neden yaptırmak istemiyorsun
aa evet evet aynen onu da dedi:)Arkadaşlar kedi besleyen var mi bilmiyorum aranızda ama kedi kumuna da dokunmamak gerekirmiş öyle söylemişti doktor ben evde hayvan beslemeye karşıyım ama tercih meselesi söyleyeyim dedim buna ek
canım benim yumurtalamam adet tarihimle uyumsuz. son regli 4 ağustos ama yumurtalamam 28-29 ağustos 6+2 gibiyim.Teşekkür ederim canım kaç haftalıksın ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?